Haalarihommia

Lilou's Crush

Vielä on kesäisen lämmintä, mutta syksyn VV eli välikausivaateaika on ihan just täällä, ja siihen on meillä nyt varauduttu. Vauva sai nimittäin nimiäislahjaksi Polarn o Pyretin windfleece-haalarin, jonka ajattelin toimivan pitkälle alkutalveen vaunuhaalarina, kerroksia lisäten alle vain kun mittari vajoaa.

Onko teistä ehkä jollakin kokemusta tästä ihan nimenomaisesta haalarista käytössä? Mitä tykkäsitte? Ja miten tuo kokohomma, koko 62 vaikuttaa tosi suurelta, ja mietin, josko kävisin vaihtamassa sen nyt 54 cm pituiselle vauvalle pienempään kokoon, kun käyttöön tulisi oletettavasti ihan lähiaikoina. Olisi ehkä helpommin nyytti käsiteltävissäkin sitten, ja mukavampi vauvalle.

Vauva on vielä tulevan talven ihan vaunuteltava tyyppi, ja meillä on hurjan lämmin Ticketin untuvapussi koville pakkasille, peruslämpöpussi normikeleille, ja lampaantaljaakin vaunun pohjalle pohjan kautta tulevaa vilua estämään jos ihan hyiseksi yltyy. Turvakaukaloon löytyy varastoista lämminveriselle esikoiselle turhan kuumaksikin todettu lämpöpussi. -Saapas nähdä, jos talvihaalarin hankinnan voi säästellä alennusmyynteihin, hätävarana meillä on esikoisen jo parhaat päivänsä nähnyt toppahaalari kaapin perällä. 

PS. Vauvan pukeminen on kyllä lastenleikkiä verrattuna uhmaikäiseen, vaikkapa parivuotiaaseen kiukun iskiessä... Huh, nousee kylmä hiki ajatuksestakin ;)

Kommentit

kateliini (Ei varmistettu)

Minä pitäisin ehdottomasti tuon koon. Makuja on tietysti monia, mutta aina kun olen painiskellut tämän koko-asian kanssa, isompi koko ei ole haitannut. Päinvastoin harmittanut jos jäänyt nopsaan pieneksi. :)

Hertta
Lilou's Crush

heipparallaa, olinkin kuulkaa nopea käänteissäni -tämän jutun kun kirjoitin sunnuntaina ja laitoin tänne täksi päiväksi, ennätin kiirepäissäni jo vaihtamaan haalarin pienempään kun vertailin samankokoisia muiden merkkien haalareita.. Ja tiedätkös, jos olisi ollut normaalia mitoitusta, niin tämä olisi saanut jäädä juuri näin, eli 62 senttiseksi, mutta kävi ilmi, että Popin mitoitus oli todella paljon reilumpaa kuin muiden merkkien, eli tämä vastaa ainakin 68, kenties jopa 74 senttistä! 56senttinenkin on todella reilu.  Mutta olen siis ihan samaa mieltä kanssasi yleensä!

hankriste (Ei varmistettu)

Minäkään en ottaisi yhtään pienempää. Meidän poika siirtyi ekassa kahdessa kuukaudessa 50-senttisistä 62-senttisiin. Neljäs kuukausi menossa ja 68 on passeli :D

Hertta
Lilou's Crush

Onnea pojasta :) Meillä on vielä 56 sopivaa/vähän reilua bodeissa, mutta tosiaan jos olisi vastannut mitoitustaan, en edes olisi harkinnut vaihtoa, nyt sitten tosiaan jo ennätin juosta vaihtamaan kun illaksi ehdottomasti tarvitsimme haalarin, ja totesin tämän haalarin vastaavan kooltaan jotain aeeeevan muuta kuin mitä lappu sanoo :) Tirpusemme siis lähes hukkuu vielä 56 senttiseenkin.

