Ny syyään!

Lilou's Crush

Olen ollut kiltti tyttö, ja noudatin raskausajan suositeltua ruokavaliota vältettävine ruoka-aineineen tunnollisesti.  Kuitenkin kun herkkusuu olen, raskaana ollessa tein jo pitkän listan kännykkään, mitä on saatava heti, kun vauva vain syntyy! Ja nyt viikon jälkeen, hahaa, listalta voidaan jo kuitata muutama himotus pois!

Ihanaa on ollut mässytellä,  jeskamandeera sentään!

Himolista top 10 top 9

  1. Sushi. Siis kunnollinen, raakaa kalaa, merilevää, kaikkea mahdollista sisältävä ihana tuore sushi. /SYÖTY JO SYNNÄRILLÄ
  2. Juustot. Valuvat, lämpimät brie- ja muut pehmeät juustot. Ah, kyllä! /HETI KOTONA HERKUTELTU
  3. Kuohuviini. Ehdottomasti kauniista Aurora-lasistani, hyvin viilennettynä. /EI VIELÄ MAISTELTU, MUTTA ODOTTAA OIKEAA HETKEÄ
  4. Graavilohileivät. Ja nimenomaan naapurin rouvan ohjeella toteutettuna/PIAN!
  5. Maksapihvi. Tuhti maksapihvi./EI TEE ENÄÄ MIELI
  6. Mozzarellasalaatti. Tai Mozzarellapasta. Ulkomaisesta, takuulla pastöroimattomasta puhvelimozzasta kunnon pestopläjäyksellä/JUU, TOKAPÄIVÄNÄ KOTONA
  7. Fetasalaatti. Kesäsalaatti./HUOMISEN RUOKANA
  8. Olut. Saunassa. /NYT EI ENÄÄ TEE MIELI
  9. Pippuripihvi. Medium, kiitos. /ODOTTAA OIKEAA HETKEÄ

...apua, kone kokee kohta oikosulun valuvasta kuolastani...

Mitäs "kiellettyä" teikäläiset himoitsi raskausaikana? Unohdinko jotain itsestäänselvää?

Kommentit

Laura Lauttasaaresta (Ei varmistettu) http://laura.minityyli.fi/

Kääk, mä oon ollut tosi tuhma tässä kolmannessa raskaudessa ja syönyt sun listalta kaikkea paitsi sushia ja maksapihviä.

Hertta
Lilou's Crush

Hassu oot :) riskithän on tosi tosi pienet suomessa, mää vaan oon tämmönen ylivarovainen näissä hommissa :) 

Pallomaha (Ei varmistettu)

Hahaa, juurikin eilen luettelin miehelleni vastaavaa listaa (LA ensi viikolla ja melko valmis olisin jo jättämään tämän raskausvaiheen taakse - ja todellakin päästä taas herkuttelemaan)! Nimenomaan kaikki iiiihanat juustot, graavi kala, ilmakuivattu kinkku ja viinit ovat ensimmäisenä listalla, shamppanjakin jo valmiina kylmässä kotiintuloa odottamassa, mmmm... "Syöty jo synnärillä" - hehe, RESPECT! :D

Hertta
Lilou's Crush

Ihan samat himotukset ja tästä löytyikin vielä yksi jonka olin unohtanut! Ilmakuivattu kinkku, sitä on saatava heti huomenna!!! Ou jee! Meilläkin on shamppis kylmässä, mutta illat on menneet niin myöhälle (ja lopen uupuneena) että vieläkään ei olla neidin kunniaksi kilistetty! Se asia ehkä korjaantuu huomenna :)

Heini___ (Ei varmistettu)

Sushi ja kuohuviini! Tosin raskaus on aika aluillaan ja etovan olon takia ei himottele sen ihmeemmin oikein mikään. Mäkin olen koittanut tunnollisesti jättää väliin vältettävät ruoka-aineet (tosin olen vahingossa vedellyt esmes mediumpiffiä), paljon hankalampaa etenkin raffeleissa kuin etukäteen kuvittelin! Alkoholi on vielä ihan iisipiisi kaikkeen muuhun verrattuna.

