Oi Esta

Lilou's Crush

 

Mistä tietää, että reissuun on enää aika vähän aikaa? No siitä, että on aika alkaa väkertää ESTA:a, eli sähköinen hyväksymiskaavake USA:n matkalle. Viisumiahan Suomesta ei lomareissuille tarvita, mutta notta että ei ihan niin helpolla päästä täältäkään käsin rapakon taakse... Ensimmäisellä hakukerralla muistan, että jännitti, sillä jostain syystä hakemus ei meinannut millään mennä läpi. Kuulin myöhemmin, että tämä on ihan normaalia, ja yhdenkään tuttavani lupa ei ole jäänyt heltiämättä. Silti kun matka-aika läheni, ja lupa aina vain uupui, kyllä pisti hikoiluttamaan, joten sen jälkeen olen plankettini täyttänyt aina hyvissä ajoin ennenkuin 72 tunnin minimiaika umpeutuu, eli ihan turhankin ajoissa.

Reissuun ensi kertaa lähteville tiedoksi, että ESTA maksaa tuossa rekisteröintivaiheessa 14 dollaria, ja maksu suoritetaan luottokortilla. Jos passi menee uusiksi kahden vuoden aikana, eli vaikkapa nimi muuttuu, ESTA täytyy tehdä uudelleen Esta on voimassa kaksi vuotta kerrallaan, omani vanheni ihan äskettäin, samoin miehelläni. Että näin sitä vietellään iltaa, nyt ensimmäistä kertaa peräti neljää hakemusta naputellen.  

Ensi kesänä onkin aika jättää hyvästit myös vanhalle paljossa mukana olleelle passikullalle -silloin tulee nimittäin kymmenen vuotta siitä, kun uusittiin viimeksi passit naikkariin mennessä ja pakattiin kimpsut häämatkalle kohti Kiinaa! 

PS. Hauska pieni juttu muuten: ostimme lentomme ennen kuin meidän perheen pienin oli saanut virallisesti nimensä, ja ensi kertaa nimi naputeltiin juhlallisissa tunnelmissa juuri tämän tulevan New Yorkin reissun lentolippuun. 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.