Kaks ookoota, yks aika hyvä ja yks suutari

Lilou's Crush

Vasemmalta oikealle: Nilson, Marant, Acne, Vaganbond

Kuten kertoilin aiemmin, vein ison satsin kenkiäni suutarille alkuviikosta. Suurin työ oli vaihtaa Isabel Marantin sikahintaisiin buutseihin kumipohjat nahkaisten tilalle -jälki olikin kelpoa, joskin kengät olivat työstövaiheessa saaneet jonkin verran klommoja. Noin isossa hommassa niitä ei varmaankaan voi välttää, mutta kieltämättä, kyllähän ne vähän syrämeen sattuivat, ne jäljet, kun niin iso rumba oli kenkien hankinnassa, ja viimein oli priimat ulottuvilla.

Acnen Pistoleitten, joita en todennäköisesti tänä vuonna pääse pitämään koipeni vuoksi, kannat olivat sen sijaan just nappi. Yhdet lempparikengistäni kautta aikain, Vagabondin kilisevät Ramonat, kuitenkin olivat omituisen tuntuiset jalassa. Pikaisen ruokakauppareissun jälkeen ymmärsin, että nyt on jotain hämminkiä kannoissa, muutakin kuin nilkutukseni aiheuttamaa.

Korkolaput ovat aivan liian korkeat, ja kannalta päkiälle rullatessa päkiänpuoleinen osa tuntuu tosi kurjalta. Sama juttu, pienemmässä mittakaavassa, oli myös ruskeissa virttyneemmissä mummokengissäni.

Oletteko törmänneet tällaiseen? Viiskulman suutarissa on homma aina hoitunut priimasti, joten nyt olen vähän hämmennyksissä. Eikö kenties ohuempaa korkolappua ole leveälle korolle, vai onko kyseessä vain inhimillinen erhe. Vai onko tuo normaalia? Ainakaan ennallaan popot eivät ole, omat rakkaat löntystelyrönttöseni. Aion soittaa huomenna suutarisedälle ja kertoa tilanteesta sekä pyytää vaihtamaan Ramonien korkolaput matalampiin, jos se vain suinkin onnistuu. Muuten kenkiä tuskin tulee käytettyä, sen verran inhalta tuntui.

EDIT//Soitin heti aamusella suutariin ja tiedustelin, mitä voitaisiin kiikkukengille tehdä, ja homma onnistuu korjata, "ilman muuta, tuo vain". Hienoa!

PS. Olenko ihan kaheli, jos pyydän jotakuta teistä ihanista testaamaan, miten teidän matalakantaiset kenkänne käyttäytyvät, kun painatte kannan lattiaa vasten (ilman jalkaa sisällä, siis, kuten tuossa kuvassa). Nouseeko päkiäosa? Ok. Nyt olen virallisesti kaistapää, mutta jos ennätätte, testatkaa ja raportoikaa :D

Kommentit

box (Ei varmistettu)

Hei Hertta! Olen sitä mieltä, että kengän päkiäosan ei tosiaankaan kuulu nousta ilmaan kuvan näyttämällä tavalla. Korkolappu on tosiaan liian korkea. Kuluuhan se siitä, mutta jos kävely tuntuu yhtään inhottavalta, on kyllä valittamisen paikka.
En ole itse koskaan joutunut valittamaan suutarin jäljestä, mutta mielestäni tässä on nyt sellainen tapaus jossa suutarin kaiken maalaisjärjen mukaan tulisi veloituksetta korjata virheensä--onhan hänen työnsä tehdä kengistä käyttökelpoiset, eikä suinkaan ikävät kävellä.
Kerrothan miten tarina jatkuu!

Turhat jorinat

Ikävän tutulta kuulostaa. Mun pilatut nilkkurikaunokaiseni olivat myös varsin hintavat ja todella mukavat jalassa. Suutari vielä vänkäsi vastaan, että hänen suosittelemansa kantalappu täy-tyy laittaa, ohuempi korkolappu ei kestäisi jne. Korossa oli vielä sellainen jännä, sisäänpäin kaartuva yksityiskohta (korko siis jättää paksuhkon kuunsirpin muotoisen jäljen), mistä oli tietenkin silpaistu yhdestä kohtaa nurkka veke. (Ei sitä kenkä jalassa kovin hyvin huomaa, jos ei tiedä katsoa, mutta ottaa silti aivoon.) Priimasta kuitenkin maksoin. :/

Hertta
Lilou's Crush

Box, kiitos kun kommentoit, itsellenikään ei tällaista ole tosiasn koskaan ikinä tullut vastaan! Ajattelinkin pyytää vaihtamaan laput ilman eri korvausta, kaikkiaan maksoin 100€ kaikesta korjattavasta, mukana oli myös pari vyönreikää. Ilman muuta kerron, kuinka homma etenee :) kauniita unia!

