Pinjata Wurstin nousu ja tuho

Lilou's Crush

kaikkens antaneena

Menneen viikon aviomieheni huomion on varasti joku ihan muu kuin minä. Pitkät illat hän siveli hellästi keittiössä röyhelöihin pukeutunutta pyöreää tyyppiä. 

Kyseessähän oli tietysti eilen piesty synttäri-pinjata, jonka hän halusi ehdottomasti tehdä itse, on tuollainen askartelusta ja kaikenmaailman näpertelystä tykkäävä tyyppi. Ei muuten ollut ihan nopea rasti, tuo Pinjata Wurstiksi kiivaimpana tekovaiheena käynnissä olleiden Euroviisujen kunniaksi nimetyn pullukan teko!

Homma on periaatteessa ihan simppeli ja helppo, kun jyvälle pääsee:

  1. puhalletaan ilmapallo täyteen
  2. sivellään sen pintaan erikeepperi-vesi-seoksessa uitettuja sanomalehtisuikaleita kerros kerrokselta
  3. kuorrutetaan koko komeus kreppipapereilla, joista leikataan sievät röyhelöt.
  4. koverretaan yläosaan reikä, lisätään kiinnistyslenksut ja yritetään ujuttaa ilmapallon kuoret pois
  5. täytetään sisus käärepaperillisilla karkeilla (villeimmät lisäävät joukkoon myös konfetteja, siivouksesta vastaavat jättävät ne väliin)

...Eikä sitten muuta, kuin pinjata ripustukseen, astalo innokkaaseen käteen, side silmille, muutama kierros pyörryksiin ja mätkimään. 

Meidän rouva Wurstimme oli niin kovaa tekoa, että sen hajottamisessa ei onnistuneet edes voimiensa tunnossa olevat seitsämänvuotiaat koltiaiset. Lopulta hän kuitenkin joutui antautumaan, hyvin palvelleena.

 

PS. Suosittelen kyllä kekkereihin, lapsista oli oikein kiva ohjelmanumero! Oikeaoppinen pinjatahan tehdään vesi-jauhoseoksesta, mutta kuka hullu sellaiseen hommaan ryhtyy, kysyn vaan? Apua, toivottavasti ei ainakaan tuo yksi, sillä seuraava pinjata on tilattu jo kesällä koittaville pihakaverusten yhteisille kekkereille!

Kommentit

kirsikkainen

Kiva kun muillakin on piñata! Meillä on tilauksessa Frozenin Olaf seuraaviille synttäreille. En oo edes mikään askartelija, mutta tuli luvattua ihan mikä tahansa seuraaville synttäreille :S Synttäreihin on vielä paljon aikaa, joten vaan kauhulla odotan, että aihe vaihtuu prinsessaksi, joka on vielä astetta haastavampi..

Hertta
Lilou's Crush

Aikamala, jos mulle tulis tuollainen tilaukseen, en selviäisi siitä ikinä :D Hyviä juhlia!

kirsikkainen

Meenkin mistä aita on matalin ja teen pahvista ;) Asuin Meksikossa piñatoja myyvien putiikin lähellä ja pysähdyin aina hetkeksi seuraamaan askartelua ja edullisimmat piñatat viriteltiin pahvista. Ulkonäkö sama, rikkomisominaisuudet jää toki heikommaksi!

Vuorivaahtera (Ei varmistettu)

Hei,
Olen tehnyt toistakymmentä pinjataa. Päätetään muoto. Leikataan päällekkäin nippu sanomalehtipaperia, nidotaan melkein kiinni, täytetään karkeilla ja liimataan päälle kreppipaperia ja koristeita. Kokeiltuja aiheita ovat olleet aurinko, lentokone, raketti, laiva jne. Nämä tällaiset ovat hieman laihanpuoleisia, mutta edullisia ja helppotekoisia. Pinjata ripustetaan siivousvälinevarren ripustuskoukkuun. Isä sitten nostelee pinjataa sopivasti siivousvarren avulla. Lapset mäiskivät sitä muovisähköputken pätkällä, jonka päätä on hieman pehmustettu maalarinteipillä. Varsinainen DIY!

Kao Kao

Mä oon mun ystävän lasten virallinen pinjata-askartelija. Tosin ekan jälkeen sain kiellon laittaa siihen kahta paksua sanomalehtikerrosta, et sen saa joku rikkikin :) Musta se on mahtava perinne, ilmestyn sinne synttäreiden aattona, askartelen illan (en todellakaan ole mikään askartelijatyyppi) ja syön siinä samalla lasten vanhempien tekemiä synttäriherkkuja. (tuotetestaus, et niitä voi antaa viereille uknow..). Hyvä diili!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.