Kasvupyrähdys ja kevätrensseleitä

Lilou's Crush

Takki äipän ja tytön mieleen!

Me tehtiin pari viikkoa sitten tytön kanssa varsinainen urakkasuoritus, ja sovitettiin läpi melkein joka ikinen tytön vaatekappale mitä kaapin uumenista löytyi. Enkä ollut uskoa silmiäni. Paita toisensa jälkeen, leggarit leggareiden, ulkohousut, collegehousut, ihan kaikki oli jäänyt pieneksi. Enkä puhu mistään pikku kinnaamisesta, vaan useammasta puuttuvasta lahkeen ja hihan sentistä. Kaappiin takaisin laitettava kasa oli suorastaan säälittävän mini, sieltä pois siirtyvä tytön korkuinen. Seuraavana päivänä olikin edessä pikashoppaus kiireisimmille kamoille. -Onneksi juuri tuolloin puski väliin pienoinen takatalvi, että välikausivaatteita ei ihan heti myös tarvinnut lähteä metsästämään.

Nyt oli kuitenkin niidenkin hankkimisen aika, sen verran usein tuli lapsi selkä märkänä ulkoleikeistä sisälle. Tässä tilanteessa se on siis mies, joka ryntää ohjeideni ja tytön siunauksen mukaan noutamaan milloin mitäkin -tosin tänään testasin itsekin pienen hetken pystyssä oloa turvallisesti Itiksen itäpään Bermudan kolmiossa (Jesper Junior-H&M-Stockmann) usean päivän pelkän pötkön jälkeen etenemisvauhti oli a'la etana, joka sekin sai muutamat järistykset aikaan. Ei tässä tarvitse siis tämän urheammista saati pitkäkestoisemmista suorituksista edes haaveilla.  -Ensi kertaa elämässä, oli kepit tai ei, mummot suorastaan pyyhälsivät ohi rollaattoreineen. Kokeilkaapa, on muuten turkasen vaikea pitää hyvin_hidas_vauhti yllä, kun ihmiset kiiruhtaa ohi keveästi askeltaen. Kyllä, vaapun viikolla 22 kuin ankka. Lylleröiden, hitain askelin, keinahdellen varovasti puolelta toiselle, välillä puuskuttaen (sitä ei tosin ankat vissiin tee) Ou jee. Otsassa lukee varmasti kilsan päähän "niin raskaana".

Reiman "Dionne" ulkoiluhousut. Siis ulkoleggarit meidän sanoin

Mutta niihin ostoksiin. Kiireisimpänä hankintalistalla olivat välikausivaatteet ja kengät. Olin männävuonna superhypertyytyväinen Reimatecin henkselillisiin "Suoja" housuihin, jotka nimensä mukaisesti suojaavat paljon maassa kyykkivää selkään puhaltavalta viimalta ja olivat hurjan hyvin pitkänpuikulalle säädettävissä. Nyt näitä ei kuitenkaan löytynyt pikaisen puhelinkierroksen jälkeen lähiliikkeistä niin mistään mustana. Kakkoshousuina, vähän ohuempina, meillä oli H&M:n henkselihousut. Sama vesiperä.

Jesper Juniorista uskaltauduin -50% alella ostamaan ensihätään nuo kuvassa näkyvät  "ulkolegginsit" eli pehmovuorelliset, tuulta ja vettä pitävät hyvin kapeat lasten tekniset ulkoiluhousut. Epäilytti pikkuisen, mutta BINGO! Tyttö tykkäsi, minä tykkään ja nyt pärjätään siihen saakka, että henkselihousut toivottavasti pian löytyvät. Koon puolesta olivat muuten perusreimoja paljon niukemmat, noista Suoja-henkselihousuista varmasti riittää 122cm, näissä näki jo heti kaupassa, että koko 128 on oikea.

Ulkotakiksi löytyi H&M:stä tytön lempivärejä, pinkkiä ja sinistä yhdistävä kuoritakki*, joka on nätein näkemäni! Takki on kokoa 128, tarkoituksella vähän reilu, sinne alle fleece ja collari näillä keleillä, ja hyvä on. Meillä ovat viimeiset välikausitakit olleet H&M:ltä, yleensä sitä pehmoisempaa teknistä matskua, sellaista "sukelluspukukangasta" ja haukkuneet hintansa (n.30€) mennen tulen.

