H niinkuin Hertta, H niinkuin Hermes

Lilou's Crush

Sain muutamia toiveita postata H-vyöstäni, joten tässäpä teille toivojille, olkaa hyvät, toivottavasti info on sopivaista!

Menneeseen vuoteen sisältyi muutama elämän mittakaavassa suuri merkkipäivä ja saavutus, ja mies halusi muistaa näitä jollakin pysyvämmällä. Koska hän tietää, että en ole varsinaisesti koruihmisiä, ja olin pitkään tästä vyöstä haaveksinut, edustaa solki tässä kenties jotakin korun tapaista, pysyvämpää. En koskaan olisi tätä itselleni raaskinut hankkia; millään muotoa Hermesin vyön hankkimista ei voi perustella järkisyin;  ihan liian kallis vyöksi, se on käyttöesine ja kuluu käytössä just samalla tavalla kuin halvemmatkin. Mutta lahjana ja muistona saavutuksista, olen todella iloinen, että juuri tämä esine minua muistuttaa niistä.

Oma suosikkini on ollut selvä siitä saakka, kun ensimmäisen kerran kyseisen vyön näin; kiiltävä, kultainen solki ja ruskea-musta vyö.  Eipä paljon tämän käytännöllisempi voi vyö olla. Kyseinen vyö on "belt kit", eli siihen kuuluu nimensä mukaisesti erikseen valittava solki että kaksipuolinen  vyö

Omani tilattiin Hermesin nettikaupasta; jos mahdollista, suosittelen hankkimaan vyön liikkeestä, sillä mitta poikkeaa jonkin verran siitä vyömitoituksesta, johon olin tottunut. Toki vaihto ja palautus onnistuu, mutta nettikauppaan tulee ainakin tätä omaa suosikkiani sopivassa koko-solki-väriyhdistelmässä todella harvoin, joten voi olla, että sopivaa ei sitten ole taas pitkään aikaan saatavilla.

Haluan käyttää vyötäni mahdollisimman paljon, ja koska tulen tuskin koskaan toista hankkimaan, valitsin vyöksi sellaisen mitan, joka toimii sekä vyötäröllä että lanteilla. Tämä tarkoitti kuitenkin sitä, että valmiina vyössä olevat reiät eivät toimi laisinkaan, vaan tein pienen pyhäinhäväistyksen, ja rei'itin suutarilla sekä alkuun että loppuun muutaman reiän lisää. Jäljestä tuli siisti ja vyö toimii juuri, kuten toivoinkin!

Tässäpä siis yhdestä vyöstä yllättävän paljolti asiaa :)

 

PS. Itseäni vyössä viehättää juuri tuo kirjain H ja sen pelkistetty tyyli. Liekö jäänne lapsuudesta, jolloin niiiiin kovasti olisin toivonut nimihammasharjaa, mukia, kynää, avaimenperää, mitä tahansa, mutta ei. Miten olikaan äitini niin ajattelematon, että sellaisen nimen minulle antoi, että ei edes tarra-arkeista sitä koskaan löytynyt.

Kommentit

Heini Hensku (Ei varmistettu)

Oi mullekin tuollainen tyylikäs vyökaunotar, 50+ ladyikäisellä kollegallani olen sitä konjakinvärisenä ihastellut. Ja nimimukeja ja muita ei mullakaan lapsena, mutta ei taida riittää perusteeksi ;)

Hertta
Lilou's Crush

Heippa hani, en arvioisi nimimukien puuttumisen voimaa ;) On se tosi kiva, tykkään hurjasti. Ja aikaisemmassa elämässä saadut kauniit korut on ihan käyttämättä, tämä ulkoilee yhtenään, joten siksikin meikäläiselle järkevämpi kuin joku sievä mutta "turha" juttu. Ja meitsi on vähä tämmönen viiskytplusleidi :D

Hertta
Lilou's Crush

PB, Kiitos :) ja sas muuta. Jotenkin kierosti tuolla pystyi perustelemaan edes hiukan hankintaa ;)

Working mum (Ei varmistettu)

Melkein tuntuu hassulta kirjoittaa näin - vyöstä - mutta olen jotenkin kauhean onnellinen puolestasi. Tuohan on ihan mielettömän kiva muisto. Tästä lähes ikuisuuteen. Onnea kaikkien saavutusten johdosta!

StyleC (Ei varmistettu) http://tyylicasual.blogspot.fi

No pitäähän se, kun on jo sulle valmiiksi nimikoitu ja kaikkea :) Hieno, onnittelut! Tuollaiset käytettävät muistot on minusta tosi kivoja, nostavat arkipäivänkin uudelle tasolle :)

Hertta
Lilou's Crush

Working mum, voi että miten kivasti sanoit! Tuli kyllä tosi hyvä mieli.

