Must-have-potkulauta meikälle ja viisvuotiaalle

Lilou's Crush

Hihittelin tätä nerokkuutta ääneen. Miten mahtavaa olisi huristella lentokentällä ja työmatkoilla potkulaudalla paikasta toiseen. Samsoniten ja Micro Scooterin yhteisluomus purisi kyllä meikäläiseen, ilman yli 200 euron hintaa. Tosin, kyllähän hyvä käsimatkatavaralaukku ilman liito-ominaisuuttakin on aika hintava, taksit maksaa rahaa ja lentokentällä matkat on usein pitkät... Joulupukkiiii-iii...

Mutta oli minulla ihan asiaakin; meidän tyttönen täyttää ensi kuussa viisi vuotta ja synttärilahjatoiveet on selvät. Potkulauta, radio, ipad ja tietokone. Jestas sentään. Keskitymme listan ensimmäiseen.

Olisiko teillä vinkata hyviä potkulautoja, kahdella renkaalla? Meillä on ollut ihan taaperosta saakka, kaksivuotiaasta siis, Micro Mini*(jonka saa vielä näköjään tänään -20% alella eli n. 56€), joka on loistava peli. Ihan samanlainen vihreä, kuin tuosaa kuvassa etualalla olevalla tytöllä. Tukeva mutta kevyt, turvallinen, jarrullinen, erittäin hyvin pystyssä pysyvä mutta silti loistavan liukkaasti liikkuva, kokoon taitettava lasten lauta. Erityismaininta kolmesta pyörästä, joista kaksi on edessä eikä takana, kuten lasten laudoissa yleensä -potkuttelu on satakertaa mukavampaa, kun jalka ei osu takana oleviin pyöriin.

Nyt meidän hurjapää huristelee kuitenkin täysin sujuvasti kaksipyöräisellä, ja kokee kolmepyöräisen vähän vauvojen jutuksi. Isomman tyypin potkuri olisikin siis etsinnässä, katukäyttöön. Sellainen, joka menisi seuraavat vuodet esimerkiksi päiväkotimatkalle ja tulevalle n. 1,5 kilometrin koulumatkallekin. Olisiko Micron seuraava kokoluokka hyvä, vai jokin ihan toisenlainen?

(Tähdellä* merkityt linkit mainoslinkit Stockmannin* sivuille, jossa vielä tänään 26.5. -20% leluista ja lastenvaatteista)

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Voin lämpimästi suositella Pukyn potkulautoja; ovat kestäviä ja luotettavia sekä niillä taittaa näppärästi pidemmänkin matkan. Suomessa
jälleenmyyjänä on ainakin Pikkusiili.
http://www.pikkusiili.fi/index.php?page=shop.browse&category_id=11&a...

Hertta
Lilou's Crush

Nuohan ihan näyttääkin mukavilta ja tasaisen kyydin menopeleiltä! Olisi varmasti hyvä valinta just matkantekoon etenkin. Meillä tuo tirppa taitaisi itse kallistua sellaisen pienipyöräisen puoleen, jolla voisi vähän temppuillakin, vaikka pääjuttu olisikin eteenpäinmeno. Mutta oikein hyvä vinkki, kaunis kiitos!

NinaN (Ei varmistettu)

Tuleeko pelkästään matkan tekoon vai myös temppuiluun? Jos tarve pitkäikäisestä temppupotkulaudasta niin suosittelen sellaista jossa on "one piece" tanko eli ei siis säädettävissä. Micron MX Trixx voisi olla hyvä? Toisaalta, jos tyttö oikein innostuu, niin jossain vaiheessa varmasti haluaa paremman mallin:)

Hertta
Lilou's Crush

Ah, ihanan asiantuntevaa, apua, mutta en minä tiiä :) Voi vitsit. Luulisn, että sellainen säädettävä olisi just tässä kasvuvaiheessa hyvä. Mutta niillä ei sitten vissiin voi temppuilla/ei kestä niin hyvin? Onko vaarallinenkin kenties? Täällä kotipihassa/matkaa tehdessä ehkä kävisi simppelimpikin, ja jos oikein temppuilijaksi intoutuu, niin sitten ei kai auttaisi kuin hankkia (ääkks :) taas uusi?

NinaN (Ei varmistettu)

Niissä one piece bareissa on tanko samalla korkeudella kuin säädettävissä alimmillaan, ainakin luulen niin, en ole mittaillut;). Teillä ei varmaan tankoa korkeammalle heti tarvita eli se "oikea scootti" -malli toimisi senkin puolesta. Tuon ikäisillä (ja painoisilla) kestää varmasti säädettävä tankokin, mutta ajattelin, että jos tyttö on motivoitunut skeittaamaan niin saattaa olla keskiverto 5-vuotiasta innostuneempi myös scoottaamisesta? Tai sitten ei:). Satasella saa kelpo scootteja säädettävällä rungolla, 150 eurolla sitten hyviä ja kestäviä one piece scootteja tuon ikäiselle. Ylärajaa ei sitten olekaan...

Tuolla on aika hyvä valikoima:

http://www.skatepro.fi

Ja täällä:

http://www.shop.kickbike.com/product_catalog.php?c=88

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos tuhannesti jatkoselvityksestä! Just tuolta skateprolta olinkin jo vähän silmäillyt, nyt uskon että onkin hyvä paikka! Meidän tirri painaa vajaat 18 kiloa, joten paino ei tule tosiaankaan heti vastaan, pitkä on ikäisekseen, mutta kuitenkin alle 116senttiä. Ja tosiaan, taitaa olla keskivertokiinnostuneempi ja vähän kenties taitavampikin hallitsemaan kroppaansa liikunnan ja kiipeilyn vuoksi :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.