Kukkakaalicarbonara, kielen veit!

Ladataan...
Lilou's Crush

Kaupallinen kampanja, Apetit

Meidän perheessä ollaan siirrytty pikku hiljaa enemmän ja enemmän kasviksia sisältävään ruokaan. Olen aina tykännyt kokkailla, mutta arkiruoan kanssa innon edelle kiilaa kuitenkin helppous ja nopeus. Apetitin kamppikseen kutsun saatuani tiesin heti, mitä kirjoitan, sillä pakasteallas on noussut yhdeksi useiten visiteeraamaksi tiskikseni kaupassa näiden kasvisjuttujen myötä. Tätänykyä sieltä kun löytyy vaikka mitä nopeasti käyttövalmista, tuoreena pakastettua, terveellistä, värikästä herkkua, kurkkaapa (-sivuilla myös kiva arvonta!) Hyvin usein vielä kotimaistakin ympäri vuoden, mitä kasviksissa pyrin suosimaan mahdollisuuksien mukaan.

Haluan siis jakaa teille meidän perheen tämän hetken lemppariruoan reseptin, johon voi hankkia lähes kaikki tykötarpeet aika kauankin etukäteen, kun tuoretta yrttiä lukuunottamatta mikään ei pilaannu jääkaapissa tai pakkasessa salamana. Meillä nimittäin ainakin arkiruokahommat ovat sellaisia, että toisinaan illaksi kaavailtu ruokalaji vaihtuu syystä tai toisesta lennosta, ja tämä sapuska on pelastanut nälkäiset massut.

Kyseessä on siis kukkakaalicarbonara. Pastaton, herneillä virkistetty versio herkkupastasta. Olen napannut ohjeen aikanaan Maku.fi:stä Alisan Suusta Suuhun-blogista, ja muokannut sitä hitusen meidän perheen käyttöön sopivaksi: ainekset pysyivät jotakuinkin samana, mutta mittasuhteet ovat hiukan eri, hävikin minimoimiseksi (täysiä pakkauksia) ja tietysti omia makunystyröitä mukaillen.

Meillä tämä ruoka tehdään aina pakasteista noiden edellä mainitsemieni säilytyksen ja säilyvyyden vuoksi: herneet esmes ovat matkanneet pellolta pakkaseen Säkylään parissa tunnissa, ja nopean tuotantoprosessin (pesu, kuorinta, ryöppäys ja pakastus) vuoksi säilyvät kuukausia pakastimessa. Senlisäksi pakastekasviksia käyttäen tämä on lähestulkoon pikaruokaa: ei pesua tai pilkkomista, vaan suoraan pataan koko satsi.

Kuvissa näkyykin olennaiset tarpeet, aika moni niistä löytyy meiltä aina. Varsinaista kevytruokaa tämä ei ole,  ja suolan kanssa kannattaa olla varovainen, sen verran tulee juustoa ja creme fraichea plus nuo possupekonit, mutta ehdottomasti herkullista ja täyttävää ilman pastanjälkeistä tuhtia tunnetta!

KUKKAKAALICARBONARA 3-4 hengelle

Tarvitset:

  • 2 pss eli 500g Apetit Kukkakaalia (pakaste)
  • 170g pekonia
  • 1 pss eli 200g Apetit kotimaisia herneitä (pakaste)
  • 1 prk ranskankermaa
  • puolikas parmesanpuikko raastettuna, eli n. 2dl
  • 2 kpl kananmunia
  • yhden sitruunan kuori raastettuna
  • 1-2 valkosipulin kynttä mausta ja koosta riippuen
  • mustapippuria ja suolaa maun mukaan
  • Korianteria makua tuomaan ja koristeeksi
  • Vierailevat tähdet värin vuoksi, esimerkiksi pikkuporkkanoita

Tee Näin:

  1. laita kukkakaali kypsymään: joko höyrytä se kattilassa tai keitä pussin ohjeen mukaisesti sopivan pehmeäksi. Vie noin 10 minuuttia.
  2. Tee kastike valmiiksi: raasta parmesan ja sitruunan kuori. Purista tai pilko valkosipuli pieneksi. Laita ne kulhoon, ja lisää kananmunat sekä ranskankerma, kunnon ripaus mustapippuria ja pieni ripsu suolaa, sekoita kastikkeeksi.
  3. Silppua pekoni pannulle, paista kypsäksi
  4. Pekonin kypsyessä, laita herneet kiehumaan pieneen vesitilkkaan pussin ohjeen mukaan. Tämä ei vie kauaa, katso, että eivät mene muhjuksi. Samoin pikkuporkkanat, jos laitat niitä oheen.
  5. Kun kukkakaali on kypsä, valuta se siivilässä. Valuta myös herneet.
  6. Lisää kukkakaali ja herneet pekonin joukkoon pannulle, pyörittele hetki tasalämpöiseksi
  7. Lisää joukkoon kastike, kääntele kastike ja kasvikset ja pekoni sopivasti sekaisin
  8. Annostele lautasille, lisää päälle lehtipersiljaa ja mahdolliset vierailevat tähdet kuten porkkanat
  9. Syö ihan heti, tämä ruoka ei odota kuvaajaa :)

Sellainen herkku.

Meillä tämä maistuu koko perheelle, ja oli myös sopivaa sormin ruokailtavaksi pienimmälle ennen haarukkahommia, kunhan isoimpia kukkakaaleja vähän pilkkoi pienemmäksi. Olen luvannut tehdä maistiaiset myös anopille ja appiukolle, joista ensimmäinen oli innoissaan, kuulosti kuulemma herkulliselta, ja jälkimmäinen suhtautui ajatukseen suurella epäluulolla. Voisin kuitenkin veikata että uusi ystävä löytyy sieltäkin!

