Leikkejä Legoissa

Lilou's Crush

Yhteistyössä Lekmer

Alkuun kysymys: pärjätäänkö teillä yhdellä ulkovaatevarusteella, vai tarvitaanko niitä kaksi tai ehkä jopa useampia? Meillä on suosittu nyt eskarilaisella kahden vaateparren taktiikkaa joka vuosi, ja se tuntuu riittävältä. Tyyppi on käsittämättömän kova rymyämään ja remuamaan, ja vaatteet ovat kurassa, ravassa ja vettä valuvana, kun syys- ja talvikausina rämpii hän sisälle. Päiväkodissakaan kun eivät aina pue kuriksia päälle, eikä kyllä minua haittaa, pesukone pesee ja tylsähän sitä on ihan kumipuvusta jäykkänä koettaa leikkiä. 

Useita nykyisiä ulkovaatteita voi kuivata rummussa tai kuivauskaapissa, meidän kohdalle on usein valkattu muista syistä sitten niitä, joille koneellista kuivausta ei suositella, joten "pesun ja pidon" väliin on muistettava lisätä verbi "kuivaa",  ja sehän ei toppavaatteissa ihan yhden yön aikana tapahdu, siksikin kahdet on olleet must juttu.

Meillä on tänä talvena siis käytössä tilaamani Ticketin "viidakkohaalari" (seepra, tiikeri, mikälie tuo kuosi nyt onkaan, villi joka tapauksessa) ja nyt saimme ilokseni Lekmer-nettikaupan kautta meille ihan upouuden merkin, Lego Wearin, talvivaatesetin kovaan testiin. Legoista en aikaisemmin tiennyt oikeastaan mitään, ja nyt parin viikon päivittäisellä käytöllä on havaittu seuraavaa (seeprahaalarit jäi hetkeksi henkariin odottelemaan pakkasia):

Huoltojoukon huomiot:

  • Malli sopii kapoiselle lapselle hyvin sekä housuissa että takissa, etenkin (henkseli)housujen hankinta on ollut meillä tosi haasteellista 
  • Materiaalit tuntuvat notkeilta ja mukavilta
  • Mitoitus vastaa hyvin kokolappua, ennemmin niukka, kuin reilu: meillä 123 -senttisellä hoikalla todella pitkäraajaisella tytöllä 128 senttiset vaatteet ovat sopivat
  • Takki yltää pepun päälle ja siinä on napakka lumilukko sisäpuolella eli takki suojaa hyvin selkää, ja istuu muotoleikkausten ja takaosan rypytyksen vuoksi kuin hanska
  • Housut tulevat riittävän ylös alaselkään, pelkoa pöksyihin hiipivästä lumesta pulkkahommissa ei tällä kombolla ole
  • Jos jotain lisäisin, niin lumilukot myös hihoihin selän lisäksi, hihansuut ovat kyllä kiristettävissä ulkopuolelta tarralla, mutta sisäpuolella olevat lumilukot on hyväksi aiemmin havaittu. Housuista sellaiset lahkeen alta löytyykin.

Pääkäyttäjän tuumaukset:

  • Nopea pukea
  • Hyvä möyriä ja touhuta ja juosta ja kiivetä (sanatarkka lainaus)
  • Ihania taskuja ja hyvät henkselit (ekat takissa, tokat housuissa, henkselit on se, mihin hällä ekana menee hermo, jos ovat valuvaa sorttia)
  • Kiva kun oli leffasta tuttu merkki (:D tyttö katsoi tovi sitten Lego-elokuvan, ja tykkäsi siitä kovasti)

Miltä ne sitten näyttää nyt, tämän testijakson päätteeksi...

Jep. Pidetty siis on, säälimättä ja hetteikköjä kaihtamatta. Tähän asti on pärjätty harjaamisella, mutta tänään kutsuu pesukone ekaa kertaa. (Nämä muuten voi lapun mukaan rumpukuivata, hellästi.)

Itseäni ilahduttaa erityisesti se, että tyttö todella tykkää asusta, sekä pitämisestä että pukemisesta, se kun helpottaa kiireaamuja ja muitakin lähtöjä huomattavasti kun ei tarvitse hankalien vaatteiden kanssa taistella. Ticketin haalarilla ja tällä setillä siis mennään niin vallan tyytyväisenä tämä talvi, muuta ei tarvita.