Hertta
Lilou's Crush

Joo olen ihan samaa mieltä, että yllättävän vaikeaa on ravintolassa syöminen! Alkomahooli on helpoin välttää, vaikka kovasti kuohuvasta ja oluesta pidänkin :) tsemppiä raskausolojen kanssa, toivottavasti pian helpottaa ellotus!

Niin tuttua! :) Mä sain ihanalta kälyltäni suoraan synnärille sushi-lähetyksen ja olin lisäksi tehnyt valmiiksi miehelle listan mitä kaikkia susheja sitten ekalla aterialla olis herkkua saada. Poikamme syntyi juuri joulun alla ja pääsin onneksi joulupöydässä antaumuksella nauttimaan kaikista kaloista, voi että kun ne maistui hyvälle! Ilmakuivattua kinkkua söin raskauden aikana, kun Italiassa ollessamme yksi paikallinen ravintolan omistaja vakuutti niin mut siitä että parmankinkku sopii kyllä. Tosi vakuuttava lähde neuvomaan, uskoin nälkäisenä. ;)
Nautinnollisia herkkuhetkiä sinne ja onnea vielä <

Hertta
Lilou's Crush

Ihana käly! Oi että! Semmosia ne on :) ja oon kade tuosta joulusta, itse olin niin pahoinvoiva että menk ihan kaikki jouluherkut sivusuun, mutta ainoa mitä kaipasin oli just nuo kalat (ja juustot!) kiitos onnitteluista :)

Jenniee (Ei varmistettu)

Apua, mä olen kyllä syönyt tuorejuustoja, mozzarellaa &amp; fetaa koko raskauden ajan, kunhan niissä on lukenut pastöroitu.. Ja pastöroimatontakin ulkomaan juustoa olen syönyt jos se on kovaa &amp; kunnolla kypsytettyä (parmesan).

Hertta
Lilou's Crush

Pastöroitujenhan sanotaankin olevan ok, javaliollakin mainittiin, että listeriaa ei ole sen tiloista löydetty ainakaan 10 vuoteen. Minä vaan oon tällainen "kaikki tai ei mitään" tyyppi :)

StyleC (Ei varmistettu) http://tyylicasual.blogspot.fi

Mahtavaa kuulla että joku muukin on valinnut saman suhtautumisen kuin mäkin, sillä olen myös ollut tosi tunnollinen tässä syömisasiassa koko raskausajan- selkeästi tarkempi kuin aika moni muu. Laskettu aika on marraskuun loppupuolella ja pahiten himotuttaa juuri kaikki erilaiset juustot. Sitten graavi ja kylmäsavustettu lohi sekä ilmakuivattu kinkku. Jouluksi olenkin jo ilmoittanut että ihan sama mitä muuta silloin tarjoillaan (olen myös ajatellut tänä jouluna istua jonkun muun tekemään valmiiseen pöytään....) mutta juustopöydän on syytä notkua, samoin kalavalikoiman ;) Ja kyllä varmasti maistuu hyvältä pieni lasillinen myös punaviiniä, vaikka alkoholin poisjättäminen tässä koko hommassa kaikkein helpointa onkin ollut. Mutta ne juustot, oih.... Pitäiskin varmaan alkaa ruveta kyhäämään miehelle listaa siitä mitä jääkaapista pitää löytyä kun synnäriltä joskus palaillaan kotiin ;)

Hertta
Lilou's Crush

Sama täällä, ja suurin osa raskauskavereistani käyttää aalaisjärkeä oikein fiksusti. Minä olen ollut hankalasta raskaudesta johtuen sen verran huolissani kaikesta, että jitenkin koin helpottavaksi varmasti höpsön tarkastikin noudattamani ruokavalion. Ja ny voi herkutella :)

Tintti K

Oi se tunne, kun sai ensimmäistä kertaa syödä sushia ilman minkäänlaisia rajoitteita synnytyksen jälkeen! Sitä ei ihan heti unohda :)

Hurjasti vielä onnea Pullasta!

