Lilou vinkkaa: ulkomaisten muotilehtien tilaaminen

Lilou's Crush

Ajattelin aloittaa uuden kategorian, Lilou vinkkaa. Tämän tunnisteen alla tulen siis jatkossa jakamaan mielestäni hyviä vinkkejä liittyen etupäässä nettishoppailuun/verkkokauppoihin, tarjouksiin ja muutenvain kokeilemisen arvoisiin juttuihin.

Tässä sarjan ensimmäinen osa, vinkki ulkomaisten muotilehtien tilaamiseen eri edullisesti. Olen ulkomaisten muotilehtien hyperkuluttaja, ja tuhlannut elämäni aikana niihin varmasti niin suuren summan rahaa, etten halua sitä edes arvuutella. Sain viimein aikaiseksi tilata pari suosikkia suoraan kotiin, nyt kun osoite ei todennäkäisesti enää piiiitkään aikaan tule muuttumaan.

Tässä ohje, joilla voit tilata mm. Marie Clairen, Ellen ja Harper's Bazaarin US-versiot.

Klikkaa tästä päästäksesi tilaussivulle

 

Valitse haluamasi lehti klikkaamalla "Subscribe", ja päädyt allaolevalle sivulle:

Valitse ensiksi maa, jos haluat vain nähdä hinnat. Jos ja kun näyttää hyvältä, täytä yhteystietosi, valitse tilausjakson pituus (toimituskulut Suomeen näkyvät tilausjakson alla) ja sen jälkeen maksutapa (luottokortti tai Paypal).

Esimerkiksi Harper's Bazaarin tilaushinta Suomeen vuodeksi on 10 dollaria, ja 30 dollarin postimaksut (n. 23€). Kolmen vuoden tilaus on 20 dollaria+90 dollarin postikulut (postarit ovat aina vakio). Kolmekymmentä Harperia maksaa siis n. 85€. Suomessa irtonumeron hinta vaihtelee kympin molemmin puolin.

Huomioi, että joissain lehtijaksoissa tarjotaan toista lehteä käsittämättömän edulliseen kimppatilaushintaan. Postikulut tulevat kuitenkin tällöin myös toki uudelle lehdelle. Yllä Elle US 5 dollarin vuosihintaan+postikulut Suomeen60 dollaria.

Täytä tiedot ja tilaa. Siinä se!

Tämä sama systeemi toimii useiden muidenkin muotilehtien tilauksessa, tässä vain yksi esimerkki omista tilauksistani.

 

PS: joskus lehtitilaukset ulkomailta voivat ottaa 1,5-3kk alkaakseen, sen jälkeen pitäisi toimia hyvin. Lehtitilaukset ovat yleensä kestotilauksia, joten jos haluat tilauksen päättyvän esim. tilaamasi 2 vuoden jälkeen, ilmoita siitä sähköpostitse asiakaspalveluun.

PPS.Jos jostain syystä verkkotilaaminen epäilyttää, Suomalainen Lehtiapaja tarjoaa myös lehtien tilauksia ulkomailta. Hinnat ovat kuitenkin lähes tuplat: Harpers Bazaar  vuoden tilaukselle 44€, suoraan tilattuna tuon 23€. Tällöin voit kuitenkin käyttää verkkomaksua, jos käytössäsi ei ole luottokorttia.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Nappivinkki! Justiinsa eilen Sokoksen lehtihyllyjen välissä pyöriessä tuskailin, kun kaikki suosikkilehdet ovat niin dyyrttejä ettei niitä edes kehtaa(=kykene) joka kuussa kaikkia ostaa kun siinä menis jo lähelle satanen (ellei ylikin) selälleen... Ja vaikka tavallisesti kelpuutankin ensisijassa UK-versioita, niin noilla hinnoilla kyllä luen oikein sujuvasti tuota ameriikkaakin.

Kiitos Hertta!

t. (Jamimami-)Laura

Vierailija (Ei varmistettu)

Kenelleköhän tämä postaus oikein oli suunnattu? Meinaatko vakavissasi että olet niin paljon lukijoitasi fiksumpi että he eivät selviydy lehden tilaamisesta ilman ohjeita?

Hertta
Lilou's Crush

Laura, no sama täällä, ihan noita samoja olen manannut ennenkuin tämän keksin! Kivaa että oli hyötyä!

