Markettikosmetiikan parhaat löydöt

Lilou's Crush

Hei, olen Hertta, filtterin läpi käynyt kosmetiikkaintoilija.

 

Rrrrakastan kosmetiikkaa. Julistin näin iloisesti töissäkin eräänä päivänä, ja se herätti hilpeyttä ympäristössä, joka ei aivan tarkalleen tiennyt, mihin intoiluni liittyi (erääseen käsiini saamaani ja tuossa kuvassa huulilla olevaan ihanaan huulipunaan, tiätty!) Käytän iloisesti sikinsokin edullista ja hintavampaa kosmetiikkaa, mutta vain pelkästään jommilla kummillakin meikki syntyisi vallan näppärästi. Olen hyvin nuoresta saakka ollut kiinnostunut kosmetiikasta ja ostan sitä melko mielenkiinnolla sekä saan testattavaksi blogipostina (merkitty tähdellä) ja myös meikeistä kiinnostuneilta kavereiltani. Kokemusta ja testimateriaalia siis löytyy melkoisesti.

Lupasin jo noin miljoona vuotta sitten kertoa omat suosikkini markettikosmetiikan joukosta, ja tässäpä viimein yhteenveto. Keskityin markettikunkkujen luettelossa nimenomaan markettikosmetiikkaan eli ns. semiselektiiviseen kosmetiikkaan, ja jätin ulkopuolelle muut edullista kosmetiikkaa tarjoavat merkit kuten esimerkiksi Yves Rocher ja nettikaupoista ulkomailta yhtä edullisesti tilattavat tuotteet. Näitä helmiä siis löytyy, kun marssit vaikkapa Anttilan, Prisman tai Citymarketin hyllyille.

Listalla on meikkejä, joita olen käyttänyt pidemmän aikaa, siksi tuotteet kuvissa saattavat olla vähän nuhjuisen näköisiä. Valintoihin vaikuttavat luonnollisesti aina oma väritys ja ihotyyppi, mutta kulmakynää lukuunottamatta en niinkään keskity sävyihin vaan tuotteiden toimivuuteen normaalissa päiväkäytössä.

Iho

Primer

Sain IsaDoran Under Cover Primerin* testiin muutama kuukausi takaperin. Voide on primeriksi aika paksua, mutta ehkä juuri siksi niin toimivaa: sävy on neutraali, ja tasoittavat ominaisuudet erinomaiset. Tuhtiudestaan huolimatta ei ole tukkinut huokosia, eikä näytä maskilta, voide on helppo levittää ohueksi kerrokseksi. Primerin päällä meikkivoide/CC-voide liukuu kauniisti ja pysyy kauan. Olen käyttänyt nyt tuubin tyhjäksi, ja kunhan Smashboxin primerini on loppu, aion ostaa tätä lisää.

Meikkivoide

Lumenen CC-voide* on syrjäyttänyt käytöstäni aiemmin käyttämäni meikkivoiteet. Color Correcting -voide on omalle, hiukan couperosaan taipuvaiselle ohuelle iholleni täydellinen: peittää pienet punoitukset hyvin, mutta antaa silti oman ihon näkyä alta. Suosittelen erittäin lämpimästi. Käytän yleensä sävyä medium, talvella sävyä fair -sävyjä löytyy siis hyvinkin vaalealle iholle. Primerin kanssa pysyvyys huippuluokkaa.

Peiteväri

Olen ilahtunut testattavaksi saamastani No7 peitekynästä: vaalea sävy on erinomaisen hyvä, ei liian punertava tai liian kellertävä (nämä toki aina makuasioita) ja pysyvyys sekä peittävyys on hyvä. Paras pitkään aikaan kokeilemistani. Käytän peitevoidetta vain satunnaisten näppyjen (tiedätte varmaan, koska sellaisia tuppaa ilmestymään...) peittämiseen.

Valokynä/valovoide, puuteri ja aurinkopuuteri

Olen testannut viimeaikoina monia valokyniä ja voiteita, mutta en vielä löytänyt suosikkiani markettipuolelta, joka vastaisi BeneFitin voiteen luokkaa. Puuterin kanssa tuli myös tenkkapoo, sillä en käytä puuteria, ja aurinkopuuterista minulla on sen verran vähän kokemusta markettipuolella viime aikoina, että jätän ne arvioimatta. Kuulen siis mielelläni kommentteja hyvistä tuotteista teiltä, joilla on enemmän kokemusta ja suosikkeja!

