Hassut tossut

Lilou's Crush

Tykkääköhän yksikään vauvasta taaperoksi muuttuva pikkutyyppi jalkineista? Oman empiirisen tutkimukseni kahden tutkittavan yksilön otokseni vastaisi tähän suoralta kädeltä "ei". Tiedä häntä. Yhä enemmän pystyasennossa viihtyvä tyyppi kuitenkin tarvitsee kengät jalkoihinsa. Kotipihalla kesällä vielä sopi tassutella paljain varpain, mutta muualla pienet lallut pitää saada suojattua. Ja ne viileämmät ilmatkin koittaa kai pikkuhiljaa...

Mutta kun ei. Sandaalit -ei jatkoon. Lenkkarit -mitä sä oikein kuvittelet. Kangastossut -not in a million years. Crocsit -no ehkä hetken voisin näitä pitää... mutta vie pois.  Epätoivoinen äiti-ihminen siis kulkee katse maassa ja koettaa löytää pois potkitut ja viskotut kengät kuin Hannu ja Kerttu leivänmurunsa.

Kunnes. Ihme on ehkä tapahtunut, en nuolaise ennenkuin olen varma, mutta nämä tossut hän itse osoittaa haluavansa jalkaan. Extempore ostamillani Collégienin (sisä)tossuilla mennään kaikenpäälle niin kovaa, että ei meinaa äidin käsivarret ja koukkuselkä pysyä menossa mukana.

Voi tätä helpotuksen määrää. Saisikos näitä virallisesti ulkoversioina ja talvikenkinä, kiitos... Myös isompi tytöistä haluaisi koulutossuiksi tällaiset, ja jos pysyvät minin kengät pesukoneessa hyvänä, voisinpa vaikka harkitakin, tosin sellaisia ballerinamallisia eli ilman vartta.

Kommentit

Marjo L (Ei varmistettu)

Nuo tossut on kyllä hienot :) Meidän minillä on samat tossut (eri värityksenä vain), hän kun aloitti nyt parisen viikkoa sitten päiväkodin ja siellä ne on must. Mutta ilmeisesti koko on vielä hivenen suuri (20/21) tai muuten vain tähdet lienevät väärillä kiertoradoillaan, koska hän taas ei tunnu oikein tykkäävän tossuistaan. Tai ainakin hoitajat ovat sanoneet, että popot saavat kyllä kyytiä aina päivän aikana. Harmi! Toivottavasti jalan kasvaessa ja istuvuuden parantuessa tossut myös pysyisivät jalassa... Ei viitsisi kovin monia jalkineita ostaa, niitä kun joutunut nyt päiväkodin alkaessa hankkia aina kumppareista ja goretexeistä lähtien.

Hertta
Lilou's Crush

Sama koko kuin täälläkin, taitaa olla isokenkäinen tämä meidän Monniska :D Ja luulenpa, että jos näitä koipia ei pidettäisi kiireisinä/hän ei pitäisi niitä itse, tuskin saisivat tossut jalassa kauaa olla... Eihän sitä nyt, hyvänen aika, huvin vuoksi kenkiä voi pitää :) Kenkien määrä muuten tulee olemaan ihan valtaisa vuosien saatossa, huh huh. Lenkkarit, goret, kumpparit, juhlakengät, talvikengät, ehkä loskarit, crocsit tms, sandaalit... Auuuuuuuuu!

MiiaK (Ei varmistettu)

Aivan ihanat tossut ja aamoja on tullut kuolattua, mutta vielä ei ole ollut tarvetta. Perus "karjalanpiirakat" eli ne nahkapohjaiset jumppatossut kyllä löytyy meidän 2-vuotiaalta.

Meillä tyttö taas on tykännyt alusta asti käyttää kenkiä, mutta oliskos tässä vuodenaika vaikuttanut asiaan. Neiti on syntynyt syyskuussa ja ensimmäisen vuoden keväällä, konttausvaiheessa, kengät oli tarpeen ulkon ollessa. Meillä aloitettiin vauvojen pehmeäpohjaisilla "adduilla", joista oli kiva aukoa tarrakiinnitystä, kun vaunuissa tuli tylsää. Siitä asti kengät ovat olleet s u p e r t ä r k e ä t ja niitä käydään ihastelemassa eteisessä. Ja onhan niitä aika monta erilaista joutunut hankkimaan; kumpparia, tennaria, gorea, kuomaa, sandaalia... Tytteli tietää tarkkaan omat kenkänsä ja kesällä äitiäkin on korjattu, kun olen ohjeistanut laittamaan kengät jalkaan, "ei kengät, sandaalit" :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.