Joulu on kohta täällä: Jouluapua -sivusto on jälleen auki

Lilou's Crush

Tätä joulun merkkiä olen osannut jo vähän kaivata, vaikka edetään vasta lokakuuta. Jouluapua -palvelu on taas auki, neljättä kertaa tänä jouluna.

Mikäli perheesi toivoo jouluunsa apua jouluruokien tai lahjojen merkeissä, tai olet kiinnostunut tuomaan jouluiloa muille, Jouluapua.fi on oikea osoite. Siellä voit jättää oman perheesi hakemuksen tai etsiä perheen, jonka joulua voit keventää jouluruoan, koristeiden tai lahjojen merkeissä. Jouluapua-palvelu siis yhdistää avun hakijan ja tarjoajan, avun antaja toimittaa avun suoraan perheelle.

Avun antamisen prosessi on helppo: etsit palvelusta perheen, täytät lomakkeelle yhteystietosi ja kerrot jouluavulle, miten kyseistä perhettä voisit auttaa ja samaan lomakkeeseen kirjoitat pienen viestin perheelle. Perhe ottaa sitten sinuun yhteyttä osoitetietojen merkeissä. Perhettä voit myös etsiä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen jouluapuakartta@gmail.com tai ottamalla yhteyttä FB:n yksityisviestillä

Tänä vuonna meidän perheen apu ja paketit menevät teini-ikäisten poikien perheille. Neljän veljen isosiskona kun tiedän, miten paljon mahdollisesti mörrimöykkymäistä murrosikää viettävää, huppu päässä tallustavaa kaveriakin voi lämmittää joulun tunnelma, vaikka pintapuolisesti "ei vois vähempää kiinnostaa". 

Viime vuonna apua sai 400 perhettä. Tänä vuonna nyt hakemuksia on tullut useita satoja. Arvatkaas mitä mietin: jo teidän, tärkeät virtuaaliystävän, avulla saataisiin koko joukko joulutettua. Jos siis tuntuu siltä, että "ehkä vois" niin suosittelen lämpimästi: palkkana on, totta kyllä, osin maailmantuskaa siitä, miten kaikkia ei voi auttaa vaikka haluaisi, mutta vielä suuremmassa määrin hyvää mieltä, että edes otti ensimmäisen askeleen. Pienistä puroista, ja niin edelleen...

 

Jouluapua on yhteisö, joka toimii hyväntekeväisyysperiaatteella, ja jossa työskentelee perustaja Heidi Miettisen lisäksi kolme vapaaehtoista työntekijää. Heidi palkittiin upeasta työstään viime vuonna "Vuoden varainhankkijaksi" Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n toimesta.

 

PS: kivoja tarinoita siitä, miten jouluapu ilahdutti vastaanottajaa, voi lukea täältä.

 

 

 

Kommentit

EMerituuli
Loxodon

Nämä on tosi ihania yhteisöjä! Juuri tänään vietiin tsemppipaketti yksinhuoltajaisälle ja jouluapu-perheiden kartoittaminen ollaan myös jo aloitettu - toivottavasti pystytään auttamaan mahdollisimman monia, vaikka se on kyllä tosi tuskaista lukea miten paljon apua tarvitsevia perheitä oikein onkaan ja jokaista ei millään pysty auttamaan! 

Hertta
Lilou's Crush

No just tuo, vitsi mikä maailmantuska vyöryi viimeyönä yli, kun oli pakko valita. Sain niin kauniin kiitosviestin erään perheen äidiltä, että vollotin sitäkin pitkin iltaa. Kyllä on perustajalla ollut sielu auki ja sydän lämpimänä juuri oikeaan aikaan, että on saanut tämän käyntiin. 

Piipo79

Me ollaan laitettu joka vuosi joulupuukeräykseen paketteja ja sainpa työpaikallakin kerättyä yli 600€ jolla ostettiin kimpassa lahjakortteja (urheilukauppoihin jne) ja leffalippuja! Tästä olin kuullut mutta jotenkin oli mennyt ohi! Kiitos siis vinkistä! Kävin jo eilen illalla valkkaamassa perheen jonka lapset saa lahjat ja perhe ruoka-apua! On ihanaa että joku on nähnyt vaivan ja tehnyt tällaisen alustan!

Hertta
Lilou's Crush

Joo! Joulupuu on toinen hyvä. Pitäisikin listata kaikki tällaiset "matalan portaan" apupaikat niin tarvitsijoita kuin auttajia varten. Jouluna helppo löytää, mutta ympäri vuoden olisi hyvä pitää aihetta esillä.

olen tosi iloinen, että viesti löysi sulle ja monelle fb-kaveille, toivottavasti yksikään avun tarvitsija ei jää ilman joulumieltä.

t.Susse (Ei varmistettu)

Muutoin aivan ykkösjuttu, mutta haluan tehdä tämmöiset lahjoitukset ja avunannot nimettömänä..tässä mallissa se ilmeisesti ei ole mahdollista?

En tiedä miks asia mietityttää niin kovasti; että tietäisi ketä avunsaajat on nimeä myöten, saati saisi jotain vaivaannuttavia kiitoksia. Olen jäärä varmaankin, mutta ei se mitään! :´D Pysyttäydyn joulupuukeräyksissä ja muissa joissa anonyymiys on mahdollista. Se liittynee myös tuohon asiaan että kun avuntarvitsija saa nimen ja jopa kasvot, se tulee niin iholle, ja maailmantuska ehkä kasvaa potenssiin sata. Itsekkäistä syistä siis en halua tietää. :P

Hertta
Lilou's Crush

Sussukka, nimettömyys onnistuu käsittääkseni ottamalla yhteyttä meilitse! Eli ei huolta:)

mutta joulupuut sun muut, tasan yhtä hieno juttu.

Ilona/Torpan Tyttö (Ei varmistettu) http://torpantytto.wordpress.com

Kiitos vinkistä ja muistutuksesta, Hertta! Kirjoitan paraikaa aiheesta omaankin blogiin. Jouluttaminen tapahtukoon! <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.