Pelastajapaperi

Lilou's Crush

Pikkuinen pikajuttu. Muistatteko, kun kertoilin noista pelastajapapereista pyykinpesussa. Silloin olin heittänyt "todistusaineiston" roskiin, mutta nyt oli taas sellainen suoritus, että ikuistin tuon työn sankarin, kun kysyttiin, kuinka se toimii.

Olisi voinut pyykistä tulla punaista ja vielä vähän punaisempaa ilman. Lämmin, suorastaan tulikuuma suositus.

 

PS. isossa määrässä pyykkiä laittaisin ehkä pari paperia yhteen koneelliseen, enkä ihan upouusia denimeitä tai tonttulakkeja silti pesisi valkoisten kanssa. -Olen rohkea, mutta en uhkarohkea.

Kommentit

jjenni (Ei varmistettu)

Mä pesen noilla aikallailla kaiken sekasin, pyyhkeet ja lakanat yhteen koneelliseen, vaalet yhteen ja tummat yhteen. Mulla tummiin menee mustat ja kaikki tuota kuvan salamapaitaa tummemmat ja kaikki vaaleampi taas vaaleisiin. Liinoja laitan kylläkin usein jopa 4 per koneellinen, mutta mikään ei ole vielä värjäytynyt. Ne suht vaaleiksi jääneet liinat saatan käyttää vielä muutamassa konelliisessa uudestaan ja hyvin toimii! Kiitokset kivasta blogista! :)

Hertta
Lilou's Crush

Hei tuohan on loistavaa, jos toimii vielä uudelleenkin käytettynä, aina vähän tuhlaukselta nuo paperit tuntuu, vaikka tosi hyviä ovatkin. kiitos siis hyvästä vinkistä! Itse olen käyttänyt vain vauvanpyykkiin, kun muuta tulee ihan koneiden täydeltä! 

Ja kiitos myös kivoista sanoistasi ja että luet, näitä arjen pieniä juttujakin, kommentistasi tuli tosi hyvä mieli.

SanniJ (Ei varmistettu)

Tämä oli taas hyvä vinkki sinulta, kiitos! Säästää luontoa kun ei tarvitse pestä vajaita koneita. Ostin kestoliinan, toimii hyvin sekin ja lupaa muistaakseni n. 30 pesukertaa.

Hertta
Lilou's Crush

No mutta tuohan kuulostaa vielä paremmalta! Löytyikö ihan perusmatketista?

Perusmarketista löytyy noita kestoliinoja, suosittelen!

Hertta
Lilou's Crush

kiitos! mää heti tänään katson!

Elinakoo (Ei varmistettu)

Hä, meillä pestään kaikki pyykki sekaisin - se kun lähinnä tummaa kuitenkin. Ne harvat valkoiset paidat tulee ulos koneesta ihan yhtä valkoisena kuin ne sinne meneekin. Juuri pesin erään valkoisen silkkisekoitepaidan muun pyykin joukossa, ei, en ole värisokea. Valkoinen se on edelleen.
Varsinkin vauvanvaatteissa kippasin kaikenvärisen pyykin sekaisin, niissähän on monissa 60C pesu sallittu, joten värien pitäisi pysyä aika hyvin.
Ihan ilman liinojakin :)
Mutta taidan olla vähän tallainen huithapeli, tässäkin asiassa :D

Hertta
Lilou's Crush

Whaaaaaaaat! Sä et voi edes aavistaa siis, miten onnellisten pyykkitähtien alla oot syntynyt:D mulla on vuosikausien kokemus jo lapsuudesta "pienen punaisen sukan" paholaismaisista tekosista! Traumat! Sinä onnekas, kertakaikkiaan! 

60C pesu, jo ainakin kertaalleen pestyille vaatteille on kyllä pitänyt muutenkin värit hyvin, se on kyllä totta. Meillä ei ole kovin usein tarvetta vauvanvaatteitakaan pestä kuudessakympissä, joten väripaperi on ollut helpotus minipyykille.

hei, tulipa mieleen tuorein katastrooffi, esikoisen vartalosta-valkoinen-hihoista-violetti yöpaita pestiin ohjeen mukaan 40c. Nyt se on vartalosta vaaleanpunainen... Onneksi pesin tummien kanssa. Se on tuo pirun punainen väri, jota tässä perheessä vaatekaapeista löytyy selvästi riesaksi asti :D 

Elinakoo (Ei varmistettu)

Hmm.. luulen että selitys on tuo punainen väri, sitä nimittäin on meillä hyvin vähän. Muutama kirkkaanpunainen paita. Vauvanvaatteetkin oli poikavauvan vaatteita, retroväreillä.
Jatkan laiskottelua - nyt hieman paremmin tiedostaen katastrofin mahdollisuuden :D

Hertta
Lilou's Crush

eikun jatkat laiskottelua nauttien tilanteesta :D kivaa viikonloppua!

