Huippuherkullinen avokadolevite

Lilou's Crush

Nyt on voifani käynyt aidan toisella puolella nuuskimassa, millaista ruohoa siellä kasvaa. Vahingossa siinä aitaa alittaessa tulikin tehtyä aikamoinen levitelöytö.

Sain Valion testituotteen, uuden Rahkariinin nimeltä Better testattavakseni. Voinen tässä nyt rehellisesti kertoa, että odotukset eivät olleet korkealla, ennakkoajatus oli "voitaivaskaikkeensebullmentulasotketaankin", sillä omat makunystyräni ovat vuosien kotikotona tapahtuneesta margariinikäännytysyrityksestä huolimatta tyystin voiuskossa, josta olen ajan mittaan antanut vaaleanvihreän Oivariinin verran periksi. Tämä rahkariini sen sijaan, on nimensä mukaisesti uudenlainen, kevyempi levite, jossa yhdistyvät rahka, rypsiöljy ja voi.

En uskaltanut rahkariinia leivälle sipaista (ehkä huomenna!) mutta olin perjantaina jälleen kerran ilman järjellistä lounasmuonaa, ja minut (tai oikeammin lähipiirini) nälkäkiukulta pelasti Better-lähetyksen mukana seurannut ohjevihkonen ja tykötarpeet Avokadolevitettä varten.

Pilkoin, halkaisin, lusikoin ja surauttelin ohjetta mukaillen avokadolevitteen, ja lätkäisin sitä mielikuvituksen puutteessa ruisleivälle.

Ai jestas, että oli hyvää!

Tässä oma mixini, alkuperäisessä ohjeessa chilin, sitruunan ja valkosipulin määrä huomattavasti maltillisempi, mutta uskaltaisin väittää tämän olevan vielä parempaa ;)

Tarvitset:

  • 2 avokadoa
  • 100g Valion Better-levitettä (huom! purkki on 350g eikä 500g kuten koosta voisi olettaa, huomioippas tämä kun otat levitettä)
  • 1-2 valkosipulin kynttä (ohjeessa 1 pieni)
  • 1/2-1 punainen chilipalko (ohjeessa 1/4 chilipalkoa)
  • 2-3 rkl sitruunamehua (ohjeessa 1 rkl)
  • 1 prk korianteria

Tee näin:

Kaivele avokado kuorestaan (tietysti poista kivi) ja laita kulhoon rahkariinin kanssa. Lisää päälle hienonnettu valkosipuli, pieneksi pilkottu chili, sitruunamehu ja silputtu korianteri. Soseuta suuhusi sopivalle hienousasteelle, itse tein sen Bamixilla, kävi sekunneissa. Levitä leivälle tai käytä dippinä.

Monenmoista avokadohommelia on tullut leivälle laitettua, mutta tämä oli niin pehmoista, että melkein hävisi suuhun. Tuo uutuuslevite vei tosiaankin avokadon kavereineen nextille levelille. 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei,
Hyvältä kuulostaa ja voisin testata jouluksi. ☺ Olisiko sulla vielä laittaa kuvaa tuosta Betteristä? Tai miltä osastolta löytyy kaupasta?
Cittarissa eikä Prismassa myyjä osannut auttaa tuotteen etsinnässä.

Hertta
Lilou's Crush

Tuommottiinen! Ihan sieltä oivariinien ja becelien maastosta pitäisi löytyä, mutta nytpäs kuule en harmikseni tiedä, että eivätkö vielä ole ilmaantuneet kauppoihin! Katson jos saisin selville :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.