Oletko jo kokeillut tätä? Mitäs tykkäsitte? Vai pääsisikös ehkä testiin?

PS. Kurkkaapa tuonne Apetitin sivuille, siellä on nimittääin sekä kosolti hyvää ravintotietoa ja tuotevinkkejä että kisa, missä voi voittaa vaikka tämän ruoan kokkailuun mainiosti sopivan Opan Anna-höyrykattilan (arvottavana peräti 12 kpl keittiön komistuksia). Kisaan pääset tästä.

Share
Ladataan...

Kommentit

anukoo (Ei varmistettu)

Kuulostaa herkulta, menee testiin tällä viikolla!

Hertta
Lilou's Crush

Kivaa! Kerro sitten, mitä tykkäsit! Ystäväni innostui tekemään heti eilen -aikuiset tykkäsi, lapsilla vaatii vielä maistokertoja kuulemma ;) meillä kävi itseasiassa samoin: ekalla kerralla jälkikasvu vähän vastusteli, mutta seuraavalla oli kuulemma jo tosi hyvää, ja maistuu nykyisin :)

anukoo (Ei varmistettu)

Oli hyvää! Pieni takaisku tosin oli, että valmiina jääkaapissa olleesta pekonipaketista oli _joku_ vienyt jo puolet... :) No, tulipahan vähän terveellisempää.

Hertta
Lilou's Crush

Voi mokomaa röyhkimöä :D Kiva kun maistui! (ens kerralla tuplapekonit sitten ;)

MiiaK (Ei varmistettu)

Jesh! Just tällaisia arjen helpottajia ruokarepertuaariin! Meillä myös ruokakauppareissuilla pakasteallas on pop ja perinteiset janssonin- ja kinkkukiusaukset sekä keitot valmistuu nopeasti pakastevihanneksilla ja -juureksilla, kun kotiin tullessa nälkä kurnii ja uhmaikäisen kärsivällisyys on koetuksella. Se ruoka on oltava lautasella justhetinyt että ei äidinkään pantaa ala kiristä liiaksi :) Tätä ohjetta on testattava!

Hertta
Lilou's Crush

Arkiruoka jos joku on lapsiperheiden kollektiivinen ongelma! Meillä käytetään nykyään melkein kerran viikossa Apetitin peruna ja keittokasvikset -sekoitusta, vaikka se joskus ennen hoppuaikaa vähän nauratti "ai että keittoperunatkin valmiiksi paloiteltu" :D nyt naurattaa toisella tapaa: sekaan nakit, paistetut kanat tai jauheliha ja vähän sopivia mausteita, ja siinon keitto, pienellä vaivalla terveellisempää pikaruokaa :) 

------------ (Ei varmistettu)

Hyvältä näyttää, menee kokeiluun!
En ole koskaan käsittänyt, kuinka ihmiset ehtivät ja pystyvät tekemään ruokaa vaikkapa heti työpäivän (ja kauppareissun) päätteeksi, esim klo 17 tai 18. Meillä on töiden jälkeen ollut aina tapana ottaa välipalaa sen mukaan, mikä tarve on. Joku lähtee treenaamaan, joku on kovassa kasvuiässä, joku haluaa ehkä vain hedelmiä jne. Ja sitten illalla ruoka laitetaan kaikessa rauhassa ja syödään kaikessa rauhassa yhdessä nauttien, vaikkapa klo 20 tai 21. Eihän siinä oikeastaan vaihda paikkaa kuin suomalaisten suosima iltapala ja illallinen/päivällinen. Ja stressit on poissa.

Hertta
Lilou's Crush

Itselleni tuollainen syöminen on myös ominaista (tosin syön vielä sitten isommankin ruoan päälle ilta/yöpalan), mutta pienillä alkaa selvästi olla suuren ruoan tarve juuri tuossa viimeistään kuudelta, ja sitä välipalan määrää ei usko kukaan, jolla pitäisi nälkää koittaa siirtää :D  Tuntuu, että menisi pöytälevykin leipäpaketin päälle vielä...

Meillä menee aikalailla siten, että pyritään tekemään kahden päivän ruokia: toisena päivänä lähes pakosti venyy vähän myöhemmälle, mutta toisena onkin sitten lämmitystä vaille valmiina. Ja juu, ihan hätätapauksessa, kuten jos on tiukka väli koulun ja harrastuksen välillä, ja sattuu olemaan ei-valmiin-ruoan päivä, sitten käännytään maksalaatikon puoleen ;)

Anjuska
Ripaus elämäämme

Kuullostaapa hyvältä!! Menee kyllä täällä kans testiin! 

Hertta
Lilou's Crush

Jes! Toivottavasti maistuu! Huomasin muuten, että jakamani ohjeet ovat usein pekonipitoisia, jestas, sitä ei edes syödä meillä hirveän usein :D Tässä se on kyllä nuppi ja nappi paikallansa!

lady M (Ei varmistettu)

Kiva idea! Harmi vain, että IBS-vaivainen ei tästä voi nauttia.

kao kao
Kao Kao

Oi pitääpä kokeilla, mä kaipaan kasvisruokaa ja mies lihaa. Tää vois olla hyvä kompromissi. 

Kommentoi

Ladataan...