Parhaat pelit ja pettymykset?

Lilou's Crush

Meillä pelataan nykyään kaikki mahdolliset hetket. Muistipelit, lautapelit, korttipelit, kaikki käy. Nyt miehen työmatkan aikana kun ainoa peliseura lapselle on ollut meikäläinen, tuntuu, että vaihtelu peleihin olisi tervetullutta. -Itsekin tykkään kovasti pelailla, mutta samat pelit rotaatiossa alkaa kyllästyttää.

Kaikista eniten tytön mieleen on tuo ylimmässä kuvassa näkyvä, ystäväiseltäni Jenniltä saatu modernin taiteen mestarin Charley Harperin kuviin perustuva muistipeli. Minusta se on hienoin pelimme, ja myös yksi rakkaimmista alkuperänsä vuoksi, mutta voi juukeli, että inhoan pelata sitä, tyttö voittaa minut aina niin perinpohjaisesti!

Vanha klassikko Kimble oli hetken aikaa suuressa suosiossa, nyt on kupla hajoamispisteessä paukuttelusta. Hippopeli oli minusta lapsena hienointa, mitä naapurista löytyi, mutta ostaessani sen nostalgiahuumassa en ollut ollenkaan tajunnut sitä korviahuumaavaa meteliä, mikä haukkaavasta hippolaumasta syntyy! Se on siis hetken pannassa, ihan vain naapurisovun vuoksi... Arvaa kuka oli toinen lempipelini lapsena, ja kun se joulupukin kontista paljastui, olin vähintäänkin yhtä innoissani, kuin paketin varsinainen saaja! Halli Klack on myös lapsen lahjapeli, kiva ja simppeli, tosin sopii minusta parhaiten alle nelivuotiaille, viisveelle on jo "liian helppo nakki", kuten omistaja itse tuumaa.

Junior Unot ovat uusin pelimme, ostettiin se kauppareissulla eilen -etsimme sitä ihan varsinaista peliä, mutta harmiksemme se oli loppunut, ja Unonhimoissamme ostimme sitten nämä pienimmillekin sopivat, ja hauska se on! Häviän siinäkin kyllä jatkuvasti, en kertakaikkiaan tajua, miten se on mahdollista!

Inhokkipelit seuraavaksi: Ellan ja Aleksin pyöräpeli oli ostos alennuslaarista reilu vuosi sitten, enkä yhtään ihmettele, että se oli sinne päätynyt. Lyhyt ja tylsä, enkä pidä edes pelilaudasta. Vali-vali. Vika on todennäköisesti minussa, ei pelissä, mutta en vain siitä ollenkaan pystynyt innostumaan. Ja Hello Kitty peli, don't get me started... peli kestää ikuisuuden ja on ohjeissaan niin epäselvä, että kymmenien pelisessioiden jälkeen en vieläkään ole ihan varma, pelataanko meillä sitä kuten pelin luoja on tarkoittanut.

Viime kesän alkukotireissulta nappasin mukaan lapsuuteni lempipelejä: Afrikan tähden ja oman lapsuuteni lempipelin, Koiramäen muistipelin. Nykyään kulkevat meillä tytön uudelleen nimeäminä "Amerikan tähtenä" ja "Riihimäkenä". -Riihimäki on ainoa peli, jossa melkein peittoan tytön joka kerta, ja siksi se onkin sitten tytön inhokeissa, ja vain jos en ole ollenkaan pelipäällä, hän käyttää sen viimeisenä houkuttelukorttina: "Äiti pelattaisko Riihimäkeä?" ..."No pelataan sitten".

Muita meillä jatkuvasti pelattavia pelejä ovat neljän suora ja yksi hurjan kiva peli, joka sopii siitä alkaen, kun lapset vasta tutustuvat lautapelien maailmaan, on Richard Scarryn hahmoihin perustuva Busytown. Pelissä koko porukka pelaa yhtenä tiiminä ahneita possuja vastaan -pelissä etsitään yksityiskohtia valtavalta pelilaudalta, ja yritetään ennättää lauttaan ja piknik-eväiden pariin, ennenkuin ahneet possut pistelevät ne suihinsa.

