Oma koti & remontti: mini-WC

Lilou's Crush

 Tarkoituksena oli esitellä juuri valmistunutta työhuonetta, mutta pimeys ja se, että miekkonen on sen tyystin nyt sotkenut papereillaan esti suunnitelmat. Sen sijaan, let me introduce, yläkerran pikkuveski.

Alkutilanne:

WC oli alkuperäisessä tilassaan, kuten muukin asunto. Erittäin siisti, mutta materiaaleiltaan ei vastannut nykypäivän tarpeita. Seinät olivat muovitapettia ja lattia ehtaa 32-vuotiasta kokolattiamattoa.

Ensialkuun ajattelimme uudistaa lattian sekä kalusteet ja pinnoittaa seinät uudelleen sen kummemmin rakenteisiin kajoamatta, mutta loppujen lopuksi koimme kuitenkin järkevämmäksi uusia WC:nkin vesieristyksen vastaamaan nykystandardeja (vaikka lattiakaivoton tila ei tätä vaadikaan) ja lisäksi vahvistimme seinien koolinkeja ja suoristelimme käyrää allasseinää. Pikku remppa olikin sitten komea ja täysimittainen vessaremppa.

Lopputulos:

Plussat:

- erityisen kauniit, ihkaoikeat kivilaatat (jotka tuottivat remppareiskoille järrrjettömästi pään-, poran-  ja sahanvaivaa, olivat kovaa kuin, no, kivi)

- kaunis, eleetön ja tehokas valaisin, Flosin All Light

-tehokkaasti käytetty pikkiriikkinen tila

-Vitran kaunis wc-istuin

-Ikean tehopakkaus-pesuallassysteemi

 

Miinukset:

-Idon seinäwc-systeemi. Ihan susi, huuhtelee huonosti, epäkäytännöllinen nappisysteemi ja kauhea kolina. Jäi kerran valuttamaan pariksi tunniksi, ja luulin jo, että putkimies on kutsuttava paikalle. Alakerran Grohen systeemi on noin sata kertaa parempi ja mukavampi käyttää. Harmittaa.

-Vähän persoonaton ulkoasu, valinnat kun jouduttiin tekemään kovassa kiireessä. Suosin siis tunnelmallisempaa alakerran hotellia (tämä tieto varmasti on todella tarpeen kaikille :D)

 

WC:hen on tulossa väriläiskäksi Pappelinan kirkkaankeltainen tai oranssi yhden pallon matto, ja lisäksi yksiväriset pikkupyyhkeet. Tykkään käsipyyhkeinä pitää noita pienempiä, vieraspyyhkeiksi nimitettyjä, eivät sitten ui pesualtaassa vahingossakaan, kun viereisellä seinällä melko lähellä ovat roikuskelemassa.Seuraavaksi jotain muuta kuin vessajuttuja. Lupaan.

Kommentit

NinaVee
Väreilyjä

Taisin jo alakerrassa (tai saunassa tai jossain märkätilassa) kehaista valkoista suurta laattaa ja wc-istuinta ilman jalkaa. Kehaisen samoja asioita taas. Voi että mä inhoan jalallisia pyttyjä!!!

Hertta
Lilou's Crush

Saa kehua. Ne on munkin jokapäiväisiä ilon aiheita. Et usko, miten kiva on tuo yläkerran veskikin vain vaikka imuroida (lapsi onnistuu kuljettamaan aina hiekkaa) tai pyyhkiä varsimopilla, ihan superhelppo siivota, ja siksi tuleekin siivottua usein. Ja valkoinen iso laatta jotenkin suurensi tuota pikkiriikkistä tilaa. Olen siis n. 75% tyytyväinen tähän tilaan. Mokoma Ido...

Hertta
Lilou's Crush

..ja piti siis kirjoittaa "Saa kehua ja kiitos" mutta olen niin huumassa tuosta jalattomuudesta, että käytöstavatkin unohtuu :D Anteeksi!

Ei yhtään liikaa vessoja ja kylppäreitä! Älä vielä lopeta ;) Oikein mielelläni katselen mitä on saatu aikaan, vaikka oliskin kiire. Ymmärrän kyllä, että saattaa harmittaa, jos tuntuu, ettei ihan ehtinyt kaikkea miettiä, mutta upeahan tuo on! Erilainen pönttö tuo jo niin paljon ja kauniit värit & pinnat.

