Näillä mennään

Lilou's Crush

Kiitos vielä valtavan hyvistä vinkeistä talvijuoksuvarusteita tiedustelevassa postauksessani! Selkisi, että eipä se talvijuoksu vaadi juuri erilaisia varusteita kuin aiempi kesäkipittely, joten vinkkien avulla pääsin heti suoriltaan tien päälle. Ensin olin vastaamassa jokaiselle auttajalleni yksittäin, mutta koska vastauksesta olisi tullut niin samanlainen jokaiselle, ajattelin jakaa kiitokseni ja oman juoksuvermevariaationi vallan omassa postauksessaan.

Takana on nyt reilut kymmenen lenkkikertaa, voi tätä onnea ja auvoa. Tällaisiin varusteisiin ja niiden variaatioihin olen päätynyt lempikelilläni, noin nollan kieppeillä.

 1. Kaikki lähtee alta: tuskaisen tukevat juoksuliivit ovat minusta se kaikkein tärkein juoksumukavuuteen vaikuttava varuste. Menevät jopa ohi kenkien. Shock Absorberin liivit ovat itselleni ne oikeat. Alaosastossa tekniset alushousut, puuvillaisissa jos tulee hiki, niin äkkiä on häntäpää jäässä, hyi olkoon. Opittu kauan sitten yrityksen ja erehdyksen kautta.
 2. Pitkät juoksusukat. Lämmittää, ja nämä kompressiosukat lupaavat muitakin ihmeitä, tiedä niistä, mutta ovat erinomaisen mukavat. Hiertämättömät saumat ja valumaton varsi. Mahtavat. Lempparini ovat Asicsin.
 3. Teknistä materiaalia oleva (alus)toppi. Kuvassa Stadiumin SOC. Lämmittää hiukan, ja siirtää hikeä kohti seuraavaa kerrosta...
 4. ...joka talvella on H&M:n talviurheilupaita, sisäpuoli ohuenohutta fleeceä.  Hikoillessa ei kastu, ja siirtää jälleen sitä nihkeyttä kohti ulkokuorta. Pidän erityisesti pienestä kauluksesta.
 5. Alaosastossa SOC:in melko ohuehkot talvijuoksutrikoot, sisäpuolella pieni fleecekerros.
 6. Yläosassa tuulta ja vettä pitävä viileiden kelien juoksutakki, omani Asicsin.
 7. Nollassa ja alle laitan vielä pyllyn peitoksi juoksushortsit. Äitin oppeja, pylly ei saa paleltua. Ohuet shortsit lämmittävät juuri sopivasti, mutta eivät hiosta. H&M:ltä aikanaan hankittu nämä.
 8. Pienet tärkeät: villainen kauluri. Ehdoton minulle, olen kylmäkaula. Kun kaula on lämmin, on koko rouva lämmin
 9. Ohuet juoksuhanskat hyvillä heijastimilla, jälleen SOC:ia omani.
 10. Muutamilla plussa-asteilla korvillani on tuollainen korvaläppäpanta, SOC tämäkin.
 11. Gore-tex lenkkarit, maastojuoksuun tarkoitettu mutta talvella erihyviksi havaittu, omani Adidakselta.

+1 aina mukana on iPhonessa Spotifyn lenkkilista ja RunKeeper-sovellus, joka tasaiseen tahtiin kertoo, missä mennään. Suosittelen!

Jep. Kirjava kuin kaalimaan kartta, se minä olen tuolla viipottaessani, varusteet kun on vuosien saatossa haalittu milloin mistäkin alesta, mutta siitä viis, ihanaa, kun juoksu kulkee. Olen muuten aikamoinen vilukissa normaalielossa, uskoisin, että lämminverisempi jättäisi tuon topin ja shortsit pois varusteista, tai laittaisi pitkiksen tilalle topin pelkästään.

Eilisellä lenkilläni oli ehkä kurjin juoksukeli ikinä! Kevyt vesisade muuttui tovin matkan päässä kotoa ämmiksi äkeet selässä, äkeet, jotka oli täytetty rännällä, joka jossain vaiheessa muuttui kaatosateeksi. Aivan hirvittävää, kun jäinen hyhmä vain tippui taivaalta hiuspohjaan. En varmasti ole juossut koskaan kovempaa viimeisiä paria kilometriä!

