Huoltajaystävällinen seepra

Lilou's Crush

Meillä taitaa olla tytöllä viimeinen talvi haalareissa. Viime talvena lapsi telmi kovimmilla pakkasilla hyväksi havaitussa Molo Kidsin kirkuvan keltaisissa Polaris-haalareissa, ja vähän hellemmillä talvikeleillä (joita täällä etelässä oli huomattavasti enemmän) Stadiumin mainioissa toppahousuissa ja Lindexin takissa.

Tänä vuonna tytön toiveissa oli taas samanmoinen "tähtihaalari" ja lapsi ihastui pitkän kirkkaiden värien kauden jälkeen villiin seeprakuosiin. Paha vain, että kyseisen tämän kauden seeprahaalarin hinta on ihan kamala, noin 180€, enkä tajunnut ajoissa tarttua mihinkään lukuisista alekoodi- tai kuponkihommeleista, lämmin syksy jatkui niin hämäävän pitkään.

Nettikirppareistakaan ei löytynyt tähän hätään hyväkuntoista 128cm haalaria, mutta seepraa tulee sittenkin. Eilen pelastajaksi löytyi nimittäin Ticket ja Lekmerin kamppis; tilasin Ticketin seeprahaalarin pienellä alella (taitaa vielä olla tänään voimassa muuten). Malli on baggie, jota ei ensitöikseen parhaaksi pitkulaiselle laiheliinille kuvittelisi, mutta koska mykyongelmat, tämä malli on Molo Kidsin kapoisen rinnalla myös hyväksi havaittu aiempina vuosina. Eipä jää pöksyt alla ruttuun niin helposti, ja lahkeiden kanssa taistelukin on vähän vähäisempää, itse kun lapsi pukee. Lisäksi Ticketin seeprassa pohjasävy on jo valmiiksi "muta" joka toimii täällä etelän toisinaan kuraisessa talvessa ehkä nätimpää Molon valkopohjaista seepraa paremmin? Lisäksi Ticketin haalareiden kiiltävämpi materiaali on muutaman haalarin kokemuksella hitusen huoltajaystävällisempää eli ei nappaa likaa ihan yhtä helposti kuin karheampikankainen Molo Kids, jonka puolella ovat sitten taas minusta kauniimmat mallit ja vähintään yhtä hyvä lämmönpito. Pääasia tietty, että tyttö pysyy lämpimänä. Ja toisekseen, toivon tämänkin haalarin olevan vielä kelpo kunnossa kierrätykseen meidän käytön jälkeen, mitä molemmat merkit ovat olleet, samoin kuin Kappahlin Kaxxit, joita ensimmäisinä vuosina suosittiin.

Toisetkin talvivermeet tarvitaan paikkaamaan pyykkiaikaa, ja tänään suunnataan akselille Stadium/Kappahl/H&M kurkkaamaan varavaatetusta. Lindexin Fix-takki oli viime vuonna pettymys, sillä etuosan kuvio kului rumaksi ja repaleiseksi alta aikayksikön, ja ohjeenmukaisessa pesulämpötilassa musta tehosteväri karkasi pinkin pintavärin päälle parissa pesussa, lopputuloksena karmeannäköinen takki, jota ei uskoisi vain yhdellä lapsella käytetyn. Aiemmin olen ollut Lindexin Fixeihin tyytyväinen, mutta tuo takki taisi olla maanantainen paha sudenkappale.

Millaisillas talvivaatteilla teidän "kovan kulutuksen kauden" lapset kulkee? Onko kohdalle osunut sutta ja sekundaa vai pelkkiä laatukappaleita? katsotteko merkkiä, mietittekö jälleenmyyntiarvoa, hankitteko käytettynä, tai kenties vain yhden talven tarpeisiin edullista? Kertoaa, kertokaa!

Kommentit

medde
Medde xoxo

Meille muuti kans tätä talvea varten seepra, tosin se Molo Kidsin versio :).