Silmät


Kajal

Silmänrajaukseen sisäluomelle eli kajalin käytön suhteen en ole vielä markettimeikkien joukosta löytänyt sellaista, joka pesisi esimerkiksi Lancomen ja Diorin kynät smoky eyes-meikissä. Etsin kovasti, ja kuulisin mielelläni vinkkejä. l'Orealin Color Riche Khol on tuntunut melko hyvältä, mutta sotkeutuu makuuni kuitenkin liiaksi että vaihtaisin kalliimmat tyystin tähän. Nakkimakkaran värinen IsaDoran  on kuitenkin oiva valinta silloin, kun haluaa kirkastaa katsetta, ja onkin säännöllisessä käytössä.

Luomiväri

Luomiväreissä huomaan helpoiten kääntyväni selektiivisen kosmetiikan puoleen, sillä en ole vielä kohdannut Diorin luomivärin voittanutta. Kaupan hyllyiltäkin löytyy kelpoisia kavereita, joista suosikkini on No7 kolmen värin paletti* levittyvyytensä vuoksi (tuo sininen on vielä korkkaamatonta, suosikkivärini kun kohtasi lattian kanssa murheellisin seurauksin tällä viikolla). Lumenen kauniit aaltopintaiset kuivana ja kosteana käytettävät luomivärit ovat myös olleet usein käytössäni.

 

Ripsiväri

Olen suosinut vuosia Max Factorin ripsivärejä, ja ne nostankin suosituksissani korkeimmalle: eivät ärsytä silmiäni, eivät varise, levittyvät erityisen nätisti, ja mallista riippuen tekevät mitä lupaavat: tuuhentavat tai erottelevat, varsinaisia pidentäviä ripsivärejä en ole laajasti kokeillut. Samoin erinomaisia ripsareita löytyy L'Orealilta, Maybellinelta ja Lumenelta.

Itseltäni löytyy useampi hyvä ripsiväri: kuvassa näkyvät (löytyi siis vielä hetki sitten, olivat mokomat kuivahtaneet ja uuden hankinta edessä) Lumenen Excellength, Maybellinen the Rocket Volym ja näistä muhkeuttavista siisteimmät ripset tarjoava L'Orealin Volyme Million Excess. Yksikään näistä ei varise tai tahraa.

Ripsiväreissä suosin aina markettikosmetiikkaa, hinnakkaammista en ole löytänyt niin hyviä yksilöitä, olen niitäkin kokeillut lukuisia.

Huulet

Huulikiillot:

Huulikiilloissa voisin nimetä mainioita tuotteita vaikka kuinka monta, mutta mietin tarkkaan, mikä olisi se kaikkein kaikkein paras. Päädyin sekä puikkomuotoisessa että nestemmäisemmässä molemmissa IsaDoraan. Ostettuani IsaDoran Twist-up-glossin, en ole oikeastaan muita huulikiiltoja niin kaivannutkaan. Sävyä on kuitenkin kiva vaihtaa, ja IsaDoran kosteuttava Multi Vitamin Gloss* toimii minulla hyvin, koska huuleni ovat tosiaan kuivuuteen taipuvaiset. Molemmat näistä kiilloista ovat hajustettuja, joka ensin mietitytti, sillä yleensä hajustetut kiillot aiheuttavat minulle ällöreaktion, mutta onneksi tuoksut ovat miedot.

Huulipunat

Huulipunien suhteen toimin siten, että uudet sävyt, joista en vielä ole ihan varma, ostan edullisimmilta merkeiltä, ja ne, joista tiedän jo valmiiksi tykkääväni, usein hinnakkaammilta merkeiltä, jotka tuntuvat usein hoitavan huulia samalla ja pysyvän uomissaan hiukan paremmin. Sävyjen suhteen molempi parempi! Parhaat trendisävyt löytyvät mielestäni Maybellinelta ja Rimmeliltä. Markettipuolella suosikkejani ovat Lumenen hopeakorkkiset uudet punat* sekä L'Orealin Nude-sarja. Oma nudepunani, josta monta kertaa olen täällä blogissakin saanut kysymyksiä, on Brunettes-sarjan sävy 378. Nämä kaksi jälkimmäistä huulipunasuosikkini ovat myös melko kosteuttavia.

