Kunkkupannu -värikäs pikaruoka arkeen

Lilou's Crush

Kaupallinen yhteistyö, Apetit

Kotiovi aukeaa viideltä tai varttia yli, ja vanhemman lapsen harrastukset kahtena päivänä viikosta starttaa kello kuusi. Sitä ennen tilauksessa on usein halihetki tyttöjen kanssa sohvalla, päivän kuulumisten ja vaatteiden vaihto, treenikassin kamojen tarkistus, vesipullon etsintä, pelisukat hukassa tai vähintäänkin fillarinavain. Ja tietty, kauhea nälkä kaikilla.

Yleensä yritetään varautua näihin päiviin tekemällä ruoat ennakkoon. Usein toimii, mutta aika usein tulee muutoksia suunnitelmiin, ja silloin olisi saatava jotakin maistuvaa, terveellistä ja vähän äkkiä sittenkin!

Nytpä en esittelekään mitään gourmetviritystä, vaan meidän perheen Herkun&Helpon arkiruoan, joka kulkee nimellä "kunkkupannu" oman lempparivihannespussin nimen mukaan. Kirjava pikaruoka, joka ei voi mennä pieleen, valmistuu vartissa ja maistuu ainakin meillä joka iikalle. On sen päälle helposti muunneltavissa moneen makuun erilaisin maustein ja lisäkkein.

Iloisen väriset eli kovasti terveelliset "pikku puut" kuten parsakaalia meillä lapset kutsuvat, porkkanat ja kukkakaalit niiden kaverina maistuu meillä lapsille aina. Äitiä miellyttää maun ja maistumisen lisäksi se, että pakastevihannespussit odottamassa pakkasessa helpottaa arjen ruokarumbaa valtavasti, kun kasviksia koitetaan ruokavalioon sisällyttää mahdollisimman paljon,: säilyvät pitkään, ovat tuoreita, ei pesemistä, kuorimista, pilkkomista, ja aina tasalaatuista tavaraa.

Kunkkupannu, noin 4 annosta

Tarvitset:

2 pss Kruunuvihannessekoitus (á 300g)

n. 400-500g broilerin pintamaustettua filettä,

1 rkl/1 kapseli kanafondia

Täysjyvänuudelia syöjien mukaan (1 kerä=1 hlö)

Öljyä paistamiseen

(soijaa)

(tuore chilipalko)

Tee näin:

Pilko broilerinfileet ja chilipalko valmiiksi.

Suosittelen kahden pannun taktiikkaa, jos ruoalla on kiire. Laita aluksi molempiin pannuihin öljytilkka kuumenemaan. Kana paistuu ja kasvikset sulaa ja kypsyy suunnilleen samassa ajassa, vähän pannun mallista riippuen.

Paista kanoihin aluksi kuumalla lämmöllä rapsakka paistopinta. Kääntele kasviksia hellävaroin, vältä ylikypsentämästä.

Paistelun loppuvaiheessa laita vesi kiehuman nuudeleita varten, kypsyvät yleensä parissa minuutissa.

Lisää paistamisen loppuvaiheessa kanoihin pienen pieni loraus soijaa (älä lisää erikseen suolaa, soijassa sitä riittämiin!) ja kasvisten joukkoon kanafondi

Laita kanat kasvisten kanssa samalle pannulle, kääntele hellin otteinsekaisin. Jos haluat, voit lisätä myös nuudelit joukkoon

Nostele lautasille ja haarukoi heti

Lasten ja miehen lautaselta kunkkupannussa löytyy yleensä myös nuudelia. Itse tykkään jättää sen sivuun, ja syödä pannun ihan sellaisenaan. Mies ripsauttaa päälle vielä lorauksen tulista srirachaa. Kanan voi myös korvata esimerkiksi tofulla, silloin kannattaa käyttää marinoitua versiota tai maustaa muuten vain aika ronskilla kädellä, tämä ruoka on parhaimmillaan voimakkaasti maustettuna.

Otan muuten todella mielelläni vastaan hyviä ja nopeita (pakaste)kasvispainotteisia ruokavinkkejä! Virkistää niin syöjää kuin ruoanlaittoa kokeilla jotakin uutta!

PS. Apetitin sivuilta löytyy kattava tietopankki niin pakastekasviksista ylipäätään, mutta myös paljon mielenkiintoista juttua siitä, miksi värikkäiden kasvisten popsiminen kannattaa. Kurkkaapa joutaessasi tästä.

Share

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Uunimunakas!! Vuokaan pakastevihanneksia/juureksia oman maun mukaan. Myös tonnikala, katkaravut, kana, jauheliha tsi makkaranpalat sopii hyvin tähän ruokaan. Ja sitten mehevä ja hyvin maustettu munakas"taikina" niskaan.. me tykätään kruunata vielä juustoraasteella. Lapset syö ketsupilla ja itse tykkään sulattaa.nokareen tuorejuustoa kruunuksi.

Hertta
Lilou's Crush

Uunimunakas on mun suurta herkkua! Miten en ole kokeillut kasviksilla, vaan aina jollain hurjan tuhdilla. Testiin menee, ja meillä myös juustoraastetta päälle :) kiitos mainiosta vinkistä!

åååå (Ei varmistettu)

No minun aivan ykkönen, herkullinen, nopea syntyy kun sulattaa pakestepinaattia pannulla öljyssä (vähän suolaa, pippuria, muskottipähkinää), kippaa keitetyn pastan siihen ja pyörittelee ja lopuksi murustelee fetajuustoa sekaan. Se on yksinkertaisin versio, mutta yleensä sekaan heitän myös rouhittua pähkinää tai jotain siemeniä. On hyvää! (Ja erilaisia tuunauksia välillä sen mukaan mitä on, tuoratta basilikaa, joskus teelusikka pestoa mukaan...)

Hertta
Lilou's Crush

No nyt kuulostaa hyvältä! En ole koskaan kokeillut mitään tuon suuntaistakaan! Jes. Testiin. Kiitos :)

hilla hippunen (Ei varmistettu)

Tämä linkin takaa löytyvä resepti on tullut koeajettua joskus kun piti saada jotain kalaruokaa halvalla ja vähän äkkiä! Upposi kahdelle muksulle ja aikuisillekin. Ei gurmeeta, mutta kelvollista ja induktiolieden avustuksella lähes supernopeaa.

http://www.valio.fi/reseptit/juustoinen-kasvis-kalakeitto/

Hertta
Lilou's Crush

Induktioliedelle pitäisi antaa perhearjen pelastaja-mitali! En voi uskoa, miten hidas liesi on esimerkiksi anoppilan keraaminen liesi, nyt kun induktiota on vuosia käyttänyt. Ei se keraaminen ollut mikään ongelma aikanaan, nyt tuntuu, että takaisin ei koskaan ole paluuta :D

Kiitos vinkistä, täällä uppoaa lapsille kalaruoat loistavasti, tätä voisi hyvinkin kokeilla!

Kommentoi