PS. Ensi talvena todennäköisesti sitten hankinnassa on kaksi pöksyt+takki -yhdistelmää, vai käytetäänkö ekaluokalla kuinka yleisesti vielä haalaria? Lähikoulun pihalle kuikuillessa ei ainakaan yhtään haalarissa kulkevaa vielä ole näkynyt, mutta sehän saattaa johtua ihan näistä säistäkin. 

Kommentit

Tiina* (Ei varmistettu)

Hei, meidän tokaluokkalainen rrrrakastaa haalaria! Viime vuonna kuulemma kenelläkään luokkakaverilla EI ollut haalaria, mut meidän muidu paineli tyytyväisenä juurikin Ticketin fuksian värisessä kokoasussa koko talven ;) Kai se on aivan lapsesta kiinni, mistä tykkää.

Hertta
Lilou's Crush

Hei onpas tosi tosi kiva kuulla, sillä itse olen sen kannalla, että ainakin toinen vaateparsista saisi mielellään olla haalari! Kunhan vain löytyy tarpeeksi suuri koko sitten lapsukaiselle, joka kasvaa kuin Jaakon pavunvarsi! Paukkupakkasilla se vilu pääsee kuitenkin jostakin kolosesta hiipimään. Minä kulkisin haalarissa edelleen, vilukissa kun olen... 

Anna______ (Ei varmistettu)

Meillä on ollut takki ja housut lapsen kolmannesta talvesta alkaen. Haalariin meni hermot sekä lapselta että vanhemmilta. Popin setti on ollut parina vuotena ja nyt ensimmäistä kertaa kokeillaan Moloa kun Popin topat on niin tönkköjä että hermot meni liikkuvaisella lapsella niihinkin. Aiemmin ollaan pärjätty aina yhdellä setillä, tosin pesun kanssa on ollut kiire etenkin rapakeleillä. Nyt viisastuneena ja onnekkaana löytyi toinen puku käytettynä (vieläpä viime vuoden seepraa) ja ainoastaan toinen piti ostaa uutena. Tähän mennessä Molo on kyllä vakuuttanut, housut pysyvät ylhäällä ilman henkseleitä (joihin menee myös hermot) ja materiaali on mukavan ohutta ja joustavaa. Toivottavasti lämmintäkin...

Hertta
Lilou's Crush

Popin toppaa en ole koskaan ostanutkaan, mutta Molo on sitten sitäkin tutumpi. On ollut ainakin meillä tosi toimivainen ja lämpimänä on tyyppi pysynyt, ihan kaikkein kovimmilla pakkasilla laitettiin fleecet väliin, mutta muuten ollut tosi lämmin. Toivottavasti tekin tykkäätte! 

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Meidän kaksivuotiaalla oli viime talvena Lego tecin haalari. Kesti hyvin, piti kuivana ja lämpimänä, ja lapsen näytti olevan suht helppo siinä telmuta (niin helppo kuin nyt pienikokoisen kaksivuotiaan on ylipäänsä viipottaa toppavaatteissa...). Ja helppo pukea! Täksi talveksi on toista merkkiä sekä takki+housut että haalari, voi sitten valita fiiliksen mukaan. :D

Hertta
Lilou's Crush

onpa kiva kuulla hyviä kokemuksia myös ihan koko talven käytöstä, mehän ollaan nyt vasta näillä kevyemmillä asteilla päästy käyttämään, vettä kyllä tuntuu pitävän oikein hyvin. Minustakin tämä haalari+setti tuntuu hyvältä, meillä kun ei ole nyt tarvetta erilliselle kaupunkitakille, kauppareissuja tai semmoisia menoja varten, meillä juuri sellaisia "hienostelutilaisuuksia" ole, ja jos on, niin ei niissä takki päällä istuta :)

legis (Ei varmistettu)

Meillä on ollut käytössä Legon talvitakki (tosin muutama vuosi sitten). Melkein heti takin saumojen viereen tuli monia reikiä, ilmeisesti päälikangas niin ohutta, että kulutuskohdista heti puhki. Toivottavasti kangas nyt parempilaatuista.