 

Missä muuten meikkaat? Haaveilen itse siitä, että saisin meikit heti tohon lavuaarin alle ekaan laatikkoon jotenkin helposti eikä niin, että pitää kumarrella ja kaivella tai että meikit olisi sotkuisesti jossain esillä niinkuin ne nyt valitettavasti on. Pölyttyykin pesukoneen päällä :(

Vierailija (Ei varmistettu)

Eiks IDOa pysty millään vaihtamaan? Seinä-wc on kyllä kaunis ja varmasti helpottaa siivoamista.

Kaunis wc, makuuni, persoonallisuutta saanee just vaikka mainitsemillasi tekstiileillä!:)

Meille tulee klassisen ajatonta ilmettä (joka paikkaan), johon toivottavasti ei ehdi kyllästyä ihan heti.

Miss T (Ei varmistettu)

Minusta aivan superkaunis pikku-wc!

suvi m
suvi m

Tykkään tykkään! :)

Jotain samiksia löytyy meiltäkin. Meillä on Laattapisteestä hankitut Jika-merkkiset seinäpöntöt ja niistä toinen saattaa myös jäädä valuttamaan jos painaa nappia "väärin". Ärsyttävää! Mutta muuten seinäwc on kyllä mahtava ratkaisu siivouksen kannalta! :)

Hertta
Lilou's Crush

Cherry, hih, nyt loppui meidän vessat, ehkä voisin kolkutella naapuireiden oviin :D

meikkaan justiinsa täällä WC:ssä, valo on "julmempi" eli kylmempi kuin alhaalla, eli sopii siihen paremmin. Ja meikit on piilossa just vähän miten arvasitkin, tuossa ylemmässä laatikossa. Mutta tilaa on niin paljon, että kun kyseinen laatikko on jaettu sisältä kahtia, sinne mahtuu myös muiden perheenjäsenten tilpehöörejä. Alimmassa laatikossa on sitten hamsteriluonteeseeni sopien odottamassa täysiä pulloja yhtä sun toista, WC-paperit ja sen semmoista. Todella kätevä!

 

Vierailiija, vitsi, harmi kyllä ei, kun se vesisäiliösysteemi on muurattu tuon kivilaattakotelon sisään. Mur. Ainoa juttu, jota ei voi vaihtaa tai muuttaa.  Klassisuus on kyllä hyvä juuri siitä syystä, että pikkujutuilla sitä voi sitten muutella, jos (tai kun:) maku muuttuu!

 

MissT, kiitos kovasti!

 

suvi m, kiitos! Eikös teillä ole myös Ikeasta tuommoinen lipasto, mutta taisi olla leveämpi ja tamminen? Se leveys olisi ollut aivan ihana, mutta onneksi tämä 60cm:kin vetää hyvin romua.  Ja me muuten myös katsottiin niitä Jika-pönttöjä, ovat todella kauniin malliset, mutta syvyydeltään taisivat olla juuri sen muutaman sentin liian "pitkät" että eivät meille olisi mahtuneet.

 

 

MillaH (Ei varmistettu)

Vau, mikä vessa!

millamainen.blogspot.com

Maikki1 (Ei varmistettu)

Meillä on juuri paraikaa käynnissä kylppärin ja pikkuveskin kokoremppa ja olen ajatellut tuota Ikean allaslaatikosto -systeemia meillekin.
Mutta onko tuo allas helppo pitää puhtaana? Kun tuo matskuhan ei muistaakseni ole mitään normaalia posliinia tms?

Ihana vessa teillä! :)

Hertta
Lilou's Crush

MillaH, kii-tos kovasti :)

 

Maikki1, ainakin tähän mennessä on ollut oikein helppo; mukana tuli joku puhdistusaine+pehmeä sieni, mutta olen käyttänyt Belle Maisonsia ja sensemmoisia perusaineita ihan suvereenisti, eikä kärsimystä näy pinnassa. Ainoa pikku miikka tulee meillä hana+allas yhdistelmästä, meidän muuten kelvon Cubistan ja tuon allasmallin liitosta syntyy kovasti roiskeita hanan taakse, kun se ei tule pitkälle altaan ylle. Mutta sen kestää, kun emme kauniimpaa hanaa kyenneet löytämään :) Tällä parin kuukauden kokemuksella siis voin suositella allasta :) Tsemppiä remppaseen teille kovasti :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tyylikäs, hillitty, pitkäikäinen. Ja varmasti helppo pitää puhtaana :)

Tuosta Idosta täytyy minunkin kommentoida; meille asennettiin rempan yhteydessä kyseisen firman "jalallisten pönttöjen mersu", joka niin ikään on osoittautunut huonoksi valinnaksi. Huuhtelee vähän sinnepäin, kansi on murtunut (ja vaihdettu) ainakin neljä kertaa ja nyt viimeisimpämä päänsärkynä huuhtelupainikkeen metallipinnoite lohkeilee tuon tuosta.

