Liinaleikillä oikea puna

Lilou's Crush

Olin perjantaiaamuna kuulemassa YSL:n kauneuden uutuuksista -rasti seinään tästä aamusta meikkiherkkujen lisäksi siksi, että olin kerrankin liikenteessä ilman Monniskaa, joka teki tilaisuudesta aivan juhlaa (en muista, koska olisin juonut edellisen kerran kuumaa aamukahvia...). Siellä esiteltiin mielenkiintoisia juttuja, joista oma suosikkini oli ehdottomasti blur-puuteri, josta kertoilen varmasti lisää, kunhan olen sitä testaillut riittämiin.

Mutta se kaikkein hauskin juttu aamussa oli liinaleikki, jonka YSL:n oma meikkitaikuri Janita Salmensuo esitti. Homma perustui simppelisti neljään eri punaisen sävyiseen liinaan: pinkki, fuksia, nude ja kirkas punainen, jotka tuotiin kasvojen alle, ja näytettiin, mitä eri punainen tekee erilaisille ihonsävyille. Vähän niinkuin vanha kunnon värianalyysi, mutta simppelimpi ja todella selkeä tapa. Siinä silmien edessä erään neidon kasvojen väri vaihteli terveestä rusotuksesta hentoiseen vihreään, ihan vain liinaa leuan alla vaihtamalla. oikeanväristen liinojen hankintaan oli muuten kuulemma mennyt tovi jos toinenkin. Kannattaa ehdottomasti hyödyntää, jos YSL:n pisteillä pyörähtää huulipunia ihmettelemässä, ero oli nimittäin aivan selkeä -toki ei valintoja ole vain yhtä oikea, minusta esimerkiksi eräs puna, joka teki esimerkkihenkilön kasvoista hitusen sinertävät, sopi silti erinomaisen hyvin hänelle, että ei tämä mikään "vain yksi on oikein" -juttu ole, mutta jeesaa.

Harmi kyllä tästä en liinashowsta huomannut ottaa kuvia, koska snäppäilin niin innokkaasti, mutta kerronpa tuon oman juttuni, vaikka tällä kertaa kuvanlaadulla ei tässä asiassa juhlitakaan. Minulle liinat kertoivat tämänhetkiseen ihonsävyyn näin hyvin hyvin hennon rusketuksen jäljiltä sopivan puhtaan punaisen ja nudepunan. Tuossa ekassa kännyn huonommalla eli "selfiekameralla" otetussa kuvassa minulla on uutta kirkasta punaa (Rouge Pur Couture Satin Radiance Lipstick sävyssä 01 Le Rouge), jota laitettiin esimerkiksi muille, kuinka naama muuttuu kun vaalea sävy vaihtuu punaiseen. Ja kyllä se freesasi ilmettä, todella. Ainoa miikka itselläni, että kirkas punainen ei oikein mätsää hampaisiini, ja niitähän on tapana meikäläisen esitellä kilotolkulla... Tokassa kuvassa, jonka nappasin luonnonvalossa, että sävy erottuu (en huomannut myöskään punasta ottaa kuvaa meikkipisteellä), punan laitosta on kulunut jo nelisen tuntia, ja siinä, missä ennen ensimmäistä kuvaa olin ehtinyt jo juomaan kahvit ja syömään jugurttia, tokassa olin jo syönyt lounaan, juonut vettä ja pussaillut pahaa-aavistamatonta vauvaa, ja vielä oli hyvin väriä jäljellä, mikä oli aikamoinen ylläri. Illaksi vaihdoinkin värin toiseen, ja tätä poistelin sitten ihan meikinpoistoaineella, että pysyvää oli, vaikka ei mikään varsinainen kestopuna olekaan.

Onko kenelläkään mitään muita hyviä kikkoja punan sävyn valintaan liinojen lisäksi -niiden kahden molluskan tuossa naaman keskellä ja peilin lisäksi, siis? Ja vaihtaako joku muu huulipunan sävyä vuodenajoittain, itse nimittäin teen niin. Kesällä suosikit ovat vadelmaa ja nudea, ja talvea kohti voimakkaampia sävyjä, fuksiasta tummanpunaisen kautta tietysti siihen aina turvalliseen nudeen.

Kommentit

Reetta/valkoisentalonreetta (Ei varmistettu) http://valkoisentalonreetta.blogspot.com

Tuo blur- puuteri kiinnostaa. Odotan innolla kommenttejasi siitä.

Olen huomannut, että minulle sopii parhaiten fuksian sävyt, vadelma ja nude. Ja sitten kun päivetystä on kasvoilla, niin koralli sopii myös. Mutta kalpealla iholla koralli tekee minusta sairaan näköisen. Ja keltaiseen taittuvat punaiset ja peruspunainenkaan ei oikein sovi. Mitään kikkoja en kyllä tiedä, muuta kuin kokemuksen tuoma varmuus asiasta.

Hertta
Lilou's Crush

Noniin, ihan samat sävyt meillä siis käytössä! Itse olen niin vitivalkea talvella, että mikään vähääkään oranssihtava ei sovi sitten yhtään, ja niinpä kesälläkin ovat jääneet kokeilematta. Taidan ensi kesänä, jos aurinko meille paistelee rusketusta hipiään, kokeillakin :) Eihän se vakava homma ole, jos nyt "vääränväristä" maalia nassuunsa sutii :D

maiski789012 (Ei varmistettu)

Heippa,

odottelen tässä elämäni ensimäistä polvileikkausta, ja muistelin että olet täällä blogissa kertoillut polviongelmistasi. Jos ei mene liian henkilökohtaiseksi, niin voisitko tehdä postauksen aiheesta? Ehkä vähän omituinen pyyntö, mutta toisaalta luulisin että meitä on muitakin.. Kaipaisin vertaistukea ;)

Hertta
Lilou's Crush

Hei, tsemppiä kovasti! Polviongelmia on kovin monenlaisia, kiusallisia yhtä kaikki, osa vielä viheäliäisen pitkäikäisiäkin. Toivottavasti sinulla menee kaikki ihan hurjan hyvin! Olen jonkin verran aiheesta pari vuotta sitten kirjoitellutkin, nyt alkaa jo olla sen verran aikaa kulunut, että ihan kaikkea en taida muistaakaan! Itselläni siis oli erittäin pahasti irronnut ja murskautunut kierukka, jota koetettiin kiinnittää tähystysleikkauksella, joka sitten muuttuikin pitkäksi avoleikkaukseksi kesken leikin, eikä mennyt tosiaan ihan putkeen. Tätä korjattiin myöhemmin, ja tilanne vähän parani, vaikka polvi nyt aikalailla entinen onkin. Tämmöinen taitaa onneksi olla tosi harvinaista, ja suurin osa mennä tosi hienosti.

MiiaK (Ei varmistettu)

Oma ihon ja hiusten sävy vaikuttaa todella paljon huulipunavalintaan. Kesällä, päivettyneenä tykkään käyttää vahvaa pinkkiä ja oranssia, jotka taas talven kalmoiholla ovat ehdoton ei. Talvella käytössä ovat kirkkaat punaiset ja tumma violettikin käy.

Hertta
Lilou's Crush

Se onkin jännä, että väri voi talvellakin olla hyvinkin voimakas, mutta sävyn on oltava sitten ihan toisenlainen, kuin kesän voimakkaan värin. Elämän suuria asioita :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.