Iholla

Lilou's Crush

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Essex

Jahas, talvi tuli. Se tarkoittaa sitä, että taas kaivetaan esiin tuubit, purtilot ja pönikät, ja käydään taistoon kuivan ilman, ilmakylvyttömän ihon ja kylmän sään aiheuttamaa talvikutkaa vastaan.

Koko Essexin testattu konkkaronkka: ohut Lotion Hydrogeeli, astetta paksumpi Plus Emulsiovoide ja herkän ja atooppisen ihon Emulsiovoide. Linkistä löytyvät tarkat tuotetiedot.

Esikoisellani on atooppinen iho, joka oireili etenkin vauva- ja taaperoaikana. Ihottumaa ja kutinaa, oli aikamoinen riesa pienellä. Vanhan kansan mukaan pesua piti kuulemma välttää ja kaikkea ihon kastelua. No, uusi kansa eli toisinsanoen allergialääkärimme oli ihan toista mieltä, ja kun pahimmat taistot oli saatu lääkevoitein taltutettua, jatkohoitona ja hyvän ihon ylläpitona oli vuosia jokailtainen suihku, ja sen jälkeen kokovartalodippi paksuun perusvoiteeseen. Näin iho pysyikin hienosti kunnossa, vaikka pikkulapsella se onkin kovilla etenkin vaippa-aikaan. Samalla tuli pikkuinen hierottua joka ilta päästä varpaisiin saakka, ja unet maittoi sen päälle.

Edelleen tytön iho on herkkä, syksyisin ja talvisin se reagoi muuttuvaan vuodenaikaan. Niksit ihonhoitoon tulevat kuitenkin jo selkärangasta, ja tyttö itsekin osaa hyvissä ajoin kertoa, kun alkaa taas kutittaa. Sitten otetaan suihkun päälle koko kropan rasvakylpy, tai rasvaillaan tarpeen mukaan vain taipeita ja käsiä, mitkä ovat ne herkimmät alueet. Mikä on aika merkillistä, on se, että monet perusvoiteet, jopa juuri atooppiselle iholle tarkoitetut voiteet kirvelevät niin kovin, että niitä ei voi lapselle laittaa. Tästä johtuen tuttavuuksia kosteusvoiderintamalla kokeillaan hyvin maltillisesti.

Tällä hetkellä käytämme hänelle mm. Essexin herkälle ja atooppiselle iholle tarkoitettua emulsiovoidetta, joka on notkeaa ja levittyy helposti. Tämä on siksikin hyvä, koska se sopii myös lääkevoiteiden kanssa käytettäväksi, eikä kirvele edes vähän rikkoontuneella iholla. Voide on hajusteeton, ja vaikka siinä on aika voimakas, lääkemäinen ominaistuoksu, se haihtuu iholta eikä jää nenään pyörimään (sehän on joillekin meistä tytöistä tärkeä juttu!).

Koetan välttää lapsilla ylimääräisiä kemikaaleja, ja valitsen aina tuoksuttomat, mahdollisimman hellävaraiset voiteet, vaikka niitä ei päivittäin käytetäkään. Pienimmäisen pulleroisen iho on onneksi niin hyvässä kunnossa, että rasvausta ei tarvita kuin silloin tällöin jalkateriin, jotka etenkin ihan pikkuvauva-aikana kastuivat usein vaipanvaihdon yhteydessä pestessä. Että näin voi olla erilaisia ihoja ja tarpeita yhdessä perheessä.

Itse käytän kasvovoiteita päivittäin, mutta tunnustan, että yli puolet vuodesta naaman ja käsien ulkopuolinen muu nahka on aivan retuperällä! Havahdun tähän aina syksyisin, sillä samantein, kun ilmat viilenevät ja huoneilma muuttuu kuivemmaksi, reagoi ihoni tosi ärhäkästi: kädet kuivuvat niin, että rystyset ja sormenpielet halkeilevat. Sääriä ja käsivarsia kutittaa alkaa kutittaa inhasti.

