Lempeä lusikkaan: helppo lakritsi-suklaamousse

Lilou's Crush

Kaupallinen yhteistyö: Arla

Saimme tänään tuvan täydeltä yllärivieraita, ja samalla hyvän syyn testata suklaamoussereseptiä, jonka olin ajatellut tehdä ensi viikolla jälkkäriksi. Tässä helpossa suklaamoussessa on nimittäin pikku juju: tavallisen kuohukerman sijaan päätin korvata puolet kermasta uudella Arla Lempi hapatetulla kermalla.  Hapatettu kerma, joka sisältää vain kermaa ja hapatetta, nimestään huolimatta  sopii hyvin myös tällaisiin makeisiin ruokiin ja leivonnaisiin, sillä se syventää ja raikastaa ja kirpsakoittaa pikkuisen makua -suklaamoussehan on tunnetusti tuhtia herkkua. 

LAKRITSI-SUKLAAMOUSSE, 6 ANNOSTA

Tarvitset:

  • Arla Lempi hapatettu kerma n. 1dl
  • Kuohukerma 1dl
  • 200 g laadukasta tummaa suklaata
  • 0,5dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl voita
  • Lakritsikastiketta, lakua, marjoja ja minttua -tai mitä mieli tekeekään

Tee Näin:

  1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Keltuaiset kuppiin ja valkuaiset kulhoon.
  2. Lisää valkuaisiin sokeri, ja vatkaa napakaksi vaahdoksi. Jätä odottamaan.
  3. Pilko suklaa vesihauteeseen ja lisää ruokalusikallinen voita joukkoon. Sulattele rauhallisella lämmöllä, ja sillä aikaa...
  4. ​Kaada kulhoon hapatettua kermaa ja kuohukermaa puolet ja puolet, eli 1dl ja 1dl. Vatkaa vaahdoksi kun suklaa sulaa.
  5. Kun suklaa on sulanut, ota kattila pois liedeltä ja lisää keltuaiset sulaan suklaaseen, sekoita.
  6. Lisää kaikki aineet (valkuaisvaahto ja kermavaahto) suklaaseen ja sekoita huolellisesti tasaisen väriseksi
  7. Annostele maljoihin, laita jäähtymään vähintään tunniksi jääkaappiin.
  8. Ota jäähtyneet maljat jääkaapista, ja kaada päälle lakristikastiketta ja koristele lakritsilla, mintulla ja marjoilla

Tuli niin herkullista: seurue kuvaili makua täyteläiseksi ja "artesaanimaiseksi", sopi oikein hyvin myös aikuisten makuun. Hapatettu kerma on koostumukseltaan huomattavasti paksumpaa kuin tavallinen vispikerma, eli suutuntumakin oli täyteläisempi kuin mousse pelkkään tavalliseen kermaan tehtynä.

Tuossa makustellessa tuli muuten mieleen, että kotoinen ja just nyt kypsynyt puolukka olisi oiva makupari tälle suklaamousselle, eli kokeillaan kirpsakoita marjoja seuraavaksi, kun päästään mummulan mettiin!

Share

Kommentoi