Pienten ihmisten päivä

Lilou's Crush

Tänään 17.11. vietetään kansainvälistä keskoslasten päivää. Koko päivä on omistettu kaikille lapsille, jotka ovat syntyneet liian aikaisin tai kovin pieninä. Suomalainen keskoshoito on huippuluokkaa. Meidän tiemme vei Lastenklinikan K7-osaston kautta Naistenklinikan vastasyntyneiden valvontaosaston kautta Kätilöopiston vvo:lle ja sieltä viimein kotiin. Olen syvästi, ikuisesti kiitollinen lapsemme saamasta hyvästä hoidosta.

Alkutaival oli täynnä onnentunnetta, pelkoa, hämmennystä, hankaluuksia, oppimista, koneita, letkuja, kokeita, lääkkeitä, tippoja, pumppuja, tutustumista, kenguruhoitoa, ikävöidessä valvottuja öitä, punnituksia ynnä muuta. Mutta ennenkaikkea, ylitsepursuavaa rakkautta. Pienenpienten takapakkien ja hurjan koliikin sekä vauva-ajan allergioiden jälkeen kaikki meni hyvin, ja meillä on nyt reipas ja täysin terve seitsemänvuotias.

Sisupussien tarinoita löytyy täältä, jos olet tällainen herkkis kuin minä, voi silmissä esiintyä roskien tunnetta.

 

Keskoseksi kutsutaan lasta, joka on syntynyt ennen 37. raskausviikkoa tai alle 2500g painoisena. Pikkukeskosia ovat alle 1500g vauvat tai ennen raskausviikkoa 32 syntyneet lapset.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.