Kuumottaa

Lilou's Crush

Kuumottaa, kuumottaa, matkakuumottaa!

Eikä vain minua tai miestä, olisittepa nähneet esikoisen, kun sunnuntaina aamulla annoin ensimmäisenä tavata sähköpostistani löytyvän yllätyksen. Löysimme nimittäin Finnairin kantis-alesta normaalia huomattavasti edullisemmat lennot Dubaihin, joita olimme jo pitkään silloin tällöin kytistelleet. Tovin pohdittuamme päätimme lähteä matkaan nyt keväällä, kun Monniska on vielä alle sen kriittisen kaksi vuotta.

Voi sitä isomman tytön ilon määrää. Kahdesti hän on käynyt Dubaissa, ekan kerran ollessaan kolme, ja toisen kerran reilua vuotta myöhemmin. Paljon ollaan hänen kanssaan saatu reissata ja maailman ihmeitä katsella, ja etenkin nämä Dubain ovat tehneet lähtemättömän vaikutuksen. Ihan käsittämättömän pieniä juttuja on tallentunut pääkoppaansa noilta reissuilta. Missä poimittiin simpukoita ja millaista (kylmää!) mehua juotiin, leikkipaikan kiipeilyseinä ja liaanit, kaikkea sellaista hassua, josta ei ole edes valokuvia napattuna muistia virkistämään. Päällimmäisinä muistoina hänellä kuitenkin aamusta iltaan lilluminen vuoroin meressä ja vuoroin uima-altaassa, yleensä isi uittajana. Äiti on maakrapu, myönnetään. 

Uikkarit on jo kaivettu esiin ja sovitettu, ja pakatakin kuulemma pitäisi. Ensin toppuuttelin, kun tässä vielä pari viikkoa pitäisi kuumeilua kestää. Mutta sitten mietin että whattahell, pakatkoon, suunnitelkoon ja iloitkoon! Nauttikoon matkakuumeen kipristelystä, niinhän minäkin teen silloin, kun vietän pitkät tovit vertaillen Air BnB:tä ja hotelleja. Kaksi ilmaiseksi peruttavissa olevaa vanhaa tuttua hotellia on jo buukattu, mutta eihän sitä tiedä, millainen löytö sitä vielä voi yhden klikkauksen päässä odottaa!

Kommentit

LaMa (Ei varmistettu)

Harvemmin on teidän matkat tainneet suunnata kotimaahan? Yhtenä vuonna voisi ulkomaan matkat jättää väliin ja suosia kotimaan matkailua ja kohteita. Tukisi kotimaista liike-elämää ja samalla kotimaista työllisyyttä sekä tuotteita. Ne joilla on varaa niin kuluttakaa, mutta täällä kotimaassa!

RoTi (Ei varmistettu)

Eiköhän Hertta perheineen tue jo merkittävästi kotimaista liike-elämää, pääosa kulutuksesta kun tapahtuu väistämättä asuinmaassa. Et nyt tosissaan voi olla sitä mieltä, että kevätloskainen Forssa on ihan yhtä hyvä lomakohde kuin Dubai. Kun itse rahansa tienaa ja veronsa maksaa niin kyllä voi ihan hyvällä omallatunnolla reissatakin.

Hertta
Lilou's Crush

kiitos sinä ymmärtäväinen sielu <3 ennätit vastata jo kun itse raapustelin pienokaiselle (kotimaisista tuotteista ;) aamiaista ja sen lomassa napsuttelin. 

 

LaMa (Ei varmistettu)

Eiköhän suurimman osan kulutus tapahdu asuinmaassaan, mutta jos edes yhden ulkomaan reissun rahat kulutettaisiin täällä kotimaassa niin sillä olisi positiivinen vaikutus kotimaiseen liike-elämään. Eiköhän täältä Suomestakin löydy tuntemattomia paikkoja, joista löytyy elämyksiä lapsiperheelle. Pitäisi vaan päästä minä minä minä asenteesta eroon.

Hertta
Lilou's Crush

http://www.lily.fi/blogit/lilous-crush/loma-vantaalla

 http://www.lily.fi/blogit/lilous-crush/pikaloma http://www.lily.fi/blogit/lilous-crush/suku-ystavat-helle-ja-tampere http://www.lily.fi/blogit/lilous-crush/tamperelaiset-ohoi-pikavinkit-sunnuntaille Yksi vuosi hujahtikin kotimaan kohteissa pelkästään, ja hauskaa oli (nuo linkit eri vuosien reissuilta). Sen verran täytynee kommenttiisi todeta, että suurin menoerämme on asuminen ja ruoka, ja tämän kotimaisemmaksi niissä ei taida voida mennä :) 

Emmitee (Ei varmistettu)

Hei Hertta,

Haluaisin kysyä, miten suhtaudut Dubain (ja yleisesti UAE:n) surkeaan ihmisoikeustilanteeseen? Esimerkiksi viime keväänä Amnestyn työntekijää ei päästetty maahan puhumaan vastuullisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta.

https://www.amnesty.org/en/latest/news/2015/05/uae-denies-entry-to-amnes...