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos ! Ja Mikään ei ois voinut maistua paremmalle :) nyt tosiaan jo kolmesti syötynä, ja edelleeni-ha-naa :D 

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos ! Ja Mikään ei ois voinut maistua paremmalle :) nyt tosiaan jo kolmesti syötynä, ja edelleeni-ha-naa :D 

I love mondays

Mä söin melkein kaikkea silleen järki kädessä asenteella eli vain tuoretta graavikalaa (joissain tuorekalatiskeissä myydään muuten vakuumista otettua tavaraa, törkeää!!!), sushia surimilla, ilmakuivattua kinkkua italiassa, juustoja valikoiden ja piffit mediumina kotona. Söin jopa rapuja jotka ei kai oo kielletyllä listalla, muttei varmaan kovasti suositellakkaan, ihan viimesillä viikoilla. Maksasta en välitä mutta tartarpihvit jätin suosiolla synnytyksen jälkeen herkkulistalle. Ja mikä kummallisinta viini maistui todella pahalle koko raskauden ajan (yritin muutaman kerran ruoan kanssa ottaa tilkkaa) mutta shampanjatilkalla skoolasin juhlatilaisuuksissa pariin otteeseen ja maistui aina yhtä ihanalta kuin ennen raskautta ;)

Itseä eniten kummastuttaa kaikkien maiden hyvin erilaiset ohjeet odottajien ruokarajoituksille. Hesarissa oli juttu eri rajoitteista joskus pari vuotta sitten ja olen yrittänyt sitä etsiä mutta tuloksetta.

Hertta
Lilou's Crush

Hahaa, mun silmiin olet elänyt villisti ja vaarallisesti :D mutta tosiaan, uskon itsekin siihen, että järki kädessä pärjää mainiosti, kun kiinnittää huomiota tuoreuteen ja hygieniaan. En vain itse osannut relata vaan koin helpommakdi vetää pilkun tarkasti -ei tarvinn ajatella :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Salmiakki ja aurajuusto! Tai salmiakkihan ei sinänsä kielletty, mutta ei suositeltukaan, koska sen sanotaan nostavan verenpainetta ja lisäävän ennenaikaisen synnytyksen riskiä, vai mites sen nyt menikään...

Minäkin olin raskausaikana todella tarkka (melkein neuroottinen) kiellettyjen ruoka-aineiden suhteen. Ekassa raskaudessa en todellakaan tiennyt mistään rajoituksista mitään, ennenkuin menin ekaan neuvolaan joskus viikolla 8. Siellä tuli ihan hirveä olo, kun tajusin syöneeni kaikkea kiellettyä ja olin ihan varma, että listeria jo jyllää elimistössäni... siitä varmaan sain jonkinlaisen kammon, ja sen jälkeen olinkin ihan ylitarkka :) Fetaa ym. söin kyllä raskausaikana pizzassa tai muuten kuumennettuna, mutta en esim. olisi syönyt pesemättömiä mansikoita suoraan pellosta kerättynä.

Hertta
Lilou's Crush

Ihan taidat olla kuin minä :) tosin jo ekassa raskaudessa noudatin samaa linjaa, koin sen jotenkin helpottavaksi, vaikka välillä toki olikin ties vaikka mitä mielitekoja :)

hM (Ei varmistettu)

Mun neuvolakätilö sanoi, että pastöroidusta maidosta tehtyjä juustoja voi kyllä syödä, kun kyselin asiasta..joten olen ihan hyvällä omallatunnolla mussuttanut mm. Auraa :) Sushit olen jättänyt väliin, joten tiedän kyllä, mitä aion lähettää miehen hakemaan vauvan synnyttyä. Muuten olen kyllä noudattanut neuvolan listoja raskausaikoina, ei viitsi ottaa turhia riskejä. Syyllisyys olisi ihan valtava taakka, jos jotain ongelmia syömisten seurauksena tulisi. Mulla on mm. tuttavapiirissä henkilö, jolla on vakavia terveysongelmia, koska hänen äitinsä on sairastanut listerian raskausaikana. Ei ne kieltolistat kuitenkaan tuulesta temmattuja ole.