Kulmat

Kulmakynä:

Kulmakyniä ja värejä löytyy moneen lähtöön, mutta olen todennut kovahkon kynämäisen värin olevan paras silloin, kun tarpeen on vain hiukan täytellä aukkoja tai jatkaa kulman linjaa. Ongelmaksi on muodostunut  ennemminkin värisävy kuin muutoin sopivan kynän löytyminen: lähes kaikki tummille kulmille sopivat värit taittavat voimakkaasti punaiseen, ja se ei omiin väreihini sovi laisinkaan. Käytin Guerlainin kynän sopivassa sävyssä kahden sentin nysäksi, sillä kyseisen harmahtavan sävyn valmistaminen lopetettiin, ja sen jälkeen oli kulmat hunningilla. Mainitsin probleemastani eräässä kauneuden pressitilaisuudessa, ja IsaDoran meikeistä löytyi viimein juuri sopiva sävy: IsaDoran EyeBrow Pencil Cashmere *. Pidän yleensä kulmakynät terävänä, jotta saan huomaamatonta jälkeä, ja ne kuluvat melko nopeasti, käytössäni on jo toinen kynä samaa sävyä. Voin sanoa, että tämä tuote on yksi arkimeikkini tärkeimmistä, vaikka sitä onkin vain pieni aavistus kulmissa!

Kulmageeli

Kulmageelejä ei vielä löydy ihan kaikista sarjoista marketeissa -tai muutenkaan, mutta niin näppärä väline se on ainakin runsaskarvaisille, että se täytyy mainita. Oma suosikkini on Lumenelta, ja ehdottomasti värittömänä. Pieni harja sutii järjestykseen karvat, ja poistaa samalla mahdollisen liian värin. -Harja muuttuu aika ällön sävyiseksi tästä johtuen, mutta toimii silti.

Kynnet

Kynsilakoissa käännyn lähes aina markettikosmetiikan puoleen. -Veljeni on ansiokkaast hemmotellut minua laadukkaammilla lakoilla, muuten kokemukseni rajoittuisikin vain edullisimpiin tuotteisiin.  Alus- ja päällyslakoissa erinomaisia apuja löytyy Essieltä, oma suosikkini alle All in one base ja päälle Good to go. L'Orealin hoitava 7 in 1-saviour -lakka on tullut tarpeeseen, kun yhteen kynteeni muodostui trauman seurauksena melko massiivinen vaurio. Lumenen nopeasti kuivuva päällyslakka* on kuivattajana erittäin hyvä.

Värisävyjen laajuuden suhteen Essiellä on laajin väriskaala ja hienosti levittyvät lakat, Lumenella samoin erinomainen valikoima myös hillittyjä sävyjä. IsaDora on ollut yllättäjä tänä vuonna omassa lakkavalikoimassa, ennen en kertakaikkiaan saanut sudeilla siistiä jälkeä, mutta nyt kaksi suosikkisävyäni löytyy heiltä. L'Orealin pilkkulakan nostin tähän siksi, että se on mielestäni yksi menneen vuoden kaikkein huomiota herättävimmistä ja iloisimmista lakoista, ja kipitin suoraan tiskille kun sen näin ensimmäistä kertaa. Myös ilahduttavuusaspekti täytyy kosmetiikassa huomioida ;)

Yhteenvetona:

Yhteenvetona tämän pitkän pulinan päätteeksi voin todeta,  ero marketti- ja luksuskosmetiikan välillä ei ole enää niin suuri kuin aiemmin. Luksuskosmetiikan innovaatiot saapuvat edullisimpiin meikkeihin nopeasti.

Parhaiten hinta-laatusuhteensa täyttävät huulikiillot, ripsivärit ja kulmakynät löytyvät mielestäni marketeista, luomivärit, kajal-kynät, valovoide ja huulipunat puolestaan selektiivisten merkkien parista. Muissa tuotteissa täysin yhtä hienosti toimivia kavereita löytyy molemmissa luokissa.

Olisi todella  kiva kuulla, löytyykö omien ykkösteni joukosta sinun suosikkejasi ja kuulla, mitä muita helmiä on olemassa!

 

PS. Vähän myöhemmin tänä vuonna tutustun ekokosmetiikkaan, jossa olen aivan totaalisen noviisi. Katsotaas, kuin tytön käy!

 

Kommentit

Laura00

Ootko kokeillu koskaan Wet N Wildin luomiväripaletteja? Voin sanoa, että pigmenttipitoisuus ja pysyvyys on niissäkin huippuluokkaa ja hintaa alle 10 euroo isoimmissa paleteissa, pienemmät taitaa maksaa noin puolet vähemmän : )

Olen muuten itsekin harkinnut tuon Lumenen CC-voiteen ostamista (toinen vaihtoehto olis Rimmelin Match Perfetion) mutta tämmöselle kalpakalle on aina niin vaikeeta löytää se oikea sävy! :( Esim. Lumenen, Garnierin sekä L'orealin BB-voiteiden sävy Light/Fair on minulle AINA liian tumma.