Olisiko teillä jakaa jotain hyväksihavaittuja, hauskoja pelejä, joita kesällä kuusivuotiaan kanssa olisi kiva aikuistenkin pelailla? Ajattelin suunnata ensi viikonloppuna pelikaupoille, joten kaikki vinkit on tosi tervetulleita! Myös vinkit peleistä, joihin ei kannata rahaa ja aikaa tuhlata otetaan ilolla vastaan :)

 

 

PS. Mihin ihmeeseen olen hukannut klassikkopelini "heitä sikaa"? Se on mahtava! Lapsena tykkäsin pelata myös köyhän miehen versiota siitä tulitikkulaatikolla :D Myös vanha kunnon Kitkatkatkat täytyisi löytää!

Kommentit

Annahoo (Ei varmistettu)

Meidän 5,5-vee sai joululahjaksi Rapelli-nimisen pelin, jossa ideana on kerätä bambun sisällä piileskeleviä eri värisiä toukkia. Peliin kuuluu värinoppa ja toinen noppa, joka kertoo montako nykäystä toukkaa saa vetää esiin/työntää takaisin sisään. Pelin vaikeusastetta ja kestoa voi säädellä sen mukaan, miten vaikeilla säännöillä pelataan: päätetäänkö etukäteen värit, joita eri pelaajat saavat kerätä / saavatko kaikki kerätä mitä tahansa väriä jne. Kiva peli, ja menee eri ikäisille juuri muokattavien sääntöjen ansiosta :)

Hertta
Lilou's Crush

Hei täähän kuulostaa tosi hauskalta! En ole koskaan törmännytkään! Sopisi myös lapsukaisen mato-innostukseen :D Pitää ehdottomasti katsastaa, löytyiskö Stokkan pelivalikoimasta!

lyytinen (Ei varmistettu)

Labyrintti on minusta aina ollut kiva, ja nykyisin siitä taitaa olla jo junnuversiokin, jos alkuperäinen on vielä liian haastava. Mitenkäs olisi se tornipeli, jossa pitää ottaa palikoita tornin sortumatta? Siitä on se tavallinen puinen versio, ja ehkä lapselle hauskempi värillinen :) afrikan tähdestä on myös toinen samaa tyyliä oleva peli, Inkan Aarre.

Lapsuudessa omia suosikkejani olivat juuri Afrikan tähti, Arvaa kuka?, Uno ja ihan tavalliset korttipelit :) heitä sikaa ja yatzya on tullut myös pelattua ahkerasti :D

Hertta
Lilou's Crush

Olenkohan ainoa, joka ei ole koskaan pelannut Yatzya! Se tornipeli on muuten tosi hauska, ja sopii ihan yhtälailla aukuisille kuin lapsillekin! Inkan aarre meillä olikin kun olin lapsi, mihinkähän lie joutunut. Eikös se tosiaan ollut tosi samanlainen kuin Afrikan tähti, vähän sellaista muistelen?

AnnukkaT (Ei varmistettu)

Heitä sikaa! oli muuten mainio peli!Hyvät kinastelut sai aikaan sisarrusten kanssa :D.Ollaan nyt pelattu junior Aliasta,hauska peli ja lapset tuntuvat tykkäävän vaikkeivat osaisi lukea vielä.Sanat selitetään kuvista. Peli vaatinee kolme pelaajaa,mutta voihan sitä improvisoida..
Inkan aarre Afrikan tähden ohella on hyvä,myös aikuiselle.
Pelailun iloa :)

Hertta
Lilou's Crush

Niin on, ne possut on niin hupaisan näköiset ja tuntui hauskalta käteen. Alias onkin muuten yksi omista suosikeista, en tiennytkään että siitä on junioriversio, menee siis sekin listalle :) Terkkuja sinne <3

Vinkkipankkiiri
Vinkkipankki

Hei vähänkö hauska postaus. Pelattiin kaveriporukalla just viikonloppuna Afrikantähteä sekä Yatzya, ja kyllä vaan oli hauskaa! Vanhat klassikot rules!

