Kurja ganglio -tohtorin tarpeessa

Lilou's Crush

Ihan tyhmän riesan kehitti kuukausia jatkunut megalomaanisen huono työasento. Tuommoisen ganglio-kasvannaisen kasvatti ranteeseen sohvallamakuutyöskentely ja satojen tuntien koneen naputtelu ihan väärässä asennossa. Ranteen syrjäää komistaa kolmea hernettä nyt jo paria papua kooltaan vastaava kimmoisa, ihon alla ällösti vellova patti. Vauvanhoidon en voi varsinaisesti sanoa auttavan tilannetta... Sattuu käännöt, väännöt, nostot ja puristukset.

Olen menossa keskiviikkona lääkäriin hakemaan lähetettä ortopedille, oletettavasti nettitohtoroinnin perusteella hoitona tyhjennys tai leikkaus, koska tyhmä pahkura vaivaa ja aiheuttaa kipua ja särkyä. Joillain onnekkailla moskan on hoitanut tohtori nimeltä Aika. I Kohtalotovereita, kokemuksia?

Kommentit

sanumaria

Hoplaa vaan! Mulla tulee tollanen tohon ranteen sisäpuolelle. Se leikattiin -99, pysyi poissa pitkään ja on sittemmin ilmaantunut pari kertaa uudestaan. Uusilla kerroilla se on vaan neulalla tyhjätty ja nyt se onkin sitten pysynyt poissa useamman vuoden. Ärsyttävä vaiva silloin kun se on päällä, kivulias :/

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on leikattu moinen kahdesti. Se kasvoi osittain siellä nivelen sisäpuolella, luiden välissä. Nää on kai aika hanakoita uusimaan ja mulls tuntuu ranteessa selvä ero toiseen. Tyhjentäminenkin auttaa kyllä ja on onneksi kivuton ja nopea operaatio!

Kersti (Ei varmistettu) http://preppycasual.blogspot.fi/

Täältäkin löytyy yksi kohtalotoveri! Multa leikattiin ganglio vasemmasta ranteesta jo 9 vuotta sitten, eikä se ole sen jälkeen tullut takaisin, vaikka a) teen töitä koneella b) teen töitä usein huonossa asennossa koneella. :D Leikkaus siis ainakin tuntui auttavan ja vaikka käsi olikin hetken aikaa siteissä, niin lopputulos oli oikein hyvä! Kysyin myös silloin lääkäriltä, että onko kyseessä ns. työperäinen rasitusvamma, mutta ilmeisesti ei, vaan näidenkin muodostuminen on yksilöllistä. Mulla vielä todettiin samalla myös melko heikot ranteet (niitäkin pitäisi jumpata...), mutta tosiaan uusia ganglioita ei ole tullut enää, vaikka toimistorotta -elämää on takana jo 10 vuotta (huh!). :)

Evelinahki (Ei varmistettu)

Mulla oikean käden ranteessa ollut ganglio tyhjennetty neulalla joskus 2007, sen jälkeen palannut pari kertaa, mutta on aina itsekseen laskenut parin viikon jälkeen. Se ei myöskään palannut kovin kipeänä. Neulalla tyhjennys oli nopsaa ja helppoa, vain hivenen vihlaisi. Ranteessa on ollut tyhjennyksen jälkeen ganglion kohdalla pieni kuoppa.

Tuulis (Ei varmistettu)

Mulla ei oo tollasesta kokemusta, muttavoin samaistua; 2kk vanhan käärön äiti olen ja raskausaikana oikeaan käteen iskee rannekanavaoireyhtymä. Sormet puutuu ikävästi jatkuvasti. Onneksi nyt on tunto pikkuhiljaa taas palannut, itsellä raskaus aiheuttaa tämän, ja onneksi pikkuhiljaa paranee itsestään pois.