Hertta
Lilou's Crush

Heippa Emmitee, hyvä kysymys. Tämä oli yksi asia, joka etenkin ennen ensimmäistä reissuamme pohditutti kovasti, ja arvelutti vielä paikan päälläkin. En ole asiantuntija, joten suo se anteeksi vastauksessani. Itse toivon, että matkailu ja Dubain kehittyminen ei ole ainoastaan huono asia, ja toivon että en ole täysin väärässä. Tuntemukseeni vaikutti suuresti henkilökohtainen kokemukseni, jonka tähän koetan lyhyesti tiivistää: olin aivan tavallisessa ruokakaupassa, jono oli turkasen pitkä. Takanani jonossa seisoi mies, (muistaakseni intiasta tai bangladeshista), jonka kanssa ajauduin juttusille. Pitkän jonotuksen aikana juttelimme niitä näitä. Kuulin hänen olevan työssä läheisellä pilvenpiirtäjän rakennustyömaalla. Kysellessäni, hän kertoi, että vaikka työ on rankkaa, se on ollut hänen perheelleensä lottovoitto, ja hän on itse tyytyväinen: työ sallii hänen elättää suuren perheensä kotimaassaan. Tämä kuulemma yleistä. Kaikki tarinat eivät todellakaan ole samanlaisia ja on ylipäätään sydäntä särkevää, että ihmisen on lähdettävä kotoaan turvatakseen perheensä toimeentulo, ja monenlaisia ongelmia voi ilmetä. Matkailu aiheuttaa itselleni aina ristiriitaisia tunteita.

Kiitos sinulle kiihkottomasta, aiheellisesta ja asiallisesta kommentistasi linkin kera.

Emmitee (Ei varmistettu)

Kiitos vastauksestasi! :)

Mia K.
Voi taivas

Ihanaa ja rentouttavaa lomaa!!

Ja, kyllä. Tuo matkakihinän jännitys on i h a n a a :-):-)

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos hurjan paljon Mia :) ja se on kyllä totta, on se matka naapurikaupunkiin tai pallon toiselle puolelle, matkakuume paras kuume!

I love mondays

Hih, just seikkailin hotels.comissa etsimässä dubain hotelleja. Ollaan asuttu tossa kuvien lomakeitaassa ja päästiin kun varkain siihen hienompaan hotelliin kun kuului varattuun huoneeseen niin kova musiikki öisin, kävi aika säkä ;)

Pakko kysyä että mistä bongasit ton kantis edun? Yritin stockan sivuja selailla just.. 

Hertta
Lilou's Crush

Kävipä teillä tuuri!  Tosin ei ollut valittamista meillä tuossa edullisemmassakaan, ja sinne meidän budjetilla ehkä taas mennään. Voi se oli siis Finnairin kantis-ale, joka päättyi jo eilen! Voi että! Nytkin käsittääkseni on vielä normaalia edullisempia lentoja tosin tarjolla, mutta menivät yli meidän reissurahaston niin että viuhahti.

I love mondays

No voihan kökkö, mennyt multa tuo tarjous ihan ohi! Juu mekin vietettiin yksi yö tuossa edullisessa joka oli kyllä enemmän kuin kelpaava mutta discon jyrä oli tosiaan niin hirveä ettei nukkumisesta tullut mitään! Siirsivät sitten naapuriin sviittiin ja unohtivat laskuttaa vielä aamupalat, reissubudjetti kiitti ;) 

Ihanaa, tulin jotenkin hyvälle mielellä pikkuihmisen puolesta :) Huippua että pääsette kaikki yhdessä lomalla. Ehkä nuorimmaiselle tarttuu samaan tapaan muistoja reissujen päältä.

Hertta
Lilou's Crush

Sulla on kyllä sydän kultaa :) Ja toivon kanssa! jos ei ihan mieleen jääviä muistoja, niin edes jotakin sisikuntaan lämpimänä jäävää ja elämässä iloa ylläpitävää pikkuhippua!

oma22 (Ei varmistettu)

kerran dubaissa, tai rantakohteessa käyneenä en sinne halua uudestaan. liian kuiva ilmasto, huono palvelu vrt. thaimaa, vaikkakin iso plussa lyhyet lennot eikä aikaeroa, mutta jotenkin se kuiva hiekka ...

Hertta
Lilou's Crush

Voi että, Thaimaa meillä on vielä ihan kokonaan kokematta, sinne varmasti joskus suunnataan vielä perheen kera, paljon olen kuullut ihania lomakokemuksia sieltä. Meitä ei hiekka ole reissuilla häirinnyt, kun hotelleissa on ollut vehreät alueet, mutta sitähän se pääasiassa on, aavikonlaitamilla kun sijaitsee. Hiekkamyrskykin kerran lomalle ehti. Onpa koettu nyt sellainenkin!