Haalareissa (niin talvi kuin välikausikin) olen satsannut ja ostanut uutena ja "merkkiä" sillä ajatuksella, että ainakin kestää ja pysyy hyvänä koko kauden sekä mitä todennäköisemmin menee sitten myöhemmin nyt vielä mahassa kasvavalle pikkuisellekin. Viime talvena meillä oli Ticketin baggie mallinen haalari ja hyvin toimi tuommosella hoikkasemmallakin lapsella. Ainoa miinus oli melko avoimeksi jäänyt niskaosio mihin sitten saikin pakata kypärämyssyä ja kauluria, ettei tuuli ja lumi eksynyt niskaan. Kaupunkivaatteissa eli ei rymyämiseen tarkoitetuissa takeissa on yleensä turvauduttu ihan h&m-laatuun, mihin ovat kyllä olleet just passeleita.

Hertta
Lilou's Crush

Oi oi, se on kyllä todella todella nätti! Onneksi tytölle kelpasi ilomielin tämä rusottavampikin versio, olisi ollut kurja tuottaa pettymys, kun jo lupasin eläinkuosin! Meillä nyt viimeiset menty ihan samoilla aatoksilla kuin teillä -osittain siksi, että en yksinkertaisesti entänyt päivystää nettikirpuilla, että tulisi sopiva kohdalle, aina olivat menneet ennenkuin pääsin töiden jälkeen apajille. Hyvä vinkki tuo niskahomma muuten, meillä ei oikein kaulurit miellytä (jälleen kiristyssyistä) mutta kypärämyssy kelpaa edelleen, siitäkin huolimatta, että päiväkodissa yksi tyttö ilkkui vauvan hatuksi. Onneksi tyttö jätti omaan arvoonsa pilkan ja nytkin vetäisi ohuen myssyn ihan tyytyväisenä puuvillapipon alle.

medde
Medde xoxo

Mulla ei vain kärsivällisyys riitä kirppistelyyn silloin jos on joku tietty mielikuva mitä on hakemassa, koska sillonhan niitä ei varmasti osu kohdalle vaikka kuinka päivystäis 24/7.  Ihanan fiksu tyttö teillä :) Ihan käsittämätöntä kuinka jo päiväkodissa lapset osaa ollakkin ilkeitä toisille. Onneksi nuo meidän pojan ikäiset (reilu 2 vuotiaat) on vielä kaikki kaikkien kavereita. Kuten tuossa alemmassa kommentissa, myös täältä lähtee ehdottoman positiiviset suositukset Molon denimkuosille. Ihan unelma! Ei kyllä lika erotu vaikka kuinka tarkkaan tiirailisi.

Piipo79

Samaa mieltä Ticketin "paksummasta kiiltävästä kuosista". Lika lähtee melkein pyyhkäisemällä. Meillä tänä talvena viime vuoden alesta (-50%) hankittu kirkkaan oranssi puku ja tähän mennessä väri on loistovalinta, ei näy lika polvia lukuunottamatta missään ja polvistakin tosiaan lähtee hyvin helposti. Molon haalareista on kokemusta siitä farkkukuosisesta välikausihaalarista ja se se vasta käyttäjäystävällinen onkin. Ei näy lika juuri ei. Kapea kuosi on hankala jos haluaa laittaa enemmän väliin, mutta muuten lapsen helpompi liikkua. Kumpikin parempi/pahempi siis! Talvihaalarissa preferoin näin pienellä (2,5v) ehkä tuota löysempää mallia, olen jotenkin ajatellut että ilmavampi on lämpimämpi. Toinen mielestäni oikein hyvä haalarimalli (hyvä säätövara , joten voi ostaa hieman reilumpana) on Dirkinssonilla.

Hertta
Lilou's Crush

Meillä olikin muuten peräti kahtena vuonna kirkas oranssi Molo Kids, AIVAN IHANA VÄRI  ja turvallinenkin, oman typsyn löysi sen avulla myös helposti päikyn pihasta :D Juuri pakkasin ne myyntiin ja lähtivät kohti uusia koteja :) Tuota farkkukuosista muuten katselin, että meidän minille koetan etsiä sitten nettikirppiksiltä, kiva kuulla että toimii! Didriksoneista meillä ei olekaan kokemusta, täytyypä tutustua kun kohdalle sattuu!