Hertta
Lilou's Crush

TätiMonila, eikä, ihanko totta! Kuulostaa tosi kurjalta -nuo korkolaput ovat samanlaiset kuin Maranteissa, mutta niihin kun laitettiin myös päkiäosa, ei klonksunta ole niin

paha. Vaihdatitko sinä ne lappuset, vai sinnitteletkö vain? 

Peppi (Ei varmistettu)

Jos etsit uutta suutaria niin en voi kuin suositella Pinkomoa Iso Roobertinkadulla! Kohtuuhintainen ja tosi hyvää jälkeä! :)

Hertta
Lilou's Crush

Peppi, kiitos vinkistä, hyviä suutareita on vaikea löytää -ja niillekin näköjään toisinaan käy hupsistakeikkaa. Koetan nyt sopia tämän vielä korjattavaksi, mutta jos probleemia ilmenee, täytyy sitten suunnata Roballe!

Suutari Jens Haukanvuori (Ei varmistettu) http://www.suutarihaukanvuori.fi/

Hei Hertta. Toimin viiskulman suutarina 14-vuotta ja muutin maalle vuonna 2009. Kävit ilmeisesti sitä ennen meidän asiakkaana. Suutari viiskulmassa siis vaihtui. Nyt olen kuitenkin palaamassa helsinkiin ja avaan uuden suutarinliikkeen. Uusi osoite on: Fleminginkatu 21 A Kallio-Harju (14.7.2014 alkaen). Eli yhtenä vaihtoehtona suutarin palveluista toin tämän tiedon esiin.
Terveisin Suutari Haukanvuori www.suutarihaukanvuori.fi / Jens

Hertta
Lilou's Crush

No kyllä, juuri tuolloin :) onnea ja menestystä Kallion liikkeelle!

Sinne siis kuulkaa tyypit :)

Anna M. (Ei varmistettu)

Hei kuule, heitin sinua taas pienellä haasteella. Laita toteutukseen jos haluat, minua himottaisi nähdä kuvia teidän uudesta kauniista asunnostanne :)

inkkudaa (Ei varmistettu)

itse olen oppinut suutarikäynneistä sen, että kengät kannattaa vissiiin valokuvata ennen sinne jättämistä. jätin lampaannahkabootsit pohjien vaihtoon erään kerran ja takaisin hakiessa oli toisessa kengässä selvästi näkyvät tummat jäljet kengän päällipuolella. suutari väitti, että jäljet olivat siinä jo minun niitä sinne jättäessäni ja itse olin sitä mieltä, että kengät olivat aivan priimat.

loppujen lopuksi, ja muutaman suutarin konsultoinnin jälkeen, olin sitä mieltä, että suutari oli onnistunut saamaan liimaa myös kengän kärkiin väärälle puolelle. suutari vaan ei ollut aluksi halukas korvaamaan, mutta loppujen lopuksi hyvitti yhden kengän hinnan kun tarpeeksi valitin ja uhkailin kuluttajansuojalla :D

kannataa pysyä tiukkana ja vaatia se, mistä on maksanut.

Hertta
Lilou's Crush

Anna M, kiitos kovasti -meillä on vain harmi kyllä remppa vielä NIIIN kesken viime vuoden viivästyksistä johtuen, että paljon ei ole kuvattavaa -ensi kesänä sitten toivottavasti :)

Inkkudaa, no tottapa tuokin varmasti. Olen itse sellainen, joka kohtelee silkkihansikkain kaikkea omaisuuttaan, joten välillä toisten erilainen tyyli aiheuttaa vähän surkua. Mutta tässä tapauksessa en oikein tiedä, miten lohmoilta olisi vältytty, koko pohjan vaihto kun lienee kuitenkin aika brutaali operaatio. Mutta olipa sinulla kyllä huonoa asiakaspalvelua, jos ihan vääntämään jouduit tuollaisista seikoista. Asiakkaanhan siinä vain menettää!

Tasaraita

kuulostaa tosi ikävältä että Jennyt ovat saaneet kolhuja suutarissa. Joskus kai sattuu pieniä virheitä mutta onhan se asiakkaalle todella harmillista.

