Karkkilakko

Lilou's Crush

Paljastus. Meitsi on ihan mieletön sokerihiiri. 

Siksi onkin hämmästyttävää, että polkaisin pystyyn viikko sitten sunnuntaina nukkumaan mennessäni jouluaaton aattoon kestävän karkkilakon. Vielä suurempi yllätys on, että lakkoon liittyin vapaaehtoisesti mieheni, joka on vielä persompi kaikelle makealle kuin minä.  Parin tunnin päästä lakossa olikin jo appi ja anoppi. Ja eilen ystäväkin.  Kulttimeininkiä.

Tunnistan selvästi, että makeanhaluni liittyy verensokerin laskuun, jonka lisäksi olen pahainen tunnesyöppö: murhe tai muikistelu, siihen maistuu makea. Eilen oli eka päivä viikon aikana, että oikeasti teki mieli irtokarkkeja, mutta ei tullut mieleenkään antaa mieliteolle periksi, eikä se oikeasti vaatinut edes tahdonvoimaa. Päätös on päätös.

Karkkilakkoni ei ole herkkulakko -haluan vain vähentää täysin turhaa makeisten mussutusta, lisäaineet sun muut vähän hirvittää, eikä sokerikaan mikään kehon ystävä ole. Sipsit, jotka ovat toinen epäterveellinen paheeni, silpaisin ruokavaliosta samoin pois lakon ajaksi.

Lakon jälkeen pyrin vähentämään karkin syöntiä pysyvästi, mutta en luopumaan ilostani tyystin. Jatkossa vain yksi karkkipäivä viikossa. Ihan niinkuin lapsena.

Tuutko mukaan?

Kommentit

muumi

Meikä aloitti jo 3viikkoa sitten karkkilakon jouluaattoon asti. Eli mukana ollaan! Mielen lujuutta, sillä näihin pimeneviin syysiltoihin sopis punaviinilasillisen kanssa niin hyvin suklaa.

urubisu (Ei varmistettu)

Count me in! Mut hei apua, pitääkö mun luopua tummasta suklaastakin? Sehän on terveellistä! Tai noh, jos joskus onnistuisin pysymään siinä parissa palassa. tuppaa tuleen mutastua koko levy. Eli ehkä se olis sitten luopumisen paikka senkin osalta.

Vierailija (Ei varmistettu) http://mapsin-muotia.blogspot.fi/

Voi, niin mielelläni kuin tulisinkin mukaani, mun itsekuri ei taida riittää jouluun asti.. Olen myös sellainen irtokarkkihiiri, että ei toista samanlaista... olen nyt syksyllä yrittänyt hillitä sitä niin, että söisin vain viikonloppuna enkä oikeastaan ostais irtokarkkeja vaan jonkun pikkupussin... muuten tulee ostettua ihan hillitön säkillinen namuja. Mutta ihan samat "oireet" tunnistan, stressiin, väsymykseen, yleiseen tylsyyteen, nälkään ja milloin mihinkin tulee namuja ostettua.. Mikä pahinta - syön niitä joskus lapsilta salaa, auts.
Mutta hei tsemppiä ihan tosi tosi paljon ja tässä kun viikonlopu asiaa mietin...eipä tiedä vaikka kuitenkin liittyisin mukaasi ;D

Maria/Dejiss (Ei varmistettu) http://dejiss.blogspot.com

3 kuukautta mennään :) vielä 9 edessä ! Ja tosiaan, päätös on päätös, ei sitä tee mieli lopettaa kun näin pitkään on jo ollu karkkilakossa !

(säästää muuten loistavasti rahaa, kun ei osta karkkia koko ajan !)

-Maria

Maria/Dejiss (Ei varmistettu) http://dejiss.blogspot.com

3 kuukautta mennään :) vielä 9 edessä ! Ja tosiaan, päätös on päätös, ei sitä tee mieli lopettaa kun näin pitkään on jo ollu karkkilakossa !

(säästää muuten loistavasti rahaa, kun ei osta karkkia koko ajan !)

-Maria

Vierailija (Ei varmistettu)

Vuosi sitten päätin minäkin suitsia karkinsyöntiäni. Aiemmin saatoin toisinaan pitää välipäivän karkinsyönnistä eli lähes päivittäin tuli salaa mässytettyä. Nyt olen pitänyt karkkipäivän perjantaisin kuten lapsetkin. Tänä syksynä on tullut pari lipsahdusta, mielen matalapaineen vuoksi, mutta eiköhän se tästä. Olo on kuitenkin niin paljon parempi kun ei turvota itseään sokerilla.
Tsemppiä kaikille karkkilakkoon ryhtyneille :)

Malva (Ei varmistettu)

Minä olen jo ottanut neljän viikon etumatkan, mutta jatkan mielelläni matkaa kanssanne. Ei jouluun nyt niin pitkä aika ole... Voi kauheeta, pitää alkaa siivoamaan...

Terv. Malva, joka tänään on umpionnellinen saatuaan uuden veskan!

Kay (Ei varmistettu)

Mahtavaa, yksi tunnesyöppö ilmoittautuu mukaan! Minulla paheena ei niinkään karkki, mutta sitäkin enemmän sipsit ja suolapähkinät. Tsemppiä kaikille!