Reetta/valkoisentalonreetta (Ei varmistettu) http://valkoisentalonreetta.blogspot.fi

Tää on niin mahtava keksintö! Sain jonkun lehden välissä näytepaperin, ja pakkohan sitä oli kokeilla. Laitoin kaikki sekaisin, tummat ja vaaleat, ja avot! ei värjäytynyt pyykki, ainoastaan harmaa paperi kertoi tuloksen.

Hertta
Lilou's Crush

No ihan sama juttu :) kuulostaa turhakkeekta (ehkä jollain tasolla onkin) mutta kerrankin joku tekee mitä lupaa :)

Tasaraita

Meilläkin jatkuvasti käytössä nuo liinat. Valkoisten kanssa en käytä mutta etenkin kirjavien kanssa. Ja kun niitä kirjavia on tummia ja vaaleita niin voi kyllä huoletta heittää kaikki keltaiset, punaiset ja tummanvihreät sekaisin kun laittaa pari liinaa koneeseen. Olenpa joskus mustaakin laittanut sekaan jos olisi muuten jäänyt vajaa kone eikä mustiakaan ole ollut omaa koneellista. Erityisesti olen tykännyt käyttää liinoja valko-mustaraidallisten vaatteiden kanssa. Pysyy valkoiset raidat valkoisena. :) Aina kun se 60 asteen pesukaan ei sitä väriä riittävästi sido. Olen huomannut että esim. Marimekon trikoolakanat, jotka pesen kuudessakympissä, päästää valitettavasti vähän väriä ja valkoiset raidat värjääntyy. Tämä kokemus tuli sillä että kerran mies unohti lisätä ne liinat sinne koneeseen ja pyöritti lakanat normaalisti kuudessakympissä. 

Mia K.
Voi taivas

Jep :) näitä liinoja on käytetty jo kauan! Ekan kerran löysin Espanjasta kauppareissulta kassillisen mukaani.

Nytkin ostin sieltä niitä 'a 1,80 kpl laatikko, jossa 50 liinaa! Ei paha hinta. Ja, tuon niitä tänne frendeillekkin ;)

Hertta
Lilou's Crush

Voi pyykkikateus, kunpa olisin tämän aiemmin tiennyt! Ja tuo hinta on ihan älyttömän paljon alhaisempi siellö kuin täällä, apua mitä ryöstöä! 

Hertta
Lilou's Crush

Voi pyykkikateus, kunpa olisin tämän aiemmin tiennyt! Ja tuo hinta on ihan älyttömän paljon alhaisempi siellö kuin täällä, apua mitä ryöstöä! 

Mia K.
Voi taivas

Voi kuule! Juuri niin. Arvaa, ottaako päähän täällä ns kaikki hinnat, kun asuu siellä ensin muutaman kk, ja hups, paluu todellisuuteen :))

Olen kyllä nyt vakavissani suunnittelemassa muuttoa kokonaan pois täältä. Nytkin ostin sieltä 3 kassillista ruokaa, etc taloustavaraa, niin n reilu 35e!! En halua täällä ees aatella moista :))

No, toki täälläkin on jossain edullista ;))

Minni (Ei varmistettu)

Mä laitan aina koneeseen sellaisen 30 pesua kestävän kestoliinan. Värit säilyy just eikä melkein. Ja tuon niitä Saksasta ja Itävallasta, koska hinta on siellä kolmasosa Suomen hinnoista...

Hertta
Lilou's Crush

Minä seuraan ehdottomasti teidän kestoilijoiden esimerkkiä, kun nämä kertikset loppuvat! Täytyypä seurata reissuilla, mitö muualla kustantavat :) vaikuttaa vielä paremmalta ratkaisulta!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.