Hetken salaatti

Lilou's Crush

Vesimeloni on sesongissa ja Citymarketissa oli tarjouksessa halloumijuusto. Näistä makeasta ja suolaisesta vastaparista syntyi nopsasti herkkusalaatti, jota meillä syödään todennäköisesti kyllästymiseen saakka loppukesän aikana.

Salaatissa siis sikin sokin:

Halloumi-vesimelonisalaatti

  • vesimelonia (määrä maun mukaan)
  • ruukku rucolaa
  • ruukku tammenlehtisalaattia
  • kurkku
  • miniluumutomaatteja (piileskelee kuvasta)
  • pinjansiemeniä (parempia paahdettuina, nälkä iski, meillä sellaisenaan)
  • halloumisalaattipaketti grillattuna (tai pannulla paistettuna)

Muuta vinkkiä ei tähän varmasti tarvitse antaa, kuin että muistakaatten liottaa turhat suolat pois halloumista, vartti-puolituntia uiskentelua astiassa veden seassa juustolle riittää poistamaan turhat, ja säästää ylettömiltä silmäpusseilta seuraavana päivänä.

 

Share

Kommentit

kao kao
Kao Kao

Ai sitä voi liottaakin :) Pitääpä kokeilla, jos siitä sillätavoin tulisi taas syötävää (söin sitä ihan liikaa siinä ensimmäisessä halloumiaallossa vuosia sitten ja tuli totaalinen stoppi.. nyt vois olla jo varovainen ehkä mulle ja halloumille).

Sus-anna (Ei varmistettu)

Mä paistan halloumini oliiviöljyssä, jolloin juustoon tulee myös ihana rapsakka pinta - samoin ripottelen samalla paistovaiheessa päälle kuivattua minttua. Suosittelen, pääsee askeleen lähemmäksi Kyproksen makumaailmaa. Nam!

Kommentoi