Vierailija, taisit tulkita postausta vähän väärin -tämä ei nimittäin itsellenikään ollut selvää ennenkuin ihan pieni hetki sitten. Uskon, että fiksut lukijani hiffaavat kyllä, että tässä koetan immeisille olla avuksi ja iloksi, kun huomasin kekanneeni jotain itselleni hyödyllistä. Joukossa on myös paljon henkilöitä, joille verkkoshoppaaminen ei ole ihan arkipäivää (hei hei anopille ja anopin kavereille :), saati luottokortin käyttö nettikaupoissa ja siksi tällaiset "tutoriaalit" saattavat olla hyödyksi, vaikka toki suurelle osalle kenties ovatkin ihan tuttua juttua.

Olipa vuodatus, mutta vastaus kysymykseesi, ei, en luule olevani lukijoitani fiksumpi, mutta toivon olevani avuksi.

siru (Ei varmistettu)

Tämä lukija on kiitollinen ohjeista! Vielä varmistaisin, että onko mahdollista maksaa Paypal-maksuna, kun en millään löydä sellaista paikkaa?
terveisin ei-niin-viksu-lukijasi

Hertta
Lilou's Crush

Siru oh no, juuri näissä Hearstin lehdissä ei ollutkaan PayPalia, annoin siis väärää infoa! Tilasin miehelle yhden lehden toisaalta, ja siellä semmoinen löytyi. Bill Me later-kohta tuollakin tosin on, eli paperilasku tulisi siitä, mutta se on vähän toki hankalata postin kulun ottaman ajan vuoksi. Asiakaspalvelusta voi toki varmasti pyytää laskua sähköpostiin?

 

 

Vierailija-Noora (Ei varmistettu)

Kiitos mahtivinkistä Hertta!

Mindeka
Ma-material Girl

Minäkään en ollut tällaisesta sivustosta tietoinen! Joskus koitin tilata Ruotsin Elleä ja jotain juorulehteä, mutta suoraan heiltä hinnat olisivat olleet aivan samat kuin irtonumeroita ostaen... Tästä on toisaalta vuosia, joten saattaa olla jo sekin muuttunut.

Minäkin siis kiitän vinkistä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Minäkin olen tilannut kyseisen sivuston kautta USAn Marie Clairea ja hyvin on toiminut. Säästö Suomeb hintoihin verrattuna on todellakin huima! :)

Ensimmäisen lehden tulo kesti pari-kolme kuukautta, mutta sen jälkeen lehti kolahtaa säännöllisesti postiluukusta. Tilasin pari vuotta sitten MCn vuodeksi ja silloin ainakin lehden tulo loppui automaattisesti eli ei tarvinnut ilmoitella minnekään. Luulisin, että systeemi toimii normaalistikin niin, koska tuolla tilaus maksetaan määräajaksi etukäteen, joten eihän yritys voi tehdä luottokortilta uutta veloitusta ilman kortin omistajaa? Tai näin ainakin itse käsitin asian.

Itse olen tilannut tuolta jo pari vuotta lehtiä, toimii loistavasti. Tilauksen päättymisestä ilmoitetaan (ei tarvitse siis itse perua, loppuu automaattisesti), lehdet tulevat kotiin nopeasti (tilauksen alkamisessa kestää hetki, mutta muuten). Osoitteenmuutokset yms toimii kätevästi netissä, itse vaihdoin jopa asuinmaata ja lehdet seurasivat kiltisti perässä.

Ainoa mitä ihmettelen, on tuo Ellen postikulu? Harpers Bazaarilla ja Marie Clairella summa on kuitenkin puolet.. Mistäköhän johtuu?

TiinaB (Ei varmistettu)

Mikäli ulkomailta tilaaminen epäillyttää niin Lehtitori mielestäni huikean valikoimansa ansiosta selkeä ykkönen.

Pelkästään muoti- ja kauneuslehtiä löytyy tällaisia määriä:

http://www.lehtitori.fi/Muoti,%20terveys%20ja%20kauneus/?a=5

Vierailija (Ei varmistettu)

lehtikeskus.com sivustolla on myös ulkomaisia lehtiä tilattavissa. Maksu paypalilla tai pyydettäessä myös sähköpostiin saa laskun ja sitten voi maksaa verkkopankilla. Hinnat pari kolme kymppiä edullisemmat kuin tuolla apajalla. Itse olen tilannut ja vähän yli kuukauden päästä kolahti marie claire postiluukkuun ;)

Muotilehtiä (Ei varmistettu)

Itse en ulkomaisista niin kauheasti pidä, niin suomalaisia on tullut tilailtua. Täältä löytyy kattavasti muotilehdet sekä niiden tarjoukset ja tilaajalahjat http://www.lehti-tarjoukset.com/rajaa/Muotilehdet/

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.