Neuvoisinko kymmenen vuoden takaista minääni?

Lilou's Crush

Ainoa koneelta löytyvä kuva noin kymmenen vuoden takaa -minä ja toinen rakkaista Liisoistani Unkarin Sziget-festareilla tyttöin reissulla.

Jäin pohtimaan Trendin ja Lilyn toimituksen haastetta siitä, millaisen neuvon antaisin kymmenen vuoden takaiselle itselleni.

Kymmenen vuotta sitten (jouduin lunttaamaan CV:stä, sillä vuosiluku-muistini mitättömyys voittaa jopa nimimuistini surkeuden!) työskentelin mediatoimistossa digimedian suunnittelupäällikkönä. Tein helkutisti hommia, joista nautin suunnattomasti, vaikka nuori ikäni toisinaan asettikin extrapaineita liike-elämässä. Opiskelin iltaisin ja viikonloppuisin verkkoliiketoiminnan johtamisen jatkotutkintoa ja asuin sinkkutyttönä Krunikassa. Urheilin liikenevät vapaa-ajat Motivuksella ja vietin paljon aikaa ystävien kanssa sekä ennätin tehdä vielä hiukan kuvauksiakin. Kovin työntäyteistä, mutta antoisaa nuoren aikuisen elämää siis.

Kymmenessä vuodessa sen jälkeen on tapahtunut valtavasti. Työpaikat, asunnot, vaihtunut, elämän mies löytynyt, perhe kasvanut ja tärkeitä ihmisiä elämän varrelta nukkunut pois. On tullut tehtyä pieniä ja suuria hyviä ja vähemmän onnistuneita päätöksiä. Mutta vaikka kuinka mietin, ei mieleeni tule yhtään neuvoa, jonka haluaisin tai osaisin antaa matkaevääksi itselleni juuri kymmenen vuoden taakse.

Luulen, että suurin syy siihen, että en haluaisi palata taaksepäin neuvomaan itseäni, on uskoni perhosvaikutukseen; kenties pienikin polun muutos, ihan mitättömän oloinen valinta, olisi voinut ohjata elämäni ihan toiseen suuntaan. Ehkä olisin samassa pisteessä kuin nyt, ehkä asuisin Jyväskylässä, New Yorkissa tai Lontoossa. Mutta ei, vaikka hienoja mahdollisuuksia on maailma täynnä, en haluaisi ottaa sitä riskiä, että nykyinen elämäni, iloineen ja suruineen olisi muuta kuin juuri sitä, mitä se on.

Jännä nähdä, mitä seuraavat kymmenen vuotta tuo tullessaan. Että eteenpäin, sano mummo lumessa!

Kommentit

FFFifi
Fitness Führer

Mä mietin ihan samaa, jos antaisin jonkun neuvon niin se olisi hyvin sä vedät. Kymmenen vuotta sitten mulla ei ollut mikään älyttömän helppo elämänvaihe, ja on sinä aikana montakin asiaa, jotka nykyään tekisin toisin, mutta uskon että tein siinä tilanteessa parhaani kuitenkin.

Hertta
Lilou's Crush

No just näin! "Hyvä tulee" :) minustakin tuntuu, että olosuhteisiin ja tiedossa oleviin seikkoihin nähden olen tehnyt pääasiassa oikeita valintoja, vaikka sitten myöhemmin on kenties paljastunutkin juttuja, jotka olisivat voineet kallistaa vaa'an toiseen suuntaan. Mutta näillä mennään :)

Mona
www.monasdailystyle.com

Niin ihana postaus <3 Ja ihan samoilla linjoilla täälläkin:) Ainoa mitä mä sanoisin itselleni olisi: ota rennosti ja älä käytä alkoholia edes pienissä määrin, koska siitä tulee aina nuha:D 

MinEna
Kasvukäyrillä

Näin mäkin ajattelin, että nyt on just hyvä ja joku mut tähän toi, nimittäin se kuljettu tie takana.

mutta en kuitenkaan voinut olla huutamatta jälkiviisauden sanoja: http://www.lily.fi/blogit/kasvukayrilla/hoi-sina-kymmenen-vuotta-nuorempi-mina :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.