Joulu saa tulla

Lilou's Crush

Täällä hykerrellään tyytyväisenä ja odotellaan, että joulu astuu ovesta sisään. Koko perheellä on ruhtinaallinen viikko yhteistä lomaa! 

Äidin kuoleman jälkeen ennen niin kovasti odottamastani joulunajasta meni moneksi vuodeksi ilo, mutta omien lasten myötä se on palannut jälleen, yhtä ehtana kuin aiemmin. 

Eilen laitettiin koti joulukuntoon sisältä ja ulkoa. Siivoskeltiin vähäsen ja asemoitiin ihan valtava määrä jouluvaloja: ledejä, perusairameita, lyhtyjä ja kynttilöitä kaikkialla. Parvekkeella, puskissa, terassilla, kaikissa ikkunoissa, pöydillä ja räystäslaudoissa. Kuin tilauksesta tuli lumikin tänään.

Perinteistä poiketen kannettiin kuusi sisään aaton sijaan jo lauantaiaamuna, sitä on kiva katsella kauemminkin. 

Ihan viimeistään eilisillä vohvelikesteiksi muotoilluilla pikkujouluilla houkuteltiin joulumieli esille, lähimpänä asuvien lähimpien lisäksi kun saatiin kunniavieraaksi kauempaa järjestysnumeroltaan kolmas pikkuveljeni, varsin harvinaista herkkua sellainen seura. 

Tänä yönä on luvassa glögiä ja pieni pakettipaja. Sitten ollaan ihan valmiina.

Entä siellä?

Kommentit

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Kaksi sanaa: juu ei. :D Meiän piti lähteä sukujouluilemaan, mutta mies on niin kipeä ettei voida lähteä tartuttamaan mummoa (veikkaan että 89-vuotiaalle ei tee kovin hyvää 40 asteen kuume), kun mullakin tuo sama tauti oli viime viikolla. Kotona ei ole mitään valmista, ei siis oikeesti ihan mitään.

No eipä tässä. Kävin tänään ruokakaupassa, huomenna siivoan, appiukko tuo joulukuusen (en oo kyllä kertonut sille vielä että sen pitää tuoda se?), haetaan (etsitään jostain varaston uumenista) joulukoristeet, tiistaina sit kokkailen ja tadah. Ei nyt tullut sukujoulua, mutta kyllä tästä kiva perhejoulu saadaan loihdittua.

Hertta
Lilou's Crush

No voi ei mikä epäonni taudin kanssa! Hitto! Mutta ihan takuuvarmana kivan joulun saatte, ja ikimuistoisen sellaisen! Suitsait siivo silleesti, että kivalta näyttää ja on viihtyisä olo, äitien tekemää ruokaa tuunattuna ja herkkuja, lapsi ja mies kainaloon ja vaikka Bubble hönkimään joulua taustalle, tartteekos sitä oikeastaan muuta? Sinun jouluasenne onneksi on muutenkin niin terveellä pohjalla, ei turhaa hössötystä. Superpikaista paranemista sinnepäin!

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Meilläkin oli pakettipaja ja glögiä täksi illaksi, huomenna ja ylihuomenna vielä vähän leivotaan ja siivotaan. Niin joo ja huomenna on suuri ruokakaupparutistus edessä, mutta mies vähän lupaili, että voisi hoitaa ruokaostokset itse tai esikoisen kanssa niin ei tarvitse koko perheen lähteä ruuhkan keskelle hikoilemaan. Mutta aika lailla valmista on muuten ja saadaan ottaa suht rennosti :)

Kylläpä näytät muuten kauniilta tuossa kuvassa! Hyvää joulua teidän perheelle :)

Hertta
Lilou's Crush

Skål ja kippis ja mitäs vielä sitten glögin kanssa sinne :)  meillä tosi ei vielä kuumana, pienin vielä reklamoi nukutusyritysten laadusta... Minusta justiinsa tuo rentous on avainsana, että sen verran tehdään kuin kivalta tuntuu, ja tänä vuonna tuntuu aika kivalta tämmöinen. Viimetinkaan meni valojen kanssa, koristeiden samoin, mutta nyt on oikein hyvä. Joulupöytään istutaan anoppilassa, eli kotona voidaan keskittyä tähän herkuttelupuoleen. 