Alissa (Ei varmistettu)

Siskolla oli sama pahkura tarjoilijan hommista saatuna. Sitä tyhjennettiin monet kerrat mutta aina se ilmestyi takaisin, kunnes lopulta sisko kypsyi ja erinäisten ko. pattia koskevien nettikeskustelujen innoittamana sisko paukautti sen omin pikku kätösin puristamalla. Sen jälkeen patti ei ole palannut. Eli vissiin se leikkaus ois varmin tapa ( toi siskon DIY räjäytysmetodi ei liene suositeltava kumminkaan).

Mari H (Ei varmistettu) http://maribeibe.blogspot.fi

Ei ilmeisesti aivan sama vaiva kuin ranteen "sisäpuolelle" (no hei se kämmenpuoli kädestä) tuleva patti, joka taas liittyy enemmänkin jännetupentulehdukseen ja jännekanavaan? Mulla on sellanen, välillä isompi ja jännetupentulehduksen hoidattamisen jälkeen pienempi.

Vierailija (Ei varmistettu)

Täällä myös yksi, jolla ollut ganlio oikeassa ranteessa. Ensimmäinen "hoitomuoto" oli se, että sairaanhoitajaäitini nappasi ranteesta kiinni ja rusautti patin pois, tämä toistettiin pariin otteeseen. Kerran tai kahdesti se poistettiin vetämällä neulalla neste pois (muistan erityisesti yhden tuskallisen kerran kun neulankäyttäjä vaihtoi useamman kerran neulaa aina vain isompaan, ei kivaa..) ja viimeisellä kerralla ganlio leikattiin. Leikkaus on tehtiin 2002 päiväkirurgisena operaationa. Muistona on arpi ja tikinjäljet, mutta eipä ole uusinut tuon jälkeen. Leikkaus oli siis minulle paras hoitomuoto:)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ja ihanat kirjoitusvirheet, GANGLIO;)

ET (Ei varmistettu)

Itselläni ganglio tulee ranteen sisäpinnalle. Uusii säännöllisesti. Nytkin on pieni taas kasvamassa. Omani ei ole koskaan noin suureksi kasvanut kuin sinun ja siksi olenkin lääkärin kehotuksesta itse napauttanut sen vaikka hyllyn reunaa vasten. Hetken kirpaisee, mutta sitten taas helpottaa pitkäksi aikaa. Siskoni kolautti ganglioni kerran kivellä. :D Yleensä käy niin, että ihan huomaamattani onnistun ganglion johonkin lyömään, jolloin se puhkeaa. Neulakammoisena ei neulalla tyhjentäminen ole houkuttanut ja leikkaus taas tuntuu liian radikaalilta.

Mahla (Ei varmistettu)

Multa on sisäranteen puolelta tuollainen leikattu vuosia sitten, arpi on ainakin aika hurja. Yleensä mulle tulee siistejä arpia, tämä näyttää siltä kuin oisin itse yrittänyt leipäveitsellä tuosta jotain kaivella, ei kiva. Mutta pois se on pysynyt.

Tara (Ei varmistettu)

Ranteesta tyhjennettiin pari kertaa neulalla ja sitten leikattiin. Siitä huolimatta tuli takaisin, kunnes thaiboxing harjoituksissa onnistuin sen rikkomaan, kun sitä joskus parikymppisenä harrastin.
Jalkaterästä leikattiin ganglio pari vuotta sitten, joka tuli tapaturman seurauksena (varvas murtui ja jalkaterä vääntyi), samassa rytäkässä tuli morton jalkaan. Kiva oli kävellä, kun oli herne jalkaterän sisällä ja hermoon koski ja varvas temppuili. Musta kyllä tuntuu, että se herne on tainnut tulla takaisin.

