Fort Greene, Brooklyn, NY.

Lilou's Crush

En oikein meinaa pysyä pöksyissäni.

Ihan muutaman yön päästä vedän peiton korville Fort Greenessä, Brooklynissä. Luissa ja ytimissä tuntuva Nykki-ikävä, pieni lomanpoikanen, leppoisa lentohinta ja netistä löytynyt suloiselta vaikuttava suuri huone omalla kylppärillä... Siitä se ajatus sitten lähti.

Passi ja ESTA, check, liput, check, matkakuume, check, visiteeraus- ja ravintolamuistilista: nyt lauantai-iltana työn alla :)

 

PS. Täytyy kehua AirBnB:tä. Olen montaa eri rentals-by-owners-palvelua käyttänyt Nykin reissujeni aikana, mutta koskaan en ole matkaan lähtenyt näin luottavaisin mielin -erityisen kiva nyt, kun olen reissun päällä itsekseni, ja lento saapuu melko myöhään.  Asunnot/alivuokralaishuoneet ovat kivasti esillä, kontaktointi asunnon omistajan kanssa hoituu helposti ja maksu näppärästi. Tänään yllätyksekseni AirBnB:n edustaja vielä soitti ja tiedusteli, onko kaikki selvää ja kertoili varmuuden vuoksi käytännön asioista.

 

Kuvat: NY Times, kuva 1 woodenhouseproject.com

 

Kommentit

annemi

Ihanaa matkaa :) en ole Nykissä käynyt, mutta se keikkuu matkustuskohde-listallani kyllä. Odotan innolla kertomuksiasi matkalta!

I May Say (Ei varmistettu)

Hyvää matkaa!

Fort Greenessä olen minäkin asunut yhden NYC-matkan ajan. Ex poikaystävä majoitti. Nyt kun olemme molemmat naimisissa tahoillamme, en enää voi majoittua siellä :-)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, tämä tuli kuin tilauksesta. Pitäisi ottaa selvää mahdollisen helmikuisen NYC:in matkan kustannuksista ja mietinkin juuri, että sinulla oli jo joskus aiemmin juttu NYC:in vuokrakämppiä välittävästä palvelusta.

Hertta
Lilou's Crush

annemi, kiitos! Suosittelen niin lämpimästi, että melkein polttaa! Se on ehdottomasti lempikaupunkini (kodin jälkeen) koko maailmassa!

 

I May Say, hmm, vitsi, tuossa voi piillä pieni haaste tosiaan :) Kiitos hurjasti toivotuksista, toivottavasti tosiaan pääsen matkaan, ettei käy niinkuin keväällä!

 

TommiK, hei mahtavaa, happy to serve :) Suosittelen lämmöllä kaupungin lisäksi myös tätä asunnonvuokrapuuhaa, olen tehnyt sitä vajaan kymmenen kertaa, ja ihan nappiin joka ikinen!

Jappe (Ei varmistettu)

Tähän voi kommentoida vain yhdellä sanalla: Ihanaa!!! :D

Hertta
Lilou's Crush

Jappe, Naulan kantaan :) !!!

 

Oma sivu

Mahtavaa! Kiitos tuhannesti tästä vinkistä. Matkustan yleensä yksin ja oon harmitellut hotellien huimia hintoja yhden hengen huoneista.  Nyt avautui ihan uudet mahdollisuudet :).

Ihanaa reissua :)!

 

Hertta
Lilou's Crush

h_eidi, jee, onpa kiva olla avuksi :) Tällä tavoin säästää kyllä jopa 70% hotellihuoneen hinnasta, ja etenkin pitkillä reissuilla aivan ehdottoman hyvä tapa! Ja kiitos, matkakuume senkun nousee, tänään pitäisi alustavasti pakkailla jo, kun alkuviikko on turkasen kiireinen.

Coco
Coco Sweet Dreams

Upeeta, mahtavaa! Teikkis on kyl niin matkan ansainnut. Turvallista ja inspiroivaa reissua honey!

Vierailija (Ei varmistettu)

Heippa! Missä hintatasossa noi Nykin lentohinnat liikkuu? Oon nyt hetken aikaa seurannut ihan siinä mielessä että jos joku "leppoisa" hinta löytyisi, muttei ole oikein ollut mitään. Kaikki pyörivät 700 tietämillä, mikä minun korvaan on hyvin kaukana leppoisasta :D

Haluaisin siis tietää että millaisilla hinnoilla yleensä olet noita lentoja ostellut, jotta saisi jotain vertailupohjaa siihen että onko ylipäänsä jotain mahkuja löytää niitä alle tuon hitsin 700€:n.... Kurja mikä summa, alkaa aina harmittamaan pelkkä sen kirjoittaminenkin :D

Hertta
Lilou's Crush

Vierailija, olen ostanut Nykin lentoja hintahaitarilla 355 - 617€, keskimäärin vaihdollisista lennoista olen maksanut n. 480€. Pari kuukautta ennen lähtöä on yleensä natsannut parhaimmat hinnat :) Finskin suoria sai vielä muutama vuosi sitten 380€:lla, harmi, että nyt ovat kyllä järjestäen useamman sataa korkeammat, suosisin huomattavasti mielummin niitä, sekä ympäristö-helppous-kuin kotimaisuussyistä. Tarjouksia kannattaa myös kytätä, muistaakseni viime vuonna ostin Finskin lennot 549€. Toivottavasti löytyy sinulle sopivat ja pääset matkaan!