Ja kiitos! Meillä on kotona jo muodostunut perinteeksi "tähdenkiinnityskuva" eli siis kuvia kuusen koristelusta, sehän se tärkein joulun tuoja on -tämä siltä reissulta ainoa, jossa taitaa olla silmät auki :)

Ihanaa ja leppoisaa joulua <3

StyleC (Ei varmistettu) http://tyylicasual.blogspot.fi

Meillä joulu on myös aika hyvällä mallilla: siivoilut suurimmaksi osaksi suoritettu, samoin lahjat on paketeissaan ja ruoka-asiat hanskassa (ainakin luulen vielä tässä vaiheessa niin....). Vähän viime tipassa selvisi että suvun kuusimetsä on myyty eikä sieltä tänä vuonna saakaan kuusta, joten se hankinta pitää vielä tehdä: tosin täällä maalla kun ollaan niin katsotaan ensin josko omasta pihasta löytyisi. Ja ellei niin äkkiäkös sen jostain marketin pihasta käy hakemassa. Muuten olisi kaikki siis melkein liian hyvällä mallilla, mutta sellainen murhe tähän väliin sitten pukkasi, että joudutaan heti aamulla alkaa aikaisin soittelemaan pikkuiselle (meidän neiti on kohta 6 viikkoa) semikiireistä lääkäriaikaa. Ei mitään hurjan vakavaa mutta luultavasti pieneen operaatioon kuitenkin joutuu hän aivan lähitulevaisuudessa ja sellainen noin pienen kohdalla jännittää kyllä, vaikka muuten aika rutiinileikkaus onkin kyseessä. Toivottavasti saadaan homma kuitenkin joulun pyhistä huolimatta nopeasti tulille (ja onneksi tuli otettua vakuutus, että jos julkinen alkaa hidastella niin marssitaan sitten heti yksityiselle...), niin voidaan sitten huolettomammin keskittyä itse joulun viettoon.

"Kahvittelijan" tavoin kehuisin tuota tähdenlaittokuvaa: olet aivan superkauniina siinä ja jotenkin koko kuvasta (kuten myös tästä tekstistä!) loistaa ihana jouluilo ja rentous &lt;3 Se on tarttuvaista sorttia se ilo.

Hertta
Lilou's Crush

Voi että, toivottavasti kaikki menee helpommalla mahdollisella tavalla pikkuisenne kanssa! Kyllä se aina todellakin syrämestä ottaa, kun pienillä on hätä tai pipi, on se kuinka pieni tahansa. Meillä myös vakuutus, ja se tuo juuri kuvaamasi kaltaista helpotusta, vaikka julkiseenkin puoleen esikoisen takkuisella alkumatkalla olimme tyytyväisiä.

Täällä kaupungissa on minusta ihan hassua, kun kuuset ostetaan, kun kotiseudulla ne tosiaan parhaimmillaan sai omasta pihasta. Meillä on sinänsä kiva juttu, että ihan vieressä on kaksikin myyntipaikkaa, joista tänä vuonna valittiin eri kuin viime vuonna. Ja on tuossa Plantagenkin, mutta toivoin kotimaisen kuusen.

Kiitos hurjan paljon kauniista sanoista, kylläpä lämmitti tätä iltaa, ihan samalla tapaa kuin tämä (ihan kevyesti terästetty) glögi :) Ihanaa joulua teille!

riik
3h+kasvimaa

Täälläkin koristeltiin kuusi jo poikkeuksellisesti tänään! Ja muuten ainakin nopsaan vilkaisemalla meidän kuusissa on vähän jotain samaa :)

riik
3h+kasvimaa

miinus ne meidän vähän häiriintyneet glitterkoirakoristeet. Tässä!

riik
3h+kasvimaa

miinus ne meidän vähän häiriintyneet glitterkoirakoristeet. Tässä!

Hertta
Lilou's Crush

Hyvä me! Tapojaan on hyvä välillä tuulettaa :) Ja teidän kuusenkoristeet on huikeat, ihan ainutlaatuiset! 