Hertta
Lilou's Crush

Voi ei mikä tuuri!Ei ollenkaan kuulosta siltä, että olisi materiaali ollut kunnossa.  Tosi kurjaa, teitkö reklamaation? Tässä takissa kangas tuntuu jämäkältä: on notkeaa, mutta ei sitä sileintä mahdollista, eikä ainakaan vielä näy yhtään jälkeä käytöstä.

legis (Ei varmistettu)

En jaksanut tehdä reklamaatiota :) Kuljettiin pari vuotta reikäisessä takissa ja sit heitettiin pois :)

äiti ja ope (Ei varmistettu)

Lapset ja koulun pihat ovat erilaisia, mutta oma kokemukseni opena on, että haaláreita näkee todella vähän koululaisten päällä (vaikka käteviä ja lämpimiä ovatkin). Haalarien käyttöön saattaa liittyä myös pieni kiusaamisen riski. Yleensä ekaluokkalaiset haluavat olla jo "isoja" ja erottua päiväkotilaisista myös pukeutumisessa, eli päälle halutaan takki+toppahousu yhdistelmä. Mutta, kuten jo mainitsin mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle. Todennäköisesti teidän tuleva koululaisella on ensi syksynä jo vankka mielipide talviasusta, joten kannattaa mennä sen mukaan. :)

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos todella paljon kommentistasi, näin olin itsekin vähäsen ajatellut, mutta nimenomaan annan tytön itse päättää sellaisissa asioissa, joissa lapselle voi antaa vastuun päätöksestä, kuten juuri tällaiset vaateasiat :) koetan parhaani mukaan kasvattaa oman arvonsa tuntevaksi lapsesta saakka (perinteinen versio, jolla ainakin minua kasvatettiin: jos kaikki muut hyppää kaivoon, hyppäätkö perässä :D) mutta on kuitenkin hyvä tiedostaa kiusaamisenkin mahdollisuus, se on kyllä niin inhottava lieveilmiö lasten ja aikuistenkin elämässä. Tällä hetkellä tyttö esimerkiksi tykkää edelleen pitää kypärämyssyä ohuemman pipon alla, vaikka joku kaveri lällätikin vauvojen hatuksi. Ei ollut moksis, ja tuumasi että tykkää olla näin. Olin kyllä iloinen, että asia oli sillä kuitattu, ei kaverikaan jatkanut ihmettelyä, vaan tuumasi että aijjaa sitten :) 

allie (Ei varmistettu)

Tämä taitaa olla asia joka on muuttunut reippaasti omasta lapsuudesta :) Tein nimittäin tuossa urakkaa viikonloppuna ja kävin läpi vanhoja valokuvia. Mukana oli mm. kuvia itsestäni ja kavereistani leikkimässä, kun olimmet noin 10-11-vuotiaita. Kaikilla oli talvihaalarit päällä (ja myös ne kypärämyssyt). Muistan vieläkin, kuinka kaikki inhosivat sitä miten helposti takki+housut-yhdistelmällä meni lunta selkään :D Nykyisin ei taida tuon ikäisille olla haalareita niin tarjoallakaan.

Ja oliko tästä kommentista hyötyä. Noh..

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä lapsi itse tahtoi pitää haalaria kolmannelle luokalle asti, nyt ei enää kokoja löydy ja futiksen pelaaminen näin vähälumisena syksynä on helpompaa ilman haalaria. :) ekoilla luokilla muillakin oli haalareita ja myöhemminkin moni lapsi olisi vielä halunnut mutta isompia kokoja kun ei ole saatavilla, lapset pitäisivät kuulemma nopeampaa pukeutumista ja välitunnille pääsyä haalareiden isoimpana etuna. Ja Helsingin keskustassa asustellaan. Kiusaamiseen vetoaminen puleutumisasioissa on mielestäni outoa, pitäisikö silmälasitkin jättää käyttämättä kiusaamisen pelossa? Meillä ainakin lapsi tietää mitä tahtoo ja mikä itselle sopii eikä huomauttelua haalarista ole kuulunut, tai jos on niin lapsi ei ole antanut sen vaikuttaa. Kypärämyssyjä meillä kutsutaan muuten ninjalakeiksi ne kun voi ninjaleikkeihin kiskaista suun peitoksi :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.