Lahjaksi Elämä

Lilou's Crush

Kuten tiedätte, meidän tyttönen vaihtoi tarhaa tovi sitten, ja halusin ihania tätejä muistaa kukkapaketin ja suklaan lisäksi muutenkin.

Oma lapsemme on saanut ensiluokkaista huolenpitoa, hauskuutusta ja hoitoa koko kolmivuotisen Virkkulan-taipaleensa aikana, ja halusin kiitoksemme jotenkin liittyvän tähän.  Sain World Visionilla työskentelevältä kaveriltani kertakaikkisen hyvän vinkin, joka tuntui juuri oikealta tähän tarkoitukseen. Ostimme nimittäin "Elämä" lahjan World Visionin lahjakaupasta.

Elämä-lahjoitus maksaa 20€ ja lahjoitusten avulla vähennetään kehitysmaiden äitien ja lasten kuolemia synnytysten yhteydessä mahdollistamalla terveyspalvelut odottavalle äidille ja pienokaisen seuranta elämän alkutaipaleella.

Lahjakaupasta saa myös edullisempia lahjoja, kuten vaikkapa vitosella vettä tai leluja ja sen sellaista jos pieni ilahdutus vaikka ystävälle tuntuisi just sopivalta. Toinen suosimani kauppa on tuttu Unicef, jossa lahjojen hinnat lähtevät samoin vitosesta.

Tällaisia lahjoja aion antaa jatkossakin.

 

PS. Täytyy antaa liikuttumisvaaravaroitus, niin koskettavia tarinoita sieltä löytyy.

Kommentit

AnLottanen

Mä oon antanut eettisiä joululahjoja (ja valmistumislahjoja aikuiskavereille) Suomen Lähetysseuran, World Visionin ja Kirkon ulkomaanavun kautta.

Ovat olleet tykättyjä. Niin tykättyjä, että kummipoikanenkin, jonka vanhemmille lahjoitin vuohen, halusi itse 5-vuotislahjaksi kanoja. Sitten me yhdessä mietittiin, minne kanat menivät ja tehdäänköhän sielläkin munakasta tai lettusia tuoreista munista. :D

 

Hertta
Lilou's Crush

Nämä on musta kyllä todella kiva ajatus muistaa! En yhtään väheksy sankarille suunnattuja pakettejakaan, mutta jos on vaikea keksiä lahjaa, tässä on minusta kiva persoonallinen vaihtoehto, jolla samalla tekee hyvää. Harkitsen muuten  itse pitkäaikaislahjoittajaksi ryhtymistä, vielä olen tähän mennessä mennyt kertalahjoituksin. Kuukausilahjoituksenkin pienin summa oli vain 7€ muistaakseni, eli ei paha ollenkaan.

Emilia Pyykkönen
Kuplia

Toi on aivan loistava. Pussittelen tässä juuri tarhan tädeille skumppapulloja. Niihin menneellä rahalla olisi voinut siis tukea kolmen odottavan äidin terveyspalveluja. Enkä mä edes tiedä, juoko ne tädit alkoholia. Miten teillä tädit suhtautui tuohon Elämä-lahjaan?

Hertta
Lilou's Crush

Minä en tiedä! Annoin kukkaset ja suklaatit ja kerroin että perästä kuuluu ajateltu lahja. Toivottavasti tykkäävät. Ainakin kaverini tarhassa olivat vallan liikuttuneet, ja kun itselläkin vähän silmäkulmat kostui lukiessa paketista enemmän, niin uskoisin, että noilla ihanilla ihmisillä tulee hyvä mieli myös :)

Marjaanainen (Ei varmistettu)

"Kutsumusaloilla" olevat terveydenhuolto- ja kasvatusalan ammattilaiset tekevät lähtökohtaisesti jo ison uhrauksen valitessaan matalapalkkaisen ja raskaan alan muiden hyvinvoinnin turvaamiseksi. Kuoharipullot, lahjakortit ja suklaarasiat ovat mukava kiitos arvostuksesta. Hoitajat kun jo uhrautuvat maailman yhteisen hyvän takia keskivertoa enemmän muutenkin. Kovia arvoja edustavat businessmaailman ammattilaiset sen sijaan olisivat oivia eettisten lahjojen saajia. Kokemukseni mukaan he kuitenkin edelleen saavat sitä ylellisempää lahjaosastoa, shampanjapulloja, herkkukoreja, taidelasia, konserttilippuja jne. Olen siis Hertta aivan eri mieltä kanssasi, vaikka ajatus onkin toki kaunis.

