Pese hampaat yltä, alta...

Lilou's Crush

Aarre arkistosta :)

Äiti oli ensimmäiseltä ammatiltaan pienen hetken hammashoitaja, ennen heittäytymistään taiteilijaksi. Hammashommat eivät olleet äipän kutsumusammatti, mutta lapsirakkaana (meitähän on se kuusi kipaletta pipanoita) hän tykkäsi tosi paljon työskennellä lasten parissa, ja kävi mielellään opettamassa hampujen harjausta esimerkiksi päiväkodeissa ja kouluissa.

Harmi kyllä meidän perhettä ei ole siunattu kovalla hammasluulla, vaan päin vastoin reikiä tuntuu tulevan jo pelkästä ajatuksesta. Niinpä xylitolhommat ja fluoritabletit on tosi tuttu juttu. Tässä mitä meidän kaapista aina löytyy:

Fluoritablettien lisäksi keittiön kulmakaapissa on aina vähintäänkin tämmöttiinen kokoelma xylitapseleita ja purkkaa. Nuo Herra Hakkaraiset kuuluvat myös käsilaukkuni vakiosisältöön, purkkaa en harmi kyllä voi leukanivelvamman vuoksi syödä kuin harvakseltaan.

Osuvaan osoitteeseen tuli siis viime viikolla Leafin tiedote ja paketillinen uusia xylitol-tuotteita osana kamppista, jolla pyritään muistuttamaan hampaidenhoidon tärkeydestä. On kuulemma vähän painunut unholaan tuo hampaista huolehtiminen. Tämä on minusta tosi tärkeä juttu, ja tällä geeniperimällä varustettuna haluan täällä blogissani vinkata, että muistakaatten xylitol, etenkin jos teillä on pieniä lapsia -äidin karies siirtyy helposti vauvaankin.

PS.Muistatteko, kun lapsena hammaslääkäristä sai semmoisen ison hymyilevän suun, josta sai rapsuttaa aina yhden hampaan, kun se oli pesty? Semmoista ei ollut paketissa, mutta tuommoinen rapsutusjuttu.

 Huijasin vähän, ja nyt typy saa rapsutella yhden kuvan joka harjauksen jälkeen.

Kommentit

Hampaat irvessä

hammasjutut on kovasti ajankohtaisia täällä, huomasin eilen puolivuotiaani alaikenestä nököttävän pienen hampaanalun. eilen sitten harjattiin hampaat (tai pitäisi varmaan sanoa hammas) ekaa kertaa. voi kyllä se vain on ihmeellistä ja iso juttu, vaikka tuskin kenellekään muulle kuin meille vanhemmille :) olen jo ihan ostamassa pienelle ksylitolpastilleja ja erilaisia hienoja hammasharjoja ja kaikkea, mutta ehkä vielä vähän maltan odottaa... jokohan tuo rapsuttelisi kuvia :D

Hertta
Lilou's Crush

oi, siellä se on se eka helmihammas :) Muistan niiiin hyvin kun oman vauvani ekoja ihmettelin, että kyllä mahtaa olla hassun näköinen vauva sitten kun sillä on hampaat, kun siihen ikenelliseen hymyyn oli niin rakastunut :) Mutta eihän se tietenkään sitten hassu ollut, kuvittelin vain. Ja eikös ne muuten neuvo nylyään, että heti kun se eka hampuli ilmestyy, niin sitä voi harjata sillä vauvahammasharjalla (semmoinen tosi tosi pehmeä) että tottuu alusta saakka? Niin muistelen ainakin. Mulla on muuten hassu tapa ostaa ulkomaanreissuilta tavarataloista lapselle kaikkia söpöjä hammasharjoja, on Hellokittyjä sun muita. harjaus käy tosi helposti, vaikka muuten ei ole meidän leidin lempparihommia laisinkaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Moikka, palaisin vielätuoho J.Crew postaukseesi muutama päivä sitten. Olisin kysynyt, onko kenkien koot ns. normaalia kokoa...vai täytyykö ottaa isompaa tai pienempää kokoa. Löysin muutamat super-ihanuudet nettisivuilta, ja tekisi mieli tilata. Kyseessä olisi esim. loaferit.

Kiitos muuten aivan ihanasta blogistasi. Taidan ekaa kertaa kommentoida täällä lily:n puolella :).

Sinulla on aivan ihqu kiva tyyli.

-jaana-

Hertta
Lilou's Crush

Moikka Jaana, voi vitsi, anteeksi, en ole tajunnut siellä käydä kommentteja kurkkimassa, pitääkin hoitaa tuo juttu! Mutta kengistä, täytyy sanoa, että oman kokemukseni mukaan riippuu täysin mallista -sopiviksi olen omalle 39 jalalleni kokenut sekä 8,5 koon että toisinaan 9. Vitsit kun en tässä osaa auttaa! Ja kiitos kovasti, olipas tosi kauniisti sanottu, tuli niin hyvä mieli tähän nälkäkiukun keskelle :) Nyt syömään!

Tove (Ei varmistettu)

Terveisiä Keski-Euroopasta. Minulla on kaksi pientä lasta jotka ovat Suomessa tottuneet ruoanjälkeisiin xylitolpastilleihin ja -purukumeihin, mutta tänne muutettuamme niistä on tullut eräänlaista ylellisyyttä. En löydä mistään täys- (tai edes osa-) xylitolpurkkaa, kauppojen lastenpurkat ovat sellaista hubbabubba-sokerimössö-osastoa, plääh! Viimeksi jopa hammastahnaa ostaessani hämmennyin kun lastenhammastahnatuubissa luki 'ei sisällä sokeri'. No ei kai! ...mutta sellainenkin piti erikseen mainita!
Suomesta emme koti-ikävä -avustuspaketteihin pyydäkään salmiakkia ja ruisleipää, vaan kunnon purkkaa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.