I May Say (Ei varmistettu)

Palasimme juuri viikon Bangkokin reissulta. Mukana oli mies ja 5-vuotias tytär. Bangkok ei varsinaisesti ole perinteinen perhelomakohde, mutta meille se toimi, kun emme miehen kanssa välitä rannasta ja hiekasta. Tärkeintä Bangkokissa oli omasta mielestä hyvä, rauhallinen (ja ylellinen) hotelli. Olimme tällä kertaa keskellä kaupunkia, kun aiemmin olemme majoittuneet joen rantaan.
Dubaissa kävimme muutama vuosi sitten, mutta emme ihastuneet. Kallis ja jotenkin ankea, meidän mielestämme. Asuimme tuolloin Ritz-Carltonissa, joka oli rannalla. Mielettömän kaunis ja ihana hotelli. Otimme huoneen jolla oli access to executive lounge, mikä oli kiva: siellä sai päivisin lasillisen viiniä ja jotain syötävää, jolloin ei tarvinnut syödä varsinaista lounasta. Dubai muutoin ei miellyttänyt, en tiedä miksi. Mies totesi Dubain loman aikana, että ehkä olisimme saaneet enemmän irti kohteesta, jos olisimme olleet kahteen pekkaan: golfia päivisin ja rentoa ulkoilua iltaisin. Dubai on minusta aikuisten "playground".

Hertta
Lilou's Crush

meilläkään ei ole mitään varsinaista Dubai-rakkautta, enemmänkin näin päin, että lyhyehkön lentomatkan ja aikaerottoman reissun päässä on lämmintä ja siistiä. Tärkeää on juuri se hotellivalinta, tällaisella reissulla. Shoppailu ei kiinnosta, sen sijaan se lämpö ja ihana allasalue kylläkin. Kyseessä ei tosiaan ole mikään kulttuurimatka, se täytyy sanoa, vaan ihan silkkaa rentoutta. Meillä on myös ollut tuollainen lounge-huone, ja se oli kätevä, viinejä ei nautiskeltu mutta muita herkkuja sitten senkin edestä... Voisin kuvitella, että aikuisten reissulla näyttäytyisi ihan erilainen Dubai (en tosin ole mikään yökiituri, että taitaa olla parempi tämä tämmöinen meille :)

Thaimaa sinänsä kiinnostaisi, mutta lennot ei sitten yhtään, kun lomaa on sen verran vähän. Vielä joskus varmasti, tosin ensin haluaisin tehdä uuden reissun Malesiaan, sinne jäi iso osa sydäntä vuosituhannen vaihteessa.

amski (Ei varmistettu)

Hei!

Olemme parhaillaan suunnittelemassa ensimmäistä matkaamme Dubaihin. Tarkoitus matkalle olisi lähteä maaliskuun alussa. Matkalle lähdemme 3-vuotiaan poikamme kanssa, jonka kanssa on tullut reissattua jo melko paljon, mutta Dubau tosiaan kohteena tuntematon. Olisinkin halunnut kysellä sinulta neuvoa majoittautumisen suhteen. Mitä aluetta suosittelet tai jopa hotellia? Lomalta lähdemme hakemaan rentoa oleilua, aurinkoa ja lämpöä seka rannalla ja altaalla polskimista. Allasalue saisi olla erityisen kiva, sillä siellä tulee varmasti lapsen kanssa vietettyä eniten aikaa. Olisin kovin kiitollinen, jos osaisit vinkata kivoja paikkoja ja vaikka tekemistäkin. Oletteko aina varanneet majoituksen suoraan hotellin sivuilta vai esim. hotels.com:in kautta?

Kiitos tuhannesti jo etukäteen.

outi8 (Ei varmistettu)

Vähän myöhään kommentoin, mutta jospa tästä olisi vielä iloa jollekin. Me tultiin juuri viikon lomalta Dubaista ja Ras al Khaimahista. Lennettiin Norwegianilla, mistä saa suoria lentoja parhaimmillaan 99€/suunta. Dubaissa majoituttiin Intercontinental Dubai Marinassa ja sitä voi suositella: yhden makkarin huoneisto pienellä keittonurkkauksella mahdollisti aamu- ja iltapalat ja allasalueella oli lämmin vesi ja erillinen matala lasten allas. Huoneisto oli 27. Kerroksessa ja maisemat parvekkeelta oli huikeat. Muutenkin tuo Marinan/Jumeirah Beach Residencen alue on kiva, lyhyt matka rannalle ja metrolle ja paljon ravintoloita kävelymatkan päässä. Ollaan joskus aiemmin oltu Pearl Marina apartmentsissa ja se on myös ok, melko edullinen ja tilavat vähän kuluneimmat huoneistot, tosin sijainti on vähän sivummassa mutta silti kävelymatkan päässä rannasta ja metrosta.
Puolet ajasta oltiin rantaresortissa Hilton Ras al Khaimah Resort and spassa, mikä oli vesiliukumäkineen ja omine rantoineen 3- ja 6-vuotiaiden lasten kanssa huippu. Otettiin edullisin tuplasängyllinen huone Hiltonin omilta sivuiltA, mutta noissa paikoissa usein upgreidataan parempaan huoneeseen ja mekin saatiin "queen villa" eli vähän isompi huone rauhallisesta sivurakennuksesta, jonne sai halutessaan kuljetuksen golfkärrytyyppisellä buggylla, mikä lapsista oli tosi hauskaa.
Oikein mukavaa lomaa !

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.