 

Hertta
Lilou's Crush

Wet n wildiltä en ole tainnut kokeilla kuin huulikiiltoa -hyvä vinkki kerrassaan! Tuo CC-voide on minusta paljon kivempi kuin BB, ja uskon, että sopisi sulle hyvin, sillä light-sävy on paljon vaaleampi kuin tuossa BB:ssä! Testaa ihmeessä! L'Orealin BB oli myös mulle keskitalvella liian tumma, mutta tuo CC toimi vaaleimmassa sävyssä :)

Hertta
Lilou's Crush

Just samat luomariykköset täälläkin :) Minulla on aika helpot ripset, kun ovat aika pitkät ja kaarevat jo valmiiksi, joten yleensä melkein ripsari kuin ripsari toimii, ainoastan sitten se suhruuntuminen on haittapuolena, ja se onkin ärsyttävää se! Rimmelin harja esimerkiksi oli oikein hyvä, mutta väri harmikseni varisi alaluomille jo puolen päivän aikaan, eikä minulla ole mitenkään rasvaiset luomet, enkä hiero edes silmiäni.

Pin (Ei varmistettu)

Minäkin suosin Diorin luomivärejä, mutta liputan myös innokkaasti Inglotin värejä - oletko kokeillut? Liikkeessä (esim. Kluuvi) on asiantuntevat meikkaajat/myyjät, jotka opastavat valinnoissa. Inglotin luomiväriskaala sisältää varmaan n. 100 sävyä ellei enemmänkin (niitä kun löytyy mattoina ja kimaltavina). Parasta on, että voit ostaa tyhjän boksin, johon vaihdat nappeja mielesi mukaan (esim. kokoja muistaakseni 2-4 sävyä per paletti). Saat siis itse koota haluamasi väripaletin! ps. Käytän alla Inglotin superriittoisaa luomiväripouhjustusta, toimii :)

Hertta
Lilou's Crush

Hei joo, minulla taitaa olla yksi aika shokkivärinen sininen, ja se olikin oikein hyvä -muutoin en ole tutustunut, kun olen sitten aina sijoittanut noihin Diorin viisikoihin, joihin olen ollut niin kovin tyytyväinen. Seuraavan kerran, kun on luomivärin tarvetta, pitääkin sitten katsastaa valikoima! Tuo luomivärin pohjustus onkin mulle ihan uusi juttu, olen kuullut monien käyttävän ja kehuvan, itse laitan luomelle diorin meikkipuuteria, ja on tähän saakka toiminut sekin hyvin, pelkkä puuteri ei sitten niinkään. Hyvät vinkit, kiitos!

Nanan (Ei varmistettu)

Hyödyllinen postaus! Osaisitko suositella markettipuolelta silmänrajauskynää? Vai oletko sellaista löytynyt? Kiitos kivasta blogista! :)

Hertta
Lilou's Crush

Onpa kiva kuulla! Ja hei apua, kuinkas tuo vallan unohtuikin! Osaan kyllä: ehdoton suosikkini on Max Factorin tussi (jos siis nestemäistä haet!) on sellainen lyhyenläntä kynä. Olen vain nyt niin pitkäksi aikaa jäänyt kiinni tuohon Yves Rocherin mahtavaan tussiin, etten tätä markettimestaria muistanut, kun ei laatikosta sellaista löytynyt :)

Lauralaukku (Ei varmistettu)

Ookei, nyt on pakko kokeilla tuota Lumenen CC-voidetta, parin kerran olen jo tuubia hiplaillut. Itse olen jo vuosia tykkäillyt IsaDoran kynsilakoista, mielestäni hyvä hinta-laatu suhde. Myös Lumenen kulmageeli (värillinen) on vakiokalustoa. Ja yksi älyttömän hyvä ihonhoitotuotevinkki tuli instan kautta: Nivean peruscream! Iltaisin silloin tällöin kasvoihin ja avot - kyllä tekee hyvää pintakuivalle iholle. Sulla on muuten Hertta ihan tajuttoman kauniit huulet. Kyllä minäkin huulia maalailisin vaikka millä väreillä jos olis tommoiset :)

Hertta
Lilou's Crush

Voi sää ihana. Ja tiedätkö, on kyllä melkoista, olen ihan tyytyväinen niihin puoliini, josta lapsena koulussa kiusattiin, joita olivat juurikin pituus (tuolloin yhdistettynä tosin rutkaan alipainoon) ja isot huulet. Huh kun noista kuulikin! -Eikä ne tosin itseäni silloinkaan haitannut, joitakuita sitten senkin edestä.  Ja sulle sopii puna kun puna, ja tulee uuden tukkamallin kanssa vielä upeasti esillekin! CC:tä kannattaa tosiaan koklata, ja tuolla alempana olikin loistovinkki Anttilan tarjoukseen! Hus ostoksille, siitä!