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Mulla oli ranteessa, tyhjennettiin neulalla paikallispuudutuksessa ei tuntunut missään. Silloin lääkäri sanoi mulle, että turha tehdä heti aluksia mitään isompaa operaatiota, koska silti saattaa tulla takaisin. Sain kuitenkin samana keväänä päätökseen opiskelut, jotka tuon aiheuttivat (en alkanut harjoittamaan ammattia, johon tuolloin valmistuin) ja sen jälkeen ei ole enää tullut uudestaan.

ellllllllllllllllllle (Ei varmistettu)

Tuon voi ihan kuka tahansa yleislääkäri tyhjentää neulalla, ortopedia et tarvitse. Nopea ja helppo homma. Jos uusii jatkuvasti niin sitten käsikirurgille leikkaukseen.. Toivottavasti saat pian avun vaivaasi. terv. lääkäri

. (Ei varmistettu)

Ja jos leikkuuseen joudut niin ganglio pystytään poistamaan päiväkirurgisesti paikallispuudutuksessa :)

T.leikkuu-hoitaja

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulle tuli tuo vaiva oikeaan ranteeseen lukioaikana. Muutaman kerran kouluterkkari sen tyhjensi. Loppujen lopuksi se leikattiin 1997. Pallero tuli vielä useaan otteeseen takaisin, mutta nyt se on tainnut pysyä poissa jo kymmenisen vuotta. Vähän aikaa sitten "ilokseni" huomasin, että vasempaan ranteeseen on ilmestynyt sama pallura. Ja välillä se on ollut todella kipeä. Sitä en oikein tajua, miten se vasempaan käteen on ilmestynyt, kun kuitenkin olen oikeakätinen ja teen toimistotöitä. Mukava yksityiskohta on, että ensimmäisen lapseni la on kolmen viikon päästä, joten lähitulevaisuudessa on kaikenlaista nostelua yms. tiedossa. Ei kiva.

Kirsi (Ei varmistettu)

Jos ei neulat auta etkä leikkaukseen halua, niin kokeile jäsenkorjausta. Mulla ainakin auttoi muutama käynti jäsenkorjaajalla. On tullut muutaman kerran takaisin, mutta olen saanut sen itse pois sen jälkeen.

KiaQu (Ei varmistettu)

Mulla ganglio ensin tuli ja hävis omia aikojaan ihan itsestään. Sit se ei enää häipynytkään. Työterveyslääkäri tyhjensi neulalla (ilman mitään puudutuksia, helppo ja kivuton homma), mutta uusi aika nopeasti. Niinkuin lääkäri epäilikin. Seuraavaksi leikattiin ja onkin pysynyt poissa jo noin kymmenen vuotta. Joskus näyttää, että vähän pullistelee, mutta menee ohi kuitenkin ennenkuin kasvaa täyteen mittaansa.

Leikkauksesta jäi paksuhko vaaleanpunainen arpi näköjään jäädäkseen, mutta pienempi vaiva kuin se patti.

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos tuhannesti kaikille vinkeistä ja vertaistuesta! Kävin tänään lääkärissä, ja tosiaan kuten tuossa edellä jo ennätittekin kertoa, se kävi ruiskulla -tai olisi voinut käydä, jotain meni mönkään,ja ohut neste ei tullutkaan ruiskuun vaikka useampaan kertaan yritettiin, vaan pikkasen sitä tuli ulos ruiskunreiästä ihossa. Plaah. Pienentyi hiukan, mutta harmillisesti ei lähtenyt siis tällä keinolla. Nyt kyllä jomotteleekin aika makoisasti...

Cherry_ (Ei varmistettu) http://dearmomentsandme.blogspot.fi/

Tuttu vaiva. Luulen, että sain omani nuorempana raskaan hoitotyön sivutuotteena. Oli todella kauan vasemmassa ranteessa ja esti kaiken ranteen taivuttelun tai vasempaan käteen nojailun. Esim. punnerruksia ei pystynyt tekemään, kun alkoi sattumaan samantien. Neulakammoisena ei tullut mieleenkään mennä sitä tyhjennyttämään, en usko, että on täysin kivutonta. Ajattelin, että kärvistelen mielummin ;) Viime talvena kävi sitten niin iloisesti, että kaaduin oikein kunnolla liukkaalla kelillä suoraan käden päälle. Ei murtunut käsi eikä mitään, mutta pallukka räjähti eikä ole ainakaan nyt puolessa vuodessa tullut takaisin. Huh!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.