Heleyttä ja hellyyttä iholle syksyä vastaan

Lilou's Crush

Olin hetki sitten Biothermin aamiaistilaisuudessa, jonka aiheena oli kokonaisvaltainen hyvinvointi. Kuulijoille tarjoili vinkkejä hyvän oloon niin herkullisen ruoan, liikunnan kuin ihon hyvinvoinnin sanansaattajat. Tuttua juttua, ja pitäisihän ne tietää, mutta voi kun onkin omassa kaiken hyvän tasapaino ollut viimeaikoina vähän hakusessa. On sanomattakin selvää, että tämän rumban keskellä, mikä ison elämänmuutoksen ympärillä pyörii, pitäisi kiinnittää aivan erityistä huomiota myös omaan hyvinvointiin. Ei niin helppo rasti, ainakaan minulle. Tällainen pysähtyminen tuli siis kuin tilauksesta.

Kun omatkin työt käynnistyivät, voin kuitenkin vetää rastin yhden tavoitteen saavuttamiseksi: olen ollut niin väsynyt iltaisin, että nukkumaan on tullut mentyä normaalia aikaisemmin, ja ai miten se uni onkin maistunut! Ero hyvin ja normaalia pidempään nukutun yön jälkeen on todellakin havaittavissa nopeasti. Liikuntaa en ole ennättänyt harrastaa laisinkaan varsinaisten liikuntalajien parissa, mutta arkiliikunta on lisääntynyt monta sataa prosenttia! Kävellen päiväkodille tai koululle, kipaisut ratikkapysäkille ja kävellen töistä kotiin. Työpäivän aikana ehkä pyrähdyksiä useampiakin jonnekin toimiston ulkopuolelle, ja suurin osa päivästä jalkeilla muutenkin. Unettaa muuten todella hyvin tämäkin.

Sain aamusta läksiäisiksi testattavakseni Biothermin uutuusvoiteet. Pääsivät heti käyttöön, niin kovasti innostuin jo testivaiheessa. Biotherm Blue Therapy on ikääntyvän tai tällaisen elämässä vähän puristuksessa kiireessä elävän iholle tehty voidepari. Niiden tehon ja toiminnan perusteena on merisokeri ja hunajan kaltainen öljy. Sain oppia, että näitä samoja sokereita esiintyy ihon soluissa, ja ne ovat tärkeitä ihon hyvinvoivalle rakenteelle. Pahus vain, että vähenevät vanhemmiten. Käytössä huomasin, että lupaukset ihon kimmoisuuden palautumisesta pitävät paikkansa. Oma nahkani nimittäin oli rutisevan kuiva, mutta nyt aktiivisen käytön myötä tila on nopeasti korjaantunut. Oli siis aika vaihtaa kesäisen keveät voiteet tuhdimpiin, kun ilmat viilenivät ja siirryin ilmastoinnin läheisyyteen sisätiloihin.

Tunnustan, että minulla tuli aikamoinen tehostartti. Jotenkin sekoitin putelit, ja hyvillä mielin laitoin seerumia ensimmäiset päivät aamuin illoin, ja muistin toisen purkin olevan yönaamio. Hups. Sehän olikin päivävoide. Ei näkyvää haittaa, mitä meikkivoide suli ihoon vähän normaalia nopsemmin...

Mutta siirryin siis ruotuun, ja nyt käytän seerumia iltaisin puhdistuksen ja kasvoveden jälkeen, muuta ei tarvita. Se lupaa auttaa ihoa palautumaan yön aikana. Seerumi sopii kaikille ihotyypeille. Jos iho tuntuu seerumin jälkeen vaativan vielä kosteutusta (jos iho on ihan rutikuiva!), päivävoidetta voi sipaista vielä päälle, mutta itselleni ei todellakaan sellaiseen ollut tarvetta. Päivävoidetta puolestaan laitan luonnollisesti aamupesun jälkeen. Päivävoide tekee ihon pinnasta sileän, ja kiitos nopsan imeytymisen, pääsen meikkivoidehommiin nopeasti levittämisen jälkeen.

Voiteet ovat hauskasti geelimäiset, eikä seerumi jätä sitä inhoamaani öljyistä tunnetta iholle, vaan on sekin enemmänkin geelivoide, joka "humahtaa" ihoon nopeasti. Seuraavaksi otan testiin saman merkin öljyputsarin, uusi tuttavuus sellainen puhdistuksen muoto.

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.