Listapirkon välipäiväpuhde (eli kuinka selviän lastenvaate-arkistojen kanssa)

Lilou's Crush

Tapaninpäivähän (ja tapaninpäivän ilta) sujuu näköjään vallan mallikkaasti muuallakin, kuin tansseissa pyörähdellessä. Itse istuskelen täällä meidän "pukeutumishuoneen" lattialla istuen, vaatelaatikoiden ympäröimänä.

Vähän taustaa: ylitin itseni jokunen vuosi sitten, ja laitoin esikoisen säilytetyt vaatteet pahvilaatikoista ja hyllyiltä odottamaan potentiaalista numero kakkosta läpinäkyviin muovilaatikoihin. Koon ja käyttötarkoituksen mukaan. Ajattelin, että kakkosen mahdollisesti jäädessä haaveeksi, voisin sitten lähipiirin lapsukaisille helposti ojennella sopivankokoista vaatetusta kun tarve tulee, tai kierrättää ne muuten vain helmpommin. Ihan voin nyt tässä rehennellä, että olen niin mahdottoman tyytyväinen itseeni, että sain tuon aikaiseksi, tuottaa nimittäin syvää tyydytystä kaivaa laatikosta jotakin sopivaa vaatetta, kun huomaa taas mittaa tulleen yön aikana yllättäen lisää.

Systeemini ei kuitenkaan ollut aukoton: vaikka vaatteita ei säilössä ole vallan valtavaa määrää, en silti pysty muistamaan ihan jokaista talletettua kenkäparia ja pukinetta, tai ainakaan sitä, mitä kokoa kyseinen vaatekappale edustaa. 

Mutta mehän tiedämme: haasteet on tehty ratkottaviksi. Kimppuun siis, ja siksi istuskelin tänään täällä alakerrassa ylhäisessä yksinäisyydessä, ja purin tärkeimmät eli kenkä-, välikausivaate-, toppavaate- ja fleecelaatikot, ja kävin ne läpi, vaate kerrallaan. Sen päälle iskin jokaikisen yksilön koon mukaan exceliin, ja kirjasinpa vielä mahdolliset huomioitavat seikat siihen sivuun. Huomasin, että selvästi olin hellämielenä säästänyt enemmän taapero-ajan ulkovaatteita ja kenkiä, kuin noita neljä-viis-kuus-vuotiaan juttuja. Ja ei tuo ihme muutenkaan, vieäväthän ne enemmän tilaakin. Tällä hetkellä säästelen vain erityisen hyväkuntoisia ja todennäköisesti vielä viiden vuoden päästä kivannäköisiä vaatteita, kohtasiltään ison tytön vaatteisiin siirtyvältä esikoiselta tuskin enää jää paljoa kuudeksi vuodeksi jemmaan, kun alkaa jo muotikin vaikuttaa.

Tiedän, että etenkin boheemi ystäväni Nuppu pitää minua (viimeistään nyt) kajahtaneena. Tai, voinhan toki kuvitella, että saan häneltä varauksetonta ihailua :D Ajan voisi varmasti käyttää paremminkin, mutta voi kuulkaa tätä syvää tyydytystä, kun voin excelistäni vilkaista, että jahas, jälkikasvulle löytyy ensi syksyksi välikausihaalari, balaclava, pipo, loskarit ja yksi hyväkuntoinen toppahaalari, mutta hankittava on topparukkaset, kurahousut ja toinen talvihaalari.

Tallensin listat kännykkään ja nyt sitten vain silmät ammolleen kirpulla ja aleissa!

 

PS. Meidän Monniskalta alkoi tulla tänään yks kaks sanoja ihan valtavalla tahdilla! Äidin, ein, annan, siskon ja muiden napakoiden perusjuttujen lisäksi saatiin ulos uusia kuulokkaita ainakin paappa, mamma, ankka ja ukki! Isiä vielä kovasti odotellaan.

