Mustetta mekossa.

Lilou's Crush

Oijoi. Ostin alesta mulperisilkkisen mekon. Kevyt kuin henkäys, rento, siisti ja nätti. Sininen rypytetty päällysmekko ja valkea pitkä alusmekko. Vasta henkarille ripustaessani huomasin valkoisen mekon selässä kynän jättämän sinisen jäljen keskellä yläselkää. En hennoisi millään mitään kovakouraista pesua mekolle suorittaa, olisikohan joku spot on -tyyppinen tahranpoistokeino olemassa?

Syvästi arvostamani Martat ja muut kodinihmeet ja tahrataikurit, miten kummassa lähtee (vai lähteekö) kuulakärkikynä pois huokoisesta silkistä?

Kommentit

Inkka (Ei varmistettu)

Puuvillasta lähtee ainakin hiuskiinteellä, mutta silkkiin en ole onneksi joutunut vielä kokeilemaan. Jos uskallat, niin suihkuta hiuskiinnettä tahran päälle ja pyyhi varovasti valkoisella liinalla (ei esimerkiksi luudulla, sillä ainakin chifonetistä irtoaa väri, ja se on hauskaa se). Toivottavasti tahra irtoaa!

Hertta
Lilou's Crush

Tämähän oli mainio vinkki, on nimittäin yhdessä puuvillaisessa kassissa samanmoinen tahra! Koklaan! Kiitos :)

Kokeile sappisaippuaa? En ole testannut kyllä kuulakärkikynään, mutta yleisesti toimii tahranpoistossa ja on hellävarainen silkille :)

Sain vihdoin rekisteröidyksi Lilyyn, jospa tulisi kommentoitua useamminkin. Joka päivä käyn täällä kuitenkin kurkkimassa.

Hertta
Lilou's Crush

Sappisaippua taitaa olla apu vaikka mihin! En ole vielä tutustunutkaan, kun Marseillesaippualla olen pärjännyt tähän saakka, nyt ilmeisesti on aika kohdata! Ja onpas kiva kun täällä poikkeat, kivaa päivää :)

FFFifi
Fitness Führer

Sappisaippuaa minäkin ehdotan. Paras tahranpoistoaine ylipäätään, ja silkki kestää sen kyllä.

Jos täytyy mennä HC-linjalle, niin kuulemma Ruotsin hovissa poistavat vanhoista, arvokkaista pellavalautasliinoista tahrat kloriittiin dipatulla pumpulipuikolla: töpötys ja nopea huuhtelu. Mutta pellava on toki vahvempaa kuin silkki, ja kloriitti kuluttaa kangasta, että kannattanee jättää tämä ihan viimeiseksi konstiksi...tai antaa tahran jäädä niille sijoilleen, huomaako sitä kukaan muu kuin itse?

Hertta
Lilou's Crush

Noniin, eli sappisaippua sai jo toisen äänensä, kaupan kautta kotiin kesäreissusta :) Kloriittia koklaan sitten vikana, onneksi on valkoinen tuo kohta, niin ei mene ainakaan värit. Tuo sininen on jotenkin todella silmiinpistävä, kun sattuu olemaan juuri keskellä selkää, mutta jos ei näillä konstein irtoa, niin saapi olla -muistuttaa sitten jatkossa tarkistamaan aletuotteet vielä entistäkin tarkemmin ;)

eple (Ei varmistettu)

Hiuskiinnettä pumpulitikkuun ja taputtele sillä varovasti, jos ei sappisaippualla lähde..

Hertta
Lilou's Crush

Tätä koklaan! Ensin sappisaippua, sitten hiuskiinne, sitten kloriitti. Ja sitten olkoon, jos ei irtoa. Tai hmm.. laiskana, hiuskiinnettä voisin koklata heti, ei tarvitsisi mennä kaupan kautta ;) Kiitos kovasti vinkistä!

aadaellen (Ei varmistettu)

Erittäin hyvään saumaan tuli tämä postaus! Itse ostin juhlamekon alesta ja selässä kuulakärkikynän jälki. Todella ärsyttävää... Mutta nytpä tiedän hyvät kikat, toivottavasti sullakin lähtee! :)

MariaR

En tiedä kuulakärkikynästä, mutta itse sain silkkimekon puhtaaksi Herkusta ostetulla silkinpesuaineella. Taisi olla jotain myöhäisen illan jälkeisiä kesäisiä juomia mekon helmassa, mutta kaik läks käsin pesemällä. :) Samainen aine toimii myös silkin konepesussa (käsinpesuohjelma + kylmä vesi).

Muikku_ (Ei varmistettu)

Sappisaippuaa suosittelen minäkin. Silkki kestää hyvin. Toinen aika rajulta tuntuva on kynsilakan poistoaine. Tytär sotki juhlissa luonnonvalkoisen mekkonsa rintamuksen mustalka waterproof-tussilla ja sain kun sainkin jäljet pois Trindillä ja Vanish-liuotuksella.... kyseessä oli tosin tilanne jossa vaihtoehto olisi ollut heittää mekki roskiin.

Zude (Ei varmistettu)

Kaikki kohtaamani tahrat ovat lähteneet kun pingotan kankaan tiukalle (siinä yleensä tarvitsee toisen käsiparin kaveriksi) ja kaadan vedenkeittimestä kiehuvaa vettä kankaan läpi. Toimii mm. mustikkaan ihan täydellisesti. Pitää varoa ettei polta sormiaan kun vesi imeytyy kankaaseen ja toki kannattaa testata ensin kestääkö kangas tulikuuman veden mutta toistaiseksi mikään putsaamani vaate ei ole mennyt pilalle.

yönkukkuja (Ei varmistettu)

Iskän antamalla opetuksella, lähtisin kokeilemaan pumpulipuikolla puhdistettua bensiiniä( saa apteekista) ,mutta testaa ensin saumaan ,ettei lähde värit.... itse olen saanut mm. Nahkataista tuollaisen tahran pois... mutta aina ensin kokeilisin jääkylmää vettä ja silkinpesuainetta. Ps. Meikkitahrat lähtevät parhaiten jääkylmällä vedellä ja fairyllä ,muttei ei fairyä koskaan suoraan kankaalle vaan aina sormen kautta vaahotettuna;)

(*_*) (Ei varmistettu)

Saitko tahran pois? Itse sain Cosin valkeasta nahkapaidasta kuulakärkikynätahran pois asetonilla, entiedä kestääkö silki asetonia mutta jos kokeilet sitä testaan ensin vaikka sisäpuolelle ja saumanvaraan ettei mene mekko pilalle

Ainoko (Ei varmistettu)

Jos et ole vielä poistanut tahraa, niin suosittelen kuivapesua pesulassa. Sillä lähtee pois mustekynä, pesulatyöntekijänä tiedän. Äläkä missään nimessä laita kloriittia silkille, se polttaa siihen reiän.

Hertta
Lilou's Crush

Heippa, ihanaa että oletus ei ollut, että olen ko koklannut... laiskuri täällä nimittäin ei ole. Luulen, että koitan ekana noita helliä keinoja, ja jos niistä ei ole mihinkään, sitten kutsuu pesula. Maksaa tosi melkein saman verran, kuin silkkimekkoni, joten se voi olla, että kuljen sitten läntti selässä :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.