Oma murheenkryynini ovat nimenomaan nuo sääret. Pahimmillaan kävi tosi hullusti: muistaakseni lukion viimeisellä raavin talvesta kutisevaa ihoani, ja se tulehtui niin pahasti, että säärten iho turposi kauttaaltaan ja tuli täyteen pieniä haavoja. Parantumiseen tarvittiin antibioottikuuri ja lähes koko talviajan kestänyt dippailu paksuimpaan mahdolliseen voiteeseen. Opin kerrasta, niin painui inhottava kokemus mieleen, nyt löytyy rasvaputeleita yöpöydältä, kylppäristä, laukusta ja ympäri kämppää sekä anoppilaa akuutin tarpeen varalta.

Kokeilin koko tuotesarjan läpi, ja kaikkein eniten tykkäsin sinituubisesta Essex Plus -emulsiovoiteesta. Olen käyttänyt sitä käsivarsiin, sääriin ja jalkoihin ennen nukkumaanmenoa, ja sitten sukat jalkaan. Imeytyy hyvin, eikä jätä sellaista ikävää kalvoa.

Koska tykkään kosmetiikassa hyvistä tuoksuista, käytän perusvoiteita yleensä alkavan ärhentelyn välittömään taltutukseen, ja kun olen saanut ihon rauhoittumaan, ylläpidän tilannetta tarvittaessa pari kertaa viikossa suihkun jälkeen rasvaamalla perusvoiteilla, ja hemmottelumielessä käytän sitten tuoksuvia rasvoja. Voiteiden tuoksut haipuvat yön aikana, mutta jos satun käymään suihkussa esimerkiksi ennen jotakin menoa, ja tiedän laittavani hajuvettä, käytän silloin tuoksutonta voidetta, jotta en pilaa koko ympäröivää ilmatilaani haisusekoituksella.

Siinä missä sininen emulsiovoide on oman perheen aikuisten suosiossa, täytyy vielä kertoa, että appiukkoni, ikä kuuskytplus, suosikkirasva on tuo persikansävyisestä paketista tunnistettava Hydorgeeli. Kuivanahkainen (vaan ei ollenkaan kuivakka) appeni käyttää sitä sääriin (ja välillä koko äijään) ja vielä käsittääkseni ihan omasta tahdostaan. Ei tuoksu ja imeytyy salamana, sopii siis ei-niin-erityisemmin-rasvailusta nauttiville miehille tämä tavara. Kaikki nämä voiteet ovat tuon hajusteettomuuden lisäksi myös parabeenittomia ja väriaineettomia.

Entäpä siellä, kokemuksi, käyttövinkkejä? Oletteko esimerkksi käyttäneet perusvoiteita meikinpoistoon, kuulin tästä hommasta jokin aika sitten, vielä on testaamatta, kuinka toimii.
 

Kommentit

Voi atopia! Meidän nyt vaille 2 v. joutu käyttämään kortisonikuureja jatkuvasti viime talven. Jossain vaiheessa alko mietityttämään kortisonin jatkuva käyttö (asianmukaisine taukoineen toki) ja sain tyttären serkulta testiin Dermalogin. Tämän jälkeen kortisonin tarve on ollut vain satunnaista.

Mutta pidän essexin mielessä, jos jossain vaiheessa tarvii taas vaihtaa perusvoidetta. Kiitos siis vinkistä!:)

Hertta
Lilou's Crush

Voi teilläkin! Vitsi se on kyllä yksi rumba! Onko teillä myös tuo suihku-ja-rasvaus systeeminä? Meillä oli justiinsa noihin aikoihin pahimmillaan, nykyään on jo hurjasti helpottanut, toivon että teillä seuraa samoja latuja! Tosi kiva, että ootte löytänyt helpottavan voiteen, kortisonia ei ole kiva käyttää pienen iholle, vaikka tosiaan pakkohan se on kun ei muu auta. Sibicort on meilläkin edelleen hätätapauksia varten.