Harmi, että kotimaisen firman laatu on näin huonoa! Positiivisena asiana kuitenkin voisin mainita Idon takuun. Kaikki varaosat on aina toimitettu näppärästi kotiovelle ilman maksua.

Anna H (Ei varmistettu)

Jeejee, lisää asuntoesittelyjä! Ilo katsella kauniisti rempattua ja haaveilla samasta.

Coco
Coco Sweet Dreams

Voi tää on Herttis kuule tosi kiva pikku wc, ei yhtään persoonaton. Oon sitä mieltä että kun pohja on mahdollisimman yksinkertainen, voi kaikella sisustusasusteella leikkiä mielin määrin. Missonin siksak pyyhkeet sopisi tuonne kivasti!
 

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, Kaunis wc! Oletko ostanut netistä tuon All Lightin ja minkä värinen se on? Ambientellä on ainakin vaihtoehdot: chrome/polycarbonate, white/matt , stainless steel/satin, grey/polycarbonate, opal/polycarbonate . En osaa päättää.. Käytittekö Ikean omia putkia tuossa Godmorgon allaskaapissa?

Hertta
Lilou's Crush

Vierailija, kiitos kauniista sanoista! Ja  hih, mulle sanoi yksi putkimies, joka ei ole "IDO-uskossa" kuten useimmat: "tiiäks tyttö, miks sanotaan, että Grohen vehkeisiin on vaikee saada varaosia Suomesta?" No siks että ne kestää sen kakskytä vuotta ainakin, ei oo kuluvii osia, ja sitte sää oot jo kyllästyny ja haluut rempata, etkä oo yhtään varaosaa tarvint".  Mutta toi neljä kertaa vaihdettu kansi on jo ihan järkkyä! Ajattele, toikin vanha pönttö oli yli 30v, ja edelleen ns. hyvässä kunnossa, vaikka vanhanaikainen ja vanhaa tekniikkaa olikin. Olisi kiva suosia kotimaista, mutta näillä omilla ja muualta tulleilla kokemuksilla jos joskus vielä vaihdan pönttöä, niin Idon kaunis muotoilu jää teknisen hankaluuden varjoon.

Anna H, no vitsit, kiitos, kyllä näitä tulee tasaiseen tahtiin, vähän on vielä paikat rempallaan mutta pikkuhiljaa :)

Coco, kiitos ihana, ja oi ne Missonit,ne Missonit... Mulla on H&M:stä alakerrassa ne Missoni-henkiset pyyhkeet käytössä, oon tykännyt -tilasin alesta vielä kylpypyyhkeetkin. Olipa muuten mainio sana, sisustusasuste :)

 

Vierailija, kiitos :)  juu, ostin netistä valaisiamen, muistaakseni puoti oli sistemidiluce, mutta nyt en sitten enää sieltä tilaisi, niin paljon olen lukenut puodista pahaa sen jälkeen, kuulemma paljon paljon ongelmia toimituksissa. Ambiente on ainakin luotettava! Meillä on White/matt tuo meidän. Alakertaan tulee joskus samanmoinen, kun saan aikaiseksi, ei sitä edes tarttisi valon puolesta, mutta täydentäisi. Apua, mä en muuten tiedä, jäikö Ikean putket vai vaihtoiko putkari! Kääks! Saattaa jopa olla Ikean, edellisessä rempassa putkimies ei suostunut niitä käyttämään, mutta nyt saattaa olla.

 

Aurora Pöntinen

Onpa nätti ja ihanan linjakas vessa! Valoa mäkin kehun, ja harmaan laatan + puutason kaunista väriyhdistelmää. Olisipa tullut itselläkin mieleen :)

Teija (Ei varmistettu)

Moi, Mikä tuo teidän seinälaatta on? kiiltävä valkoinen? Mikä on koko?