Piipo79

Juu, toimii niin että tulevalle masuvauvallekin vielä menee sama puku. Didriksonin haalaria ei omassa käytössä, mutta siskon perheeltä löytyy ja jos osuu löytöhintaan omalle kohdalle niin ehdottomasti hyvä kaappaus ja juuri nuo säätövarat tekevät sen (muistaakseni vyötäröllä sisällä pituussäätöä ja saattoi olla leveyssuunnassakin) että käyttöikä jopa parikin talvea jos hyvin sattuu!

Tuulianna

Onpa hauska seepranen, ja pohjaväri salliva, varsinkin jos lumentulo on samaa luokkaa kuin viime talvena. Meillä oli viime kaudella eskarilaisella leopardikuosinen mini rodini :) löysin sen käyttämättömänä huutiksesta, ja voi miten paljon iloa eläinkuosi toi koko talven! Vähän arastelin tuota kuosia, koska ---- no leopardikuosi, mutta se oli pienelle ketterälle pantterillemme mitä parhain valinta ja keräsi ihasteluja koko talven. Maastokuosi toimi kyllä todella vähän liiankin hyvin - lumettomassa ruskeanharmaassa metsässä lapsi katosi jäljettömiin hetkessä. Piti sitten laittaa päähän kirkkaankeltainen pipo, jottei vallan menisi hukkaan :) Liikenteessä nuo räikeät Molot, joita meiltäkin on löytynyt useita, tuntuvat turvalliselta ja autoille hyvin näkyvältä valinnalta.

Hertta
Lilou's Crush

No sitä viime talven meininkiä tosiaan muistelen, uuuhhh sitä toppavaatteiden pesurumbaa, ei sitä aina kuitenkaan voi kuriksiakaan käyttää! Pantteri on varmasti ollut aivan vallattoman mainio! Ja tosiaan, kyllä omansa tosiaan helposti löysi Molon kirkkaissa, nyt on toisinaan todella hankalaa bongata typykkää sieltä pihasta kyytiin :D

MinEna
Kasvukäyrillä

Me ollaan vannottu PoPin nimeen, ovat kestäneet konttausvaiheen ja nyt jouksu-kiipeily-kaatuilu vaiheen lähes priimana. Välikausihaalarikin menee jo toista kautta (kiitos säätövarojen)! Talvihaalarin bongasin Pop Up storesta puoleen hintaan. Ja jälleenmyynti arvo on hyvä. 

Noin syötävän ihania kuoseja ei ole tarjolla, mutta pinkki ja liila miellyttävät allekirjoittanutta ;) 

Täällä vielä kuvia ym. höpinää:

http://www.lily.fi/blogit/kasvukayrilla/talvi-ei-yllata-aitia

http://www.lily.fi/blogit/kasvukayrilla/valikausivaatteet-syksy-saapui

 

 

Hertta
Lilou's Crush

Hei menen ehdottomasti tutustumaan sun Pop-postauksiin, meillä on ollut tosi vähän popia käytössä, nyt on villahaalari joka on aivan ihana, ja kiva windfleece, tosin ei vielä olisi tuulenpitävä tarvinnut ollakaan, eli se on jjänyt vähän vähemmälle käytölle, kun hiostaa pikkuisen fleecepukua enemmän tuolla vaunuissa. Mutta laatu todella vakuuttaa näissä! Kiitos siis linkeistä!