Hertta
Lilou's Crush

No juuri näin. Toivottavasti saat synnärille aivan superherkkusushit! Jos synnytätä hki:ssa, Umeshun sushit sai meikältä 10 pistettä ja sen papukaijamerkin :)

Nonariina
Kahvia ja unelmia

Mahtava lista! Just viime viikolla tein miehelle listaa synnäriä varten, että mitä saa luvan hakea Sushi Barista mulle juhlaillalliseksi :D Esikoisen synnytyksen jälkeen sain myös synnärisushit ja odotan jo kieli pitkällä H-hetkeä :D Vai pitäisköhän tässä odottaa sitä vauvaa!?

Mutta joo shampanja ja ihana viileä valkoviini ovat myös listan kärjessä ;). Enää pari viikkoa <3

Nonariina
Kahvia ja unelmia

Olen muuten myös syönyt suomalaisia pastöroituja juustoja, koska se jälkikontaminaatioriski joka ilmeisesti on viime vuonna lisätty listalle kuulostaa vähän oudolta. Eikös se voi olla ihan missä vaan ruoassa jota joku on joskus käsitellyt? Joka tapauksessa kai se on parempi pelata varman päälle kuin ottaa turhia riskejä :).

Vierailija (Ei varmistettu)

Vaikka itse noudattaisi ohjeita pilkun tarkasti, ei valitettavasti aina voi olla varma, että kaikki muut noudattavat. Esim. kaupan liha-/kalatiskeillä monesti pyörii samoilla pakkauspöydillä raa'at ja kypsennetyt tuotteet sekaisin, voidaan leikata samoilla veitsillä ym. Eli ei se hygienia aina ole niin taattua.
Ostat palan makkaraa, jonka myyjä leikkaa samalla pöydällä, samalla veitsellä, millä toinen myyjä äsken leikkasi raakaa lihaa... Näin ei tietenkään pitäisi käydä, mutta riski on.

Hertta
Lilou's Crush

Totta. Ja ainahan sitä voi vaikka kaatua turvallensa toksoplasmoosiseen maaperään, jos oikein surkea tuurikäy. Ja helpommi vielä, kuulin, että sitä pelättyä listeriaa saattaa löytyä ihan omasta jääkaapistakin(heh, kuultuani tämäm saikin oma jääkaappi elonsa tehopesun... Mitkä raskaushormononit ;) Muistanpa muuten yhden reissun, jossa oikein silmiinpistävästi hotellissa oli elintarvikehygienia niin retuperällä, että tuli ostettua kovasti ja paljon evästä lähikaupasta. Brggghh!

Hertta
Lilou's Crush

Synnytyssairaaloiden ja sushiloiden pitäisi tämän kommenttilaatikon perusteella tehdä tiivistä yhteistyötä :D toivon sulle mitä sujuvinta loppumatkaa ja herrrrrkullisia synnärisusheja :)

Kao Kao

En oo raskaa, mut henki menis jos kalaa söisi. Mä oon koko kesän himoinnut lohta, siikaa, savustettua ahventa, katkarapuja ja simpukoita. Yksi päivä melkein itkin, kun olisin halunnut lohisushia enkä saa mennä sitä ostamaan. Yhyy. Kysyin jo lääkäriltäkin siedätyshoitoa, mutta kalaan ei kuulemma siedätetä. höh.

Kao Kao

*na

Hertta
Lilou's Crush

Voi ei miten kurja allergia!! Eikös niin, että kala-allergia tosiaan on useinkin hurjan vakavaa luokkaakin vielä, kuten sinullakin? Itse onlen allerginen vähän helpommin, eli ikäville asioille kuten pöly ja ampparit, "turhille" asioille kuten siitepöly ja jokseenkin hyvin vältettäville eli eläinpölylle. En siis syötäville.

Kao Kao

Ei siihen onneksi heti kuole, eli hyvin kerkeää nihkeillä tunninkin ennen kuin suostuu menemään lääkäriin piikille :)

Mut siis mähän omistan ton lisäksi myös tuon siitepöly- ja pöly-allergian, hajusteallergian ja vielä "muutaman" yliherkkyyden.. Hih. 