SS (Ei varmistettu)

Heissan,

upea vessa - kerrassan! Kuules, moni onkin kysellelyt tuosta valaisimesta. Sellainen tuli vielä mieleen, että minne tyrkkäät hiustenkuivaajan? Onko tuossa valaisimessa pistoke vai onko se teillä jossain muualla kätevästi? Meillä on uudehko koti, mutta koska ei ehditty mukaan rakennusvaiheeseen ja muutostöihin, täytyy niitä suorittaa nyt jälkikäteen itse, blääh. Seuraava projekti onkin kahden vessan fiksaus niin, että uusitaan altaat (nyt ei ole allaskaappeja lainkaan) ja lisätään allaskaapit. Tämän lisäksi haluan rumilukset, eli peilikaapit pois ja tilalle peilit ja valot. Teidän valaisinidea sytytti ja voisi olla ihan potentiaalinen. Tsekkasin myös altaan mitat Ikean sivuilta ja eikun työpäivän jälkeen mittailemaan:) Ne olisi tosi edulliset - meinaan, tuollaista kombinaatioista saa maksaa ihan maltaita kylpyhuoneliikkeissä yms.

Hertta
Lilou's Crush

Aurora kiitos! Simppelinä pyrin pitämään kun on tilana niin mini -vaikka eihän tämä nyt minimalistisin olekaan, niin aika käypä.

 

Teija, apua, olisikohan koko 25x40... Todennäköisesti!

SS, kiitos kovasti! Voi vitsi, meillä on ollut ekassa omistusasunnossa ihan sama juttu, mutta ei sitten ennätetty tehdä muutoksia ennen pois muuttamista. Häiritsi kyllä aikalailla. Ja arvaas kun mää en juurikaan käytä hiustenkuivaajaa, eli en ole edes osannut pistorasiaa kaivata! Onpas hassua, nyt vasta tajusin että semmoinen yleensä on. Alakerrassa meillä tulee pistorasia seinäkaapin sisälle, eli sinne sitten törkkäsen jos tarve tulee. Pari kertaa olen tainnut käyttää jotain sähkötukkalaitetta, ja silloin vetänyt alakerran vessan ylimääräisestä pistokkeesta tai "pukeutumishuoneeni" (lue:alakerran aula) lattian rasiasta. Minusta Ikean allaskombon hinta-laatu on loistava! Toinen mikä kannattaa tsekata on Kvik, mutta siellä ovat mokomat tilaustuotteita yleensä.

 

 

Susse (Ei varmistettu)

Wirtawiiwaista on, ihana. :D

Mites teidän keittiö ja olohuone...ovatko pian esittely- tai edes vilautuskunnossa? Oon näin kärsimätön myös joululahjojen ja kaiken muun kivan odottelussa..maltti ei vielä tän ikäisenäkään ole mulle valttia. ;D

Hertta
Lilou's Crush

Susse sää oot ihan mahoton :D mut vilautusta ajattelin järjestää heti viikonloppuna, jos saatais ees osa ylimääräisistä romuista pois keittiöstä. Valmista ei kyllä ole vieläkään, höhhelihöh.

Vierailija (Ei varmistettu)

Oon erimieltä tosta Kvikin tsekkauksen kannattavuudesta; mentiin sinne ostamaan keittiötasoa, tiedettiin tasan tarkkaan tilausnumeroa myöten mitä halutaan ja minkä verran, ainoastaan hintaa ei tiedetty. Myyjättären tullessa luoksemme hänpä ei suostunut kertomaan sitä, vaan halusi ehdointahdoin esitellä kaikki mahdolliset vaihtoehdot ja kuvailla miten mikäkin sopisi välitilassa olevaan kiveemme (jonka oli tivannut vaikka halusimme vain ostaa sitä tasoa...). Muutamaan kertaan kohteliaasti esittelyn väliin yritin ilmoittaa ettemme todellakaan tarvitse kuin sitä yhtä tasoa - ei auttanut, myyjättärellä oli nyt niin kova tarve testata esittelytaitojaan. Lähdimme pois.
Tietysti ymmärrän, että tapaus oli ainoastaan yhden työntekijän antia eikä sinänsä kerro Kvikistä mitään, mutta oli niin tuohduttavan vastenmielistä etten Kvikiin enää mene :(

Hertta
Lilou's Crush

Vierailija, ohhoh, aika erikoista! Mutta ymmärrän hyvin että tuohduttaa, olisittehan olleet vielä tosi helpot asiakkaatkin! -meillä oli muuten samanlainen tilanne Kvikissä, eli mentiin tasan kaiken tiedon kanssa kysymää hintaa, mutta saimme kyllä sen sitten selville. Tosin huonommin kävi alakerran kylppärin hoito-ohjeiden kanssa, joita puhelimitse kyselin, ja minulle luvattiin palata pikaisesti. No, tästä on nyt se kolmisen kuukautta ;) ja valumarmorinhoito-ohjeetkin olen itse selvitellyt.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.