Kumpi vai kampi: Canon S95 vai Olympus XZ-1

Lilou's Crush

Miten monta kivaa juttua onkaan jäänyt tekemättä, kun laukussa ei ole ollut kameraa, ja  vanhan mallisen iPhonen kameran vääntö ei riitä tyydyttävälaatuisiin kuviin vähääkään haastavammissa olosuhteissa. Nyt on pokkarin hankinnan aika.

Vaihtoehdot olen saanut rajattua kahteen, mutta siihen se sitten tyssäsikin. Yhden testin voittaa toinen, toisen toinen -molempia kyllä kehutaan hyviksi vehkeiksi.

Canon S95

 

Olympus XZ-1

 

Olympuksen etuna on valovoimaisempi objektiivi. Canonissa kehutaan kuvanvakaajaa ja laadukasta kuvajälkeä. Olympuksella parempi makro ja lista jatkuu vuorovedoin.

Auttakaa te viksummat!

Kommentit

Sara - saralene.blogg.se (Ei varmistettu)

Multa löytyy tuo Canonin s95 ja olen kyllä ollut todella tyytyväinen :) En osaa siitä toisesta sanoa mitään...

uu (Ei varmistettu)

Meidän perheessä on ollut kolme Olympuksen kameraa (filmijärkkäri ja kaksi digipokkaria), ja kaikissa on ollut ongelmia pattereiden/akun kanssa. Eli en itse ainakaan enää Olympusta halua.

Fager Dam
Fager Dam

Mulla Canon s 95 ja se on ollut älyttömän hyvä. Huonoissakin valo-olosuhteissa tulee hienoa kuvaa.

Esim. tässä kelmeässä sisävalossa otettuja kuvia:

http://fagerdam.ratata.fi/post/300484/

 

Tara (Ei varmistettu)

Muutaman Canonin pokkarin omistaneena, voin sanoa että tyytyväinen olen ollut. Ei valittamista missään kohtaa. Vaihdon syynä on ollut se, että itse tahtonut uudempaa ja parempaa. Lapsilla entiset kamerat.

Mulla on tuo xz-1 ja oon ollu tosi tyytyväinen. Ja mitä tuohon uu:n akkukokemukseen tulee, nii täytyy sanoa, et mulla on ihan erilaiset kokemukset. Kesäkuun loppupuolella ostin kameran ja latasin akun täyteen. Kesä-heinäkuun vaihteessa unohdin laturin vanhempien luo pohjoseen. Akku loppu heinäkuun viimesenä viikonloppuna. Laturin sain takasi elokuun toisena viikonloppuna ja sen latauksen jälkeen ei laturia oo tarvinu.

Kuviahan en ota niin paljon varmastikkaan, kuin sinä, mutta itteni ainaki yllätti akun kesto. Aiempia kameroita on joutunu lataamaan paljo useammin.

Yks erittäin iso plussa tuossa on kasvokuvat, joista saa valmiiksi "muokatut", joissa ei ihon pikkuvirheet näy!:D

Kimpassablogi (Ei varmistettu)

Veli on hehkuttanut tuon canonin jälkeä. Testailin itse kesällä, ja mainiohan se oli.

Muikku (Ei varmistettu)

Canonia kannustetaan täälläkin, ollaan koko suku hyvin merkkiuskollisia ja kellään ei ole ollut valittamista, päinvastoin.

olen aivan saman hankinnan edessä ja itse luotan kamera asioissa äitiini, joka on alan harrastaja ja hän suositteli juuri tuota Canonia. Joten kerropa kokemuksista, jos päädyt siihen!

http://tyylidekkari.blogspot.com/

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kamerakorjaaja suositteli ehdottomasti Canonia.

Ansu (Ei varmistettu)

Liityn useimpiin edellisiin kommentoijiin - meillä on puoli vuotta ollut kakkoskamerana tuo Canon ja ollaan oltu älyttömän tyytyväisiä. Ennen kaikkea ilahduttaa se, että arjen kuvaaminen on noussut aivan uudelle tasolle, kun raskasta järkkäriä ei lopulta vaan tule raahattua mukana. Ehdoton peukku Canonille siis, vertailua en osaa kyllä minäkään tehdä, kun kokemusta Olympuksesta ei ole.

Hertta
Lilou's Crush

Ou jee, kiitos kaikille avusta tosi tosi paljon. Canon saa siis laajemman kannatuksen, taitaa olla laajemmalle levinnytkin :) Täytyy mennä ihan ajan kanssa vielä testailemaan molempaisia!

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos kaikille kommenteista! Pitkällisen pähkäilyn jälkeen päätös on tehty; vaikka mieli teki ostaa Olympus, päädyin kuitenkin Canoniin: tuttu käyttis, erittäin pieni koko (eli sopiva juuri siihen tarpeeseen mihin kameraa hain) ja niinkin hassu juttu kuin se, että linssinsuojusta ei tarvittu kuten Olympuksessa, vaikuttivat asian. Olympuksesta jään kaipaamaan valovoimaa, mutta uskon, että tämä oli hyvä ratkaisu :) Nyt vielä kun muistikortti löytyisi!

Lumo (Ei varmistettu)

Olet jo päätöksesi tehnyt, mutta yhden vaihtoehdon tarjoan vielä; Panasonicin Lumix DMC-TZ10.

Ottaa hyviä kuvia (kaikki blogini kuvat otettu Panasonicilla), HD-tason videokuvaa ja siinä on myös sisäänrakennettu gps, joka on matkakuviin kätevä, kun ei aina muista missä mikäkin kuva on otettu.

http://lumolifestyle.blogspot.com/2011/01/camera-wiht-built-in-gps-test-...

Hertta
Lilou's Crush

Lumo, kiitos vinkistä, hyvä laittaa jakoon muille potentiaalisille kameran etsijöille!

Lumixia testasin myös ihan vertailun alkuvaiheessa, tuttu peli siis sekin, ja oiva kamera. Itselleni valovoima (korjatkaa paremmin tietävät oikea termi) oli ihan ykkössijalla, ja siinä Lumix ei ihan pystynyt vastaamaan haasteeseen. Lisäksi tarvitsin kameran, jolla saa RAW-kuvia (tästä en tuossa postauksessa huomannutkaan mainita, kun noilla molemmilla tarjokkailla niitä saa).  Näistä syistä se siis jäi pois lopullisista kärkikahinoista. Tuolloin Panasonicin hinta oli kyllä ihan tuntuvasti edullisempi, eli hinta-laatusuhteeltaan on todellakin oiva peli -ja kuten voidaan nähdä blogisi kuvista :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.