 

StyleC, kiitos kovasti :) Ja itsekin tykkään tällaisista arkisista mutta ihanista jutuista -ymmärrän toki niitäkin, joille korut, kellot, kortit, kauniit sanat tai diplomit on se ilahduttava juttu :)

Tasaraita

On se kaunis!

-hanna (Ei varmistettu)

H niin kuin hanna, hih ;) Vyö siis sopisi tällekin neidille paremmin kuin hyvin ja tosissaan kuinka kätevää, että tossa on toi kääntö mahdollisuus!! Ihana lahja mieheltäsi :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Perustelit juuri kaikin tavoin vyön tarpeellisuuden;-) on todella kaunis enkä minä näe syytä "hävetä" reiíttämistä. Siistiä työtä ja kuten sanoit, vyö on noin monikäyttöisempi. Jännä juttu muuten miten vöistä tulee harvoin "puhuttua", kuitenkin se on yksi tärkeimmistä asusteista mitä olla voi- lapsilla on vielä helppoa kun kaikki alaosat ovat säätökuminauhoin varustettuja;-)

Ajattelin muuten otsikon perusteella heti H niinkuin Huivi. Siis Hermesin;-)

Mukavaa loppuviikkoa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Äh, siis edellinen kommentti tuli bloggerin kautta Jaanalta;-) ei ollut tarkoitus nimettömänä lähettää. Olisipa kätevää jos jotenkin tämä Lily ja Bloggeri niinkuin automaattisesti "tunnistaisivat" toisensa!

Hertta
Lilou's Crush

Tinttinen, sää sen sanoit, on se kyllä :)

 

Jaana, kiva kun kommentoit, nimellä tai ilman (vaikka vakkarinimimerkit on siitä kivoja, että pikkuhiljaa sitä oppii tuntemaan edes pikkuisen, ja aina sitten ilahtuu kun tuttu nimi näkyy ruudussa :) ja huivikin olisi kyllä niin hieno, mutta ehkä tämä on kestävämpi? Tiedä häntä, naarmuilla ressu jo ainakin on, mutta käyttöönhän se hankittiinkin. Ja arvaas, mulla on ihan hirveästi vaatteita kuminauhavyötäröllä, se on tämä mukavuus ennen muuta-pukeutumisfilosofiani :) Ihanaan viikonjatkoa sinulle!

 

Hertta
Lilou's Crush

Ääks kääks, Hanna, minne jäi viestini sulle! Ihan kyllä jo kuulostaa siltä, että tuolla nimellä on jo yksi Hermes ansaittu :)

MrsMk (Ei varmistettu)

Itselläni ollut sama, mutta hopeanvärisellä soljella, jo viitisen vuotta. Ei todellakaan kulu kuten halpisvyöt ( ja sama koskee H-huiveja, vanhimmat jo 20 v). P.s. Ei laatuhankintoja tarvitse selitellä kenellekään!

K - maja (Ei varmistettu) http://majamatala.blogspot.com

Sulla on kuule hyvä nimi! Ihan parhaimmistoa. Meidän vauva sai nimekseen parhaimman mitä keksittiin. Herttahan siitä tuli. :)

Hertta
Lilou's Crush

MrsMk, aah, hyvä kuulla (ja muuten, hopeakin olisi tosi kiva ja monikäyttöinen, ai vitsi) -minulla on jo tullut farkkujen vyölenkeistä sellaiset painaumat kuten muissakin nahkavöissäni, että ihan siihen perustan tuon lausahdukseni.  Hermesin huivit ovat tosi kauniita. Ja puolustella ei tietenkään tarvitse. Itselleni vain on niin harvinaista herkkua saada tai hankkia jotakin tällaista, että en halua edes saada sitä kuulostamaan arkipäivältäni, koska hankintani ovat tosi harkittuja, mutta omassa arjessani järkevämpääkin käyttöä rahalle voisi olla :) -Joskus kuitenkin on ihana toimia omaankin elämään vähän hupsusti.

K-maja, oi jee, miten kiva kuulla! Onnea pienelle Hertalle nimestä, kylläpä kiva tietää, että on kasvamassa yksi pieni kaima. (Itse muuten opin tykkäämään nimestäni vähän myöhemmin, lapsena se oli erikoisempi ja vähän, eikä onneksi pahasti, kiusattiin, ne perinteiset Hertat ja Helunat, you know. Murrosiässä aloin jo olla tosi ylpeä ja iloinen äitini valinnasta:)

Nina7 (Ei varmistettu)

Hei,

saanko kysyä minkä pituisena vyön tilasit?

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei!
Olen itse miettinyt juuri kyseisen vyön ostoa, mutta tuo koko asia hieman mietityttää.
Normaalisti käytän vöissä kokoa 80cm joten mietin että pitäisikö minun ottaa normaali kokoni vai hieman suurempi. Otitko itse oman kokosi ? :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.