Loppiaisvohvelit ja iloinen paistoveikko

Ladataan...
Lilou's Crush

Sunnuntai-iltana mietittiin, että mitenkäs sitä voisi juhlistaa tätä päättyvää pyhäkautta, ja keksittiin, että tehdään loppiaisena aamupalalla herkkuvohveleita. Homma meinasi kilpistyä heti alkuunsa, sillä mummaltani perimäni, yli 30-vuotias vohvelirauta siirtyi eläkkeelle komean käryn saattelemana. Vähän huonona vitsinä tuumasinkin, että on se hyvä, että venäläismatkailijat tuovat itsensä ja kukkaronsa juuri näinä aikoina Suomeen, että kaupat ovat auki, ja meidänkin poppoo sai hankittua uuden voffeliraudan, ja päästiin sitten aamiaisen sijaan lounaan jälkkäriksi vohvelinpaistoon.

Ja miten hyväksi tämä ilonaamainen rauta osoittautukin! Blender-Wilfaani olen ollut supertyytyväinen, ja niinpä samanmerkkinen rauta lähti Prismasta mukaan. Entinen vanhan kansan vohvelirauta kärytti aika lailla, ja siihen joutui sutimaan rasvaa lähes joka vohvelin välillä, mutta tällä vain ennen ensimmäistä, ja siitä eteenpäin pitäisi vohveliraudan olla käypä peli. -Ainakin oikein hyvältä vaikutti. Samanlaista käryä ei päässyt ilmoille laisinkaan!

Toinen ylläri oli koko: vanhan raudan vohvelit olivat sellaisia sieviä, maltillisen kokoisia, enkä ihan heti tajunnut, että uudella raudalla kokoa tuli varmastikin 50% lisää! 12 vohvelin taikinasta nimittäin taidettiin paistella niitä kuusi ja pari pientä päälle, tosin ei niitä sitten syödäkään jaksanut kuin yhden ja puolikkaan vähän väkisin päälle :)

Täytteinä suosittiin perinteistä linjaa: mansikkahilloa, kermavaahtoa, ja sitten extrana tuoretta ananasta ja kiiviä. Oli niin herkkua, taidetaan ottaa tästä sunnuntai-aamuille tapa, nyt kun seuraavia tunteja ei tarvitse käyttää enää tuulettamiseen ;)

Tässä vielä käyttämäni helppo ohje, tulee mukavat, rapsakat vohvelit:

Vohvelitaikina, noin 8 vohvelia (suurta)

3 kananmunaa

5 dl maitoa (sinistä/punaista)

4 dl vehnäjauhoja

1/2 tk suolaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 rkl sokeria

75g voita/margariinia sulatettuna

 

Tee näin:

Vatkaa munat rikki, lisää maito. Sekoita toisessa astiassa kuivat aineet keskenään. Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet munamaitoon koko ajan vispaten (vältyt klimpeiltä taikinassa). Lisää viimeisenä sula rasva. Anna turvota puolisen tuntia.

Kaada taikinaa kauhallinen vohveliraudan keskelle. Koeta olla kurkkimatta moneen kertaan tummuusastetta, tulee rapsakampi tulos.

Nosta valmiit vohvelit esim. kakkukuvun alle, jotta pysyvät lämpiminä nauttimiseen asti!

 

PS. desin maidosta voi korvata kivennäisvedellä, sillä kuulemma saa vielä lisää kuohkeutta. En itse juurikaan juo kivennäisvesiä, joten en ole itse kokeillut kun loppupullo menisi hukkaan. Muut ohjeen aineet löytyvätkin aina meillä kaapista :)

Share

Kommentit

Marjo L (Ei varmistettu) http://melkomustavalkoista.blogspot.fi

Meinasin juurikin sanoa, että korvaapa osa maidosta kivennäisvedellä, niin rakenne muuttuu kuohkeammaksi :) Voi että, pitäisikin tehdä vohveleita taas pitkästä aikaa, ne ovat herkkua ne.

