Osasto 4, huone 7

Lilou's Crush

Niinhän siinä sitten kävi, että sairaalakassinpakkaus-etiäinen tuli todeksi. Täällä sitä pötkötetään Suomen, korjaan Euroopan, suurimman synnärin osastolla neljä nyt toista päivää. Tottelin kiltisti, vähän epäuskoisena ja ehkä nolonakin viikontakaista ohjetta saapua herkästi päivystykseen, jos olotilassa tapahtuu muutoksia. Kun pieni vaatimaton selkäsärky ei helpottanut hyvin nukutun yön jälkeen, kätilön kanssa käydyn perinpohjaisen puhelinkeskustelun jälkeen sain kehotuksen tulla päivystykseenvarmuuden vuoksi, kun sellainen rivi papereissani luki. Tulin, pääsin heti käyrille ja testeihin ja neljän tunnin odottelun jälkeen lääkärin pakeille.

Huh-hah-hei, sitten alkoikin tapahtua. Pikatesti osoitti suurentunutta ennenaikaisen synnytyksen riskiä ja tietyt naisen anatomian alueet toistivat sitä samaa. Kuudessa päivässä oli ehtinyt tapahtua ja paljon. Piikki pebaan, kortisonia vauvaa varten, nyt me Pulla sitten bodataan sun keuhkoja. Sitten sitä oltiinkin hämmentynyt potilas pötköllään sairaalasängyssä. Varusteena tälle reissulle oli peräti vesipullo ja neuvolakortti, koska epäilin itse päätyväni takaisin kotiin panadolit kaverina.

Eilinen meni ihan mukavasti, sain tytön, miehen ja appivanhemmat kylään illalla. Mukana toivat vielä täydellisen piristyspaketin Pullan tulevalta kummilta -tuli tarpeeseen sekä mamalle että kortisoneista selvästi väsähtäneelle Pullalle. Ennen visiittiä tuijottelin ikkunasta ulos ja juttelin kahden mukavan huonetoverin kanssa, jotka peräjälkeen pääsivät tositoimiin, erittäin täysiaikaisina, onneksi. Ruoat saan nenun viereen vuoteeseen, ylös ei ole nousemista, edes suihkua varten.

Lisää käyrää otettiin tasaisin väliajoin, kaunista vauvan sykkeen ... ja supistusten aiheuttamaa vuoristomaisemaa. Omalla mittarillani supistukset ja kivut olivat varsin siedettävät, mutta tuo pahaenteinen selkäjomotus kertoi niiden olevan sen tyyppisiä, joita ei vielä ollenkaan tarvittaisi. Niitä nujerrettiin suurella annoksella lääkettä, jonka vuoksi tuntui huone pyörivän, huimasi ja kintut turposivat normaalin verenpaineen laskettua hurjan alas. Mutta rauhoittuivat. Yökaveriksi sain kamalan esikois-ikävän lisäksi vallan perkeleellisen päänsäryn. Nyt sitten makoilen taas käyrällä eli mittarit massun ympärillä ja toivon, että pääsen kotiin jatkamaan lepoa illalla annettavan toisen kortisonin jälkeen. Tai vaikkapa huomenna. Tai edes ylipäätään. Kätilöt ovat mukavia ja oma ikkunapaikka mukiinmenevä, mutta kyllä koti on aina koti, ja lisäksi suuriruokaisena, etenkin iltasyöppönä nälkä vähän vaivailee, onneksi mies toi iltaevästä ja the kassinkin eilen. Nyt alkaa se todellinen odotus -haitariksi kun Pullan tulossa on annettu tarkka aikaväli "ensi yönä tai viikolla 42" :D että näin ovat arvaamattomia, pienet tulijat. Tärkeääkin tärkeämpiä lisäpäiviä kuitenkin kerään mielelläni niin minta kuin mahdollista, vaikka käynnistys yli seitsemän viikon päästä kuulostaakin tässä tilassa absurdilta edes ajatuksen tasolla. 

 

Että tällainen äkkilähtö näille juhannussäille tänä vuonna. Jännän äärellä.

Kommentit

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos <3

Laura T.
Missä olet Laura?

