Hetken huumaa

Lilou's Crush

Tämänkertainen äitiysloma todella tuntuu siltä, äitiyslomalta. Pieni typykkä on useimmiten päivisin aivan ällistyttävän yhteistyökykyinen, kun vertailupohjana on astetta tai paria haastavampi esikoisvauva. Yöheräilyt kuuluvat toki kuvioon, samoin iltakitinät, mutta ovat pysyneet hallittavissa mittasuhteissa siten, että tästä voi todentotta nauttia täydellä sydämellä!

Aikaa jää siis toisinaan tuhlattavaksi asti tällaisiin seesteisiin hetkiin, kun typykkä nukkuu päiväunia: herkkuja, kuumennettua maitoa kahvin seassa ja sivu tai useampia hyvästä kirjasta iPadilla. Kesti tällainen villi ihanuus ja oma rauha sitten minuutin, vartin tai puoli tuntia, nautin estottomasti. Koetan pitää tämän lyhyen vauva-ajan sellaisena, että aikaa jää myös omille mekkaloiville ajatuksille ja tuumailuille, esikoisen aikaan kun tuli myös opiskeltua tiiviiseen tahtiin sekä luuhattua siellä sun täällä lähestulkoon jokainen päivä. Kiire on juuri nyt kauhistus. Tämä on meillä viimeinen mahdollisuus oman vauvan nuuhkintaan, ja sitä ei tottavie tuhlata turhuuteen.

Löytyyhän sitä päivän "harrastuksista" toki pyykkejä, tiskiä, ruoanlaittoa, esikoisen eskarista noutamista ja legoleikkejä ja lukemista, yhteenkin ennätetään kaks kovapäistä naista välillä ottamaan, että ei liian seesteiseksi sentään homma pääse lipsumaan. Mutta kevyttä yläpilveä, pääsääntöisesti on elo nyt, ehdottomasti.

Paljastakaas teidän muiden päiväuniaikaharrasteet! 

Kommentit

Mä oon opetellut neulomaan! Pipoja on valmistunut useampia, muutama on purettu just ennen kavennuksia, mutta ei haittaa. Nautin puikkojen heiluttelusta, kahvin juomisesta ja aivottomien tv-ohjelmien tai sarjojen katsomisesta.

Toinen aktiviteetti on tullut mukaan nyt viime viikkoina. Päätin jatkaa opintojani (osa-aikaisesti), kun olen kotona ollut 8 kuukautta. Sekin on mukavaa vaihtelua kotiäidin arkeen. :)

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Mä neulon, surffailen intternettiä ja näemmä nyt katon Kauniita ja rohkeita (en tunnista enää kun Brooken, keitä nää kaikki muut tyypit on?). Tai sitten kun saan typyt nukkumaan niin tiskaan/kokkaan/etin kaikki pihallelähtökamat valmiiksi tai jotain sellaista.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanasti sanottu: "ei tottavie tuhlata turhuuteen"! Tärkeä taito; osata pysähtyä ja olla hetkessä. Kyllä sitä suhinaa sitten taas on, kun muu pesue pörhältää kotiin! Nuo omat pienet hetket tekevät niin hyvää, vaikka ei mitään varsinaista tekisikään. Itse suoritin äitiyslomallani kiiltävää kotia ja viikattuja vaippapinoja ihan liikaa. Huomaan sen oikeastaan vasta nyt ja harmittaahan se.

Marjo L (Ei varmistettu) http://melkomustavalkoista.blogspot.fi

Oi villiä ihanuutta, peukut sille :) Mä alan vasta pikkuhiljaa (nyt neidin ollessa 3,5-kuinen) päästä tuolle tasolle, jossa omaakin aikaa alkaa olla. Tytön päikkäriaikaan joko vaunuilen, surffailen päämäärättömästi netissä, luen lehtiä tai suunnittelen haaveissani seuraavan asuntomme remonttia. Viime aikoina myös telkkari on osunut päälle iltapäivällä, mutta samat Matlockit ja sisustusohjelmat siellä tuntuvat vain pyörivän.

jeni (Ei varmistettu)

Ihanaa viimeistä vauva-arkea sinnekkin, nautitaan tästä!
Meidän uusin tulokas, 3 kuukautinen tyttövauva, nukkuu aina 7-9 tuntia (luit oikein) päiväunia putkeen :O Yölläkin menee kevyesti 10 tuntia.
Näin koliikkivauvan ja refluksivauvan jälkeen hän tuntuu nukelta. En valita.

Laura Lauttasaaresta (Ei varmistettu) http://laura.minityyli.fi/

No mehän ollaan meidän vauvan kanssa varsinaiset lounastavat leidit. Aamupäiväunet on pitkät ja luksukkaat.

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Täällä blogimaailmassa nämä päiväuniajat taitavat mennä...nytkin istahdin tähän "ihan pieneksi hetkeksi" mutta olenkin ollut tässä jo puolisen tuntia. Jos on hyvä kirja kesken, sen lukeminen on vielä hauskempaa kuin netissä hengailu. Ja autuas, kaikessa rauhassa siivoaminen pääsee myös kärkisijoille :)

P (Ei varmistettu)

Puutarhassa touhuan, tai yritän nipistää itselleni rauhallisen kaffihetken. Se on vaikeaa, kun päiväunet jättänyt isoveli touhuaa villinä ja pahimmassa tapauksessa herättää vauvan...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.