Kommentit

mari w (Ei varmistettu)

JES!!! Joku muukin on yhtä kajahtanut! :D Lieköhän entisellä duunipaikalla jotain vaikutusta - meikkis on nimittäin myös Dagun kasvatteja :) Mutta joo sain hieman vinoja hymyjä ja huvittuneita hymähdyksiä kavereilta kun kerroin tekemästäni vauvanvaate-excelistä (jokainen ostettu/saatu vaate kokojen ja tyypin mukaan taulukoituna) keväällä meidän miniä odottaessani. Onneksi kuitenkin mies, controller ja excel-nörtti siis hänkin, taulukkoa esitellessäni totesi: "Eihän tuollaista naista voi kuin rakastaa!" :D Ja onpa ollut kyllä näppärä juttu toi excel!!

Tähän samaan syssyyn pitää lausua sinne suuntaan vilpittömät kiitokset tietämättäsi antamasta vertaistuesta! Lueskelin viime keväänä ja kesänä pakkolevossa kärvistellessäni silloin vuoden takaisia postauksiasi vastaavasta tilanteesta. Sain ihan hirmu paljon tsemppiä positiivisista jutuistasi ja mietin että jos Herttakin jaksoi vetää noin hyvällä fiiliksellä, pakkohan se on minunkin. Ja niin vain sinniteltiin molemmat, minä ja vauva: tyttäremme syntyi 2,5 tuntia lasketun päivän jälkeen kuukausia kestäneestä ennenaikaisuusriskistä huolimatta :) Lämmin kiitos siis sinulle!

Hertta
Lilou's Crush

Hih, Dagu on selvästi istuttanut meihin jonkun excel-viiruksen :D Sulla menee kyllä tosiaan tieteeksi tuo listaus, ja kuulin, usko tai älä, VIELÄ hurjemmasta systeemistäkin juuri tuolla yhden FB-palstan puolella, huikeita suorituksia! Meikä menee nyt tällaisella simppelillä versiolla, mutta voi jos aikaa olisi vähänkin enemmän, niin ehkä hurahtaisin itsekin :D

Hei onnea ihan mahdottomasti pienestä! Miten hienoa, että hän malttoi pysytellä yksiössä riittämiin! Onpa tosi kiva kuulla, että postauksista oli iloa, palasin ihan sun innoittamana itsekin lukemaan noita fiiliksiä, kun tuppaavat unohtumaan (tässä tapauksessa ehkä hyväkin niin ;). Kyllä se pinna oli välillä kamalan kireällä itsellänikin, tuntui, että maailma vain menee menojaan ja minä lihon ja möhisen :D Mutta katseen kun piti pallossa (hah!), niin hyvinhän se sitten kuitenkin sujui, lyhyt aika ihmisen elossa se kuitenkin oli.

Pyjama
Pyjamapäiviä

Ihanan kajahtanutta! 

Hertta
Lilou's Crush

Tunnustan syyllisyyteni :D

Sanna_L (Ei varmistettu)

Hah, mulla on omista vaatteistani vastaava! "Konmaritin" vaatekaappini ja merkkasin jokaikisen vaatekappaleen (sukkia ja alusvaatteita lukuunottamatta) kategorioihin Exceliin muistutuksena itselleni, mitä vaatekaappini sisältää. Listassa on näkyvissä myös vaatteen/asusteen/laukun merkki ja väri. Lisäksi mainittuna myös, mikäli vaate kaipaa korjausta tai alkaa olla huonossa kunnossa (eli aika luopua siitä lähiaikoina). Lista on tallennettuna kännykkään ja siitä näkee kootusti ja selkeästi, kaipaako garderoobi jotain lisäystä ja myös, mikäli on ostamassa jo viidettä neuletta, vaikka niitä jo kaapissa on. Olihan tuossa hommaa, mutta toimii myös aikuisella. :)

Hertta
Lilou's Crush

Ne-ro-kas-ta!!! Hieno suoritus! Kävin myös kaiken läpi, mutta tuo, tuo on jo upeutta!

Kao Kao

Oi ihanaa Hertta! Mä rakastan (ja välillä vihaan syvästi) Exceliä, mut se on niin kätevä. Laitan sinne melkein kaikki. Siskot ei vielä tänäkään päivänä tajua meidän äidin 60 v matkan kustannuslaskentaa, mutta uskoivat kiltisti niiden olevan oikein, kun aloin innostuneena selittämään miten kaavat toimii ja mistä näkee kenenkin osuuden ja mistä se muodostuu. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.