Tarja L. (Ei varmistettu)

Meilläkin 5v. kuopus ihastui tähän Ticketin seepraan niin, että piti se nyt sitten tilata. Tosin unohdin, miten reiluja Ticketin koot ovat ja 116 cm haalari lähti takaisin Lekmerille ja 110 cm tilattiin sitten toisesta nettikaupasta, jossa kokoa onneksi oli vielä jäljellä, kun Lekmeriltä se oli loppu. Ei ihan istu meidänkään neidille, mutta Ticketit on lämpimiksi todettu. Ja pääasia, että neiti itse tykkää, kun äidin ehdottelemat ReimaTecit (erittäin hyviksi ja kestäviksi havaittu nämäkin) hylättiin liian vauvamaisina :D Plussaa beigelle pohjasävylle myös täältä.

Hertta
Lilou's Crush

ai vitsi, saapa nähdä millainen koko meille nyt tulee, kun tilasin 122cm, ja tyttö on ihan hitusen yli... Toivottavasti ei ole IHAN mahdoton, reilu saa olla. Molo Kidsistä olisin tilannut suosiolla 128cm version! Ja kumma muuten, meilläkin reimatecit ei saaneet aikaan hurraahuutoja, niitä ostin kyllä silloin kun tyyppi oli pieni, pitivät super hyvin kosteutta.

nymmeli (Ei varmistettu)

Meillä on vauva-ajoista asti suosittu ulkovaatteissa Reimatecia. Talvivaatepuolella olen kerran tehnyt ''loikan'', edellistalvena kun Mini Rodinilla oli se mieletön tähti-salama-haalari. Se oli vain pakko saada. Ai niin, oli meillä se surullisenkuuluisa Cupcake joka rikkoi itse itsensä :D Mutta Reimatec ollut ehdottomasti laadukkain.

Vk-vaatteissa taas on viimeiset pari kautta menty iloisella sekamelskalla Reimatecia ja Ticketiä sekä Henkkamaukkaa. Olen todennut, että vk-vaatteissa H&M on erityisesti housujen suhteen hinta-laatusuhteeltaan paras. Oikeastaan ainoa miinus on kankaiset jalkarenksut, mutta hinnalla kompensoi aika monta metriä napinläpikuminauhaa...

Jotenkin toppavaatteissa se räätälöinti ja keveys on ihan eri luokkaa vähän hintavammissa merkeissä, uusi Reimatecin takkikin on niin keveä ja notkea. Halpistakin ovat usein kovia ja paksuja - muistan yhä elävästi, minkälaista sellaiseen haalariin oli sulloutua. (Olen saanut lapsena trauman myös kuravaatteista.)

Ai niin, haalari meillä on tosiaan viimeksi ollut 4-vuotiaana talvella. Ei vaan natsaa noihin gasellijalkoihin useimpien haalareiden mitoitus, kun lahkeessa ja hihassa olis tarpeeksi mittaa roikkuisi haarus jossain säären tienoilla. Onneksi on henkselitoppahousut ja ja lumilukot takeissa! :)

Hertta
Lilou's Crush

No sama täällä, vauvasta sellaiseen ei-vielä-omaa-tahtoa-aikaan meillä oli myös aina reimatecit, hyvät oli, ja löytyi hyvin käytettynä. Aika ronski esitys tuolta Cupcakelta,niitä meillä ei olekaan ollut kuin yksi peritty versio, joka kyllä toimi kivasti, mutta oli käytössä aika vähän aikaa. H&M:n välikausihousuja meillä on kanssa ollut, mutta ne ei enää toimi mallinsa vuoksi, ei vk eikä toppikset, tyttö on niin valtavan pitkä ja laiha, että säädöt ei vain riitä, mieluusti niitä ostaisin edelleen. Takki on nytkin H&M:ää, ja tosi hyvä onkin.

Usch, inhosin itselläni kuravaatteita, ja inhoan edelleen niiden pukemista lapselle.Onneksi isompi tekee sen itse, ja pienen kurisaikaan on vielä vuosi :D voin kerätä rohkeutta...