Annis (Ei varmistettu)

Ostin itse 1/2-vuotiaalle 74-kokoisen, että olisi kasvunvaraa. Parhaana käyttöaikanaan, eli vielä kun ei oltu juuri muualla kuin vaunuissa, se oli sitten iso - nyt sopiva, kun tyttö on vuoden, eikä käyttöä enää niin ole, kun ei toi pidä vettä. PoPin mitoitus on aika huge, ja kaikki lapset (varsinkaan tytöt) ei kasva niin himovauhtia.
Eli varmaan olisi nyt mukavampi se 56, mutta toisaalta, keväällä se on jo sitten pieni! Tosta voi sangen kätevästi kääriä lahkeita ja hihoja, ja mahtuupa kerroksia. Summa summarum, en siis kuitenkaan vaihtaisi, mutta ärsyttäis vähän että se on liian iso :)

Hertta
Lilou's Crush

No näin justiinsa kävi, että mitoitus oli tosi suurta. Vaihdoin siis, kun nyt on tarve tällaiselle ohuelle haalarille, ja yleensä ne kovat pakkaset täällä tulee vasta vähän jälkijunassa. Luulen, että tästä popin mitoituksesta johtuen tein järkipäätöksen, koska tämäkin koko on vielä tosi iso, siis luulisin olevan kokoa 68 jos en 56 senttiseksi tietäisi! On siis isompi tämä, kuin meidän vanha (niukan mitoituksen tosin) koon 68 talvihaalari!

Nina Enroth

Meidän monsieur käytti juuri tuota 56-kokoista noin 65-senttiseksi asti. On tosiaan reilu mitoitus ja kun ne hihat ja lahkeensuut saa käännettyä, niin se vielä pidentää käyttöikää. Oli tosi kätsy haalari kyllä. Hankin nyt kesätauon jälkeen heti toisen täksi talveksi.

Hertta
Lilou's Crush

no olipa kiva kuulla ihan täsmälleen samankokoisestakin kommentti :) tuntuu että tein tämän sinivuokon kanssa siis oikean valinnan. ja on muuten niin kiva haalari, että jos meillä ei olisi Molo Kidsin pörröfleecejä kaikissa seuraavissa koissa, hankkisinvarmasti uudelleenkin -tosin niissähän ei ole tuota tuulensuojaa noissa meidän haalareissa, eli ehkä tarpeen on kuitenkin!

Hormonihirviö (Ei varmistettu)

Meillä on 65cm pitkä puolivuotias ja hänellä käytän siskonsa vanhaa POPin windfleeceä kokoa 74. Ipanat kasvavat tuossa iässä niin hurjaa vauhtia + jos sinulla on aikeissa laittaa kerroksia alle, että parempi liian iso kuin pieni.

Hormonihirviö (Ei varmistettu)

Jatkan vielä sen verran, että tuo haalari meni kyllä esikoisella juurikin reilu puolivuotiaasta aina jonnekin päälle 1-vuotiaaksi, eli mitoitus oli reilu kyllä, mutta yhden haalarin hinnan tuossa säästin, eikä tyttö vaikuttanut mitenkään kärsivältä, vaikka alkuun hieman isossa asussa olikin :)

LottaK (Ei varmistettu)

Mä olisin myös vaihtanut pienempään. Meillä oli koko 56 samasta haalarista käytössä pitkään ja koon 74 haalari oli päällä kun herra jo käveli :D Eli nuo windfleece-haalarit ovat tosi reilua kokoa. Suosittelen muuten vaunu-unille jotain, joka ei pidä tuulta ja vettä, koska ainakin meidän jäbä oli aina hikinen tuossa windfleecessä, jos se päällä nukkui (ei ehkä hengittänyt tuo materiaali niin hyvin). NameIt:stä löytyi päiväunille sopiva valkoinen "nallepuku" joka meni tosi pitkälle syksyyn ja turvakaukalossa myös talvella. Siinä oli myös käännettävät hihan- ja lahkeensuut. t. Lotta

riik
3h+kasvimaa

Meillä oli viime syksynä käytössä Ticketin vastaava haalari. Se oli ihan mainio, toimi niin vaunupäikkäreillä, kantorepussa ja terassilla ryömiessä (kun piti tuulta ja vettä). PoPin haalarit on kyllä tyylikkäämmän väriset, kuin Ticketin...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.