Minä voisin puolestani suositella loistavaa naissuutaria Katajanokalta. Haraldin kenkä on paikan nimi ja sen omistaja Noora osaa tehdä mitä vain. Hän tekee myös mittatilaustyönä kenkiä.

Itse käytän kaikki kenkäni ja miehen kengät siellä, olen käyttänyt jo vuosia. Tyytyväinen olen ollut aina. Noora on tehnyt minulle myös useita saappaiden kavennuksia, levennyksiä sekä muita kenkien muokkaustöitä ja jälki on ollut priimaa. Yhden kerran sattui Dieselen pehmoisten nahkakenkien kohdalla pieni haveri ja reunaan tuli pieni viilto kenkiä pohjattaessa. Noora oli korjannut jäljen todella hienosti ja oli asiasta vilpittömästi pahoillaan ja pahoitteli virhettään useaan otteeseen. Harmittihan se itseänikin alkuun mutta virheitä sattuu ja se oli helpompi hyväksyä kun suutarikin oli asiasta pahoillaan ja se häntäkin selvästi harmitti.

Mutta tuolla saa ainakin asiantuntevaa palvelua. Voin vain suositella! Myös töistä käytämme kaikki kengät Haraldin Kengässä ja uskallamme varauksetta suositella sitä asiakkaillekin. Toki Helsingistä löytyy varmasti useita hyviä suutareita.

Ennen Nooran löytämistä käytimme Viiskulmaa mutta jossain vaiheessa siinä vaihtui omistaja ja jälki ei ole ollut sen jälkeen enää entisen tasoista.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei!
Kiva blogi sinulla :)
Itse olen ollut viemässä ( sitten kun ehdin.. heh heh) omia pistols nilkkureitani suutarille. Nyt kysyn kokeneemmalta, että mitä suutarilta kannattaa pyytää, onko esim. kumipohjissa eroja?Mitä muuta minun täytyy huomioida asioidessani suutarilla? Tietääkö joku, että onko hinnoissa hirveitä eroja suutareiden kesken? Marantin nilkkurit omistan myös, niissäkään ei vielä pohjia laitettu.. eli sekin täytyy hoitaa :)
Kiitos etukäteen avusta ja mukavaa viikonloppua!
- Leila

Hertta
Lilou's Crush

Tinttinen, liekö tässäkin juuri kyse tuosta omistajan vaihdoksesta, en tiedä, sillä Pistoleiden kanssa pari vuotta sitten meni mahtavasti. Haraldin kengästä olen kuullut tosi paljon hyvää, sinne siis seuraavaksi taidan mennä, kunhan nämä saadaan nyt kuntoon. Korkolappuja ja pohjia tulee kuitenkin vaihdettua pari kertaa vuodessa.

 

Leila, kiitos kovasti! Minulla meni tuolla Viiskulmassa tosiaan Pistolit oikein hyvin, ja nämä Marantitkin. En osannut pyytää mitään erikseen, luotin ihan että laittaa mikä hyvältä vaikuttaa. En siis harmi kyllä ole ekspertti. Harald vaikuttaa siis myös hyvältä vaihtoehdolta!

Mizumi (Ei varmistettu)

Voih! :( Ei näytä hyvältä, ei. Tätä on valitettavasti kuulunut viiskulman suutarista jo reilu pari vuotta... silloinhan yrittäjä vaihtui. Entinen yrittäjä muistaakseni kommentoi jossain vaiheessa Stellan blogiin, että on toimii nykyään Kotkassa ja on pahoillaan vanhojen asiakkaiden puolesta kun kuulee valituksia. Mulla ei oo ollut hetkeen suutarille asiaa mutta ajattelin kiikuttaa omat uutukaiset pistolini Kinaporin suutarille.

Taru
Kartanolla ja kaupungeissa

Tallinnassa olen yhdellä suutarilla Kaupmehe-kadulla mm. pohjauttanut parit Hopen nahkakengät, laatu ja työnjälki priimaa ja hinta tais olla alle kympin. Pitkä suutarimatka tietty Hesasta, itse asustelen täällä välillä, joten siinä samalla tulee laitettua.  Eipä enää tule Suomen suutareita käytettyä!