Tammikuussa syntyneellä tytöllä oli eka talven Ticketin vauvojen haalari, se missä ei oo karvahuppua ja on vaan yks vetska. Nyt pitäis myydä se pois. Uuden ostin taas Ticketiltä, onkohan se nyt sit se baby baggie, karvahupulla ja kahdella vetskarilla. Välikausipuku meillä on Mini Rodinin kelta-valkoraidallinen. Onneksi sama mahtuu todnäk vielä ens keväänäkin. :)

Olisin voinu ostaa jonkun halpiksenkin, mut oon saanu kummatki talvihaalarit edullisesti käytettynä. Mini Rodinin puvunkin löysin hyvästä alesta paikallisesta lastenvaateliikkeestä. 

Hertta
Lilou's Crush

Meillä on tainnut olla tytöllä samanlainen haalari, siis esikoisella. Nyt pitäisi ostaa tälle toiselle joku haalari, ajattelin odotella aleja, kun meiltä löytyy untuvapussia sun muuta, ja kaukalossakin toppapussi. Meinasin jo kysellä että joko myit teidän haalarin,mutta taitaisi olla vähän pikkuruinen, kun meidän typy syntyi jo heinäkuussa :D 

Onpa sulla käynyt hyvä tuuri, minulla ei alennushaukkailu ole oikein osunut nyt tänä vuonna näihin haalareihin, jotenkin on homeessa alesilmä!

En kyllä usko, että koko talvea mahtuis. :D Ai nii, meilläki oli kaukalopussi vielä lisäksi! Kyllä senki kanssa hätätapauksessa pärjää pitkälle. Etenki, jos ei tarvi vaunuista nostella ulkoilmassa. Kauheen näppärä oli se.

I May Say (Ei varmistettu)

Mun metrisellä on Ticket to Heavenin toppahaalari, sitä liukasta matskua. Se on viimevuotinen, joten saa nähdä meneekö enää tänä talvena. Jos pitää ostaa uusi, ostan tuon seepraraitaisen. Kaikista em syistä.
Toisena pukuja mulla on kirppikseltä ostettu skimbatakki ja -housut, Cross. Setti maksoi 15 €, joten ei harmita jos se ei kestä yhtä kautta kauempaa.

Hertta
Lilou's Crush

se on just ässää se liukas ticketin materiaali! Meillä meni muuten ticketti kaksi talvea, oli jotekin onnistunut mitoitus että oli sopivasti reilu edellisenä ja riittävän suuri jälkimmäisenä, toivottavasti menee teillä samalla kaavalla! Ja olipas hyvä löytö tuo, vitsit kun olen nyt kolunnut nettikirppiksen toisensa jälkeen, mutta ei löytynyt varavaatetusta. 

S. (Ei varmistettu)

Pitkästä aikaa muistin tämän sun blogin muutama viikko sitten tapahtuneiden haalaritapaamisten innoittamana ja heti olikin haalariasiaa. Meillä on keskimmäisellä täksi talveksi Molon shokkioranssi haalari (ylläri!) ja kakkoskamoiksi isosiskon vanha Ticketin parka, johon pitäisi vielä toppahousut/kevyttoppikset löytää, niin olisin tyytyväinen. Koululainenhan meillä käytti koko viime talvenkin vain kevyttoppahousuja ja parkatakkia sisäkouluvaatteiden päällä ja hyvin niillä pärjäsi (varsinkin kun ei ollut kovin kylmä talvi). Silloin löysin hyvät kapeat(!) mustat pehmoiset kevyttoppahousut Name It:iltä ja vieläpä alesta, mutta nyt en enää niitä ainakaan Jumbon liikkeen valikoimista löytänyt. Olisin muuten ostanut molemmille isoille uudet samanmoiset. Pienimmälle löysin (myös second handina) Molon rainbowhaalarin, vaikka tuo seepra olisi kyllä ollut myös mun makuun tosi mieleinen. Onhan tää varusteralli aina aikamoinen, joten onnea vielä loppuhankintojen metsästämiseen ja ihanaa talvea!

satu_ (Ei varmistettu)

Minkälainen se Lekmerin tarjous oli? Ihana tuo haalari, ehkä pakko hankkia esikoiselle :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.