Tsemppiä täältäkin, ollaan sormet ristissä!

 

Laura

Hertta
Lilou's Crush

Kiitoskiitos ja sanohan R:lle, että soittelee alkuviikosta niin tiedän miten käy visiitin :)

Marjo L (Ei varmistettu) http://melkomustavalkoista.blogspot.fi

Oijoi, toivottavasti pieni malttaisi pysyä vielä masussa, tsemppiä! Me päästiin eilen jo tositoimiin. Pieni prinsessamme syntyi rv 40+2 yllättäen Hyvinkäällä, kun Hesassa oli joka paikassa sulku päällä. Monien vaiheiden jälkeen kaikki on lopulta hyvin, mutta tulipahan koettua synnytys pelkän ilokaasun voimin, huh huh. Sen siitä saa, kun on kotona liian pitkään ja paikat jo lähes kokonaan auki :)

Hertta
Lilou's Crush

Voi nytkö hän saapui!!! Onnea tuhannesti vanhemmat ja tervetuloa, pikkuruinen <3

 

kuulinkin eilen, että sulku oli täälläkin, tuo vähän itseäkin hirvittää jos on tositilanne päällä myöhemmin, hyvinkäälle on saakelinmoinen matka ajella jos on mielessään kuvitellut matkaksi normireissun. Mutta hyvinkään sairaalassa syntyy hyviä ihmisiä, selkeesti, kuten ennenvanhaa-aikan vastaavassa tilanteessa yks tämmönen Hertta ;)

Mindeka
Ma-material Girl

Onnea Marjo vielä tätäkin kautta ja Hertalle paljon tsemppiä! Meinasin tulla jo kommentoimaan, että kuinkas paljon blogivauvoja oikein tänä juhannuksena syntyykään (viitaten Marjoon), mutta hyvä huomata, että Pulla antaakin vielä (ainakin) hetken odotella itseään.

Hyvää juhannusta teille molemmille ja leppoisia lötköttelyitä ♥

Reetta/valkoisentalonreetta (Ei varmistettu) http://valkoisentalonreetta.blogspot.fi

Voi kun pääsisit vielä kotiin, ja pikkuinen pysyisi sisällä..
Tsemppiä!

Hertta
Lilou's Crush

No sanos muuta! Kiitos tsempeistä :)

Hampaat irvessä

Toivotaan, että vauva saa mahdollisimman vahvan alun! Ja kohentuvat vointia myös itsellesi! Synnytin itse eilen toisen lapsen, tyttö tuli ja tarkalleen laskettuna päivänä. Onhan tämä ihmeellistä ja arvaamatontakin.

Hertta
Lilou's Crush

Voi onnea!!! Ihanaa! -ja tarkkaa duunii :D puolen tunnin päästä uppoaa seuraava kortisonipiikki kannikkaan, että olen toki tyytyväinen tähänkin, mutta keskosrumbaa en kertakaikkiaan jaksaisi.

Tsemppiä täältäkin, alkoi jännittään jotenkin teidän puolesta :) Toivottavasti Pulla malttaisi vielä hetken aikaa...

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos <3 on tässä nyt sitä. "Omaa aikaa" kerrakseen. Kunpa edes telkusta tulisi uuno mua viihdyttään ;)

Toivotaan että tulee! Juhannus olisi ihan sovelias aika Uunolle :D

Taikka sitten otat jonkun uuden blogin tai nettisivun mitä alat selaamaan alusta :) Pupulandiassa just suositeltiin sitä Humans of New Yorkia, ajattelin itse perehtyä siihen. Juhannus menee yksin kökkiessä täälläkin, ajattelin ottaa kolmen päivän torkut :)

Omia sanojasi lainaten, toivon että Pulla paisuu vielä rauhassa! Tarpeeksi lukemista ja välipaloja sinne :)

Hertta
Lilou's Crush

Juu, komiankokoista korvapuustia toivon :) ja hitsi, sanoin miehelle että tulee vasta kuudelta, ja nyt jo kauhia nälkä -päivällinen tosin jo tunnin päästä onneksi. Heh, asiat ei voi olla kovin huonosti, jos juuri nyt pinnalla oleva huoli on ruuanpuute :)

ninninii (Ei varmistettu)

Tsemppiä ja voimia odotteluun! Milläs viikolla nyt oletkaan? Toivotaan että vielä vähän aikaa saat sinnitellä Pulla masussa. :)

aN-nA (Ei varmistettu)

Oi että toivottavasti Pulla vielä paistuu, mutta ei saa sinua kiehumaan.