Ei varsinaisesti mitenkään rutiinina, mut herkästi kyllä tyttö pääsee suihkuun/ammeeseen sillon, kun jompikumpi meistä vanhemmistakin käy.. Hyvä vinkki tuokin. Toisen serkkunsa vauva-ajan atopia loppui kahden ikävuoden paikkeilla, sitä toivoessa. :D

Hertta
Lilou's Crush

No sama täällä, kahden -kolmen vuoden jälkeen helpotti huimasti! Nyt vain pidetään peukut, että sama siellä :)

hennuuuu (Ei varmistettu)

Hei,

Itsellani on ollut todella hyva iho 20 ikavuoteen saakka, (nyt olen 22v.) sitten allergia oireet toivat paalle 1,5 kestaneen kortisonivoiteiden kayton, jonka jalkeen laakarini (asuin talloin Lontoossa) huomautti tuosta maarasta ja siita etta ihoni oli addiktoitunut siihen. Onneksi, silla monet ihotautilaakarit kieltavat taman. Kortisonivoiteiden lopetuksesta seuraa Topical Steroid Withdrawal, joka on epailematta ollut elamani koettelevin kokemus, olen nyt melkein parantunut. www.itsan.org sivustolla on paljon tietoa kyseisesta asiasta. Nykyaan ihoni ei kaipaa naamaa lukuunottamatta rasvaa, kayn suolakylvyssa paivittain. Suolakylvyt ovat olleet paras laake kuivaan ihoon, suosittelen! Mutta tosiaan, kortisonivoiteet kannattaa pitaa mahdollisimman kaukana etenkin lapsista, koska en haluaisi omaa kohtaloa kenellekaan! Kaikkea hyvaa ja iloista joulun odotusta! xx

Hertta
Lilou's Crush

Kyllä, kortisoni on tosi rankkaa iholle! Meillä on ollut alusta saakka tosi tarkat ohjeet, kuinka pitkään kortisonivoidetta voi käyttää (puhutaan muutamista päivistä korkeintaan) ja sitten aina pidempi tauko ennen seuraavaa erää. Onneksi on toiminut, ja lopulta päästiinkin siitä eroon kokonaan, kun iho ei ole enää niin arka. Voi miten hienoa, että sinulla alkaa olla koettelemus takanapäin, mahtanut olla kyllä todella inhaa! Iloista joulua sinullekin :)

Kristina1 (Ei varmistettu)

Heippa!
Puhdistusmaitoni veteli viimeisiään enkä millään muistanut ostaa uutta. Kerran sitten koitti tänkapå, kun pullosta ei tullutkaan kuin ilmaa. Muistin, että yöpöydälläni olleessa Aqualan-tuubissa lukee takana, että sopii myös kasvojen puhdistukseen, joten ensihätään kävin nappaamassa siitä apua. Ja voi että mikä ihana baby face aamulla odottikaan! Iho oli pehmeä eikä laisinkaan niin punakka kuin yleensä. En ollut pitänyt Aqualanista vartalovoiteena, käsivoiteena tuubi kului hyvinhyvin hitaasti, joten päätin kokeilla kasvojen puhdistusta sillä muutaman päivän lisää. Tästä on pari vuotta ja käytän sitä edelleen kasvojen puhdistukseen, toimii kuin unelma ainakin minun iholle! :) Puhdistaa meikit todella tehokkaasti ilman erityistä hankaamista tai kasvovettä. Erehdyksissäni kerran ostin apteekista Aqualan L -voidetta, mutta se ei sopinut iholleni lainkaan ja hetken päästä olin kuin teini näppylöineni. Kävin nopeasti ostamassa oikean tuubin ja iho palasi "normaaliksi" muutaman pesun jälkeen. Onneksi virheellisen tuubin voi käyttää sitten muun vartalon hoitoon niin ei tullut iso hutiostos.
Tätä ennen olen uskollisesti käyttänyt kosmetologin suosittelemia merkkejä, mitkä ovat olleet melko hintavia, eivät aina puhdista kunnolla, ainakaan ilman kasvovettä, mikä kuivattaa ihoani ikävästi, mutta olen vain jatkanut käyttöä ja uskonut sokeasti markkinointipuheisiin ja ajatellut, että tällainen se lopputulos sitten pitää kai olla ;) Olen vain toivonut parempaa tuotetta, ja usein vaihtanut merkkiä vanhan pullon loppuessa, mutta mikään ei ole tuntunut sopivalta (eihän tämä toki kosmetologien vika ole, kaikki ihot reagoivat hieman eri tavalla, varmasti pyrkivät löytämään jokaiselle sopivimman tuotteen). Mutta onni onnettomuudessa, Aqualanista en pois vaihda. :) Tarpeen vaatiessa vielä monikäyttöinenkin, ei kallis eikä pitkää inci-listaa.

