Matkasuosikit

Lilou's Crush

Lähtö lähenee liian hurjaa vauhtia, miljoonat asiat on vielä hoitamatta. Rahat vaihtamatta, matkasänky pienimmälle tilaamatta, eikä pakkauksellekaan ole ennätetty suoda ajatustakaan, saati matka-apteekin täydennykselle. Tiedostan toki, että tulossa on valtava puuhamäärä, mutta juuri nyt tuntuu olevan niin monta muutakin hoidettavaa asiaa, kuten vaikkapa nämä kaksi kädet täyttävää lapsukaista, että nämä vain jäävät ja jäävät.

Ihan näin tärkeään juttuun kuitenkin käytin päiväuniaikaa, että kokosin käsimatkatavaroiden tärkeimpiä jo esiin. Aiemmat reissut ovat opettaneet muutaman jutun omista suosikkitavaroista lennolla:

 • Suuri villashaali: kaulaan, peitoksi, imetyssuojaksi, pehmusteeksi, majaksi... 
 • Tietysti passi, avaimet ja rahapussi
 • Vastamelukuulokkeet (voi kunpa pieninkin tällaisia suostuisi pitämään tai niitä edes olisi, lentokoneen jyly on kyllä hurjan kova, kun näihin on tottunut!). Muistettava ostaa uudet patterit varmuuden vuoksi.
 • Luettavaa (joko pädillä, puhelimessa tai perinteisesti kirjana)
 • Purkkaa nousuun, laskuun ja ruokien jälkeen
 • Minikamera
 • Omat lääkeet, hammasharja ja tahna
 • Kostutusta silmille, huulille ja käsille
 • Savetit, koska lentokoneen WC etenkin pitkän lennon loppuvaiheissa.... jak. Ja muutenkin käsihygieniaan 
 • Määränpään alkaessa lähestyä, siltä varalta että energiaa riittää kaunistautumiseen, pikameikkivälineet kuten meikkipuuteri, ripsari ja voidemainen poskipuna, joka toimii myös huulilla
 • ...ja jos ei riitä, aurinkolasit helposti saataville
 • Vesi ja eväät puuttuu vielä, ne kuuluu joukkoon myös.

Lapsukaisten tärkeät sitten vielä pitäisi etsiskellä, ja niitähän riittää... Onneksi käsimatkalaukkuni Neverfull on tosiaan almost never full että sinne mahtuu mukaan niin pehmolelut, peitot, vaipat, puhdistuspyyhkeet, varatutit, pussi roskia varten, eväät sun muut tuikitarpeelliset tavarat. Tällä kertaa reissataan kaksilla käsimatkatavaroilla, sillä kolmannen paikkalipullisen käsimatkatavarana kulkee minit Yoyo-rattaat, sen verran raskasta on ollut kanniskella vauvaa toisinaan järkyttävän pitkissä ja kuumissa passijonoissa kohdepäässä, vaikka tosin usein pienen lapsen kanssa olemme päässeet lyhimpään mahdolliseen jonoon. Manducassa/liinassa meidän mini ei viihdy, enkä itsekään oikein noista kantovälineistä tykkää, esikoisen aikana kyllä kanniskeltiin paljonkin.

Mitähän unohtui? 

 

PS. ehkä joutuu taas pakkaamaan yhden vaatekerran itselleenkin extraa, lasten kanssa kun joskus sattuu ja tapahtuu... nimimerkillä omassa kahvissa uitettu ja kerran vieraan vieressä istuneen lapsen oksussa... 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kattava ja hyvä lista, siinä on hyvin vinkkejä tällaiselle vähemmän matkanneelle(vaikka nyt ei mulla olekaan mitään matkaa tiedossa).

Muuten, ihan postaukseen littymätön kysymys, mutta minkä kokoiset sun Converset yleensä on(siis vaikka se pohjassa oleva koko), en tiedä, miksi kysyn kai siksi, kun ite oon vähän hukassa sen koon kanssa. Mulla on nimittäin 39 jalka(joistain kengistä oikea koko on 40). Varmaan sellainen 39,5 olisi optimaalein koko.

Mutta siis mulla on converset 6 1/2:t (pohjassa näkyvä koko). Se on oikeastaan aika tilava, mutta kutoset tuntuu joskus siitä reunasta hinkkaavan. Mutta tuossa 6 1/2:ssa oon oikeasti käyttänyt villasukkaakin talvella. Nyt sitten ostin kutoset, mutta mietin, josko ne pitäisi vaihtaa. Jotenkin se koko tuntui kaupassa ihan ok:lta, mutta kotona tuntuu vähän toisen jalan reunasta ottavan....

Hertta
Lilou's Crush

Kuulostaa aika samalta kavion koko kuin täälläkin! Kaikki converset (osa sitä kapeaa ja osa perusmallia) on mulla kokoa 6, piti oikein käydä kääntelemässä kaikki pohjat :) villasukkaa näihin ei kyllä sitten itselläni saa mahtumaan, mutta sellaisen tavallisen kyllä :)

minulla taitaa olla aika paljon "mukavuustekijöitä" tuossa listassa, mutta kun kököttää vaikka 15 tuntia koneessa, syytä onkin :D

t.Susse (Ei varmistettu)

Ihanaa matkaa! On varmasti jännää mennä sinne nyt nelihenkisenä joukkueena :D

(et kuule tiedäkään millaista balsamia sielulle sun ja Private blendin Mikon sekä Valkoisen talon Reetan postaukset on
vaikkapa nyt kun poliittinen kuohunta aiheuttaa vakavaksi vetävää ammatillista huolta....te olette semmoinen kolmikko suurta sydäntä, sielua ja aitoa iloista hyvyyttä ettei paremmasta väliä! K i i t o s siitä, sanailee Siirappi-Susse....... ;D )

Hertta
Lilou's Crush

Sinä ihana. Menin ihan hiljaiseksi kauniista sanoistasi. Harvinaista, voit arvata ;) 

kylmää päätä ja lämmintä sydäntä kuohuihin <3

Hormonihirviö (Ei varmistettu)

Joku aika sitten reissasin 1-vuotiaan (ja 3-vuotiaan) kanssa 9h lennot mennen tullen, ja arvaa monta kertaa tutti kävi koneen lattialla? Suosittelen siis jotain toimivaa desinfiointiainetta tutille tai miljoonaa varatuttia. Meillä ei ollut kumpiakaan, joten kosteuspyyhkeillä pyyhkäistiin vain suurimmat mähmät pois ja homma jatkui. Oli vähän yrjöö.

Hertta
Lilou's Crush

Yyh, kuulostaa tutulta. Meidän pelastus (tähän asti) on ollut tuttiremmi, klipsillä puseroon kiinni. Ei ihan takuuvarma sekään. Pitääkin lisätä vauvan listaan varatutteja, kiitos muistutuksesta!

Vähän sivupolkuna, mutta kiinnitin huomiota tuohon villashaaliin! Mistäköhän ihmiset ostavat laadukkaat, isot ja kesän kunniaksi ohuet huivinsa huiviksi, peitoksi, aurinkosuojaksi...? :)

Hertta
Lilou's Crush

Voi ku tietäis! Tuo omanihan on talvinen mutta phut, ja vallan Zarasta. Kyttään usein jotain vastaavaa, mutta eipä ole enää vastaan tullut. Komennan sut heti tänne kertomaan, jos löydät!

Hertta
Lilou's Crush

Phut on siis ohut :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.