Mut näiden kanssa kuiten elää.. Opettelin restonomiaikoina tekemään ruokaa ihmisille, joilla oli 1-5 asiaa joita ne sai syödä. Joten olen oikestaan nöyrän iloinen, että voin syödä muutakin kuin keltaista sipulia ja soijanakkeja..

Hertta
Lilou's Crush

Upea asenne, sillä selviää -mutta harmittelen silti sun puolesta! Itsellä kun oli tosiaan jo tämä 9kk haasteellista syömisen aikaa, mutta sitä helpotti vielä, kun tiesi sen aikanaan päättyvän! Hajusteyliallergia on varmasti ikävä riesa, itselläni ei sitä ole varsinaisesti, mutta hemskatin herkkä hajuaisti, ja voimakkaat tuoksut vaivaa jo sen kanssa, vaikka eivät allergiaa aiheutakaan.

Irene // Tyyli.com (Ei varmistettu) http://blogit.iltalehti.fi/mademoisellepigalle/

Voi apua, mitähän mä oikein sit syön jos joskus olen raskaana. Listalla melkein kaikki mun lempiruoat ja -juomat yhyy!

Hertta
Lilou's Crush

No niinpä :D On se alkuun aikamoista taiteilua, mutta loppua kohti tulee selkärangasta. Ja sitten vielä, jos sattuu olemaan meikäläisen tapaan turhan tarkka, alkaa miettiä toksoplasmoosia etenkin reissuilla yms yms yms... Oe voe :)

Hertta
Lilou's Crush

En kestä miten ajattelevainen mies! Itse olin tällä kertaa niin shokissa, että en usko edes lemuavimman herkkujuuston päässeen tajuntaan, mutta ekalla kertaa, tuo olisi ollut unelma!

Bianca** (Ei varmistettu) http://thebernardandbianca.blogspot.fi

Ruokahimotuksia ei juurikaan ollut, ehkä kerran sushia ja kylmää olutta teki mieli. Odotetuin mielijuttu oli mahallaan nukkuminen! Aijai oli ihanaa synnytyksen jälkeen oikaista itsensä lempiasentoonsa ja kyllä uni taas maittoi :)

Hertta
Lilou's Crush

Voi sinä onnekas, minä en pysty kunnolla nukkumaan baaritoiminnan vuoksi edes kyljelläni, aristaa sen verran. Kunhan tässä nyt sitten se vuosi vielä menee, niin ehkä sitten :D

Bianca** (Ei varmistettu) http://thebernardandbianca.blogspot.fi

Näin se aika kultaa muistot jo 2.5vuoden jälkeen..en tosiaan muistanut kuinka kamala kipu sitä olikaan kun maito nousi..jäänyt mieleen vain se raskauden aikainen toive ja maitotoiminnan tasoittumisen jälkeinen onni :D Tsemppiä sulle..kaalinlehtiä kehiin vai miten se meni..?

Pulina (Ei varmistettu)

Olen itsekin tosi tarkka raskausajan syömisistäni: neuvolan listaa pyrin noudattamaan pilkuntarkasti, joskin jälkikäteen olen huomannut pieniä hairahduksia kiellettyjen ruoka-aineiden pariin. Kyse on siis ollut vain siitä, että en ole esimerkiksi tajunnut, että jossain leivässä tai jogurtissa on pellavansiemeniä. Vieraisilla ollessa kaikkea ei myöskään vain kehtaa syynätä siinä määrin kuin itseä haluttaisi, varsinkaan siinä vaiheessa, kun raskaus ei ole vielä yleistä tietoa. Aina tuntuu, että joku on minua tarkempi (joku sanoisi, että hysteerisempi), ja se saa minut tuntemaan itseni vastuuttomaksi äidiksi. Olen esimerkiksi syönyt suomalaisia mansikoita ja mustikoita huuhtelematta, ja jälkikäteen tuntenut itseni heittiöksi, vaikka neuvolassa "sain luvan" niin tehdä. Haaveilen kyllä susheista synnytyssairaalassa, mutta vielä enemmän haaveilen siitä, että tämä vanne pään ympärillä hellittäisi.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.