May

Kokeilepas kulmakynäksi Lumenen "harmaavarpusta" :) eli oliskohan se harmaanruskea oikealta värinimeltään! Kun aikoinaan vaihdoin No7 kynäni tähän, niin taisi kempparimyyjä mainita tämän olevan suomalaisille parhain väri ja myydyin kynä.

Hertta
Lilou's Crush

Hei vitsit, kiitos, hyvä vinkki! Nyt osaan etsiä sitten sopivaa kynää, josko tuo olisi välttänyt silmäni, kun olen kyllä Lumenen valikoiman tosi tarkasti yrittänyt katsoa! Probleema on siinä, että kulmakarvani ovat ihan oikeasti mustat, siis pikimustat ja haaleimmillaan harmaat, ja vähänkin ruskeaan taipuvainen, jota melkein kaikki kynät ovat, on yleensä ihan kauhia. Harmaavarpusmetsälle, siis :)

May

Se voisi olla sulle sitten tosi hyvä, koska mulla on kans omat tummat, mutta ei kovin tuuheat. Kun Lumenen kynän pitää terävänä, niin sillä on kätevä täyttää kolot ja sitten sen korkissa on harja millä pehmentää :) tosi kiva jos voin olla avuksi, koska olen niin monta hyvää vinkkiä saanut sulta täällä! Kiitos!

pjp (Ei varmistettu)

Kiitos vinkeistä! Tuo Lumenen CC on tällä hetkellä hyvässä tarjouksessa Anttilassa (n. 12 euroa), hain tuubin kokeiluun. Itsellä ehdoton halpissuosikki on H&M:n kolmen euron kynsilakka. Pysyy todella hyvin, levittyy kauniisti ja värivalikoima on hyvä. Bonuksena syvä, vahva väri, jo yhdellä kerroksella ihan jees lopputulos, kahdella todella vahva ja peittävä.

Hertta
Lilou's Crush

No tuossa on hyvä tarjous kerrassaan, ostin edellisen oman tuubini nimittäin jollakin 16-18 eurolla, kun tuli hätä käteen entisen loputtua :) Toivottavasti tykkäät sinäkin! Ja H&M:n meikit on mulla menneet ihan ohi, täytyy luoda silmäys niihinkin ensi kerralta. Kynsilakanpoistoaine on tosin tuttu lappumuodossa, ja tosi hyvää tavaraa hinta-laatusuhteeltaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Heips,
mainitsit Benefitin valovoiteen, ettei sille löytynyt haastajaa. Mikä niistä Benefiteistä tarkemmin tarkemmin on sun suosikki?

Hertta
Lilou's Crush

Ooh, olinpas nyt huolimaton, pahoittelen. Mun suosikki on sellainen pinkki pieni purnukka Erase Paste, joka on ohutta mutta peittävää. Käytän sitä silmien alla tummuuden peittämiseen pääasiassa, joskus muuallekin töpötän, mutta yleensä näin :)

iitukka

On pakko tulla kiittämään mahtavista vinkeistä! Ostin heti tuota IsaDoran primeria (en tätä ennen edes tiennyt että tuon tyyppisiäkin aineita on olemassa...) ja sehän on aivan huippua! Mulla on Lumenen BB:tä, ja se primerin päällä piti naaman tasaisen värisenä koko päivän. BB:n loputtua (yritän käyttää sitä tuhlaillen :D) on pakko päästä testaamaan Lumenen CC!

Hertta
Lilou's Crush

Voi miten mahtavaa että löytyi vinkki, kivaa kun tulit kertomaan! Mulla tuo primer juuri loppui, ja täytyy hankkia tosiaan uusi purtiloinen. Ainoa huono puoli siinä on, että putkilo oli minusta tosi vaikea puristaa tyhjäksi. Suosittelen tuota CC-voidetta tosiaan (hih, on varmasti tullut selväksi), se on ohuempi mutta vähintään yhtä hyvä kuin BB (bb:stä innostuin aluksi, mutta se ei sitten pidemmän päälle tuntunutkaan niin kivalta,vaan vähän turhankin tymäkältä).

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.