Silkkitassu

Mekin koristeltiin meidän muovikuusi, kuuset tuppaa olemaan koristelijansa näköisiä.... Tässä joulussa on parasta se, että kun ei tartte miettiä siirtymistä paikasta toiseen, niin on ihan eri tavalla rauhoittunut. Että saa olla vaan kotona. 

Hertta
Lilou's Crush

Tuo on ihan totta, että ihan toiseen malliin rauhoittuu, kun voi pysyä kotona. Lapsuuteni joulut vietettiin aina oman perheen kesken, eli itselleni oli ihan vierasta se monien kertoma "joulureissailu". Vietinkin pitkän aikaa aikuisenakin joulun mielummin kotona rauhassa. Nyt ollaan tehty kompromissi, eli kotona ollaan mahdollisimman pitkään, ja aattona päivällä matkataan sukuloimaan -vain yhteen paikkaan :) Meille sopii tämmöinen paremmin kuin matkanteko, vaikka ihanaa olisi toki nähdä kaikki rakkaat parin päivän sisään!

Silkkitassu

Meillä melkein koko suku asui samalla kylällä, joten aattoillan vierailut olivat helpommin järjestettävissä lapsuudessa. Nyt kun kaikki sisarukset asuvat eri puolilla Suomea ja mummolat ovat myös eri suunnilla, ei ole mitään mahdollisuutta kulkea julkisilla tällä poppoolla. Tai olisi jos rahaa olisi niin paljon ettei se reissaaminen aiheuttaisi kuukauden syömisiin mitään lovea. 
Omat vanhempani kävivät pari päivää sitten jouluvierailulla meillä ja lähtivät sitten muiden lasten luokse. Mukava erilainen joulu kaikille siis!

Tasaraita

Lähes valmiina ollaan täälläkin. Kuusi kannettiin jo torstaina jotta ehditään ihastella. Jotenkin Tapaninpäivän jälkeen joulu tuntuu olevan ohi ja yleensä kuusikin saa sitten lähteä aika nopeasti. 

Huomenna lapsi vielä mummulaan muutamaksi tunniksi ja me miehen kanssa rauhassa ruokaostoksille. Yksi lahja pitää pikkujätkälle kyllä vielä hankkia. Tänä vuonna paketteihin on kääritty paljon vaatetta ja muuta tarpeellista, leluja vähän vähemmän. Tänään kaveri pihalla katsoi niin haikeana naapurin pojan rekka-auton perään ja totesi huokaillen että "Tuollaista minä toivon joulupukilta". Samaa autoa on himoittu jo puolitoista vuotta aina kun naapurinpoika sillä leikkii. Päätettiin illalla miehen kanssa että ostetaan se nyt joululahjaksi.Itse kärsin tosin tällä hetkellä flunssasta ja poskiontelontulehduksesta. Yksi antibioottikuuri takana ja huomenna taas lekuriin. Kurjaa mutta ainakin saa hyvällä omalla tunnolla ottaa joulun rennosti. 

Rauhallista Joulua ja ihania hetkiä teidän perheelle. :)

Bianca** (Ei varmistettu) http://thebernardandbianca.blogspot.fi

Odottavissa tunnelmissa täälläkin. Valmistelut ja fiilistely aloitettu jo joulukuun alussa ja nyt on ihanaa kun saa vain huoahtaa valo- ja kimallemeressä ja elää vailla aikataulua pari viikkoa! Kummasti se aattojännitys hiipii vielä näin varttuneenakin. Onneksi on tuo yhtä tohkeissaan oleva kohta 3-vuotias jakamassa tunnelman&lt;3 Suloista joulunaikaa teidän perheelle!

Kao Kao

Äiti ois halunnut kuusen jo lauantaina valmiiksi, mut isäpuoli oli sanonut ettei se käy, kun Karon pitää olla koristelemassa se :) Tänään se siis koristellaan yhdessä pikkutonttujen kanssa.

Meilläkin on ollut haikeaa jouluina, kun isi puuttuu. Mut näillä mennään ja haudalla sitä on aina iloinen niistä 27-vuodesta, kun mulla oli isä ja rakas sellainen. <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.