Oon kirjoittamassa just illasta postausta blogiini, niin varmaan laitan sen piakkoin :)

 

Hertta
Lilou's Crush

Voi että, muistelen kun meilläkin on ollut kavereiden kanssa ja joskus miehen (ja punaviinipullon ;) kanssa tapana pelata lautapelejä, niin kivaa! Pitää elvyttää perinne, ehdottomasti!

Vau mikä vauva!

Lasten Carcassonne on ainakin hyväks todettu pikkusta vajaa kouluikäselle. Kaappaa kenguru on kiva "pikapeli" ja Kummitusjuttu (aikuiselle) ihanan ärsyttävä etsimis- ja muistipelin sekotus :D

Hertta
Lilou's Crush

Hei ihanaa, taas ihan uusia pelituttavuuksia, yhteenkään näistä en ole aiemmin törmännyt! Isot kiitoskset ja vielä linkkien kera, oletpa ihana <3

Malla M (Ei varmistettu)

Ihana postaus! Itsellekin tuli ensimmäisenä mieleen Muuttuva Labyrintti sekä Huojuva Torni. Ja korttipelit (ja temput!). Lasketaanko perinteinen hirsipuu peliksi? Sekin on ihan kivaa lasten kanssa. Aikuisten kesken ylivoimaisia suosikkeja ovat Trivial Pursuitit kaikissa mahdollisissa vuosikerroissaan. Ja noppapeleistä Yatzy. Monopolia unohtamatta. Lapsena muistan että koulussa meillä oli ehkä kerran keväällä &amp; syksyllä pelipäivä, jolloin sai tuoda omia pelejä kouluun. Silloin eniten koukuttivat Scotland Yard-lautapeli sekä Pekingin mysteeri-lautapeli. Ihania!

Mä suosittelisin sellaista peliä kuin Candy, jossa tarkoituksena on heittää värinoppia ja sitten etsiä puisten karkkien joukosta se, jossa on noppien värit. Sitä jaksaa aikuiset ja lapset pelata aika pitkäänkin. Toinen suosikki on Hullunkuriset perheet / joku muu vastaava keräilykorttipeli. Sitten tietysti Inkan aarre ja kaikki muut "perinteiset" lautapelit :)

Anna Aurinko (Ei varmistettu)

Osuipa sopivasti ajankohtainen aihe! Suosittelen eläinpyramidia, joka toimii kaikenikäisillä, 2-vuotiaasta mummoihin ja vaareihin. Muita kivoja ovat esim. Muuttuva labyrintti, Blokus (vaatii jonkin verran taitoa ja keskittymiskykyä), Oppi&amp;ilo. Entä kootaanko teillä palapelejä? Busytown on kanssa kiva peli, meilläkin kovassa suosiossa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Minä ehdotan kans eläinpyramidia, pelasin sitä kaverin muksujen kans, ja olin ihan innoissani (kuten myös ne muksut, heh)! :) Myös Muuttuva labyrintti on ollut kestosuosikkini jo ihan lapsesta lähtien.

Miira123 (Ei varmistettu)

Klassinen Mastermind-peli on ollut suosittu samanikäisten kummilapsieni kanssa. Pelaavat sitä myös sisarustensa kanssa (5-9-vuotiaita).

Jenniii
Pupulandia

Voi, ihanaa kuulla, että tuo peli on teillä ahkerassa käytössä! :) Ja monia samoja lautapelilemppareita on minullakin: Neljän suora, Kimble, Uno ja Heitä sikaa. :D Ja tietysti legendaarinen Afrikan tähti tekee hyvää aina silloin tällöin. Muistan myös, että meillä on ollut tuo "Riihimäki" pienenä eikä kuulunut omiinkaan lemppareihin - ne vanhan ajan vimpaimet ovat kaikki ihan liian saman näköisiä. :D Ja Arvaa kuka tietysti kuuluu myös lapsuusmuistoihin. Yksi omista lemppareistani on noiden lisäksi Muuttuva Labyrintti, jossa etsitään aarteita ja labyrintti muuttaa siirtojen mukaan muotoaan. Tosi hauska peli on muuten myös ruoka-aiheinen Parhaat palat - voi tosin vielä olla typsylle vähän liian vaikea, kun siinä pitää osata laskea vähän yhteen. Mutta myöhemmällä iällä suosittelen!

