Kiitos esikuvalleni

Lilou's Crush

Minulta kysyttiin tovi sitten ihan yllättäen, kuka on esikuvani. Hölmistyin hyvästä kysymyksestä vähäsen. Äiti tietysti, oli ensimmäinen ajatukseni. Mutta kuulemma äitiä ei lasketa, liian iisii. Ei esikuvan keksimiseen senkään jälkeen kauaa mennyt, vaan vastaus oli heti mielessäni. Huomasin näin jouluvapailla miettiväni asiaa muutamaan kertaan, ja ajattelin, että kerron teillekin, ja mielelläni kuulen, millaisia esikuvia teillä on.

Oma esikuvani on esimieheni vuosien takaa. Ihminen, jossa äly, maalaisjärki, inhimillisyys, huumori ja pettämätön kylkiviiva ihmisjohtamiselle sekä lämmin sydän kohtaavat. Vaativassa johtotehtävässä ollut nainen, jolla tuntui olevan aina aikaa, vaikka tosiasiat olivat toisin. Kuunteleva korva, tukeva olkapää, tömäkkä töytäisy peffaan tarvittaessa sekä nyt jälkikäteen miettiessäni tärkeimpänä, pikkuisen hölskyvien saappaiden antaminen työelämässä, eli usko ja luottamus, jonka turvin uskalsi yrittää, onnistua, ja joskus erehtyäkin.

 Hänen kannustuksellaan oli merkittävä rooli siinä, että hyvin nuorena mainosalalle saavuttuani rohkaistuin tavoittelemaan tuolloin valovuosien päässä olevia (siltä ne tuolloin tuntuivat) ura- ja opintohaaveitani. Ilman tätä pehmeää rautarouvaa ammatillinen itsetuntoni ei varmasti olisi kehittynyt vahvaksi, eikä usko omiin kykyihini kantavaksi. Siinä, missä äiti antoi siivet elämään, esimieheni antoi evät työelämän toisinaan aallokkoisesssa meressä uiskentelemiseen.

Kunnioitan häntä myös rohkeudessa kuunnella sydäntään. Liike-elämässä tälle rouvalle olisi ottajia jonoksi saakka, mutta hän toteuttaa tällä hetkellä toisenlaista haavetta ja uraa, mitä kenties oltaisiin voitu odottaa... toisaalta, kiinalainen sananlasku sanoo, että mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito...

Tiedän olevani hyvällä hemmoteltu, sillä tässä suhteessa olen saanut häneltä niin paljon enemmän, kuin koskaan voin antaa. Mutta teen parhaani, että antaisin hyvän kiertää eteenpäin, ja pyrin kannustamaan läheisiäni elämässä haasteiden tavoittelussa. Toisinaan tunnen onnistuneeni ihan kivasti, ja olen siitäkin hurjan ylpeä.

 

Joulupäivänä 2013, kiitos Tina kaikesta.

 

Olisin kovin utelias kuulemaan esikuvistanne -niin työelämän, ystäväpiirin tai ihan minkä tahansa merkityksellisen elämänkulman taholta. Mitäs, jos annettaisiin näin joulun hengen mukaisesti hyvän kiertää kiitos-haasteen muodossa :) ?

Kommentit

FFFifi
Fitness Führer

Pitääpä tehdä tämä :)

Hertta
Lilou's Crush

Hei ihanaa! Tuli kiva mieli itsellekin, kun ajatteli tovin kaikkea, mitä matkan varrella onkaan sattunut, josta oma esikuva on auttanut eteenpäin :) Tulen sitten viivana lukemaan sinun juttusi!

Olipas kauniisti kirjoitettu, toivottavasti hän lukee tämän :) Haaste on kyllä mielenkiintoinen... äitiä ei siis lasketa joten varmaan reiluuden nimissä isät ja muut lähiperheenjäsenet rajataan pois? Pitääkin hieman tuumia...

TinaW (Ei varmistettu)

Iduska,
Kyllä luin - ja syvästi liikutuin. En koskaan uskonut, että voisin olla jonkun esikuva... Mutta nyt uskon entistä vakaammin siihen, että jonkinlainen elämänfilosofiani olla aina oma itseni ja toimia niin kun oikealta tuntuu on huomattavasti parempi tapa kuin yksikään "johtamisteoria" tai muu oppi. Ja tuo sama pätee myös puutarhureille. :)

Tepa (Ei varmistettu) http://thinknstyle.blogspot.fi/

Ihana aihe!! Täällä mun esikuvat:

http://thinknstyle.blogspot.fi/2013/12/ajattelemisen-aihetta-esikuva.html

En osaa nimetä yhtä, mutta kyllä sellaisen esikuvan tunnistaa, kun se harvoin kohdalle osuu: olo on inspiroitunut ja energinen. Olen niin kiitollinen, että olen saanut jonkun toisen neuvoista ja kokemuksista omaan elämään boostia. :) On tärkeää nostaa ja kannustaa muita, kun he sitä tarvitsevat!

Tasaraita

Oma esikuvani on anoppi. Niin lämminsydäminen ja huolehtiva ihminen. Anoppini on viisas, myötäelävä, huolehtiva, kannustava ja niin rakastava. Meillä on joskus ollut erimielisyyksiä mitä lapsen kasvattamiseen tulee mutta olen aina tykännyt ja arvostanut anoppiani. Viime aikoina hän on ollut minulle suuri tuki ja turva. Auttanut eteenpäin vaikeina hetkinä ja hänelle voin soittaa aina. Hänellä on aina aikaa kuunnella ja tukea. Hän on kannustanut eteenpäin ja ei ole parempaa tunnetta vaikeina aikoina kun se että tuntee että joku luottaa ja uskoo minuun. Uskoo kykyihini ja uskoo minuun ihmisenä. Olen niin monesta asiasta kiitollinen ihanalle anopilleni ja todella kiitollinen siitä että hän kuuluu perheeseeni.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.