Sairaalassa olo on jotenkin niin monimutkaista ajateltavaa. Toisaalta sitä itse tietää, että on hyvissä käsissä hoidettavana, mutta turhaantuneisuus iskee usein ja kotio siihen vähän normaalimpaan elämään on kaipuu, ja toisaalta taas välillä voi ajatella että jos "pääsis" sairaalaan hoidettavaks jotta ei tarttis kotona kärvistellä.

Samasta syystä, kuin sinä, en lainkaan ole sairaalassa ollut, mutta monista muista. Musiikki on itselle aina se parhain voima. Kuulokkeet lentääkin ensimmäisenä aina laukkuun, kun ensiapuun tai suoraan osastolle pitää mennä. Saa edes vähäksi aikaa aina välillä omaa maailmaa ympärilleen.

Voimia ja pitkää pinnaa :)

Iina / Bebe au Lait (Ei varmistettu) http://bebeaulait.fi

Tsemppihalit!!! &lt;3

LTL-Anna
Loving These Looks

Tuli varsin tutuksi tuo odotushuone ja sairaalan sängytkin viime helmikuun päivystyksessä ramppaamisesta. Itse lähdin lopussa osastolle ajatuksella täällä sitten pari viikkoa pitää maata (piti tulla loppu raskaudeksi tarkkailuun) mutta pikkuinen tuli jo samana yönä! Toivotaan että teidän pulla ei nyt ihan vielä tee tuloa ja pääset kotiin lepäämään, tsemppiä kovasti!

stellis (Ei varmistettu)

Pulla nyt vaan jatkaa kypsymistään ihan rauhassa, sovitaanko näin? :)
Paljon tsemppiä teille ja Hyvää Juhannusta!

StyleC (Ei varmistettu) Http://tyylicasual.blogspot.fi

Voi Pullalle tiedoksi että kannattaa nyt ihan rauhassa vielä odotella vähän lämpöisempiä kelejä, ei mikään kiirus vielä tänne kylmään sieltä lämpimästä &lt;3 Pullalle siis malttia ja tsemppiä sinulle sinne!

Mirja H (Ei varmistettu)

Paljon tsemppiä sulle, pullalle, miehelle ja tytölle! Toivon että kaikki sujuu mallikkaasti. :)

Katinkainen (Ei varmistettu)

Voi että ihan tippa tuli silmään tätä postausta lukiessa. Tuli niin elävästi mieleen omat viiden vuoden takaiset ajat kun odottelin kolmesta lapsesta kuopustamme. Meillä toinen tyttö tuli pikaisesti maailmaan vkolla 29+3 ja kolmosen kanssa alkoi samanlaiset oireet kuin sinulla vkolla 32 jolloin pötköasennossa vietin kolmisen viikkoa. No, lopulta pieni prinssi sitten päätti tulla maailmaan viikolla 41+5 ja mama oli aika kypsä! siinä vaiheessa:) Miten tahansa sinun odotuksesi eteneekin, niin maailman parhaissa käsissä olette molemmat. Hirmun paljon onnea, tsemppiä, jaksamista ja ihania aikoja sinulle ja perheellesi.

jeni (Ei varmistettu)

Onnea matkaan - lopputulos on varmasti ihana :)

Tsemppiä ja voimia sekä äidille että Pullalle! Toivottavasti hän vielä malttaa hetken vaikka selkeästi utelias ja innokas olisi jo saapumaan. :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Voi että, hieman erilainen juhannus teillä siellä! Kunpa Pulla malttaisi köllötellä vatsassa vielä, kovasti tsemppiä! <3

Paljon tsemppiä ja voimia sinulle ja Pullalle! ♥♥♥

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.