Tommi K
Isyyspakkaus

Riippuu ajankohdasta, mutta kyllä niitä lentoja Finskiltäkin saa alle 600 euron. Viime kuun tarjous oli jotain 550 euron luokkaa.

Kannattaa tsekata myös täältä: http://www.skyscanner.fi/

Mutta hei Hertta, miten ajoissa nämä asunnot tulee varata? Tuleeko vaihtoehtoja lisää lähellä vuokrausajankohtaa, vai olisiko parasta tehdä varaus nyt heti, jos reissu on helmikuussa?

Hertta
Lilou's Crush

Tommi, just näin, mutta tosiaan jo hätäsään lähtee tai suosittuina kesäkuukausina, kuten itse yleensä, ei harmillisesti toivoa (nyt tsekkailen ensi kesää, edullisimmat lennot Finskillä yli 700€). Talven kuukaudet joulun jälkeen edullisimmat. Lennon ostopäivän kellonaika vaikuttaa myös yllättävän paljon: usein aamupäivällä edullisemmat, illalla kalliimmat (kuten juuri nyt kun itse varasin, seurasin useamman päivän).

Suosittelen vuokraamaan asap kun tarve ilmenee; parhaat ovat varattuja useaksi kuukaudeksi eteenpäin -meinaan meidän kesareissunkin katsastaa jo hetimiten, kun palaan takaisin. Happy hunting :)

 

Just eilen nappasin lehdestä AirBnB:n mainoksen itselleni, kun ajattelin, että tää vois olla hyvä! Siis ihan mielettömän selkeesti näkee asuntoja, kun nopsaa katsoin Londonin tarjontaa! Kuulen mielelläni sit lisää sun kokemuksia ja olihan niitä vissiin jo täällä blogissa, pitääkin selailla :) Monesti sitä hotelliympäristöä ei tarvisi matkoillaan ja halvemmallakin voi päästä, joten kynnys reissuun lähtemiselle laskee heti :) Eikä en oo ollut melkein vuoteen missään, nyt se iskeeeee, matkakuumee!!

Hertta
Lilou's Crush

Cherry, mulle tää on tosiaan eka Air bnb-kokemus, mutta muista vastaavista on tosiaan jo ennalta kokemusta -tykkään itse enemmän näin kuin hotellissa elosta, etenkin silloin, jos on koko asunto omassa käytössä. Nyt minulla on huone suurensuuresta lukaalista, mutta omalla kylppärillä -se on tosi jees siis näinkin :) So far, suosittelen siis Airia, kontaktointi, maksu, huolenpito, kymmenen pistettä!

 

 

Jossu (Ei varmistettu)

Hei! Tämä tuli niiiin sopivaan saumaan, että. Olemme lähdössä kesäkuun alussa Nykiin poikani, mieheni ja appiukkoni kanssa ja olen pähkäillyt hotellien kanssa. Odotan loman jälkeisiä kommenttejasi.

Ihanaa reissua :)

t.Jossu

Hertta
Lilou's Crush

Jossu, no voi vitsi, onpas tosi kivaa olla avuksi :) Jos klikkaat tuolta oikeasta sivupalkista tunnistetta "New York", löydät aiempia nykkipostauksiani, josko vaikka sieltä jotakin inspistä löytyisi heti tähän hätään :)

Vierailija (Ei varmistettu) http://mm-lifethrualens.blogspot.fi/

Tämä oli kiva postaus statement-koruista. Olen itsekin aivan ihastunut niihin! Mun blogissa on sulle pieni tunnustus, käy kurkkaamassa ja laita haaste eteenpäin, jos ehdit :)

Hertta
Lilou's Crush

Vierailija, kuulostaa tosi kivalta ja tulisin mielelläni, mutta nyt on ihan arvoitus, kuka siellä näin mukavasti juttelee! Jos viesti tavoittaa tässä, niin laitathan linkin!

Oi ihanaa, tervetuloa! Täällä tänään +15C ja neuleessa tulee kuuma. Erinomainen maanantai siis :)

Hertta
Lilou's Crush

Pee, KIITOS! Juuri luin suosikkiheeboni eli Tim Gunnin statuspäivitystä FB:stä samasta aiheesta ja hykertelin :) Loppuviikolla näköjään kymmenkunta astetta, mutta on sekin kaksikymmentä enemmän kuin täällä!

Vierailija (Ei varmistettu)

No niin, eli linkki tulee tässä: http://mm-lifethrualens.blogspot.fi/
:)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.