Pienen takkutukan pelastajat

Lilou's Crush

Meidän tytöllä on aikamoinen tukkapehko. Melkein peppuun asti pitkä, paksu kuin mikä ja kaikenpäälle kihara. Äiti- ja isi-ihmiset arvannevat, miten haastavaa on pesu ja selvittely.

Lapselle haluaisi käyttää aina mahdollisimman mietoja pesuaineita, mutta lasten tukkatuotteet, kuten vaikkapa 2 in 1 shampoot ja selvityssuihkeet eivät vain tunnu toimivan, kun tukkaa on paljon.

Sain jonkin aikaa sitten testattavaksi kotimaisia Cutrinin tuotteita Green-sarjasta, ja vähän myöhemmin Sensitive-sarjasta. Green-sarjan tuotteet eivät sisällä parabeeneja, silikooneja tai silikoniöljyjä, synteettisiä hajusteita eivätkä mineraaliöljyjä, ja ovat pääosin biohajoavia purkkeja myöten. Sensitive sopii nimensä mukaan herkkäihoisille, sillä sekään ei sisällä hajusteita, väriaineita tai silikonia.

Omaan kovasti käsiteltyyn tukkaani nämä tuotesarjat eivät olleet riittävän hoitavia, mutta koska vaikuttivat hellävaraisilta, rohkenin kokeilla lapselle. Jo ensimmäisessä pesussa kävi ilmi, että ovat aivan täydelliset juuri hänelle; tukka peseytyy puhtaaksi, selviää käsittämättömän helposti harjan sipaisulla, eivätkä tuotteet ole ärsyttäneet atopiasta kärsivän lapsen herkkää päänahkaa. 

Olemme nyt käyttäneet nyt purkit loppuun, ja minkäänlaista ärsytystä ei ole iholle syntynyt. Tukka on hienossa kunnossa, ja pesut ja harjaukset sujuvat ilman kiukkua ja kyyneleitä. Ajattelin siksi vinkata näistä meidän illat pelastaneista tukkahommista, jos  tukkatakut aiheuttavat teilläkin hermojen kiristelyä.

PS. Ehdoton apu pitkän tukan selvittelyyn on myös jo aiemmin esittelemäni Tangle Teezer ja vastaavat pehmeäpiikkiset harjat. Suosittelen semmoistakin!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei vaan! Kumpaa siis käytit tyttönne hiuksiin, greeniä vai sensitiveä? Ja shampoota ja hoitoainetta molempia vai pelkästään shampoota? Meillä nimittäin täsmälleen samanlainen ongelma; ihanan takkutukkaisen tytön peppuun asti pitkät hiukset :D!

Hertta
Lilou's Crush

Heippa! Ollaan käytetty tuota kuvassa näkyvää sekoitussettiä tähän mennessä: shampoo ja hoito greeniä ja selvityssuihkeena sensitive. Ovat riittoisiakin muuten, kun eihän noiden pikkuisten päästä tartte muotoilutuotteita pestä pois kuten meiltä isommilta :)

Celina (Ei varmistettu)

Voi ei mikä söpö takkutukka keinumassa <3

http://placefordreams.blogspot.fi/

Luru
Changes

Osuitpa taas ajankohtaiseen aiheeseen - juurikin tänä aamuna taas kamman (ja itkun) kanssa selvittelin typykkäni takaraivon kestotakkua. Hiukset eivät ole edes kovin pitkät tuollaisella vasta vauvaiän ohittaneella, olkapäille vasta, mutta silti menevät niin tuhannen takkuun että hermot menee niin äitillä kuin typyselläkin. Pitääkin koklailla noita vinkkaamiasi tuotteita - ja voisi se harjakin olla kivempi kuin tuo mun raastokampa ;D

Vierailija (Ei varmistettu)

Auts, kiharahiuksiselle muistui mieleen kamalat hiustenselvittelytalkoot lapsuudesta. Kun vastuu takkujen selvittelystä siirtyi sittemmin minulle, hoksasin jättää harjat ja kammat kokonaan käytöstä. Selvittelen hiukset sormilla sileiksi pestessäni ne ja se riittää, jos takkuja on kamalasti, voi perusrasva auttaa selvittelyssä hoitoaineita paremmin. Päänahka pysyy paremmassa kunnossa ja kiharat ovat nätimmät, harja aukaisee ne mulla vain kuivaksi pehkoksi.
Tiedä sitten toimiiko tämä pienten lasten kohdalla, hiukset ovat heillä tietenkin ohkaisemmat, mutta kannattaa yrittää, on huomattavasti miellyttävämpi vaihtoehto.

Hertta
Lilou's Crush

Celina, eiks oo :)

 

Luru, kannattaa ihan ehdottomasti testata, meillä tukanpesu on jopa nyt ihan hauskaa hommaa!

vierailija, kiitos vinkistä, voi karheammalla tukalla toimiakin! Meillä taitaa kuitenkin olla aika erilainen tukkapehkolaatu, koska sormilla ei saisi millään selväksi -on siis ohutta hiusta tuhottoman paljon! Kampaaja meille sanoi, että harjaa kannattaa totutella käyttämään lapselle pienestä pitäen, pitää päänahan verenkierron kunnossa, ja siitä sitten "intoutuneena" olen järjestelmällisesti joka ilta ja aamu tytön tukan harjannutkin. Typyllä ei onneksi tule pehkoa harjaamisestakaan vaan semmoiset nätit kiiltävät laineet -tiedän tosin omalta kohdaltani valitettavan hyvin, mitä tarkoitat ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.