Hertta
Lilou's Crush

Mizumi, koitan noita Mara teja nyt ajatella, että eipä tuu sitten turhia varottua enää ;) olen niin arka käyttämään kivija juttuja, mutta nyt sit annan palaa vaan ;)

 

Taru, no uskon tuon! Harmi että on tosiaan vähän turhan pitkä asiointimatka :)

Anonyymi (Ei varmistettu)

Moikka,

Mun ehdoton vakkarisuutari on Sörkän Kurvissa sijaitseva Kinaporin suutari! Ikinä ei ole tarvinnut pettyä työn jälkeen. Suosittelen erittäin lämpimästi!! Hinnat eivät todellakaan huimaa päätä ja mikä parasta: joka kuudennet korkolaput saa ilmaiseksi, hurraa!

http://www.kinaporinsuutari.com/index.htm

-Viivi

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos vinkistä! Pidän mielessä :) nyt onneksi tuli hyvät tuollakin :) kivaa sunnuntaita!

Maria T
The Cashmere Hour

Kinaporille ja Haraldin Kengälle täältäkin ääni! Oli kivaa asua 50 m jälkimmäisestä, ei ollut ikinä liian kaukana -tekosyytä, kengät kiittivät :D Ja jos joku tietää hyviä suutareita Lontoosta niin saa mulle vinkata :D

Zana (Ei varmistettu)

Mulla on useita ikäviä kokemuksia eri suutareista. Vein upouudet Pistol-saappaani Erottajan suutarille puolipohjattaviksi (onkohan tuo edes oikea termi?) ja pohjat olivat kyllä moitteettomat, mutta suutari kaivoi sinne tuliterinä viedyt saapaat hiestä kellastuneiden ja likaisten kengänrotiskoiden alta varret taittuineina ja kolhuisina. Harmitti hulluna.
Seuraavaksi suuntasin kaikkien kovasti kehumaan Viiskulman suutariin maalauttamaan Carin Westerin Klea-nilkkurit mustiksi (alkuperäinen väri oli vaaleanharmaa) ja hain saapaat pois KIILTÄVÄNMUSTINA ja halvan muovikengän näköisinä ja lisäksi köyhdyin siitä ilosta muistaakseni vajaan satasen. En tiennyt eikä kenkiä vietäessä käynyt ilmi, että nahka värjätään kiiltävällä maalilla, vaikka olin visioinut mattapintaisista normaalin pintanahkan näköisistä mustista kengistä. Olin niin järkyttynyt, etten tajunnut edes valittaa tai kyseenalaistaa työtä, joten kengät ovat siitä lähtien jääneet käyttämättöminä lojumaan nurkkiin.
Viimeisimpänä teetätin puolipohjat uusiin Acnen Pistol-nilkkureihin Jumbon suutarissa. Työ vaikuttaa toistaiseksi hyvältä, mutta taas kenkiä hakiessani kenkiä kaiveltiin huonokuntoisten ja ränsistyneiden kenkäkasojen alta.

Oletteko muut törmännet vastaavaan eli kun vie kengät suutarille, saa lapun jossa on numerokoodi ja jonka toinen osa kiinnitetään kenkiin. Kuitenkin kenkiä hakiessa joutuu joka kerta kuvailemaan tarkasti, millaiset kengät on sinne vienyt ja kengät kaivetaan kenkäkasasta epäsiistin näköisinä eikä puhettakaan, että kengät löytyisivät numerokoodin avulla.

Miten esim. Kinaporissa tai Haraldin kengässä?

Vierailija (Ei varmistettu)

Minua on ahdistanut monta kertaa suutarille viedessä se, ettei niiltä saa mitään kuittia mitkä kengät on sinne vienyt, vaan "nimellä saa hakea". Entä jos joku, jolla on sama sukunimi, sattuu olemaan asiakkaana?

Olen vienyt kalliita, uusia kenkiä (kantalappujen laittoa varten) pakattuna niiden säilytyspusseihin että pysyisivät siisteinä ja suojassa, ja poikkeuksetta suutari tunkee säilytyspussit mulle mukaan ja kengät roimaistaan johonkin hyllyn alle (näin tapahtui mm. Viiskulman suutarissa). Viiskulman suutaria käytin jossain vaiheessa, mutta siellä oli tuskastuttavan hidas palvelu. Monta viikkoa sai odotella. Lauttasaaren suutaria kokeilin, kun asun lähellä, mutta mies on lievästi sanottuna omituinen. Viimeksi vein uudet Fiorentini+Bakerit Ison Ompun yläkerrassa olevalle suutarille ja kantalaput laitettiin kauppareissun aikana. Hinta oli edullinen verrattuna "muka parempiin" paikkoihin ja työn jälki ok. Tuota Omppua taidan suosia jatkossakin, paras hinta-laatusuhde tähän asti.