Lindexin Fix-välikausi, huppu lähtee aina heti kaapin perukoille, hmpf

Toisena takkina on yhtä kokonumeroa pienempi Lindexin Fix-takki, Fixeistä meillä ei olekaan aiempaa kokemusta välikaudessa. Jos joku ihmettelee, miksi kahdet takit ja housut on tarpeen, vastaus on yksinkertaisesti KURA ja pihalla toisinaan myöhäänkin viihtyvä mukelo. Haluan varmistaa, että tyypillä on aina kuivat ja puhtaat (puhtaahkot;) ulkovaatteet aamuisin tarhaan lähtiessä. Kahden setin tarpeesta johtuen onkin aivan mahtavaa, että kohtuuhintaisilta merkeiltä löytyy mainioita lastenvaatteita.

Vikingin vk-goret

Kengät tuottaa aina suurimman päänvaivan. Mieluiten välikauteen korkeammalle nilkkaan nouseva malli, Gore-Texillä ja kapeahkolla lestillä. Suojaa myös skeitatessa paremmin kuin matala varsi. -Meidän pihan muksujen suosikkipuuhaa tuo skeitti tällä hetkellä. Taitaa olla vk-kengät poikkeuksetta olleet meillä Vikingiä. Ja nehän sitten maksaa, ai hurja! Onneksi oli käyttämättä Stockmannin -20% alekuponki.

Jalasta mittaa. Viis-kuusvuotiaille suositellaan senttiä kärkeen, puolellatoista on oletettavasti leveys jo liian leveä ja kenkä hölskyy eikä istu kantakapista.

Vikingeistä olen kuullut lestin puolesta väitettävän vuoroin kapeaa ja vuoroin leveää, mutta ainakin tämä malli passasi kapoiseen, pitkään jalkaan, ja on tarroilla vielä hyvin säädettävissä. Hiukan huvitti kantaa kassalle kohta kuusivuotiasta varten 32 numeron kenkiä, en olisi sitä osannut ostaa ilman mukana olevaa pahvijalkaa. Sentti jäi kärkeen sopivasti tilaa ohjeen mukaisesti. Huomasin muuten Vikingin eri mallien koot näyttävät vaihtelevat todella reilusti, toisen mallin kolmekakkonen nimittäin olisi liian suuri varmasti vielä tokaluokallakin!

Toistaiseksi olen ollut aiempien vuosien kokemuksella tyytyväinen hankintoihin, ovat kestäneet hyvin ja pitäneet luvatut vedet ja tuulet. Olisi kummiskin kiva kuulla teiltä hyviä vk-vaatevinkkejä, näitä kun joutuu miettimään kerran, toisinaan kaksikin, vuodessa!

 

*Takki ostettu H&M:ltä saadulla lahjakortilla

Kommentit

Stuide (Ei varmistettu)

Hei, välikausivaatteissa on tosiaan hyvä olla kahdet ja rahaahan se vie. Itse olen nyt hurahtanut Helly Hansenin nettikauppaan kun on kaksi 9v. Siellä on usein alessa kamaa ja 140e ei tarvitse maksaa postikuluja. Ja se mikä pojilla on tärkeää ne polvet ei mene rikki....nytkin tilasin fleecet 28e ja takki 63 ja housut 50..ei paha laadusta...

Hertta
Lilou's Crush

Helly Hansen ei olekaan merkkinä meille ollenkaan tuttu, en usko, että meiltä löytyy mitään sellaista! Täytyy vastaan tullessa tutustua :) Ja itsekin pyrin yleensä ostamaan nämä alesta, mutta nyt on ollut niin ennalta arvaamattomia kasvupyrähdyksiä, että en ole tohtinut :)

I May Say (Ei varmistettu)

En ole merkkiuskollinen näissäkään jutuissa. 1. vk-puku (takki ja housut) olivat Polarn etc, toinen puku samasta paikasta. Tytär on vasta 3, eikä kahta settiä ole toistaiseksi tarvinnut ostaa. Em merkkiin olen erityisen tyytyväinen, mutta tulevien vaatteiden ei tarvitse olla sieltä. Käytettynä menevät ainakin kivasti kaupaksi.
Vk-kengät, taas, ovat olleet Vikingin, juurikin mallin kapeudesta johtuen. Talvigoret olivat Timberlandin mallistosta, mutta ensi talveksi toivon löytäväni sopivat kengät Sorelin mallistosta; eipä tarvitse miettiä talvikumppareita.
Kuravaatteet taas olen ostanut Ticketin outletista. Kuravaatteita pitää olla kahdet, jouduin ostamaan normihinnalla jostain myymälästä (Reiman housut & rukkaset), kun piti olla vaaleanpunaista.. Kyllä, hän on siinä iässä..:-)
Siistimmät kengät Pikkujalasta, samoin kumpparit. Niin kauniita/hyvännäköisiä kenkiä lapsille.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.