Laiskamadon kasvispizza

Ladataan...
Lilou's Crush

Täällä se vaan tauti jatkuu ja jatkuu-uu-uu. Siksipä voinkin jakaa laiskan ja/tai voipuneen emännän vinkin maailman helpoimpaan kasvispitsaan, joka menee varsin kivasti iltapalana, eikä ole ihan kamalan kammottavan epäterveellistäkään. (Voipuneen emännän pitsan reseptihän se sopii hyvin fuskupiirakan jatkeeksi, jos et ole tuota helppoa ja superhyvää mustikkapiirakkaa kokeillut, lämmöllä suosittelen!)

Homman juju piilee aina valmiissa kasvimaassa, eli tietty pakastealtaassa. Tunnustan, että meidän perheen uuni-, grilli-, yms yms kasvisten syönti on triplaantunut sen jälkeen, kun pusseja on alkanut saada noukkia satokaudesta riippumatta suoraan pakkasesta. Ehkä ei se edullisin tapa, mutta ainakin helpoin ja nopein.

Mutta siihen pizzaan. Reseptiä on ihan ministi muokattu omaan makuun sopivaksi K-Ruoka-ohjeesta.

Pohja:

2,5 dl vettä

1/2 tl suolaa

1/2 tl sokeria

1 pss kuivahiivaa

4,5-5 dl pizzajauhoja (tai vehnäjauhoja)

2 rkl oliiviöljyä (extra virgin)

 

Tee taikina näin:

Kaada kädenlämpöinen vesi kulhoon, lisää suola ja sokeri. Sekoita hiiva pieneen jauhomäärään, kaada veteen. Lisää jauhot pikkuhiljaa, ja loppuvaiheessa oliiviöljy. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Jumppaa taikina sileäksi, ja jätä liinan alle nousemaan noin tuplakokoiseksi.

 

Täyte:

1-2 rkl oliiviöljyä paistamiseen (extra virgin)

2 pss grillattuja vihanneksia (esmes Pirkka, oikein hyvä!)

5 valkosipulinkynttä

(reilusti) yrttimausteita maun mukaan, esim. salvia, timjami, rosmariini, basilika, oregano

2,5 dl yrttitomaattimurskaa

300g juustoraastetta (emmental/mozzarella/pizzajuusto)

 

Tee täyte ja pitsan kokoaminen näin:

Kun taikina on kohoamassa, paista kasviksia ja mausteita kasarissa kunnes ovat täysin kuumentuneet. Mausta suolalla.

Kauli (tai taputtele, jos takertuu) kohonnut taikina aivan litteäksi, uunipellin kokoiseksi, leivinpaperin päällä.

Levitä yrttitomaattimurska pohjan päälle, ja tomaattimurskan päälle juustoraaste. Näiden päälle levitä paistetut kasvikset ja anna paistua uunissa noin 12-15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja juusto sulanut.

 

Kasvisten lisäksi pizzan päälle sopii hyvin mm. fetajuusto ja oliivit, jos niistä tykkää, kuten meikäläinen, laitetaan tietysti ennen uuniin sujahtamista.

 

(Uuni 250C, alin tai toiseksi alin taso)

 

Bon appetit!

Share
Ladataan...

Kommentit

Toimitus
Toimitus

Nam!

Kommentoi

Ladataan...