Kuivaajaeukko

Lilou's Crush

Joku ehkä muistaakin, että olen jokseenkin fanaattinen, mitä tulee pyykkäämiseen. Lajittelu, pesuaineet, pesuohjelmat, lämpötilat, materiaalit yyämäs yyämäs, homma hoituu yleensä innokkaasti, ja vietän pesuainehyllyillä aina tovin jos toisenkin. Täällä ollessani taloyhtiön pesula oli pienoinen kauhistus hifistelijälle, sillä pesukoneissa on peräti neljä ohjelmaa: kuuma (=kiehuva...), lämmin (vastannee noin kuuttakymppiä), hienopesu ja kylmä. Kaikki ohjelmat kestävät sen saman 30 minuuttia, ei väliä keitätkö kuumalla ohjelmalla lakanapyykit, vai odotatko sydän syrjällään, kuinka nöpsyjen kävi lämpimässä pesussa. Luukkua ei meinaas kesken ohjelman ole avaaminen.

Vauvalle vältän turhia kemikaaleja iholle, ja meidän muidenkin pesuaineet valitsen kotomaassa tosi tarkasti, vaikka iho-oireita ei meille tulekaan. Yllättävää kyllä, täälläpä sitä ei noissa perusmarketeissa olekaan niin laajaa valikoimaa pesuiaineita, kuin voisi kuvitella. Jos Targetiin asti oltaisiin päästy, tilanne varmasti olisi ollut toinen, mutta nyt valkkasin varman päälle tuoksuttomat tabletit. Sitten vain kuivuriin, joissa sama kammohomma, eli kolme ohjelmaa, jokainen kestää saman puoli tuntia, ja sitten pyykki on kuiva (ei mahdu jakeluuni, mutta näin se vain on). Ulos tullessaan pyykit olivat sen oloiset, että huuhteluaine olisi tehnyt kyllä terää. Koska en luottanut pesukoneiden huuhteluvoimaan, tartuin tuollaisiin Mrs Meyersin kuivuriin laitettaviin liinoihin, jotka poistavat sähköisyyttä ja pehmentävät pyykkiä -miten, se on mysteeri. 

Pelkäsin hiukan, että onko tuoksu ihan mahdoton (täällä tuoksullisten wc-papereiden, nenäliinojen, pumpuleiden, terveyssiteiden, roskapussien yms luvatussa maassa...), ja laitoin yhden liinan ensin vain aikuisten pyykkien sekaan. Ei tuoksunut miltään, kertakaikkiaan. Seuraavaksi laitoin ohjeen mukaiset kaksi, ja silloin etäinen, hento laventelin tuoksu jäi pieneen koneelliseen, suureen ei sitäkään. Että ei tarvitse ainakaan aivastella.

Oletteko kuulleet vastaavista? Tai saako näitä Suomesta? Voisinpa väittää, että ei, sillä niin tiiviisti tuijotan pesuhommahyllyjen uutuudet, mutta voihan sitä olla silmä puutunut...

Kommentit

iidami
Bambino

Asun briteissä ja ainakin täällä on ollut jo vuosia noita huuhteluaine-kuivausrumpuliinoja. Itse ei kauheasti tule kuivuria käytettyä, mutta silloin kun tulee (yleensä lakanapyykkiä), heitän yleensä liinan sekaan :)

Hertta
Lilou's Crush

Sieltä kyllä löytyi tosiaan yhtä sun toista mielenkiintoista siivous- ja pyykkäysosastoilta! Olen melkein kade :) Itse tulee rummuteltua melkein joka koneellinen, astma ja tilanpuute kuivaukselle suurimpana syynä, ennen lapsia ei tätä pyykkimäärää ja sen mukanaan tuomaa probleemia ollut :D

Positiivista

Mä oon metsästänyt noita jo vuosia ja en oo löytänyt Suomesta! Harmittaa :D

Hertta
Lilou's Crush

Mulla ei ole ollut aavistustakaan näistä! Ehkä kohta saadaan tännekin, kun tuli värinsieppaajaliinat? Ai saakeli, tuli ihan kauhea hasardi niiden kanssa, vauvan pyykit meni pilalle, kun liinat (jenkkiläiset) ei toimineetkaan kuten piti! Hirveä sotku ja harmistus.

Kao Kao

Voi Hertta, sä kirjoitat pyykinpesusta ja mä olen heti ihan kiinnostunut, et mites se tapahtuukaan siellä puolen palloa. Miten sä osaat kirjoittaa noista asioista noin herttaisesti ja kivasti? Olet ihana, pus!

Hertta
Lilou's Crush

En kestä, oot ihana :) Joo, pyykinpesu oli tosiaankin kokemus, ei sitä olisi uskonut, miten erilaisia koneet oikein onkaan! Sama juttu oli Malesiassa aikanaan oleskellessani, siellä koneet olivat sellaisia pulsaattorimallisia! Siinä olikin sitten opettelua.

Tarjanne (Ei varmistettu)

Mulla on monta vuotta sitten ollut noita liinoja, mutta eipä niitä ole enää vuosiin näkynyt kaupoissa.
Oliskohan näistä ajamaan sama asia: http://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/tee-itse-huuhteluliinat-kuiva...

Hertta
Lilou's Crush

Ohops, kyllä osaavat keksii! Itse en muuten nyt kotiinpaluun jälkeen liinoja ole käyttänyt, kun on tutut pesuaineet ja osassa pyykkiä huuhteluaineet käytössä, mutta tuoksuvat vienosti ja kivasti pyykkikaapissa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.