Hertta
Lilou's Crush

Tämä on hyvä näkökulma, kiitos ajatuksia herättävästä kommentistasi! Mietin, että voisiko toisinaan kyseessä olla persoonakohtainen kysymys, ei niinkääna alakohtainen? Tuumaan tässä sitä, että ystäväni on erikoisluokanopettaja, ja kertoili juuri pari päivää sitten minulle, että aineettomat lahjat ja kauniit ajatukset ilahduttavat häntä enemän kuin suklaat ja kynttilänjalat (alkoholia hän ei käytä).  Lohduttelen nyt itseäni, että ehkä tässä omassa tapauksessani tasapaino oli hyvä, kun kukkien ja suklaan kaverina oli tällainen toisenlainen lahja? En ainakaan usko, että saajat siitä loukkaantuivat, sen verran hyvin tässä kolmen vuoden aikana on onneksi vastaanottajia alkanut tuntemaan.

tiituliitu (Ei varmistettu)

Pakko kommentoida tähän, että itse valmistun lastentarhanopettajaksi ja tällainen aineeton lahja olisi ainakin itselleni hyvin mieluisa vaihtoehto. Tuttavapiirissä myös on saman alan ihmisiä, jotka työskentelevät kerhoissa, jolloin viikon aikana lapsia voi olla jopa 60, kun suurin osa tuo kevätjuhliin kukkia tai suklaata, siellä joukossa olevat "elämät" tuntuisivat varmasti huomattavasti merkityksellisemmiltä.

Ja tuohon alkuperäiseen kommenttiin haluan sanoa, että on hienoa huomioida vaativa työ ja huono palkkaus, mutta en itse koe tekeväni uhrausta, kun olen tämän valinnut. Kun itse on tyytyväinen alavalintaansa, tulee lähinnä paha mieli siitä, että joku tulee surkuttelemaan alan kamaluutta ja palkan huonoutta...

Hertta
Lilou's Crush

Kiva kuulla, että lahja olisi sinusta mieluisa -minusta tuntuu, että lastani hoitavat "tädit" ovat kanssasi hyvin samanhenkisiä, ja siksi tällaiseen päädyinkin. Mutta varmasti joukossa on (kuten ihan millä tahansa alalla) myös sellaisiakin henkilöitä, keitä suklaakin ilahduttaa :) Tsemppiä loppuopintoihin ja antoisaa työelämää, eipä ole montaa ammattia, jossa arvostus on niin käsin kosketeltavasti nähtävissä kuin lto:lla -lapset puhuvat tädeistä tosi ihaillen :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi Hertta,

Voisitko tehdä postauksen siitä, miten linkediniä käytetään ammattimaisesti? Mikä on palvelun funktio ja miten palvelun verkostoista saa parhaan hyödyn irti?

Hertta
Lilou's Crush

Oman näkemykseni mukaan se on hyvä verkostojen luonnin väline tietyillä toimialoilla. Jenkeissä sitä käytetään (ainakin viime talvisen seminaarin mukaan) erittäin paljon myös oman osaamisen esittelemiseen ja etenemiseen uralla, ja toki Suomessakin. Itse löydän usein oman alan artikkeleita yms mielenkiintoista luettavaksi, joita joku verkostoni tyyppi on jakanut. Onpa sitä kautta muutama työnantajakin lähestynyt ja toisaalta olen myös vastaanottanut työhakemuksia, eli mikäli mielit työpaikan vaihtoa, siellä kannattaa olla CV hyvin kunnossa ja suositukset myös. Ja sama juttu yrityksillä, brändi pitäisi olla sielläkin kunnossa. Tässä siis tällainen tynkävastaus LinkedInin peruskäyttäjän näkökulmasta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.