...jos polkee oikein kovaa eikä käytä jarruja, kaupunkiin pääsee puolessa tunnissa

Lilou's Crush

Pieni tarina polkupyöristä.

Olen aina ollut polkupyörätyttöjä. Ajellut etenkin maalla asuessani ihan joka paikkaan, meillä ei kuuden lapsen perheessä juurikaan tunnettu autokyytejä harrastuksiin.

Keskusta-asukkina olen ollut iloinen jopoilija -ostimme toisillemme mustat ajokit huomenlahoiksi kuusi vuotta sitten. Mieheni kaiffari lähti vuosi sitten työpaikan pihasta pitkäkyntisen matkaan, omani taittaa taivalta edelleen.

Kunnon lukot, check.

Jopo on loistava kaupunkipyörä, mutta vähänkin pidemmillä matkoilla alle alkaa kaivata isompia renkaita ja enemmän vastusta. Koeajojen sekä varuste- ja hintavertailujen jälkeen uusi menopelini on Helkaman Saana. Pari vuotta vanhassa mallissa on kaikki, mitä pyörältäni hain; seitsämän vaihdetta, rennonletkeä ajoasento, musta väri, kaunis runko ja kaikki mahdolliset varusteet vakiona.

Kyllä kelpaa ajella, sen voin kertoa! Hampaanvälit taisivat olla ensimmäisen työmatkapoljennon jälkeen täynnä hyttysenraatoja, niin leveä oli polkupyörätytön hymy.

Loppuun vielä kotimaisen ykkössuosikkibändini Egotripin polkypyörälaulu Tampereen Klubilta, jolta otsakkeenkin nappasin.

 

 

PS. Kypärä! Lyhyillekin matkoille.

 

Kommentit

Luru
Changes

Se on niin hieno! Just tuommoisen olisin itsekin halunnut, mutta miehen painostuksesta käytännön syistä ostin sellaisen yliteknisen näköisen hybridin. Mietin vaan, että miksei sellaista monivaihteistakin voisi tehdä tuollaisena nätinnäköisenä...?

Anniina (Ei varmistettu)

Hienoa totta tosiaan! Kerrothan vinkkisi myös kypäräostoksille! Se on se tuskastuttavin osa.. Mieluusti ottaisin mahdollisimman yksinkertaisen, yksivärisen ja pelkistetyn, ilman sporttilisäosia. Pottamallikaan ei ihan täysin iske, vaikka hienoja joillain ovatkin. Apua!

Hertta
Lilou's Crush

Luru, se on varmasti hyvä pyörä sinulla se :) Seitsämän on tuohon omaan 8km:n työmatkaan vaihtelevassa maastossa justiinsa hyvä, vaikka poljenkin aina "veren maku suussa" ;)

 

Anniina, oi ja voi, kunpa osaisinkin neuvoa -omani on mallia "potta" eli sellainen keilapallon näköinen Bellin musta kypärä, kun itse niistä tykkään justiinsa eniten. Onhan noita "hattupää"-kypäröitäkin tietysti, ainakin Finnish Design Shopissa oli aikanaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hieno on! Tyyliin sopiva kypärä löytyy Yakkaylta, merkkiä tosiaan myi ainakin aikaisemmin Finnish Design Shop. Oma lierihattukypäräni on herättänyt ihailua, ostopaikkatiedusteluja ja varmaan hilpeyttäkin! :)

T: Johanna

MiaMatleena (Ei varmistettu)

Pyöräily on ihanaa! Ainakin nyt, kun on näin kaunista. Minulla on pyöränä juuri tuollainen uusi "mummopöyrä" ja haaveilen mökkipyöräksi Jopoa, jotain rajun väristä :) Mukavia pöyräilyjä!

http://miamatleena.blogspot.com/

Stockholm by me

Täällä ilmoittautuu toinen pyöräilyfani! Me asutaan aika keskustassa ja pyöräilen kyllä melkein joka paikkaan, hyvää arkiliikuntaa. Fillaroin myös illalla ulos lähtiessä, kotiinlähdön aikaan tuntuu jotenkin niin vapauttavalta hypätä pyörän selkään ja karauttaa kotiin muiden hypätessä takseihin. Yksi kivoimmista on kanssa lasten kanssa pyöräily - ensiksikin ihan vaan se että voi skipata vaunut ja laittaa pienen lastentuoliin istumaan ja sitten myöhemmin myös vähän vanhempien lasten kanssa fillarointi, tykkään ihan hirveästi! Ja joo, kypärä on ihan must!! 