Hertta
Lilou's Crush

Zana voi kun sun kommentti on mennyt ohi, olen nimittäin niin täysin samasta asiasta harmissani! Kohtelen tavaroitani todella huolella, niin kenkiä kuin mitä vain muutakin, ja ihmetyttää toisten huolimattomuus, etenkin palveluammateissa, joissa toisen omat kamat tuo kuitenkin leivän pöytään. Tiedän olevani hyvin nipo, mutta minkäs teen.

 

vierailija, voi että, tosi tutun kuuloista. Mulla toimi viiskulman suutari tosin hurjan nopeasti, ja kun vein nuo liian korkean koron saaneet kengät sinne, sain takaisin jo seuraavana päivänä. Harmi, että tuo Omppu on meille ihan väärällä suunnalla, sitä olisi ollut kiva testata. Harald taitaa kutsua seuraavalla kerralla, vaikka sekin on hankalan matkan päässä meiltä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen vienyt tähän mennessä kahdet kengät ja yhden tote-nahkalaukun korjattavaksi Suutari Akustiin Töölöön (osoite taitaa olla Vänrikki Stoolin Katu 3). Nuori suutari tekee todella hyvää työtä nopeasti ja hinnat ovat paljon kohtuullisemmat kuin esim. keskustassa tai Kruununhaassa, jossa olen aiemmin korjauttanut kenkiäni. Jos vie kengät "liian myöhään" korjattavaksi korkolappujen vaihtoa varten, saattaa saada vähän hyväntahtoista huutia. Mutta ainakin itse oon sen ihan ansainnut ja yritän jatkossa viedä kengät aiemmin korjattavaksi. Miksi pilata rakkaiden, mahdollisesti kalliidenkin kenkien kanta viemällä ne liian myöhään suutarille :) Suosittelen lämpimästi!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kun valitatte täällä siitä että kenkiä kohdellaan huonosti "suutari kaivoi sinne tuliterinä viedyt saapaat hiestä kellastuneiden ja likaisten kengänrotiskoiden alta varret taittuineina ja kolhuisina" pitäiskö sit nää kaikki muut kengät heivaa jonnekin nurkan perälle että hienommat kengät sais olla yksinään hyllyssä tai muualla? Kai nyt muutkin on huomannut sen että suutarin liikkeet on yleisesti aika pieniä joten säilytys tilaa ei juurikaan ole....

"Oletteko muut törmännet vastaavaan eli kun vie kengät suutarille, saa lapun jossa on numerokoodi ja jonka toinen osa kiinnitetään kenkiin. Kuitenkin kenkiä hakiessa joutuu joka kerta kuvailemaan tarkasti, millaiset kengät on sinne vienyt ja kengät kaivetaan kenkäkasasta epäsiistin näköisinä eikä puhettakaan, että kengät löytyisivät numerokoodin avulla."
Multa kans monesti kysytty että minkälaiset kengät on? tän ymmärän kyllä hyvin kun huomasin että kuinka täynnä hyllyt on, kyllähän se vähän varmaan nopeuttaa löytämistä kun tietää mitä etsii ;)

Max (Ei varmistettu)

Hei!

Tämä on jo näköjään vanha juttu,mutta kirjoitampa silti. Itse olen suutari ja toiminut yrittäjänä jo vuosia. Ammattitaitoisen suutarin jäljiltä kenkiin ei jää kolhuja eikä jälkiä,vaikka niitä olisi minkälainen säkillinen,eikä sellaista tule hyväksyä. Ja kenkiä ei missään nimessä pidä joutua valokuvaamaan! Kun kenkään vaihdetaan korkolaput on osa työtä katsoa kengän "käynti" eli kulma johon korko hiotaan jotta asento on oikea. Kenkääsi on kuvasta päätellen laitettu bootsi korkolappu materiaalia joka on nimensä mukaan tarkoitettu bootseihin ja on liian painavaa ja paksua tuollaisiin kenkiin. Suutarin työ on käsityötä, ja silmää vaativa ala. Valitettavasti on suutareita jotka ei ole käynyt minkäänlaista koulutusta alalle ja työnjäljellään likaavat kaikkien niiden mainetta joille jalkineala on intohimo ja elämäntapa. Toivottavasti saat parempaa asiakaspalvelua jatkossa!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.