Hertta
Lilou's Crush

Hei mahtavaa, justiinsa tällaista kokemusta toivoinkin kuulevani, kun itse olen poistanut vain lapselta kasvomaalia (vähän huonolla menestyksellä, voidetta en muista kyllä tähän hätään edes, joku perusvoide se oli...). Oliko tuo sinun Aqualan minkä "väristä"? Meillä on vakiona ollut kaapissa pumppupullo sitä keltaista, nyt näillä Essexeillä voisin hyvinkin kokeilla :) Silmämeikkiä tällä ei kai voi putsata? Vai voiko? Ja otetaanko meikit pois rasvalla ikäänkuin paksulla puhdistusmaidolla pumpulin kanssa?

(huomaatko, olen iiiiihan pihalla :D )

Kristina1 (Ei varmistettu)

Mun käyttämä Aqualan on keltaisessa pullossa. Jos pesen kasvot suihkun yhteydessä niin olen hieronut vaan kasvoille ja huuhtonut suihkun alla vedellä, muuten käyttänyt tuota pumpulitekniikkaa, sillä vaatii mielestäni aika paljon lotrausta veden kanssa, jotta kaiken rasvan saa pois. Silmämeikin poistoon en tiedä oikeaa vastausta, käytän itse hyvin harvoin muuta kuin Sensain 38, mikä lähtee ilman puhdistusaineitakin. Silloin joskus kun on muutakin silmissä, olen poistanut ensin silmämeikinpoistoaineella, ettei tarvitse herkkää ihoa silmien ympärillä turhaan hangata. Mutta kaiken kaikkiaan olen tosi tyytyväinen ollut!

Täällä vanha atoopikko, jonka iho oli lapsena kertomusten ja omienkin muistikuvien mukaan tosi kutiseva ja ihan vauvana tulehtunut, mutta näin aikuisena on ollut hallittavissa säännöllisellä rasvauksella - kesät talvet rasvaa pintaan jokaikisen suihkun jälkeen ja hyvä on. Oon iloinen, kun pystyn käyttämään hajustettujakin rasvoja, vaikka kaikki lisäaineet toki mietityttääkin. Pari kertaa kasvojen iho on reagoinut tosi voimakkaasti - aknen hoitoon tarkoitetusta voiteesta, joka kuivatti ja sai aikaan kovan turvotuksen ja kerran hydrafacial-kasvohoidon jälkeen samanmoinen tooooosi ikävä ilmiö. Pelastajani on Orionin erityisesti atoopikoille tarkoitettu Ceralan-perusvoide, jota lätkin naamaan paksun kerroksen. Nyt syön akneen Roacuttania, joka kuivattaa valmiiksi kuivaa kroppaani, mutta onneksi pelättyä vähemmän. Sen myötä kuitenkin aloin pestä kasvoni samaisella Ceralanilla - olin skeptinen ja ajattelin, että siitä jäisi jotenkin "likainen" olo naamaan, mutta kukkua kanssa! Pesee hyvin, lähtee ripsarit ja fiilis on samaan aikaan puhdas ja kosteutettu, suosittelen! :)

Ja pesusta: naamaan suoraan, puhdistus kauttaaltaan (myös silmät), huuhtelu vedellä ja naaman kuivaus pyyhkeellä. :) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.