Olisi muuten jossain vaiheessa kivaa kuulla sun uusista työkuvioista, tai sen verran mitä nyt voit tai haluat kertoa. Aurinkoista alkavaa viikkoa! /Veera

Piret
lainahöyhenissä

Pyöräsi on julmetun kaunis - onneksi olkoon. Kypärä pitäisi itsekin hankkia. Olen kerran kaatunut todella pahasti pyörällä, minkä opetuksena luulisi ymmärtävän suojata kalleimpansa ajoi sitten lähikauppaan tai kauemmas.

Piret xx

 

LauraQ / Kahden suora (Ei varmistettu)

Ooh miten kaunis. Mä etsin kans kaunista kaupunkipyörää, sellaista, jolla voi polkea nätisti mekko päällä :) Nyt varastosta löytyy vaan super sporttinen hybridi, jolla ei voi muuta kuin painaa täysillä kainalot ja kypärän alus hiessä.

Zana (Ei varmistettu)

Postauksesi on kuin suoraan omasta elämästäni. Olen ollut "iloinen jopoilija" (ihana ilmaus!) jo kolmisen vuotta, mutta vihdoin innostuin työmatkapyöräilyyn. Viime viikolla sotkin muutamaan otteeseen 10 km työmatkani Jopolla ja huomasin, että nyt ollaan kyllä liian pienellä pyörällä liikenteessä...
Tutkailin valikoimia (kaikki sporttihybridit ja erikoishommapyörät poissulkien) ja tein muutaman hallitun peliliikkeen ja nyt olenkin IHANAN Pelago Brooklynin omistaja. Itse en vaihteita kaipaa, mutta isompi pyöräkoko ajaa jo asian ja pyörä saattaa olla kaunein näkemäni. Ei sen puoleen tuo sinunkaan mikään varsinainen rumilus ole eli hieno on! Kypärä puuttuu, enkä yhtään osaa tätä pyörävarustelua...

Hertta
Lilou's Crush

Johanna, juu, justiinsa noita Yakkay'ta tarkoitin :) Ovat tosi hauskoja!

 

MiaMatleena, ai että, oispas ihana joku kirkkaan keltainen tai vihreä Jopo! Tai pinkki! Tai valkoinen... Tai ihan mikä vaan :) Ovat ne semmoisia ilopillereitä!

 

Veera, oon justiinsa jetsulleen pyöräilystä samaa mieltä -firman kesäjuhliinkin polkaisin pyörällä justiinsa tuosta syystä :) Ja kiitos kysymästä, en ole ihan vielä päättänyt, että kerronko töistä sen kummemmin täällä, on kyllä fundeerauksen alla :) Palataan siis siihen!

 

Piret, eiks oo! Ihana! Ja sama täällä, olen niin onnettomuusaltis, että kypärä on must. Sen kanssa sitten en olekaan kaatunut, ehkä se on vähän kuin suojelusenkeli otsalla :)

 

LauraQ, ei vitsi, mulla oli ihan sama tilanne, mutta joku edellisen kodin naapureista saattoi hybridini viimeiselle matkalleen nostamalla sen pyöräkatoksesta pois omansa tieltä ennen lumien tuloa, ja lumiaura teki selvää jälkeä :( reilukerho...

 

Zana, hahaa, ihan samoja keloja ollaan käyty :) Minäkin kävin koeajamassa Brooklynin, ja olihan se ihana, kertakaikkiaan! Koska tarvitsin vaihteita, ketjusuojan, valon, soittokellon ja sitä sun tätä perusvarustetta, tuli minulla kuitenkin budjetti vastaan, ja päädyin (myös pyrstölleni paremmin sopivaan ;) Helkamaan :) Pelagot ovat niiiin nättejä! Ihania kruisailuja sulle ja Brooklynille!

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.