Kesän jälkeen kenkä puristaa

Lilou's Crush

Huomasin Facebook-virrassani, että en ole yksin viilettänyt terveyssandaaleissa koko kesää -yksi jos toinenkin oli havahtunut siihen, että kun koiville lempeistä tossuista siirtyy takaisin toimistokelpoisiin kipittimiin, aiheutuu siirtymävaiheessa kolotusta jos jonkunmoista ja mysteerisärkyjä, kun jalat säikähtävät napakampia tennareita. Tässä sitä nähdään, miten helposti sitä tottuu epämukaviinkin jalkineisiin!

Itselläni extrakiristystä aiheuttaa raskauden hormonihyrskynmyrskyn löystyttämän nivelet ja jänteet, tässä sitä jännätään, palautuuko koiven koko kuten viimeksi, vai jääkö tämä puolen numeron kasvupyrähdys pysyväksi! Jos jäi, niin a-pu-a... en ehkä uskalla edes ajatella, kuinka harva hellyydellä huoltamistani kenkäpareista enää mahtuu!

Miten teillä kävi?  Muuttuiko kengännumero raskauden tai vaikkapa painonvaihtelun vuoksi? Kasvoiko jalka kaksi numeroa pysyvästi kuten kaverillani, vai palautuiko oma koipi omaan kokoon, ja mieheltä lainatut kengät (toinen ystäväiseni...) sai palauttaa herrashenkilön käyttöön?

Kommentit

Mindeka
Ma-material Girl

Minulla ei odotusaikana jalka kasvanut, ehkä osaksi siksi, että olin jo kymmenkunta vuotta ollut seisomatyössä, jossa jalankaari oli jo valmiiksi laskeutunut (=jalka kasvanut). Käsittääkseni, se on yleisin syy iän myötä mystisesti kasvavalle jalalle. Jos se on kuitenkin raskausturvotuksesta kiinni, niin eiköhän se palaudu takaisin normaaliksi ;)

Ja jos ei, niin tiedät kenelle myydä ihanuutesi! (Olikohan sulla sama koko kuin mulla?)

Hertta
Lilou's Crush

Juuri noin olen tosiaan kuullut, että jalan kaari laskeutuu hormoneiden ja painonlisäyksen vuoksi. Yhdet popot ja lenkkarit on jo mahtuviksi testattu, converset tuntui napakoilta vielä, aaarrggghhh ... Leokuvioiset sam edelmanit suorastaan toivottomilta! Kääääk! Kokoni on ( oli?) 39, saas nährä kuin ämmän käy.. Mutta ihana tietää, että kokoelmalla saattaa olla rakastava koti :)

Mindeka
Ma-material Girl

Kokoelmalle on tiedossa rakastava koti ;) Sama koko on mulla ;) Mutta empaattisena kenkäfriikkinä ymmärrän tuskasi, joten toivon, että jalkasi palautuu.

-MUTTA, jos ei, niin.... Heh.

P (Ei varmistettu)

Ei muuttunut, Luojan kiitos! Johan tää nro 40 on tarpeeksi. :)

Ja vihdoin tuli meidän pullariini kotiin, kaksi viikkoa sitten! Ihanaa, myös nämä viileämmät ilmat.

Hertta
Lilou's Crush

Oooh, onnea tuhatmiljuunasti!!! Ihanaa että hän saapui viimein <3

Marjan (Ei varmistettu)

Outoa kyllä, oma jalka pikemminkin pieneni lasten myötä, noin puolikkaalla koolla. Kerrotko minkä merkin kaunokaiset nuo alimman kuvan korkkarit ovat. Aivan käsittämättömän ihanat.

Hertta
Lilou's Crush

Ohhoh, tuo on harvinaista! Mahtoiko sinulta ehkä muutenkin lähteä painoa, vai ihan vain koipeliini kutistui?

Nuo ovat aarteeni, Christian Louboutinin klassikot, ja(pitkä sniiiiiiif) yhdet niistä, joilla ei tällä hetkellä toivoakaan sujahtaa jalkaani!

annaandandyathome
A&A at HoMe

Muistan vuosien takaa yhden naisen, jolla oli TOINEN jalka pari numeroa isompi! Mieti, että se osti aina kahdet kenkäparit ja jätti kaupantiskille ne toiset puoliskot... Se olis järkkyä!

Hertta
Lilou's Crush

Asiat voisi siis olla huonomminkin! Huh, miten kalliiksi tulisikaan! Yhden numeron erosta olen kuullut, ja puolikas on kai aikayleinenkin, mutta että kaksi.

I May Say (Ei varmistettu)

Jalka ei kasvanut, halleluja! 37 edelleen mennään.

Toivotaan, että sun pienenee kun kaikki paino ja hormonihommelit tasoittuvat!

Hertta
Lilou's Crush

En tästä ekan kanssa tajunnut ollenkaan riemuita, että koko säilyi! Hitsi, oisin ehtinyt kuusi vuotta tuuletella :D onnekas sinä! Ja tosiasn toivon, että viimeistään imetyshommien jälkeen tilanne tasoittuu, tosin siinä onkin pitkä tovi odotettavaksi!

