Oma koti&remontti: kurkistus keittiöön

Lilou's Crush

Kovin olen saanut kyselyitä remppakuvista, joten tässäpä seuraavaksi kurkistus vielä hiukan keskeneräiseen keittiöömme, Lilyn ruokaviikon kunniaksi, olkaatten hyvätten!

 

EDIT//hyvänen aika, ENNEN-kuvat unehtui! Eli ennen...

...ja nyt:

Hienostäätö ja viimeistely puuttuvat vielä; sokkeleista ei tietoakaan, liitutaulu seinää pitää vähän paikkamaalata remppamiesten jäljiltä (ja ostaa uudet liidut!), lamput ripustamatta ja sen sellaista.

Tuolit etsivät  paikkojaan ja kaikki kivat ja kodikkaat keittiötavarat ovat vielä pakattuina. Lisäksi seinistä puuttuu vielä kerros maalia, ja uusi kappa on tyystin vailla väriä. Pöydällä ja tasoilla majailee usein pari-kolme läppäriä ja muita tietoteknisiä vempeleitä ja muotilehtiä. Nyt ovelasti omille paikoilleen sujautettuna.

Ollaan keskeneräisyydestä huolimatta tyytyväisiä ja iloisia, että keittiö on täydessä käyttövalmiudessa, ja viimein on lattialla tilaa leikkiä, pöydän ympärillä vaikka hypähdellä piiritanssia.

On ehkä vähän turhan aikaista tehdä plussamiinuslistaa, mutta teenpä tämänhetkisen tilanteen mukaan kummiskin.

Plussat:

- Tila! Ihanan paljon laskutilaa, työskentelytilaa ja laatikkotilaa. Melkein kaikelle tuntuu olevan looginen paikka, ja vieläpä on yksi laatikko täyttämättäkin!

-Sijainti! Seinä kaatui olohuoneen ja keittiön välistä, ja nyt on viihtyisää, tilavaa ja kodikasta

-Ikean vanhan mallinen vetimetön keittiö. Toimii kuin unelma, ja on juuri sellainen kuin toivoinkin, mitoiltaan passeli (meillä on extrakorkea versio) ja monipuolinen, edullinenkin vielä.

- Kodinkoneet: uusimme lieden (AEG), uunin (AEG) ja liesituulettimen (Savo), ja olen tyytyväinen ihan joka ikiseen. Kaikkein kaikkein kaikkein tyytyväisin olen uuteen (ihan liian kalliiseen) tiskariin (Siemens), joka on kuiskauksen hiljainen. Ihan jotain muuta kuin ikivanha ulvova myllymme Krunikassa.

- Grohen Minta-hana. Ihana. Ulosvedettävä juoksuputki on loistava keksintö.

Miinukset:

- keskeneräisyys, tietysti. Ja siinä erityisesti sokkelilaatikoiden löytämisen hankaluus ja keittiön työtason ylle tulevien kolmen Muuton kirkkaankeltaisten E27 valaisinten löytyminen kaapin päältä. Paketeissa.

- Ärsyttävin miinus on kuitenkin työtaso: halusimme ohutta täyslaminaattia, mutta uunin ja lieden sijoittuminen toistensa päälle ei käynyt sen paksuisen täyslamin pirtaan. Joten nyt on valkoinen peruslaminaattitaso, jonka jossain elämän vaiheessa vaihdamme todennäköisesti koivutasoon. Kivi tai komposiitti, niin ihania kuin ovatkin, ovat meille turhan tyyristä tavaraa.

- Miinukseksi on kai laskettava se, että edesmenneen Mummani tekemä räsymatto on oikeasti ihan liian lyhyt keittiöön, vaikka sen niin mielelläni lattialla pidänkin. Ihmekö tuo, tehty huoneeseen, joka minulla oli ala-asteikäisenä. Katsotaan, mikä sen lopullinen sijainti tulee olemaan, kun koti pikkuhiljaa valmistuu.

- Liian pieni jääkaappi ja liian iso pakastinosa siinä. Tilanne korjaantuu kun vaihdamme jossain vaiheessa asunnossa olleen vanhan energiatehokkaampaan ja suurempaan. Malli on jo katsottuna. Plussaa nykyisessä on pitkästä aikaa semmottiinen ovipinta, johon tybykkä voi tehdä magneettitaidettaan ja itse voin harrastella jääkaappirunoutta, jos sille päälle sattuu.

Kommentit

LiisaMaalla
Kivistössä

Onpa kaunis räsymatto, upeat värit! Meillä myös tuo Grohen hana (harjattua terästä tosin) käytössä jo neljättä vuotta, kauheen kätsä kyllä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mistä on noin ihanat lasten magneetit löytynyt? Ollaan etsitty puisia ihan joka paikasta, tuloksetta :(

Hertta
Lilou's Crush

LiisaMaalla, ihanan pirteät on kyllä. Ja Grohe on ollut tosi hyvä, niin keittiössä kuin kylppärissäkin :)

Vierailija, nuo ovat Djecon valmistamat, nimeltään Magnetic's, ja jos olet helsinkiläinen, niin ostin ne semmoisesta leluliikkeestä Fredalta, jonka nimeä en tietenkään muista, mutta on siinä torin vieressä. Niitä oli muitakin kivoja, tuossa on kolme tyttöä tykötarpeineen.

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

Kaunis kokonaisuus! Haaveilen samoista tuoleista meidän keittiöön. Mistä päädyit nuo klassikot hankkimaan?

Hertta
Lilou's Crush

Tiina, ovat saksasta, luotettavasta netti (ja kivijalka-) myymälästä Einrichten Design. Suosittelen! ja ehkä tästä vielä nätti tulee, kun pääsee niinkus ihan oikeasti sisustamaan ;) nyt on vielä vähän kalseaa, kun koitan pitää romut minimissä ennenkuin homma on paketissa kaikkineen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Siis nuo tuolit, ah! Olen nähny niitä liian monessa paikassa, joten nyt viimeistään on myönnettävä sivistymättömyyteni ja kysyttävä, kuka ne mahtaa olla suunnitellut. :)

Hertta
Lilou's Crush

Vierailija, ne ovat Eamesin Vitralle suunnittelemat DSW-tuolit. Ovat ihan mahdottoman kivat, haaveksin niistä itse monta vuotta, ennenkuin viimein pari vuotta sitten hankittiin :)

Hertta
Lilou's Crush

Vierailija, ne ovat Eamesin Vitralle suunnittelemat DSW-tuolit. Ovat ihan mahdottoman kivat, haaveksin niistä itse monta vuotta, ennenkuin viimein pari vuotta sitten hankittiin :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kivalta näyttää jo nyt! Varsinkin Lokki herättää pientä kateutta - sen haluan omaankin köökkiini, kunhan se nyt joskus saadaan rempattua... pikku hiljaa, pikku hiljaa ;)

t. (Jamimami)Laura

Kimpassa

Ihanan näköistä! Mitä teitte katolle, maalasitteko sen?

 

 

http://kimpassa.blogspot.com/

naillakulmilla@blogspot.com (Ei varmistettu)

Kauniin ja toimivan näköistä! Ja ihanan piristävät nuo punaiset yksityiskohdat :). Kiva 'pari' tuo pirtinpenkki desing-tuoleille.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.