Ja hei, joku kerta tulen pelaamaan pikku-neidin ja äiteensä kanssa tuota muistipeliä sinne teille, niin typy voi rökittää meidät molemmat! ;)

___Anna___ (Ei varmistettu)

Meidän ehdottomia suosikkeja ovat Eläinpyramidi ja Laiva on lastattu-pelit. Molempia on pelattu (monien muiden ohella) pari vuotta ja jaksavat kiinnostaa sekä lasta että vanhempia edelleen. Kolmas suosikkimme on vanha kunnon Twist. Hyvää iltajumpaa ja taatut naurut.

Ihanat pelit (Ei varmistettu)

Hoksotin -perhepeli / Oppi &amp; Ilo. Kuusi eritasoista pelilautaa. Verkkosivuilta saa aika hyvin käsityksen pelistä. Tämä tuntuu toimivan myös sellaisten pikkupelurien kanssa, jotka saavat yleensä aina pelatessa riidan/hepulin aikaiseksi, kun häviöllä olevaa alkaa harmittaa. Norsuntötteröllä ei keritä olla, kun kaikilla pelureilla on yleensä kova kiire laskea pisteet, kerätä laudalta omat tarrapelimerkit omalle pelilapulle ja taas pelataan seuraavaa kierrosta : )

Nellan (Ei varmistettu)

Hippopeli oli munkin suosikki lapsena :).

Heini Hensku (Ei varmistettu)

Meillä taas "Riihimäki" ollut suosikki siskoni lapsuudesta lähtien ja nyt pelataan vieläkin sitä aina eri sukupolvien kesken pojan ollessa Mummilassa. Muistan ikuisesti miltä näyttää "klupuvarsta" ja "lusikkahäkki", ja millainen oli "naapurin Juho ja harava" :D ja kesällä päästiin niitä livenä Särkänniemen Koiramäkeen ihailemaan. Nyt on iltasatukirjanakin Koiramäen kolmoispainos. Kimblestä meillä on uusi Angrybirds versio, jännä peli on joulupukin tuoma Dinoseikkailu ja Labyrinttiin jää koukkuun aikuinenkin yksin, siinä on kolme eri vaikeustason levyä vaihdettavissa. Afrikan tähti on aina vaan ihan huippu, meillä vuonna 1986 joululahjaksi saamani versio. Haastavampia pelejä (ja eskarilaisen supersuosikkeja tällä hetkellä) on Monopoli (se ihka oikea versio) ja Menolippu, jossa rakennetaan rautateitä Pohjois-Amerikan kaupunkien välille. Palapelejä 3D palapelit esim. Big Ben ja Eiffel-torni, itse tykkään myös niitä väsätä.

Mrs V

Meidän 3-vuotias sai syntymäpäivälahjaksi Disney Ensimmäinen Alias pelin.
Suositusikä oli 3+, mutta on kyllä ihan liian vaikea (ainakin meidän) 3-vuotiaalle.
Sen sijaan 5-vuotiaamme on siitä ihan innoissaan ja haluaisi pelata sitä jatkuvasti.
Kyseessä on siis perinteinen sananselityspeli Alias Disney:n hahmoilla "maustettuna".
Samaa peliä on saatavana myös Junior Alias-versiona.
Omasta mielestänikin hauska peli eli suosittelen :)

Päivänsäde (Ei varmistettu)

Heitä sikaa löytyy ainakin meidän citymarketista, just eilen pelattiin sitä. Ja sit se vanha kunnon tikkupeli, jossa tikut heitetään kasaan ja pitää koittaa ottaa niitä tikkuja pois ilman että muut liikkuu.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.