T-100
(G)ROUND ZERO

Minulla ei raskaus vaikuttanut mihinkään kokoon kropassani, mutta nyt viisi vuotta myöhemmin jalkani on alkanut venymään ilman mitään syytä. Kengänkokoni on parin vuoden sisällä kasvanut koolla, jopa kahdella. Iän mukanaan tuoma harmi, en kerta kaikkiaan keksi muuta. Aika monet kiukun kyyneleet on joutunut nielemään kenkiä eteenpäin myydessä. Terveisin ex-39, nyk. 41.

vs (Ei varmistettu)

Ensimmäisen raskauden jälkeen jalka palautui ennalleen, mutta toisen jälkeen ei näköjään (38/39-&gt;39,5). Kuopus on nyt 2 vuotta ja olen toiveikkaasti säilönyt kenkiä ja sovitellut niitä aika ajoin. Nyt olen sitten alkanut viemään niitä sydän verellä kirpparille :(

LTL-Anna
Loving These Looks

Tällä hetkellä kengät puristaa, tosiaan kaikki muut paitsi nuo Birksit! :) Olen jostaki kuullut että imetyksen jälkeen voi palata jalan koko ennalleen, fingers crossed! Paitsi jos näin käy niin uudet Marantit ovat sitten liian isot...kääk!

Sillypäänts

Mun joogaohjaaja vannoo holvikaaren ja lantiopohjalihasten pyhän yhteyden nimeen. Kun toinen antaa periksi, niin myös toinen läsähtää. Ja kaikkihan me tiedetään miten lantiopohjalihaksille raskauden aikana käy... :/ Eli siis vanhaa kunnon kegeliä kehiin, niin kenkien pitäis alkaa sujahtamaan takaisin jalkaan ;)

Tässä logiikssa on sekin hyvä puoli, että kuntoutus toimii myös toiseen suuntaan, eli kun jumppaa jalkapohjien lihaksia, niin lantiopohjanlihakset kuntoutuu samalla. Joogatessa molemmat mestat treenautuvat luonnostaan, mut jalkapohjia voi täsmätreenata myös nostamalla "sisänilkkaa" ylös (jalkapohja lattiaa vasten) niin, että holvikaari kohoaa samalla ylöspäin.

Näillä vinkeillä mulla palautui jalka ekan lapsen jälkeen ennalleen melko nopeasti :) (ja joogaohjaaja väittää saaneensa jalkapohjan jopa pienemmäksi kuin ennen raskautta..) :o

Hertta
Lilou's Crush

Whaaaaat!? Nyt kerrot heti tuon sisänilkan noston, meikä ei tajunnut ollenkaan mitä teh, täällä hölmönä vaan kopistelen :D

Sillypäänts

Onpa sitä hankala selittää, vähän kuin vetäisi päkiää kohti kantapäätä samalla pitäen varpaat suorana kiinni lattiassa. Lisään tähän pari kuva sirosta 40 jalasta (ent. 41 ;) ) ehkä ajatus siitä selkenee? Ekassa kuvassa rento jalka, toisessa nilkan nosto käynnissä.

 

Hertta
Lilou's Crush

Heiii! Mä hiffasin!! Jee, kiitos, operaatio jalan kutistus alkaa het huomenna :D (ja nytkö voi unohtaa sit ne kegelssonit ;) ?

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyvä tuo jalan kutistus -vinkki! Täytyykin kokeilla, tosin olen jo kahden raskauden jälkeen kenkävarastoni uusinut :/
Yhdellä koolla mun jalka kasvoi raskauksien myötä, eli kolmekasista tuli kolmeysi.
Jos kuitenkin joudut sun 39 kengistä luopumaan, niin ostajia varmasti löytyisi :)

pikkupilvi (Ei varmistettu)

Apua, koitin täällä työpöydän ääressä tuota jalkavenytystä ja kappas, kyllä supistaa myös lantionpohjasta. Tai siis en saa tuota jalkavenytystä edes tehtyä ilman, että piukistelen lantionpohjaa :D!

Kaikkea sitä oppii! Kiva alku viikonlopulle.

ps. Oma jalka palautui ennalleen raskauden jälkeen, joten eiköhän Louboutinitkin sujahda Hertan jalkaan viimeistään jouluna.

iiris* (Ei varmistettu)

Mulla suureni jalka peruuttamattomasti, mutta jalan kaaret olivat ennätyskorkealla ja koko 35, 5 joten vaikka kengistä luopuminen oli kurjaa niin nykyään on helpompi löytää kenkiä. Sinuna en vielä luopuisi toivosta mahtua vanhoihin kenkiin, nahkavuorisia nahkakenkiä voi tarvittaessa venytyttää asiantuntevalla suutarilla jos jalka ei palaudukaan. Ja birkenstockit vaihtaisin minimalistisiin jalkineisiin, ne laiskistuttaa lihakset kun ovat niin jäykät ja joka kohdasta tukevat, minimalisiset jalkineet taas vahvistavat lihaksia. Vaihdoin itse seisomatyökengiksi vibrampohjaiset minilistiset lenkkarit ja vau mikä vaikutus ennen niin kipeisiin jalkoihin. Ja bonuksena tosi kauniit pohjelihakset!

Sariska (Ei varmistettu)

Kyllä vaan, kengännumero muuttui yhdellä numerolla isommaks. Byebye hääkengät ja kaikki muutkin kengät lasten saamisen jälkeen.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.