Vierailija (Ei varmistettu)

Karkit on minunkin paheeni. En kuitenkaan halua/pysty kokonaan luopua karkeista edes jouluun asti mutta syön niitä vain viikonloppuisin ja silloinkin kohtuudella. Näin olen tehnyt jo pari kuukautta. On mahtava odottaa viikonloppua, kun koko viikon "kärsinyt" karkittomuudesta!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä päätin juuri edellisenä lauantaina, että nyt vähenee makean syöminen, se oli lähtenyt ihan käsistä. Joten miehen kanssa sovittiin, että yksi karkkipäivä viikossa, joka ajoitetaan viikonloppuun. (riippuu siis aina miehen työvuoroista!) Joten olen jollakin tasolla mukana, mutta tunnen itseni niin hyvin, etten voi totaalikieltäytyä makeasta! Nimittäin lakon jälkeen se syöminen vasta käsistä lähteekin! :) Viimeksi olen pitänyt karkkipäivää joskus lapsuudessani, ehkä hyvä tapa taas opetella, kun omia lapsiakin on jo kaksi.

Tsemppiä kaikille meille herkkuperseille! ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

TULEN!

mussukka (Ei varmistettu)

tuuun!

New improved formula

Mä löin jopa vetoa poikaystäväni kanssa karkkilakosta syyskuun alusta jouluun asti.. mutta eipä se kestänyt kuin 3 viikkoa, kun jo repsuttiin. Ensin vahingossa, kun  ravintolassa laskun mukana tuli pari karkkia. Ja sitten lepsuttiin oikein kunnolla.. 3 viikkoa ehdittiin lakkoilemaan. Siinä ajassa ei ainakaan mitään vaikutuksia huomannut. Ehkäpä pitäis aloittaa uudestaan, paremmalla motivaatiolla!

Tasaraita

Hmn, toisaalta tekisi mieli liittyä mutta karkkia syön kyllä niin harvoin etten näe sitä ongelmana. Muuten varmaan menisikin karkitta Jouluun saakka mutta olemme lähdössä marraskuun lopussa laivalle ja eihän se ole laivamatka eikä mikään jos ei voi ostaa tax freestä namia ja mutustella niitä jo laivalla. :D Lapsuudesta jäänyt tapa asuu siis edelleen sitkeästi minussa.

Kaikkien herkkujen syömistä olen kyllä vähentänyt ja yritän muistaa syödä säännöllisesti. Olen huomannut että se makeannälkä iskee juurikin aina silloin kun ei ole ehtinyt syödä kunnolla. Kun laihdutin raskauskiloja pois sallin itselleni vain yhden herkkupäivän viikossa ja kumma kyllä kun se rytmi syömiseen löytyi ei sitä makeaa edes tehnyt niin mieli.

Tsemppiä lakkoon!

Zana (Ei varmistettu)

Mä olen jo useamman viikon yrittänyt (suhteellisen hyvällä tuloksella) jättää turhan viikolla mussuttelun pois. Niin helposti tulee napsittua karkkeja ja suklaata töiden lomassa, kun väsyttää ja kotona jäätelöä ja suklaata hemmotteluksi raskaasta päivästä. Kokonaan en kyllä herkkuja voi jättää, mutta tällä hetkellä viikonloppuherkuttelu (jos tekee mieli) on sallittua.
Tämä viikko on tosin ollut ikävä takapakki hyvin alkaneelle viikkosniiduilulle, kun olo tuntui kipeältä ja oli noita naisten vaivojakin, niin saatoin ottaa vähän suklaata maanantaina. Ja tänään pikkurasian pastilleja. Mutta nyt askit ja pussit kiinni!

Netta-Natalia
Likainen Parketti

Aloitin samaisen lakon jo vuoden ensimmäisenä päivänä :D Jouluun asti mennään. Ei oikeastaan enää tee ollenkaan mieli, melkeen voisin olla toisenkin vuoden syömättä. Tsempit sulle!
Ja täytyy siis vielä sanoa, että tää oon ensimmäinen karkkilakko, jossa näyttäisin onnistuvan. Tosin onhan tässä vielä jouluun asti aikaa ratketa, mutta niin pitkästi jo takana, että oon luottavaisin mielin :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mukana! Täten lupaan olla syömättä karkkia, suklaata, sipsiä ja jäätelöä jouluun saakka! Tosin olen lähdössä itsenäisyyspäivänä pienelle matkalle, ja sinne kyllä varaan itselleni etikkasipsioption :D Samoin aion rajoittaa punaviinistä nauttimisen vain viikonlopulle. Jee, tsemppiä meille kaikille! :)

Hertta
Lilou's Crush

Hei IHANAA en olisi ikinä uskonut, että noin moni lähtee mukaan! Tästä täytyy ehdottomasti tehdä marraskuussa seurantapostaus -terkuin Hertta, joka näki viime yönä unta karkkien ahmimisesta, nukkui pommiin ja heräsi namimorkkiksessa :D

Susse (Ei varmistettu)

Moon jo siirtynyt tuohon yhteen karkkipäivään entisen pe-su -menon sijaan..neljä kuukautta mennyt ja ainoastaan tällä korjausliikkeellä muutama kilo karissut! :D Mut onhan se selvä että viikoittain 3 X väh. 700 gr irttareita tuntuu jossain kun siitä miinustaa puoltoista kiloa joka vko...hirmuista millaisia määriä sitä karkkiaddiktina voikaan itseensä upottaa.

Tsemppiä hyvään projektiin. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Oikea meininki!

Vieroitin itseni karkista jotain neljä vuotta sitten. Alku oli hiton vaikeaa, kun niitä irtokarkkeja oli syönyt lähes päivittäin nälkäänsä! Nykyään pidän huolen, että on kunnon eväät töissä ja kotona lämmitysvalmista ruokaa jääkaapissa, muuten lähtee homma lapasesta. Eikä siitä karkista kyllä enää mitään kiksejä saakaan... Tsemppiä kaikille, olen hengessä mukana!

B.

Afrodite (Ei varmistettu)

Olen mukana! Itsekin olen melkoisesti makean perään, ja usein huomaa skippaavansa sitten oikeita, terveellisiä aterioita sen vuoksi. Ei mitään herkkuja ennen joulua - satavarmasti! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.