Varusteiden toimivuus tuli sitten testattua äärioloissa: vaikka olin hikimärkä, olivat varpaat kuivat loskan läpi juostessa, ja takki piti ulkoapäin tulevan veden siellä missä pitikin. Voin sanoa, että perille päästyä, kuuman suihkun alla oli jokseenkin helpottunut fiilis, ja ehkä vähän jo voittajakin.

 

PS. Pienillä miinuksilla vedän jalkaani suosiolla edestä "topatut" maastohiihtohousuni, ja topin vaihdan  ohueen pitkähihaisen treenipaidan, nollan maissa ohuen villapipon. Sitä kylmemmillä siirryn suosiolla sisäliikuntaan tai kävelyyn.

Kommentit

Evin

Hei, mistä toi villainen kauluri on? Täällä ois yks kylmäkaula vielä kauluria vailla! :D Ja hei kiitos kivasta blogista!

Hertta
Lilou's Crush

Tuo on ostettu muutama vuosi sitten TopSportista! Näitä vastaavia löytyy kyllä nyt vilkuilun mukaan oikeastaan kaikista urheilukaupoista, ovat usein sellaisissa "pahveissa" kiinni ja rutattuna kasaan, useimmiten lasketteluvaatteiden yhteydessä olen ollut huomaavinani. Olen tykännyt hurjasti urheilussa, voin todella lämmöllä suositella!

Hertta
Lilou's Crush

..ja kiitos sinulle, että luet :) Lämpimiä kauloja, sulle ja mulle :)

maitokahvi
Päivän ajatus

Kiitos! Nää tällaiset on tosi hyviä postauksia tällaiselle talvijuoksun aloittelijalle! Tuntuu, että alkuun pääsemisessä juuri vaikeinta on löytää säähän sopivimmat vaatteet :) Nyt alkaa mullakin olla pikkuhiljaa varusteet kohillaan: ohut merinovillakerrasto, talvijuoksuun sopivampi juoksutakki, merinovillabuffi kaulaan, juoksuhanskat- ja pipo ja trikoot on jo, ja postissa matkalla luokseni on vielä Salomonin maastojuoksukengät. Aikamoisia investointeja on tullut tehtyä, mutta koen, että talvella jos joskus on pakko olla kunnon urheiluvermeet päällä, jos meinaa ulkona harrastaa hikiliikuntaa. On muuten ihan mahtavaa, että ulkona on alkanut tänä talvena näkymään entistä enemmän lenkkeilijöitä!

Hertta
Lilou's Crush

Ajattelen ihan samalla tavalla varusteista -minua ei kiinnosta, mitä muut ylleen lykkää, siis ulkonäköpuolesta, mutta omassa menossa toimivuus on kyllä todella tärkeä tekijä, sitä nauttii kun on mukava olla, ja tulee lähdettyäkin ihan liikkumisen ilosta, kun ei tarvitse epämukavuutta kärsiä :) Minulla oli käynyt niin, että moni hiihtoa varten hankkimani varuste (hanskat, buffi, panta, paksummat housut, paita, aluskerrastot jne) käy tosi hyvin myös juoksuun (itseasiassa taitaa moni juoksuvarusteita ollakin) niin selvisin yllättävän vähin hankinnoin. Alesta ostin takin (hiihtotakkini on HÄVINNYT viime vuonna!  ja nuo kengät, olivat molemmat -50%, miten ilostuttavaa!

maitokahvi
Päivän ajatus

Mäkin toivon, että juoksuvermeitä voi sitten hyödyntää myös hiihtäessä, jos teinivuosien hiihtointo vaikka alkaisi palailemaan uusien varusteiden myötä. Tänä talvena olen satsannut hyviin ulkoiluvaatteisiin, kun olen jotenkin herännyt siihen, etten ulkoile talvisin juuri ollenkaan, johtuen juuri siitä, ettei mulla ole ollut talviulkoiluun sopivia vaatteita. Hyvien ulkoiluvaatteiden kanssa kun ulkoilu on huomattavasti kivempaa ja reippaampaa kuin villlakangastakki-farkut-viritelmillä :D Ehkä nyt alan jo olla riittävän aikuinen myöntämään, etteivät ulkoiluvaatteet ole noloja vaan ihan oleellinen avain hyvään fiilikseen talvisäässä :D Mulla on kyllä vielä kolmikymppisenäkin hämmentävän monta ystävää, joilla ei ole ollenkaan kunnollisia ulkoiluvaatteita.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.