Hertta
Lilou's Crush

Uskon, että vieläkin kuohkeutuu, nämäkin varmaan tuon leivinjauheen ja kohotusajan vuoksi olivat aika kivoja :) Ja ihan pakko tehdä pian taas uusia, oli niin nannaa!

leila (Ei varmistettu)

Hei,

Ymmärrän jos kysymykseni on liian henkilökohtainen, mutta mietin, että millä perusteella olette päätyneet vain yhteen lapseen perheessänne? Olen itse tätä ajatusta esittänyt mm. ystävilleni ja saanut poikkeuksetta kritiikkiä asiasta. Moni on myös sanonut itse kokeneensa surua sen vuoksi, ettei ole ollut sisarusta. Jotenkin tulee itselle asiasta syyllinen olo. Eihän lapsi asiaa pienenä lapsena ymmärrä vielä, mutta entä myöhemmin..

T-100
(G)ROUND ZERO

Moikka, en ole se jolle kysymys esitettiin, mutta en malta olla kommentoimatta. Meiltä kysellään sitä samaa kanssa, että miksi ei tehty toista lasta. Koko kysymys on vähän hassu, koska olen vielä hedelmällisessä iässä oleva nainen, keskiarvojen perusteella olen vielä seuraavat 15 vuotta eteenpänkin. Esikoisemme on kolmevuotias.

Emme ole tehneet mitään linjausta sen suhteen, ettemme joskus haluaisi toista lasta, siitä sen sijaan olemme ihan varmoja, ettemme halua toista lasta vielä, emme ainakaan ennen kuin esikoinen menee kouluun, emme ehkä ikinä. Ilmeisesti ulkopuolisten silmin olemme tehneet päätöksen olla lisääntymättä, kun toinen lapsi ei tullut ns. "heti perään".

Tällä hetkellä vastaan kysyjille, että emme halua toista lasta. Ja se on ihan totta. Emme vaan halua. Ei mitään sen syvempää analyysia, ei syyllisyyttä, ei jossittelua, ei kenellekään. Mennään fiiliksen mukaan. En voi elää miettien, että miltä joskus vuosien päästä tuntuu, kun on olemassa vain nykyhetki, noin kärjistettynä.

Hertta
Lilou's Crush

Kysymys on tosiaan henkilökohtainen, ja vastauksia taitaa olla yhtä monta kuin yhden lapsen perheitäkin :) Meillä lapsilukuun on montakin syytä, mutta uskon, että jokaisessa perheessä osataan kyllä toimia siten, että niin lapset kuin aikuisetkin ovat onnellisia, kun ajatellaan sydämellä ja käytetään järkeä tukena. Kaikkea hyvää sinulle!

Hertta
Lilou's Crush

Hupsista, vastasin sinun T100 kommenttiin vahingossa kun piti vastata alkuperäisellä kysyjälle :) Tässä sinulle T100 oma vastaus :) hienosti tuumaat: ajan ja tunteiden mukaan.

ReetaJohanna (Ei varmistettu)

Moro! Itseasiassa maidon voi kokonaan vaihtaa vichyyn. Tulee aivan ihania vohluja :)

Hertta
Lilou's Crush

Ihanko totta! En ole kuullutkaan, uskaltaiskohan joskus kokeilla :)

ReetaJohanna (Ei varmistettu)

Kannattaa kokeilla :) Itse laitan 2 munaa, 3 dl vichyä, 3 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 3/4 tl suolaa ja 100 gr sulatettua voita (tai 1 dl öljyä). Annan turvota taikinan 1/2-1 tuntia.

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos tästä! Nyt alkoi vissyvohvelit kiinnostaa kovasti :)

Vaatetaivas

Mä sun Pinterestiin jo kirjoittelinkin, mutta laitetaan vinkki viel tännekkin. My darling teki kanssa viime lauantaina vohluja ja keksi jostain sekoittaa avokadoa kermavaahtoon. Siis lykkäs avokadot blenderiin ja kauhoi sieltä kermiksen sekaan. Ei sokeria. Oli aivan sika hyvää!! Kun laitto vaikkapa banaania päälle niin sai makeita vohvuleita ja sitten tehtiin myös jauhelihaa johon kaadettiin salsa sekaan, salaattia, kurkkua ja tomaattia sekä taas avokado-kermistä. Mmmm. Hyväää.

Kommentoi

Ladataan...