Nuoltu lautanen, eli kuinka kävi ruusukaalicarbonaralle

Ladataan...
Lilou's Crush

Tänään lautaselta löytyi jotakin ei-niin-tavanomaista tässä huushollissa, nimittäin ruusukaalia. jostain syystä tuo pieni suloinen kaalinpää on ollut vallan hyljeksitty, ennenkuin törmäsin herkullisessa Nautiskellen-blogissa sellaiseen ohjeeseen, että sitä oli aivan ehdottoman pakko testata. Tuunasin reseptiä hiukkasen, alkuperäisen löydät täältä.

Ja hyvää tuli, niin hyvää, että ohje on ehdottomasti laitettava kiertoon.

Ruusukaalicarbonara

Tarvitset:

1 ltk ruusukaalia

1 pkt tuorepastaa

1 pkt filepekonia

(Voita/oivariinia tms -jos käytät peruspekonia, tätä ei ehkä tarvita)

1/2 chilipalko

1/2 pss parmesania

3 kananmunaa

suolaa

mustapippuria

 

Tee näin:

Pese ja pilko ruusukaalit ja chili valmiiksi (poista kannat kaaleista, jos ovat tukevia). Pilko pekonit pannuun. Kun ne alkavat ruskistua, lisää joukkoon ruusukaalit. Lisää hiukan rasvaa joukkoon, ruusukaalit eivät näin tartu pannun pohjaan. Vähennä lämpötilaa, ja sekoittele, kunnes ruusukaalit ovat pehmeneet mukaviksi. Suosin itse "al dente" tyyppistä rapsakkuutta.

Sekoita munat ja noin puoli pussillista parmesanraastetta kastikkeeksi kulhoon.

Laita pastan keitinvesi kiehumaan, suolaa maun mukaan. Kun pasta on kypsä, nappaa talteen reilu desi keitinvettä. Valuta pasta ja lisää se pekonien ja ruusukaalien kaveriksi. Sen jälkeen kaada päälle muna-parmesankastike ja lisää keitinvettä pikkuhiljaa, sekoittele. Anna vetäytyä pienellä lämmöllä hiukan kasaan, sellaiseksi kuin pidät.

Mausta mustapippurilla ja parmesanilla joko pannussa tai lautasella.

Seuralainen söi kaksi lautasellista tyhjäksi.

Share

Kommentit

Sini / Nautiskellen (Ei varmistettu) http://nautiskellen.blogspot.com

Tälläinen on kyllä ihan parasta, kun reseptit lähtevät kiertoon! Aamun piristys. Ihanaa, jos maistui teilläkin! :)

Emilia M

Mä olen tehnyt tuosta samasta vegaanista versiota aika pitkään, se on myös koukuttavaa! http://chocochili.net/2010/01/ruusukaalia-ja-vegepekonia/

Vierailija (Ei varmistettu)

Ooh, kiitos tästä ohjeesta! Tuli taivaallisen hyvää! :P

Hertta
Lilou's Crush

IHANAA että sullekin maistui! Miten kivaa, että kävit kertomassa :)

Annahoo (Ei varmistettu)

Maistui jopa lapsillekin, kunhan vaan yhtään ruusukaalia ei päätynyt lautaselle... ;)

Hertta
Lilou's Crush

Hih, perinteitä täytyy vaalia ;) Onneksi on pekoni :D

Kommentoi

Ladataan...